hallo cure...
kako sam vec spomenula ova moja 2 trudnoća je 90 % drugačija od prve..
e sad ono što mene čini pomalo zabrinutom..s prvim djetetom sam imala problema sa zatvorom...do te mjere da sam dobila hemeroide...a sad svaki dan po nekoliko puta imam stolicu i to dosta rijetku..nije proljev ali mi je to onako pomalo brine,
i imam često neku tupu bol u predjelu zdjelice...a prva trudnoća bas onako super prošla..bez bolova i bilo kakve brige
Drage moje trombofiličarke.. pitanje. di se vi pikate?
meni je vec trbuh plav, ljudi me cudno gledaju po plaži. nemam se više di uvatit a da ne boli ko vrag ili da ne poplavim....
lollii,
svaka je trudnoća za sebe ...
Ja sam treći put trudna, i ka da mi je prvi put. Sve se iznova pitam, jel mi ovako bilo u prve dvi, pa jel ovo normalno ...
Al nekako razmišljam dok god nema neke vrste krvarenja, dobro je i nemam razloga za paniku. Tako se smirim ...
Tila bi s vama podilit ... jučer sam u dm-u kupila "Dnevnik trudnoće" - kako bi i svaki najmanji detalj zabilježila. Ko zna, možda mi je ovo zadnja trudnoća, pa je želim u potpunost doživjeti i biti svjesna.
Ne samo da je pogodan za zapisivanje trudnoće nego je i mali vodić kroz svaki tjedan. Iako nije baš jeftin - 50 kn, čini mi se da se isplati.
29.8.2022. ➕
Dobro došle nove trudnice!
Nera, ja si dajem injekcije u bedra, točnije u vanjski gornji dio, gdje je mrska 'narancina kora' . Tu me najmanje boli, valjda zato što je salo. Prvih par tjedana velike su mi masnice ostajale, sad ništa. Samo ponekad crveni kružić promjera par mm. Ne znam zašto mi je u početku toliko plavilo... sve radim isto, uhvatim jednom rukom malo 'sala' i pod 45 stupnjeva lagano ustrcam. Stvarno me bilo zateklo u početku, mislila sam kako ću ovako na plažu, ali sada je ok. U prvoj trudnoći mi je muž par puta dao u tuku ili u pozadinu, med.sestra jednom u trbuh ali sve je to bilo puno bolnije. Probaj u bedra.
imam taj dnevnik i baš je fora :)
fino si pratim obujam, kilažu i tako :) kad rodim cu poljepiti slike s UZV-a :D
Heki, moja sestra je od kolegica za rođendan dobila krasan paket za trudnice od Mustele, ali njoj eto ta krema protiv strija nije odgovarala, koža joj se odmah oljuskala. Prije tog je koristila više vrsta ulja i bilo je ok. Ali znaš kako je sa kožom,nekom nešto paše a drugima ne, možda tebi bude ok. Ja se mazem mješavinom ulja od olivala i čistim bademovim.
Makrina, ovo što si pitala za sestričnu i neposlušnu djecu, po mom iskustvu (temeljeno na jednom djetetu) mogu reći da je zločest uglavnom onda kad zeli privući pažnju - znači ako se potrefi dan da mu se duže vrijeme nisam posvetila kvalitetno (bio je na čuvanju, a kad smo došli kući ja nastavimo raditi po kući, plaćam račune i dijete osjeti da sam potpuno u nečem drugom npr.). To je meni uvijek signal da moram sve ostaviti i s njemu se posvetiti, funkcionira svaki put. Razumljivo ako je žena prošla neke veće probleme da nije mogla izvući iz sebe to sve što djeca očekuju, i traže za sebe. Netko je odlično ranije napisao, bliski ljudi joj tu najviše mogu pomoći, da uzmu djecu na sat dva dnevno da se ona odmori i onda može s njima kvalitetni provesti vrijeme. Umor, nervoza, djeca to osjete pa budu još gori i to je čini mi se neki začarani krug koji bi trebalo prekinuti.
Evo mene sa pregleda koji me uopce nije odusevio tj doktorica. Sve je bilo brzo gotovo,al bitno da je sve u redu beba je narasla. Nije mi pustila ni da cujem srceko,samo je pitala dali sam vidjela prvi puta. Kod pregleda kad me pritisnula ispod trbuha sa desne strane me zabolilo..nije nista komentirala kad sam rekla da me zabolilo..nego vidim na papiru vec kad sam dosla kuci da pise mirovanje.sad mi nije jasno zasto.
dobila sam uputnicu za kombinirani u petrovoj,dali se placa?
Hej curke, long time no see:)
Ja sam imala rodjendan pa sam bila u tom slavlju. Iscekujem sljedeći pregled. Sad sam jos malo pa 10 tjedana, tako da ću se za 10 dana naruciti na pregled. Jedva cekam vidjeti svoju bebicu, nadam se da se lijepo razvija i da je sve ok.
Nemam mucnine jos, ali naravno, jela sam puno glutena pa sad imam zatvor i škembu kao da sam trudna hahahaha:P
Nisam jos dobila ni kg, ali mi je trbuh izasao vjerojatno jer sam napuhnuta uzasno. Morala bih paziti ali nekako se ne mogu suzdrzati:)
Nego jel netko od vas vjezba jogu ili neke druge trudnicke vjezbe?
IMate li za preporuciti neke youtube videe?
Hej curee! Ja bila malo na plazi nisam plivala al sam malo tocala noge i minjala hladovina/sunce! Odma sam opustenija! A da ne kazem kako sam ogladnila!
Legla na plazu kad ono u stomaku party, cini se da se bebi sviđa bit ba plazi!
Antonia meni po zadnjem uzv termin stoji 17.12....a sto cemo se fino zaredat :)
Ne brini Meow u 10tt sam i ja vec imala stomak dobar a nisam se bas mogla pohvalit jelom!
Netko je pisao za stolicu, meni je cijelo vrijeme mekana do rijetka! Ocito tako organizam reagirao na T i hormone!
url=https://lilypie.com]
Sortiraj odgovore
Najstariji