Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    aurora12
    07. Rujan 2021. 17:43

Scarlett ja jos ne znam sto cemo odabrati ali zasad mi nije  nuzno da jaje ide na kolica. Za bebu to nije dobar polozaj jer su AS izradene da odgovaraju u voznji a ne na ravnome/u kolicima. Cini mi se ok za prenijeti dijete iz auta u stan ako spava npr. ali ne i za voziti u kolicima. Isto tako sam vidjela da je najbolje da beba lezi na ravnome u kreveticu bez ikakvih jastuka, igracaka do godine dana a vidim da svi nesto stavljaju u krevetic, po meni su te neke stvari vse marketing nego ono sto je dobro za bebu. 

👷‍♀️👷‍♂️29 g.
    hiper Graves, pcos, trombofilija
    Pokusavamo od 09/2017
    1/2019 Missed ab. (10/6tj.)
    HSG 12/2020
    Prehrana + suplementi 03/2021
    04/2021➕
    💙, sljedeci pregled 23.11.

• Schinin
    07. Rujan 2021. 17:52

hola okruglice 🌞 kako ste mi? ja vas nisam stigla cestito citati, jer je stvarno bilo stresno ovo sa rodjendanskom party, jer stvarno nisam imala nikoga za pomoci jos ova dva moja mala tornada stalno pod nogama, jer je tata imao dezurstvo na intenzivnoj (dosao doma par minuta prije neg prvi gosti)... ali je sve proslo ok, citat moje cure "best birthaday party ever", pa ak je ona zadovoljna onda moram i ja biti 😅
    dat cu i ja moj senf za neke stvari sto sam preletila i sto mi je ostalo  u glavi 😂 
    sorry, ne znam koja je pitala hoce li mi se pomjerit termin zbog toga sto je opet ogromna beba - principijelno nece, jer bi po tome onda trebalo da sam zatrudnila prije zadnje m😅 ali ja racunam s tim da bude dosao bar 2 tjedna ranije... a ja ocigledno imam ogromnu djecu, sinek se rodio skoro 4tj prerano a  bio je 52.2 cm i 3980g 😅, cura u terminu 56 cm i 4200g
    izdajalica: svaka cast onima koje mogu, ali meni je rucna bilo bacanje novca, jedva da sam koju kap uspjela izvuc 😅 imala sam elektricnu medella i super je bila, od mene svaka preporuka.
    kozmetika: ja sam sa oboje koristila medella shampon, ima i specijani protiv tjemenice i bili smo/jos smo super zadovoljni. inace za novorodjencad i ne treba nista posebne kozmetike, kap dve ulja (maslinovog/bademovog) i to je vise nego dovoljno za njih. btw principijelno se ne preporucuje kupanje svaki dan. budite pazljivi sa johnson & johnson sapmoncicima, ja sam ovdje u jednoj fb moms supporting grupi i cesto su cure pisale da im je djeci pocela kosica opadati (i starijoj djeci, ne ono sto novorodjencadi otpada) i kad su prestali sa tim samponima odnosno promjenili, sve se poboljsalo. Jednoj mojoj priji iz CH se isto desilo, i ona kaze kako su presli na mustella sve ok. isla sam googeln iz znatizelje, mogu se naci onako svjedocanstva mama, ali nista konkretno znatstveno nisam nasla. meni se j&j taj baby sampon nnije svidio po mirisu, pa tako nikad nisam ni uzela...

👩🏻‍⚕️40 👨🏻‍⚕️53

• Schinin
    07. Rujan 2021. 17:52

Slee drago mi je da si bolje, nisam te htjela plasiti, samo iz iskutsva govorim, nije bas za cekanje ako je bartolinska zljezda 😅 meni se upalilo post partalno (sto je cista rijetkost), ja mislila eto boli malo epiziotomija, kad mi vise nisu uspjeli skinut temperaturu i kad sam se tresla ko grancica na buri i nisam vise mogla sjest su me na silu odveli u bolnicu (ja nisam htjela, beba 6 dana....) a dole absces od 10x10cm... tako da mi je vise nego drago da nije bilo to kod tebe!
    Bruna ti nemas pojma koliko ti ja zavidim da zivis na selu i da imate vecinu toga svoje.... koje je to bogatsvo! ja sam odrasla u sred grada ali od djetinjstva me vuce selo 😂
    ogtt i lijekovi za stitnu: sorry ne znam koja je pitala, ali bi bilo bolje da NE uzmes prije ogtt, jer levothyroxin moze povisiti razinu secera u krvi za kratki period, a to ne zelis bas 😁 jednostavno uzmi kad ogtt prodje i to je to 😃
    i to je to sto mi ostalo u glavi 😅 trebam raditi, ali mi je i motivacija i koncentracije na nuli, pa cu prije vas citati 😂😂😂

👩🏻‍⚕️40 👨🏻‍⚕️53

Maša🤰🏼
    07. Rujan 2021. 17:55

Ja sam razmisljla za taj isofix ali njega se ne preporucuje koristit prvih 6 mjeseci jer je u njemu beba jos vise u sjedecem polozaju, a onda mi se neda davat 1500 kn za nesto sto cu koristit samo 6 mjeseci do nove AS a za novu ti treba novi isofix :/ 

Ja mislim svakako vozit bebu u jaju u kolicima, ali ja cu uzet Cybex 3U1 pa s njima dobijes adaptere za stavit AS na kolica :) nebi vozila bebu sad 5 sati u tome ali sat, dva za prosetat joj nemoze nista bit a znam da bebe vec od 2 mjeseca pocmu htjet gledat vani i samo u lezecem polozaju im nije zanimljivo vozit se. Eto moje misljenje 🙈 

👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g

12/2020 missed 6tt
    Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
    12.07.2022. ➕
    Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀

Maša🤰🏼
    07. Rujan 2021. 17:56

U dobro da ste spomenule za ljekove uopce nisam razmisljala o tome :) uzet cu ga taj dan onda naknadno kad zavrsim sa vadenjem krvi :) 

👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g

12/2020 missed 6tt
    12.07.2022. ➕

• Bumbasor
    07. Rujan 2021. 18:04

Maša🥰🤰🏼

Ja sam razmisljla za taj isofix ali njega se ne preporucuje koristit prvih 6 mjeseci jer je u njemu beba jos vise u sjedecem polozaju, a onda mi se neda davat 1500 kn za nesto sto cu koristit samo 6 mjeseci do nove AS a za novu ti treba novi isofix :/

Ja mislim svakako vozit bebu u jaju u kolicima, ali ja cu uzet Cybex 3U1 pa s njima dobijes adaptere za stavit AS na kolica :) nebi vozila bebu sad 5 sati u tome ali sat, dva za prosetat joj nemoze nista bit a znam da bebe vec od 2 mjeseca pocmu htjet gledat vani i samo u lezecem polozaju im nije zanimljivo vozit se. Eto moje misljenje 🙈

Maso isofix nema nikakve veze sa polozajem AS u autu. Jaje je samo po sebi takvog oblika gdje dijete ne lezi skroz kao u kreveticu.

22.02 2008.👦
    04.09.2009.👩
    14.12.2021.👶
    https://lb1m.lilypie.com/juZep1.png

Maša🤰🏼
    07. Rujan 2021. 18:12

Bumbasor u svakoj prodavaonici di sam gledala AS i kolica su mi rekli isto 🙈 da se prvih par mjeseci nikako ne preporuca vozit bebu na isofixu nego da je puno bolje vezivat je s pojasevima jer da je nagib manji… e sad neznam sta da ti kazem 😂😂🙈 ja nemam pojma ja samo prenosim sta kazu u trg :P 

👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g

12/2020 missed 6tt
    12.07.2022. ➕

• Schinin
    07. Rujan 2021. 18:21

pod isofix se podrazumjevaju "kuke" u autu gdje mozes samo pristekati bazu za jaje ili AS, starija auta to nemaju, novije modeli skoro svi imaju. inace fixiras AS sa pojassevima. a bilo da ustekas bazu/AS na isofix ili ides na fixiranje pojasem trebas (moras) AS pravilno namjestiti jer nemaju svaauta ista sjedista, isti nagib itd. i to u principu nije neki problem, svaka AS ima wasserwage gdje vidis kako ti onaj mjehuric treba biti pa namjestas dok ne postignes. i po mome isofix je puno jednostavnije nego se zajebavat sa pojasevima. 
    A sto se tice jajeta i kolica - moram priznati da je to od velike pomoci ako negdje ides, tipa u kupovinu, negdje posebno prosetati jer ce u velikoj vecini slucajeva beba zaspat u autu  i fino izvadis jaje, zakacis na kolica i vozi. naravno da ne trebas drzati bebu citav dan u tome i kad negdje na duze putujes je preporuka svaka 2-3 sata bebu izvadit ali na ta 2-3 sata je ok da ides prosetati ili sto vec sa bebom u jajetu

👩🏻‍⚕️40 👨🏻‍⚕️53

Scarlett
    07. Rujan 2021. 19:02

Ma ova kolica jesu 3/1 ali mislim da je jaje prestaro i ne bi se igrala s time baš. Ne nalazim nigdje of te firme posebno jaje za kupit tako da sam na sto muka koje bi pasalo. Moram pogledat možda neki adapter ili nešto. A stvarno bi htjela kvalitetno jaje uzet. Koliko je meni žena rekla baza ostaje ista u autu samo se as mijenjaju ovisno o uzrastu. Naravno da treba isto tako gledat da je baza za tu marku as. A isofix smo kupili jer ga naša stara kanta nema. Za to sam inzistirala jer mi se svakako čini sigurnije i jednostavnije od pojasa 

4/20 spontani 💔
    3/21 drugi 💔

• ana_88
    07. Rujan 2021. 20:42

Evo da se javim, bili popodne na pregledu i sve je ok 💗iduci za 4 tjedna, beba je malo mjerama veca od tjedna (+1) ali kao sve ok… trebam ponoviti stitnjacu i raditi OGTT. Za stitnjacu su mi rekli da ne uzmem prije terapiju.

👩🏻 36
    🧑🏻39
    01/21 missed ab. 9 tt
    01/22🩵
    03/23 parc.mola 9tj
    04/24 +
    https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20764;116/st/20250105/e/Pregnancy+Ticker/dt/5/k/3df0/preg.png

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.