Pozdrav svima, ja nisam bas tu aktivna, skicnem ponekad. S obzirom da je curka rodena pocetkom veljace nekak se nisam nasla u zimskim ni u proljetnim bebama.
Imam pitanje, curka je pocela jesti sa 6 mjeseci, tamani sve. Jede ujutro zitno vocnu kasicu pa ruca povrce i meso i jos joj znam dati lino vocnu kasicu ili bananu za meduobrok. Uz to sve nisam sigurna kolko cesto ju trebam dojiti. Koliko cesto vasi sisaju?
I sad joj je izbio zub, a meni se stvorio ogroman blister koji se sad pretvorio u ranj, boli da sve zvijezde vidim. Stavljam multimam komprese. Bilo kakav savjet dobrodosao 🙂
Pozdrav, moj malac je rođen 30.1. tako da smo blizu, samo ti tu piši slobodno. Sjećam se tvoje priče još kad si pisala prvi puta na forumu. 😊
Hmm, meni i dalje ispadne da ga po danu dojim otprilike svaka 3 sata, nekad i češće, ali možda nisam relevantna jer ne jede toliko puno kao tvoja cura.
Auf, žao mi je za blister, zvuči jako bolno. Moj je mene isto znao ugristi kad su mu izašli donji zubići, ali bi iste sekunde prekinula dojenje i tako svaki puta pa je brzo prestao srećom. Možda purelan uz multimam komprese, evo nisam pametna. Vjerojatno Rode imaju neki dobar tekst u vezi blistera ili da nazoveš onaj njihov besplatni SOS telefon i priupitaš za savjet.
J. 👦🏼 10.mj. 2021. 💚
L. 👶 1.mj. 2024. 🧡
Cure, bas vas je lijepo citati, nemam oko sebe ljudi s bebama slicne dobi.
Ja sam vec ranije pisals da mi nasem djecaku dajemo jesti sve sto i mi jedemo - minus sol i vegeta. Nije fan kasica, jede s nama tjesteninu, meso, povrce sa zara, rizota, plodove mora, salate. Evo danas je jeo rizu u umaku od piletine i slanutka i ciklu. Poslije sam mu dala grozde. Ujutro zna vocno zitnu kasicu jer mi fali ideja za dorucak - ne voli jaja, ne voli zobenu kasu niti palacinke.. tu se jos trazimo.
Od kad jede sve sta i mi, sve se promijenilo. Jede puno bolje i uziva u hrani. Sad mu dajem 'bite size' komadice pa se sam hrani. Nedavno je naucio piti na slamku pa sam jede, sam pije.
Inace je vitki dugonja, na pregledu sa 7 mjeseci je imao 73 cm i 7,8 kg. Sad je 8 i pola mjeseci.
Dize se u stoj, hoda uz namjestaj, penje se uz stepenice, puzanje savlado s nepunih 7 mjeseci.
Ima 6 zubica.
Prica mama, tata, baba, papa, mase, pljesce i to je sad nakon puzanja naucio.
Spavanje - ah, tak tak. Dobra noc su nam 2,3 budenja, losa 5+. Skokovi i zubici ga jako muce i trazi puno utjehe.
Samo ti piši, uvijek je lijepo podijeliti ovakve stvari, ipak svi prolazimo slično i možemo se lijepo razumjeti. ☺️
Evo još jedan mali napredni momak. 😊
Meni je s tim problem jer mi rijetko što bude ukusno ako se skuha bez začina pa odvojim njemu i naknadno nama dodam začine, baš mi okusom ne bude ni blizu kao kad se cijelo vrijeme kuha začinjeno. Tako da zasad većinom kuham zasebno, ali da, slične stvari jede kao i mi. Također voli komadiće i grickati i žvakati.
Mamin zagrljaj liječi sve zubobolje i skokove. 🥰
J. 👦🏼 10.mj. 2021. 💚
L. 👶 1.mj. 2024. 🧡
Bokić, inace nisam u ovoj grupi ali sam nagovorila frendicu da vam se pridruzi. To je ova iznad gospodična 🤪
Ugl ovo joj je prvi forum pa je malo uputite. A i u Norveškoj. je sama pa da malo ubije vrijeme. Vjerujem da ste super grupica za to. Tenksić ☺️❤️
I neka si je nagovorila. 😄 pozdrav i tebi 👋
J. 👦🏼 10.mj. 2021. 💚
L. 👶 1.mj. 2024. 🧡
Majja, di ste vi cure? Što ima novo? Šeta li tvoja curka po kvartu sama? 😄
.
Moj L je doživio neki skok i sad je postao i on malo više na sve strane, skroz se razbahatio i traži neka svoja prava. 😅🤣 sad će nadoknadit sve ovo što se milo smješkao i bio blažena beba do sada.
Uživamo u malo hladnijem vremenu i šetnjama, baš smo nekako naglo prešli u dugi rukav i jaknice.
Stariji je krenuo u vrtić i odmah se razbolio, ali zasad nije prešlo na maloga, sad će to biti borba kroz zimski period.
J. 👦🏼 10.mj. 2021. 💚
L. 👶 1.mj. 2024. 🧡
E sad malo manje dobar dio - regresija. Mi smo valjda u regresiji jer smo se doslovno vratili na način uspavljivanja kao kad je imala tri mjeseca! Znači toliki pomak unazad, jedva sam živa. Već dva tjedna traje uspavljivanje isključivo uz nošenje, čim takne krevet plače i ustaje se. To ustajanje je užas. A za vikend nije htjela da ju uopće spistim na krevet ni kad bi mi zaspala!!! Od 1 do 4:30 sam ju držala i onda smo se obje onesvijestile do 6 i držala sam ju do 7:45 i rekla dovoljno ajmo. Sinoć isto, ali ipak malo bolje. Čim samo mrvicu otvori oči ili skuži gdje je, odmah plač i neće zaspati ako ju se ne nosi, što je buđenje svako malo. Što je to? Kad će kraj??
I mi smo sa spavanjem uzas. Ne bas ko Vi, ali isto stalno budenje po noci i plac pa ga uzmem uspavam i dalje. Nekad se isto odmah probudi kad ga spustim. I sam je izbacio dudu prije mjesec dana i sad samo bocicu vuce po noci.Ja ga navecer uspavam u kolicima i dobro je.
06/22 missed ab 7tj
08/22 LH trakice
22.03. + 🌈
1.pregled: 06.04. 5+4 ❤️
21.11.2023 A💙🙏
Mi imamo 8 zubica, 4 dolje i 4 gore.
Naziru se gornje trojke, ali ne mislim da vec izlaze, ali vidit cemo.Moj se lijepo zaigra, zveckave lopte, plisanci za grist, grickalice one za zube, onda neka brojalica Fisher Price i tak. Ima sator sa lopticama i najvise voli iznjet loptice i bacat pa puzat prema njima to mu je super.
06/22 missed ab 7tj
08/22 LH trakice
22.03. + 🌈
1.pregled: 06.04. 5+4 ❤️
21.11.2023 A💙🙏
Red fox, ja sam joj po vrucinama bas cesto davala a sad rjede, mozda na 2,3h nakon kasice ak pojede dosta, ak ne dam joj i za pol sata, mislim da nemozes pogrijesiti puno, sam daj kolko oce
Za blister nemam savjet, meni proso sam od sebe jako brzo
Motherlode, meni se cini da vi zdravo dosta jedete😁 s cim radis umake? Vrhnje?
Covjece tvoj je vec pravi mali decko😁
Vasi vec bas imaju dosta zubica, moja 1 samo do pola haha, al cini mi se da ide jos jedan
Joj mi smo bolesne, nisam cjelu noc spavala, nema temp al curi joj iz sinusa u grlo, jadna pokusava to gutat valjda a tesko joj je, da li znate nes dobro za to bas? Ispirem joj fizioloslom, sve kao izade al ne prode ni pol sata i onda se vec gusi sva u tom, spavat nemre normalno radi tog, nos joj je prohodan cijelo vrijeme
Inhaliram ju, stavila sam etericna ulja u difuzor i nez kaj sve ne😂
Al to bas curi jako, neznam kak cemo ovu noc prezivit😭
Red fox, ja sam joj po vrucinama bas cesto davala a sad rjede, mozda na 2,3h nakon kasice ak pojede dosta, ak ne dam joj i za pol sata, mislim da nemozes pogrijesiti puno, sam daj kolko oce
Vasi vec bas imaju dosta zubica, moja 1 samo do pola haha, al cini mi se da ide jos jedan
Joj mi smo bolesne, nisam cjelu noc spavala, nema temp al curi joj iz sinusa u grlo, jadna pokusava to gutat valjda a tesko joj je, da li znate nes dobro za to bas? Ispirem joj fizioloslom, sve kao izade al ne prode ni pol sata i onda se vec gusi sva u tom, spavat nemre normalno radi tog, nos joj je prohodan cijelo vrijeme
Al to bas curi jako, neznam kak cemo ovu noc prezivit😭
A tako tako, i zdravo i nezdravo 🫢 recimo dok smo mi jeli pizzu, njemu sam napravila kao baby pizzu - tortilja, umak od domaćih rajčica i mozzarella. To mu je baš bilo fino 😁 variva mu sva dajem - leću, slanutak, grašak. A na vrhnju ništa ne radim, kod nas su svi umaci na crveno jer muž ne jede sir ni vrhnje. Nije da mu smeta laktoza nego jednostavno ne voli, a sad kužim da ni malac nije fan jogurta, sira i slično.
Kužim da nije isto dok se kasnije začini, mi smo se nekako navikli. E i neki dan sam radila doma puter štangice, veliki hit! Tako da on pojede i maslaca i brašna, svega 😁 čim se probudi gura rukicu u usta i ide kod sjedalice, jeo bi.
Držim fige svima da zubi izađu lakše nego kod nas 🫠 ja više ne vjerujem u regresije, za sve krivim zubiće 😂 e i da, Gengigel nam nije ništa pomagao, Dentinox je.
Sinusi smo i mi imali borbu, malo je pomogao Sterimar, ali isto dvije noći nismo spavali... svaki put dok je htio sisati, nije mogao jer nije mogao disati. Užas. Nadam se da će i kod vas trajati samo dva dana🤞
Al to bas curi jako, neznam kak cemo ovu noc prezivit😭A tako tako, i zdravo i nezdravo 🫢 recimo dok smo mi jeli pizzu, njemu sam napravila kao baby pizzu - tortilja, umak od domaćih rajčica i mozzarella. To mu je baš bilo fino 😁 variva mu sva dajem - leću, slanutak, grašak. A na vrhnju ništa ne radim, kod nas su svi umaci na crveno jer muž ne jede sir ni vrhnje. Nije da mu smeta laktoza nego jednostavno ne voli, a sad kužim da ni malac nije fan jogurta, sira i slično.
Kužim da nije isto dok se kasnije začini, mi smo se nekako navikli. E i neki dan sam radila doma puter štangice, veliki hit! Tako da on pojede i maslaca i brašna, svega 😁 čim se probudi gura rukicu u usta i ide kod sjedalice, jeo bi.
Držim fige svima da zubi izađu lakše nego kod nas 🫠 ja više ne vjerujem u regresije, za sve krivim zubiće 😂 e i da, Gengigel nam nije ništa pomagao, Dentinox je.
Sinusi smo i mi imali borbu, malo je pomogao Sterimar, ali isto dvije noći nismo spavali… svaki put dok je htio sisati, nije mogao jer nije mogao disati. Užas. Nadam se da će i kod vas trajati samo dva dana🤞
Ajme super😁 ja sam ljubomorna, i ja bi tako da svi papamo isto al jednostavno ne stignem svaki dan, stalno nes, evo sad je bolesna pa je skok pa zubi stalno moram s njom bit, znaci nemre 5 min sama bit🤦♀️ moram nas nekako dovest u red haha
Evo sad joj je vec puno bolje hvala bogu🙏 nije imala temp ni nije preslo na pluca izgleda da sam ja to dosta ispirala😂
Sortiraj odgovore
Najstariji