Ja koristim ovia i bas mi je super.
Prijavljujem i ja bol u donjem dijelu ledja, tj. Trtici.
Nekad vise boli, nekad manje. Cim se preforsiram na poslu puno vise boli.
I mene vec sad polako pere nervoza pred pregled u ponedjeljak. Ja vec dvije sedmice povremeno osjetim neke leptirice u trbuhu, nize od pupka s lijeve strane i doktor je na pregledu bas na tom mjestu gledao bebu. Valjda je beba, a ne probava
hola moje drage okruglice 🌻 kako ste mi? ja variiram izmedju bolje mi je i moram na respirator 😥 a kasljanje sa rektus-diastazom koja se siri nije bas najljepse sto sam ikad imala 😥
-------------------------------------------
sto se tice spavanja u dnevnoj, mi smo imali ono putni krevetic sa prematalicom.... bilo je fino nekih prvih par mjeseci, poslije je divna korpa za igracke bilo 😂😂😂 ovdje se iskljucivo preporucuje swaddling, ja nisam ni jedno do soda jer sam iskreno previse smotana za to. ne znam kako bi islo sa narudzbama ali napr. na amazon se moze puuuuno tih dekica naci. vidim da vas je puno i sa ethereal narucivalo - da pitate tamo mozda uvrste u ponudu???? a vidim sve ste krenule u nabavu, ja sam nemajka 😅 imamo jedno odjelce i patikice za sada 😂al vecinu velikih stvari vec imamo
cestitke svim mamicama na dobrim pregledima 💕
anci cestitke na curici 💕
jelenas zao mi je zbog iskutstva sa dr 😥 i za bris: da ako si jednom testirana pozitivno, za slijedecu trudnocu upce ne rade bris na streptokok nego se vodis ako pozitivna i dobijas ti (beba ne dobija nista!) peripartalno profilaxu, znaci kad porod krene dobijes dozu antibiotika intravenozno i to je to
masa cestitke na pola puta 💕
Teeny hvala na objasnjenju za mg! samo da napomenem da neovisno o tome kakav dogovor dr imaju sa farmaceutskom firmom (na zapadu je to zadnjih godina jako poostreno) ali vecina dr nema blage veze o ovome sto si ti sada napisala..... zalosno ali istinito 🙁 a da ne pricamo o neznanju interakcije razlicitih suplemeanta sa lijekovima itd
Freya moguce je da vitamini mogu izazvati povisene jetrene enzime iako je to jaaaaako rijetko. probaj prestati uzimati pa ces vidjeti. a za cervix: sve ok, nema potrebe da se bilo kako pazis, tako mozes i 2 tj prenijeti. tu se opet vracamo na ono koliko cesto je potrebno takve stvari kontrolorati....
bruna a jbm za dermatitis😥 za te povisene vrijednosti: mala nema nikakve druge bolesti? koliko je zadnjih dana pila? ja bih spontano rekla da je i malo dehitratacija u igri (kako ste pisale da su paklene vrucine kod vas a mala djece nisu bas poletna da piju puno)... u svakom slucaju pazite da dosta pije i nakon nekog vremena ponovite nalaz
jelenko zao mi je sto te ta krv uplasila, ali nazolost to je potpuno noprmalno u trudnoci...
👩🏻⚕️40 👨🏻⚕️53
Slee malac je divan kako se smije 💕
a sad cu malo da te udavim za GD (i sve ostale koje mozda interesuje)
pozdravi dr i reciu joj da malo ponovo procita o getscijskom dijabetesu i fiziologiji/patofiziologiji istog! jedino tocno ti je rekla da tvoja tezina odnosno da si isgubilia u T ne znaci nista za razvoj GD
prvo: dijabetes NIKAD ne dijagnostiras na osnovu jedne vrijednosti koja je podlozna brzim promjenama: napr ako se ustrcis uz stepenice ili se psihicki uzbudis secer u krvi moze biti povisen. a ona viroza sto si je ti onda imala je itekako napor za tijelo tako da me ta vrijednost SUK nebi ni najmanje svrbila. drugo gestacijski dijabetes se generalno NE DIJAGNOSTIRA prije 20tt. generalno je trudnoca stanje u kojem tijelo ima neku vrste povisene fizioloske inzulinske resistencije, a onda oko 20 tt podje pojacana produkcija razlicitih hormona koji s jedne strane osiguvaraju povecanu energiju sto je potrebno za razvoj djeteta ali istovremeno i smanjuju aktivnost inzulina sto vodi povecanoj inzulinskoj resistenciji. vecina zena moze to dobro kompenzirati ali kod nekih (ipak visokih 40%) se javlja gestacijski dijabetes: tijelo ne uspijeva producirati toliko insulina koliko bi trebalo. GD se dijagnosticira poslije testa pod opterecenjem -ogtt - i taj se radi od 24-28 tt jer prije jos ovi hormoni nisu bili aktivni a zalis sto prije uhvatiti ako ga ima.
u slucaju da zaena ima visoke rizicne faktore kao sto su bolesti koje ukljucuju inzulinsku resistenciju (napr PCOS), pretilost, jaka obiteljska anamneza za DM, prijasnje trudnoce sa GD, vise spontanih, uzimanje lijekova koji imaju negativan utjecaj na metabolizam secera (odredjeni lijekovi protiv tlaka, neki antidepresivi, kortikosteroidi) ili i starost tada se moze raditi ogtt ranije (oko 15tt) da se prati situacija i da se pravovremeno reagira, ali u tim slucajevima je preporuka raditi ogtt i kasnije (oko 32tt)
👩🏻⚕️40 👨🏻⚕️53
i btw GD i DM typ 2 NISU isto, imaju neke patofizioloske slicnosti, ali GD je obicno gotov sa porodom, dok DM2 ipak malo duze traje i nije tako lako za rijesiti. Ipak zene koje su imale GD su pod povecanim rizikom za razviti DM kasnije.
ja bih ti preporucila da se difinitivno ne stresiras sada previse oko jela, sto smijes sto ne, a ako vec ne radis i ako se dobro osjecas uvedi svakodnevne setnjice da smanjis inzulinsku resistenciju :)
i za ogtt: NIJE POTREBNO paziti sto jedes niti biti na bilo kakvoj dijeti prije. to mi je cista glupost da tako nesto preporucuju. Gle, sto je svrha radit ogtt??? po mom je da vidim postoji li GD ili ne - a rezultate bi mogao malo modifikovati ako drzis dijetu danima prije ogtt ako je GD blazeg oblika. a nismo u skoli pa da hocu imati najbolju ocjenu
👩🏻⚕️40 👨🏻⚕️53
hola moje drage okruglice🌻 kako ste mi? ja variiram izmedju bolje mi je i moram na respirator😥 a kasljanje sa rektus-diastazom koja se siri nije bas najljepse sto sam ikad imala😥
——————————————-
sto se tice spavanja u dnevnoj, mi smo imali ono putni krevetic sa prematalicom…. bilo je fino nekih prvih par mjeseci, poslije je divna korpa za igracke bilo😂😂😂 ovdje se iskljucivo preporucuje swaddling, ja nisam ni jedno do soda jer sam iskreno previse smotana za to. ne znam kako bi islo sa narudzbama ali napr. na amazon se moze puuuuno tih dekica naci. vidim da vas je puno i sa ethereal narucivalo - da pitate tamo mozda uvrste u ponudu???? a vidim sve ste krenule u nabavu, ja sam nemajka😅 imamo jedno odjelce i patikice za sada😂al vecinu velikih stvari vec imamo
cestitke svim mamicama na dobrim pregledima💕
bruna a jbm za dermatitis😥 za te povisene vrijednosti: mala nema nikakve druge bolesti? koliko je zadnjih dana pila? ja bih spontano rekla da je i malo dehitratacija u igri (kako ste pisale da su paklene vrucine kod vas a mala djece nisu bas poletna da piju puno)… u svakom slucaju pazite da dosta pije i nakon nekog vremena ponovite nalaz
Pričala sam sa dr, vrijednosti su zbilja minimalno povišene, kaže sve ok.. kroz 2tj ponovno na kontrolu kod dermatologa, pa će i ona vidjeti... Al to su jutro vadili krv, ona prije toga mislim nije pila od večeri prije.... A dan prije em što bilo vruće, em je cijelo popodne divljala vani,a ne vjerujem da je bas previše Pula 🤦.. https://ibb.co/BTJky5z
Evo nalaza... Mislim i ja da je to ok, ali evo, opet pitala... Do sad drugih bolesti nije imala, osim e.coli sa 8mj i op benignog tumora, nevezano za ovo...
.. what doesn't kill us, makes us stronger...
Pregledi 🤰🤰💞💖:
avica-20.8.
anameri-20.8.
Taya-23.8. OGTT
Ri- 23.8.
piba7-23.8.
Bambina-23.8.
Teeny-23.8.
Bela_le-25.8.
Jelenko93-26.8.
nemamimena26-26.8.
Angel-26.8.
maLa14-26.8.
mn291-27.8
Maša-30.8.
sirenita-31.8.
aurora12-31.8.
PeggyCarter-1.9.
Schinin-1.9.
Taya-1.9.
Margo-1.9.
novasrećica-3.9.
Josipab-6.9.
XOXO-7.9.
Meaa.-7.9.
Mo_zg-8.9.
LadyD-8.9.
jelenas-9.9.
Mum of four-10.9.
Slee-10.9.
Birdy-13.9.
Matea5-13.9.
Bette-14.9.
Clarissa- 15.9.
Larchi29-17.9
Upitnica_st- 20.9.
AnnaO-21.9.
Miraclebaby26-23.9.
Lucija 16.12.2021.💗
Jutrooo cureee🥰🥰
Avica & anameri sretnoooo i javite se😘🤞
Lucija 16.12.2021.💗
Dobro jutro! Probudila se s ukočenim vratom 😏
Avica, Anameri sretno danas!
👩🏻 33 👨🏻33
👧🏻 11/2018.
👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
PAI 1 4G/5G
➕ 06/2021
termin 18.2.2022. 🌈
stiže nam curica 💕
hola moje drage okruglice🌻 kako ste mi? ja variiram izmedju bolje mi je i moram na respirator😥 a kasljanje sa rektus-diastazom koja se siri nije bas najljepse sto sam ikad imala😥
——————————————-
sto se tice spavanja u dnevnoj, mi smo imali ono putni krevetic sa prematalicom…. bilo je fino nekih prvih par mjeseci, poslije je divna korpa za igracke bilo😂😂😂 ovdje se iskljucivo preporucuje swaddling, ja nisam ni jedno do soda jer sam iskreno previse smotana za to. ne znam kako bi islo sa narudzbama ali napr. na amazon se moze puuuuno tih dekica naci. vidim da vas je puno i sa ethereal narucivalo - da pitate tamo mozda uvrste u ponudu???? a vidim sve ste krenule u nabavu, ja sam nemajka😅 imamo jedno odjelce i patikice za sada😂al vecinu velikih stvari vec imamo
cestitke svim mamicama na dobrim pregledima💕
jelenas zao mi je zbog iskutstva sa dr😥 i za bris: da ako si jednom testirana pozitivno, za slijedecu trudnocu upce ne rade bris na streptokok nego se vodis ako pozitivna i dobijas ti (beba ne dobija nista!) peripartalno profilaxu, znaci kad porod krene dobijes dozu antibiotika intravenozno i to je to
masa cestitke na pola puta💕
Teeny hvala na objasnjenju za mg! samo da napomenem da neovisno o tome kakav dogovor dr imaju sa farmaceutskom firmom (na zapadu je to zadnjih godina jako poostreno) ali vecina dr nema blage veze o ovome sto si ti sada napisala….. zalosno ali istinito🙁 a da ne pricamo o neznanju interakcije razlicitih suplemeanta sa lijekovima itd
Freyamoguce je da vitamini mogu izazvati povisene jetrene enzime iako je to jaaaaako rijetko. probaj prestati uzimati pa ces vidjeti. a za cervix: sve ok, nema potrebe da se bilo kako pazis, tako mozes i 2 tj prenijeti. tu se opet vracamo na ono koliko cesto je potrebno takve stvari kontrolorati….
bruna a jbm za dermatitis😥 za te povisene vrijednosti: mala nema nikakve druge bolesti? koliko je zadnjih dana pila? ja bih spontano rekla da je i malo dehitratacija u igri (kako ste pisale da su paklene vrucine kod vas a mala djece nisu bas poletna da piju puno)… u svakom slucaju pazite da dosta pije i nakon nekog vremena ponovite nalaz
jelenko zao mi je sto te ta krv uplasila, ali nazolost to je potpuno noprmalno u trudnoci…
A znaš li zašto je to tako s prenatalnim vitaminima i jetrenim enzimima? Doktorica mi nije objasnila uopće 🙈😅
Lucija 16.12.2021.💗
Sortiraj odgovore
Najstariji