ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MaRe
    07. Prosinac 2020. 08:28

Losa posao mi u Rijeci a mi se preselili u Os...zamisli te putne troskove 🤣🤣🤣🤣🤣 
    Tak da cu bit doma do 9og mj dok ne krene u vrtic a dotad trazit novi posao ili ak ostanem trudna prezivljavati s muzevom placom dok se ponovno ne zaposlim. Al dobro ona nam je dovoljno velika da pokrijemo sve sta nam treba tak da kako god bude izgurat cemo :)

• Zarica
    07. Prosinac 2020. 08:37

Mare, firme najcesce navijaju da ako dodje do otkaza bude sporazumni. Tako da se nadam da bude tako kako si isplanirala:)
    I ja probala nagovorit muza da uzme ta 2 mj, al sad nema sanse. Samo nabraja sto sve mora odraditi... al planira ga jednom u buducnosti uzet. Svakako ce nam dobro doc.

DeeDee
    07. Prosinac 2020. 08:51

Zarice kako mislis jednom u budućnosti? Nisam to previše proučavala.. mi smo mislili da on uzme dva mjeseca pa da ja dobijem još jedan ali nam se uopće ne isplati jer mu je plaća bez dnevnica ono..druga plaća.
    Nemam pojma šta i kako ali eto za početak ću na pol radnog vremena pa kako bude, bude, rekao bi on, gladni nećemo bit a ostalo će se u koracima riješavat.
    Mare odlično🤣🤣🤣

[/url

ifkaminja
    07. Prosinac 2020. 08:58

Bok cure. Nema me dugo, nekaj sam letimično pročitala, tak da sorry kaj nisam ni zapamtila..
    Osim čestitat rođendan Bebi- sretan roćkas!
    Mikio nadam se da ćeš brzo biti puuuno bolje.
    Mojoj je sutra rođendan..😱
    Kud prije.. 
    Ja počinjem raditi 11.01., 04.12. mi je bio zadnji dan roditeljskog, sad trošim godišnji od ove godine.
    Red, ak ove godine nisi radila, tj ako nemaš oporezivih primanja, onda nebuš imala ni povrat poreza. U prijevodu, ak nisi niš poreza uplatila nema ni obračuna a onda ni povrata.
    Kaj se tiče provale, maznuli su nam par stvari, meni nekaj malo nakita- nekaj su uzeli, nekaj ne, ne kužim ali ajde, i parnu postaju mamicuim. Zaključila sam da se nisu baš usrećili i da smo za lopove "siromašni" 🥴🤭😂

Red Fox
    07. Prosinac 2020. 09:01

Angelly meni je isto muka kad se sjetim 🤦🏼‍♀️
    Zarica ja sam stari godisnji potrosila kad sam ostala trudna jer bi mi inace naknada bila jako mala. Jer sam nakon prve trudnoce radila samo dva mjeseca pa sam ispucala taj godisnji i izmuljala dva tjedan bolovanja da si malo podignem prosjek.  
    A ovih 2 mjeseca moj muz planira uzeti na ljeto, mozda ovo ljeto kaj dolazi i ono sljedece. Kad ima pravo to potrositi do djetetove 7.godine.
    Ne znam kak je za trece dijete? Jel se onaj porodiljni od 3 godine isto moze tak podijeliti?

• Zarica
    07. Prosinac 2020. 09:07

DeeDee, ovo kaj Red prica. Moze se tih 2 mj iskoristit do djetetove 7.god. A kak mislis da bi ti dobila jos jedan?
    Angelly, sjecam se da ti je bilo zao kaj si propustila kocku iz Lidla. Ima sad takva u outletu na Bubamari 160kn. Mada u Lidlu pune s novim igrackama non stop pa mozda i ovog opet ima. 

MaRe
    07. Prosinac 2020. 09:10

Red al imas pravo na cijeli godisnji za 2020godinu ili si njega unaprijed iskoristila?

Red Fox
    07. Prosinac 2020. 09:23

Mare imam 27 dana od ove godine al necu sve iskoristiti jer novi mogu tek od 1.7.pa sam si ostavila 10 dana, to cu za Uskrs vjerojatno. Predugo mi je cekati 7.mjesec bez ista godisnjeg 🤦🏼‍♀️

DeeDee
    07. Prosinac 2020. 09:34

Aaaaa zakon, pojma nisam imala, onda će i on tako ljeta vjerojatno. Ma na jedno uho sam slušala kad ste pričale pa sam mislila da se može nešto razvući. Ili je to bilo da se zaledi ženin, pa koristi kasnije..nije ni bitno, odustali smo od tih varijanti :) 
    Mikio a ja sam ti dosta dosadna s hranom..doručak najčešće ono voće koje trenutno imamo u vrtu, sad se davimo u kakiju - kombinacija s bananom ili instant žitaricama + jogurt ili svježi sir. Ručak isto najčešće neka piletina ili teletina uz povrće, tu i tamo neki rižoto povrtni ili palenta sa salsom, petkom najčešće oslić. Večera kako kad, mi je zapravo dosta često preskačemo ili jede goodnight kašicu. Nemamo neki fiksni raspored, ponekad u obroku iza ručka pojede ono što joj je ostalo tako da poslije samo mlijeko.. iskreno, nekako se ne zamaram s tim dok lijepo jede i na oko super napreduje 🤷

[/url

Lavica27
    07. Prosinac 2020. 09:42

Red nis mi nije jasno...zakaj smijes novi tek od 1.7.koristiti?? Zakonska je obveza iskoristiti do 30.6.godisnji od prošle godine  ako ti je ostao ali ti stjeces pravo na novi godišnji s 1.1.te godine.
    Ifka vec rockS! E al ja sam pred 3.5 godine koristila od 1.1.do 15.3. Komplikacije a onda od 16.3. Do kraja te godine porodiljni i dobila sam uz plaću u 12.mjesecu popriličan povrat poreza! A znaci nisam uopće radila tokom cijele godine.
    Mikio evo jucer je doručkovao griz s borovnicama i sipkom,za ručak batat,piletina i blitva i vecera instant hipp dvopek- banana s ad-om.
    Losa i ekipa bravo za vježbanje :) i slažem se ovo za vježbanje, obzirom tamo gdje vjezbam su trudnice i žene nakon poroda, nije bitno mršave,deblje... sve smo razmontirane nakon poroda ali je uvrijezeno u našoj kulturi "šta bi ti moja baba je rodila na polju i nastavila štihat",a očekivati da se tijelo vrati samo na staro nakon sta se potpuno izmijenilo...je previše.
    Naravno,ovo je generalna opaska,ne ciljam na tebe Grizli. M je preeeslatka na onoj fotki🤩
    M ima za iskoristiti od kceri 2mj i od malog 2 mj pa ce to nekad do njihove 7.godine...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.