Zadržavanje stolice

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • elif

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    Pozdrav,moja malena ima 22 mjeseca,skinuli smo pelene prije cca 10 dana i bez problema ide piškit i traži sama sve OK,ali stolicu zadržava i po 5 dana,jednostavno je nepušta,a vidim da je muči stišće se,taj peti dan dala sam joj glicerinski čepić i malo je pomogao,ponovim ga i nakon tri dana ali bezuspješno ona plače što sam joj stavila čepić ali svejedno ne kaka,o prehrani vodimo računa,pije dosta tečnosti sokovi od suhuh šljiva svaki dan.
    Molim Vaše mišljenje,šta da radimo?Kako da joj olakšam?

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Mislim da je to čest problem kod djece. Čula sam i od drugih mama a i naša curka je od početka imala taaj problem. Mi je nismo prisiljavali nego smo ju pitali dal hoće kakati možda na tuti ili na wc-u, nekoliko dana smo ju stavljali i malo se igrali, da zaboravi. Problem je trajao dobra 3 mjeseca dok nije počela redovito kakati. Mislim da im je neugodan taj osječaj, pa im je možda od početka lakše kakat na tutu jer je manja. A i malo smo tad prilagodili prehranu s više voća, malo šljiva i suhih smokvi, tako da ju malo potjera.

  • Avatar Klokanica

    Klokanica

    Broj poruka: 649

    Prijavi adminu

    Draga elif,

    Pročitajte savjet naše stručnjakinje dr. Giovane Armano, možda Vam može pomoći!

    https://klokanica.24sata.hr/jaslicka-dob/zdravlje/sto-kad-dijete-zadrzava-stolicu-571 [klokanica.24sata.hr]

    Vaša Klokanica

  • elif

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    Hvala missha,malo si me utješila,nadam se da će mo i mi brzo prevazići naš problem!

  • elif

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    Hvala Klokanica,pročitala,strpljiva naravno i čekamo ishod!

  • pčelica_maja

    Broj poruka: 11

    Prijavi adminu

    mi smo sa svojim sinom muku mučili 9 mjeseci, a da nikada nismo saznali kako i od čega je to krenulo….ustvari, počelo je sa polaskom u jaslice sa 13 mjeseci kada još nije bilo ni govora o odvikavanju od pelene, ali možda je samo kretanje u jaslice napravilo svoje i bilo mu stresno, naglo je došlo do promjene prehrane i svega što uz to ide…..doktori nas nigdje nisu uputili na daljnje pretrage, samo su drvili po prehrani, ali ništa nije pomagalo….samo od sebe prestalo je nakon 8-9 mjeseci i sada nemamo nikakvih problema. još nosi pelene i učimo se pomalo na tutu, ali ne želim forsirati jer se bojim da opet ne dođe do zadržavanja stolice tako da ga još ne forsiramo, doći će sve na svoje, sada ima 26 mjeseci

  • mummy2princess

    Broj poruka: 6

    Prijavi adminu

    tako je i moja curka radila al tjesim da ce proci.njima je to ocito u glavicama,dok si to ne srede sami sa sobom

  • zeljka5

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Mi smo taj problem sa sinom imali 2 godine. Bilo je raznih situacija, od cepica koje nikako nije prihvacao, ponekad 10 dana nije kakao. Imao je potrebu al je zadrzavao…  Konzultirali smo razne lijecnike. Na Rebru smo i dijagnozu napokon dobili tzv. funkcijski poremecaj rada crijeva. Zvuci grozno… problem smo rijesili tako sto smo na dnevnoj bazi pili sirup portalak u raznim dozama sve dok se stolica nije normalizirala. Ta faza je trajala oko godinu dana.

  • elif

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    Evo kod nas stanje već dolazi u normalu,neboji se kakat,ali u gaće još nesmije na tutu ili šolju a piški i na jednom i drugom sasvim OK.

  • mummy2princess

    Broj poruka: 6

    Prijavi adminu

    hm i mi smo portalak dosta dugo a sad joj znam dat obaj na bazi sljive i smokve doj je tvrdja stolica

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.