Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Doryna29
    27. Listopad 2022. 21:47

Cure, znam da je netko ranije komentirao da je beba po mjerama manja - kakva je sad situacija? 
    Meni je sad stalno manja za cca 2 tj. Danas su gledali protoke i ok je sve, ali kontrola opet za tjedan dana... 

lil_me
    27. Listopad 2022. 22:13

NanaJ

lil_me

Mogu li pitati, zbog čega pijete Andol?

Meni su ga dali radi losijeg protoka u 16 tt samim time sam imala povecan rizik za preeklampsiju i da se beba rodi sa manjom porodajnom tezinom. Hvala bogu sve je sad ok, protoci su dobri, mali super napreduje tako da sam sretna sto su mi to otkrili dosta rano i uspjeli sprijeciti potecionalne probleme.

Hvala na odgovoru:)

ZM 7.3
    Prvi pregled 29.4. :)

• ribic
    27. Listopad 2022. 22:47

Evo i mene s pregleda (32+4).

Vodeca i dalje zadak i ima 2.050 g. Desna glavicom dolje i 1.700 g i to je za carski (zasada). Prosli put su (prije 2tt) bile 1.540 i 1.450. Znaci desna dobiva al manje. Protoci ok. Radila ctg - uredan.

Kontrola iducu srijedu u bolnici (prvi put).

Trakice pokazale leuokcite i proteine pa sutra to vadim.

Pa cemo iduci tjedan (34tt) vidjet kad hospitalizacija tj. kak desna raste…

S tim da lijeva kao ima okrugliju glavicu pa i to povecava razliku. A desna izduzena glavica al i trbuscic manji.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

Martina2020
    27. Listopad 2022. 23:29

Lonmi blago tebi kad ti ima tko pomoći 🙈 dok imas gotov rucak, to stvarno treba cijeniti 😊

NanaJ apiprodent sprej za desni, apsolutno pomaže, ucinak je trenutni, mislim ne bude to rijesilo problem, ali ima isti efekt kao onaj sprej kod zubara pa vise ne osjecas bol. Mene je spasio u prosloj trudnoci. Uz svu ostalu higijenu naravno
    ribic ti si bome blizu 😉 jos malo i krecu porodi, tko zna kak su mališani koji su rođeni prije, javite se mame da vas malo čujemo 😊

razigrana
    27. Listopad 2022. 23:43

ribic

Vodeca i dalje zadak i ima 2.050 g. Desna glavicom dolje i 1.700 g i to je za carski (zasada). Prosli put su (prije 2tt) bile 1.540 i 1.450. Znaci desna dobiva al manje. Protoci ok. Radila ctg - uredan.

S tim da lijeva kao ima okrugliju glavicu pa i to povecava razliku. A desna izduzena glavica al i trbuscic manji.

Kak mi je slatko sto je jedna vodeca, druga malo manja. Bas me zanima kakve ce biti kad se rode 🥰. Blizanci su bas zanimljivi :)

30 g. oboje
    OTP 9.11.

• ribic
    28. Listopad 2022. 06:06

razigrana

ribic

Kak mi je slatko sto je jedna vodeca, druga malo manja. Bas me zanima kakve ce biti kad se rode 🥰. Blizanci su bas zanimljivi :)

Vodeca je blize uscu maternice pa ih tak gledaju i za porod :) To im bas terminologija za blizance. I ona odreduje (njen polozaj jer ide prva van) da li ce bit vaginalni ili carski. 

Sad pratimo drugu miskicu i kako ce dalje rasti i dobivati na tezinici. 

💗💗

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

• inesss
    28. Listopad 2022. 07:16

ribic

razigrana

ribic

Vodeca je blize uscu maternice pa ih tak gledaju i za porod :) To im bas terminologija za blizance. I ona odreduje (njen polozaj jer ide prva van) da li ce bit vaginalni ili carski.

Sad pratimo drugu miskicu i kako ce dalje rasti i dobivati na tezinici.

💗💗

Ajme Ribic pa curke su velike narasle ❤️❤️❤️.Meni oba blizanca stoje cudno i obavezan carski,vec mi je na proslom pregledu receno da se to ne može promijenit

12.5.+
    Dvojajcani blizanci

Lonmi
    28. Listopad 2022. 07:21

Ribic pa velike su curke 😊, super je to, bit cete vi brzo doma iza poroda, si uzbuđena?
    Meni su blizanci preslatki, ima vise posla oko hranjenja i presvlacenja, higijene, ali uvijek imaju jedan drugoga. Kaze dosta roditelja blizanceka da lakse s njima jer se međusobno zabavljaju, naravno, dok mrvu porastu 😊❤️
    I ja jedva cekam da moja curica dobi drustvo, jos je mala pa ce biti slicno, jedan malo veci zvrk i skroz mala bebica. Sad ce se imati s kime druziti, vjerujem da ce joj goditi cim prođemo onu prvu prilagodbu 😊
    Martina da, predahnes cim taj jedan obrok ne moras kuhati. Za veceru uvijek nesto bolje brzinski pa nije takav problem ili ostane od rucka nekad.
    Jesi vadila krv, dobila prednost?
    Ja moram otic i rjesiti to, neda mi se 🥴

NanaJ
    28. Listopad 2022. 07:57

Angeleyes

NanaJ

razigrana

Ne znam koja forumasica mi je savjetovala narancu, limun, dumbir i med, ali hvala puno🥰. Tako toplo i fino, mogla bih cijeli dan to piti, a grlo proslo! Medutim, danas pritisak u glavi pa roknula lupocet i eto bilo bolje, a onda veceras krv iz nosa - osjecam se kao da mi se tijelo raspada.

I drugi put 🥰 bitno da je bolje
    Joj ja muku mucim sa desnima vec tjedan dana 😭 tako me boli da bi plakala od muke

A desni moras cetkat, ako imas mekanu cetkicu… i bolje je da krvari jer se tako cisti. Kasnije sve namazi Gengigelom ili onim Curaprox iz DM-a, meni se cak pokazao bolji od Gengi i jeftiniji je.

Ma imam sve, ali bas je muka za nekoga tko nikad nije imao nikalvih problema ni sa zubima ni sa zubnim mesom. Imam bas elektricnu cetkicu koja ima posebnu funkciju za desne perem sa paradontax pastom (bljek), nakon toga namazem gengigelom i tak par puta min 2 put u danu ali je uzasna muka, pogotovo ujutro dok se probudim i dok je sve nateceno 😭

👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
    👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
    11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
    03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
    3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
    UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
    8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
    9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻

NanaJ
    28. Listopad 2022. 08:01

ribic

Juuuj jos malo i evo ti njih 🥰 izgleda da vodeca krade sekici malo vise pa se vise i ubucila 🫣 ali bude ona nadoknadila brzo jer sad dobivaju oko 250g tjedno, a i inace je tako s blizancima da je jedan veci drugi mrvu manju ali poslje oni to sve nadoknade bitno da su protoci ok 😊😊

👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
    👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
    11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
    03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
    3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
    UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
    8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
    9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.