Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Romale
    15. Prosinac 2021. 13:01

jelenas

Margo čestitam na super pregledu!
    Ajme konačno su popravili! Al evo bome od odgovaranja na mail do popravka kratko je prošlo 😂😂
    LadyD tako i meni dođe želja za Coca Colom ali onda ne mogu živjet od žgaravice.
    Danas za ručak imam kao ostatak graha od jučer, a tako bi rado naručila nešto drugo 🙈 Ali onda bu muž skužio da nisam grah mi taknula 🥴

Hahaha ti kao i ja, i ja zaobilazim to drugi dan, naravno da skuzi i prigovara 🤣.. Sad pečem palačinke pa ću ih punit... 

🙋‍♀️35🧔35
    2007,2010,2015👶tri curke
    01/2019 spontani 5+2,bez kiretaze
    Papa uredan
    01/2021 planiramo 👶
    01/2021 solgar folna
    🤰22. 12.2021 👶💜
    18.12. P❤️
    Gravidon A
    26.4.24. +

Nanna
    15. Prosinac 2021. 14:10

Ajmeeee, koliko novih beba! Cure, čestitam od srca svima! Uživajte i mazite se s njima! Veselimo se s vama! 
    Sretno na pregledima, javljajte novosti! <3

👦🏻 32
    👩🏼 30
    👨‍👩‍👧 12.02.2022.

Taya_
    15. Prosinac 2021. 14:40

Koliki novih bebica.. 🥰 čestitke svima na malim smotuljcima.. cure brz oporavak.. neka vas malci svaki dan razveseljavaju.. ❤

♀️ 37 ♂️ 38
    missed ab 10/20 (10tt)
    11.21. 🩰N
    12/23 radimo na bebi br. 2🤞

sirenita
    15. Prosinac 2021. 14:57

Evo i mene s pregleda… (36+5)
    Znaci ja konstantno imam kontrakcije, popodne pogotovo...ALI ctg jutros, dobro pa nije ravan ko ravnalom crtan 😪😓 
    Inače sve je super, za prst prohodna, a glavica je preljubljena na ulazu zdjelice. 
    Ovaj put nije bilo uzv, ali bit će sljedeći put. 
    I doktor je rukama pipao i “mjerio” bebaca, navodno ne bi trebao biti velik ko prvi sin, al vidjet ćemo. Eto toliko…. 

Idući pregled 22.12. 

👩🏻32
    👨🏻32
    👶🏻💙 2020.
    👶🏻💙 2022.
    👶🏻🩷 2024.

• Clarissa
    15. Prosinac 2021. 15:20

Normalna slova, fijuuuuu, preporod za oci!
    Sretno svima na pregledima i bravo za uspjesne dosad 
    Jelenas i kod mene grah, the final day, jucer ga (jubilarni drugi dan) pomijesali s repom da malo variramo. Slee sretno u selidbi, to sam zaboravila pred koji dan reci. Lori zao mi je zbog vaseg gubitka, drzite se. Kak ti se tecaj dzz-a cini? Meni cak i bolje nego sto sam ocekivala, dobri infosi, evo bas krece danasnji pa cemo vidjeti ali vec mi se svidja kad cujem konkretne savjete.
    LadyD ti si jedna nezaustavljiva zemskinja, svaka cast  Schinin se nije javljala jos? Maso svaka cast za ulazak termin! Drugima isto svima saljem podrsku, procitala sam ali nije mi sve ostalo u glavi frisko... Ditaedi nadam se da je sve okej i da zasluzeno odmaras.
    Curke koje ste rodile nadam se da oporavak dobro ide i da lijepo uzivate s bebonjama.
    Moj pregled nasrecu prosao skroz dobro, veli dr da je sve skolski. Cerviks postojan, protoci, posteljica, voda sve uredno, malac dobro raste i sad je procjena 2200 kg. Tlak uredan, IAT okej, uzeo mi bris na bhsb (to sam imala na samom pocetku trudnoce u UK ), sljedeci tjedan rijesim UK jos jednom i idem na fetalni eho, a sljedeci i zadnji pregled kod privatnog gina mi je 5.1., nakon toga krecem u TA. Danas sam 33+2, ajme kak to letiiiii. Nakon moje aklimatizacije na prestanak rada, zadnjih dana smo kupili komodu, oprala sam 3 masine robice i jos imam jednu, kupili prematalicu, posteljine, zastitu za madrac...jos mi ostaju stvari za torbu za rodiliste i tako neke potrepstine za bebaca da se sve kompletira, radim si popise pa krizam kako sto doznam da bi trebalo... Cistim stan u etapama, svaki dan nesto koliko stignem, ostatak spavam, setam se, pohodim plac i nakuhavam, citam literaturu koliko stignem. E da, ako ce kome nenadano isto trebati plahte i za zipku, nasla sam ih male u Lesnini, jeftilen, 30-ak kn. 
    Vracam se tecaju, uzivajte curke!

aurora12
    15. Prosinac 2021. 15:29

Novasrecica sad bude smeckastog iscjetka pomijesanog s malo sluzi ali dosta manje nego jucer. Kako imam polip na cerviksu moguce je da su njega takli dok su provjeravali pa i odatle krv. 
    Kad sam se jutros tusirala malo sam procurila tako da mozda ipak je plodna voda a ne iscjedak ali nije stalno i nisu neke kolicine pa se nadam da je sve ok. Malo sam ja isprepadana jer sam citala da nekim zenama tako kroz par dana sve iscuri a da doktori ne skuze, u bolnici sam imala osjecaj da te uopce ne dozivljavaju osim ako curis stalno pa se vidi na kompresi odmah ili bas pukne vodenjak. U utorak sam kod svog gin, nadam se da ce biti uredna kolicina vode. Gledali su mi na uzv u pon ali ako je tad krenulo mislim da ni ne mogu skuziti odmah.

👷‍♀️👷‍♂️29 g.
    hiper Graves, pcos, trombofilija
    Pokusavamo od 09/2017
    1/2019 Missed ab. (10/6tj.)
    HSG 12/2020
    Prehrana + suplementi 03/2021
    04/2021➕
    💙, sljedeci pregled 23.11.

aurora12
    15. Prosinac 2021. 15:52

Lori zao mi je zbog toga sto prolazite, drzite se 💛💛
    Clarissa super si se organizirala, bas dobro idu pripreme koliko vidim 😊
    Josipa na tecaju nam je patronazna danas uglavnom pokazivala sve na lutki, tema je bila njega bebe (toaleta oka, pupka, kupanje, presvlacenje). Kaze da sad i bebe sa zuticom dosta rano izadu iz rodilista i budu jos zute, dok su u rodilistu budu pod lampom. Doma onda treba bebu izloziti prirodnom svjetlu, samo u peleni, bez carapica i ostale robice u dosta zagrijanoj prostoriji (temp.da bude nekih 28 kad je beba tako svucena, kao i za kupanje i tako je u rodilistu). Za siroko povijanje je rekla da same izaberemo zelimo li jer se sad dosta raspravlja o tome i nema valjda dovoljno dokaza da pomaze. Preporucila je da to radimo s tetrom i svedskom pelenom a da one gotove pelene nisu toliko cvrste i oblikovane da sve rasire i drze kao svedske. Same smo isprobale to siroko povijanje, to mi je bilo dobro, ako cemo tako treba nekih 5,6 pelena imati
    Za oci je rekla da ispiremo fizioloskom ili prokuhanom vodom i sterilnom gazom, smotamo je oko svog prsta i od vanjskog kuta prebrisati prema unutarnjem. Za drugo oko nova gaza. Cini mi se da je to rekla 3 puta dnevno. Octenisept i tyrosur treba imati doma, u rodilistu ne. Pokazala nam je kako ih staviti, octenisept pa ako treba posusiti gazom, ako se gaza zalijepi jos octenisepta i malo ostaviti, onda tyrosur pa zavezati gazom. Pelenu normalno zakopcati pa je podvrnuti da ne ide preko. Kod sirokog povijanja tetra i svedska idu preko pupka a jednokratna ne. Za kupanje kaze da je najobicnija kadica ok, kod umetka za novorodence paziti da ne sklizne s njega. Kupanje kratko traje, bitno je da beba ne ostane na suhom dok peremo lice i glavicu nego je stalno treba polijevati da joj ne bude hladno. Prvo kupanje doma je nakon sto pupak otpadne. Sve ce ovo sigurno patronazna pokazati doma i objasniti ali meni je ovo super doslo jer nisam odavno bila oko beba i bas mi je sad nekako lakse. 

👷‍♀️👷‍♂️29 g.
    hiper Graves, pcos, trombofilija
    Pokusavamo od 09/2017
    1/2019 Missed ab. (10/6tj.)
    HSG 12/2020
    Prehrana + suplementi 03/2021
    04/2021➕
    💙, sljedeci pregled 23.11.

LadyD
    15. Prosinac 2021. 17:33

Odmor za oci 😂😂😂😂😂
     Margo cestitam na dobrom pregledu 💗💪 nebrini se za tlak ako je ostatak vremena u normali 😉
    Lori nasmijala si me sa ovim da smo prenijele 😂😂😂😂😂😂
    Jelenas ma ti malo popapaj pa nesto drugo jos dodatno 😂
    Romale taman mi palacinke na pameti a ti ih spominjes 😂
    Taya kako se snalazis sa bebicom?
    Sirenita cestitke na dobrom pregledu 💗💪
    Clarissa  cestitam na dobrom pregledu 💪💗 hvala ti 😉 al ni ti koliko citam nezaostajes puno... isto si u turbo modu kako mi se cini 😆 hvala za info za plahtice 😘
    Aurora nemoj se samo plasiti sto se tice plodne nego ljepo poprati i ako posumnjas nemoj se predomisljati nego na hitnu i provjeri radi svog mira ako nista drugo 💪💗 hvala za info sa tecja😘 sve sam kopirala za svaki slucaj 😆😉
    * ja sam ipak malo usporila danas...  nisko zateze i opet kao nedavno kao da mi se spustilo sve i pritisak mi stvara malo veci..  tako da drage moje sto sam delala - delala sam 😂😂😂😂😂 sad samo u prvoj 😉 

👦 42👧40
    👨 💙20
    💗👱 2
    ➕️05.02.

freya_444
    15. Prosinac 2021. 18:36

Evo cure samo da javim ostala sam u bolnici na patologiji jer mi je ctg bio malo lošiji i meni tlak viši. Sutra me induciraju. Doktorica kaže 2 prsta otvorena, plodna voda mliječna i bebica oko 3800g. Pročačkala me dobro dolje jer sad imam neke menstrualne grčeve i bolove svako malo možda je pokrenula nešto 🤞🤞🤞 uglavnom Lucka stiže držite mi fige da sve prodje dobro ❤️❤️

Lucija 16.12.2021.💗

• Clarissa
    15. Prosinac 2021. 18:49

Freya drzi se, sretnooo! Nadam se da ces moci odspavati nocas, imati koliko je to moguce mira u bolnici, a od sutra si sa svojom beauty  

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.