vege beba

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mamaT

    Broj poruka: 15

    Prijavi adminu

    bok svima, krenuli smo s dohranom prije mjesec i po dana i ide nam super, bebo od 7 i po mjeseci voli papati sve vrste kašica (sve mu spremamo doma, friško). pošto smo mi vegetarijanci, voljeli bismo da i naša beba ne jede meso. zanima me ima li ovdje roditelja čije bebe su vegići i imate li kakav savjet, recepte i općenito što mislite o tome.. pozz :)

  • martina.sormazban

    Broj poruka: 20

    Prijavi adminu

    Moja djeca su vegetarijanci i nista im ne fali. Sin ima 3 god i 3 mjeseca i meso uopce ne zeli probati, nikakvu salamu ili hrenovku iako je bio u prilici. Curica je drukcija, 18mj i ona bi sve jela. Ja joj ne branim al joj ja ne kuham i ne dajem. Djeca jedu obavezno svaki dan neku juhu ili varivo od povrca s nekom zitaricom i tako je bilo od kad sam krenula s dohranom. Proso, rizu, orzo, quinoa …. kad su veci jedu sve sto i mi odrasli.

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Ja nisam za to da se bebama nameće vegetarijanstvo. Njima je meso potrebno za rast i razvoj zbog priteina. A sad kad bude dijete veće pa ako neće jest meso, njegova doluka. Ja svom djetetu stavim na tanjur sve, ako ne pojede meso, nek ne pojede, njegova odluka. Al u kašicama bebama starijima od 8 mjeseci treba stavljat meso zbog rasta i razvoja. Lako kasnije samo dijete odluči ne jest meso

  • martina.sormazban

    Broj poruka: 20

    Prijavi adminu

    Moj sin ima 3 god i 4 mjeseca, jos nije okusio meso, zdrav je, visi od prosjeka za svoju dob i normalno razvijen. Misljenje u hrvatskoj se nece jos dugo promijeniti, pogotovo sto doktori imaju “cudna” stajalista o mnogocemu i tako savjetuju svoje pacijente. Meni u Švicarskoj nitko nikad nije rekao da mi djeca moraju jesti meso i u jaslicama ima vegetarijanski meni.

  • Avatar Frančo

    Frančo

    Broj poruka: 99

    Prijavi adminu

    Ja sam protiv toga da se djeci uskraćuje meso i mesni prizvodi samo zato što to mama i tata ne papaju..Pa onda su svi doktori i stručnjaci i ostali roditelji nedovoljno obrazovani ili …..Djete mora unjeti u sebe proteine i kalcij (nez dal pijete mlijeko) jer ono raste i razvija se .Kad odraste dajte djetetu na izbor hoće li bit vega ili ne. Ne namećite im svoj stav prema hrani.

  • martina.sormazban

    Broj poruka: 20

    Prijavi adminu

    Meni je davati meso i mesne preradjevine kao trovati dijete.  Moja djeca jedu jaja i grah i dobiju vise proteina i bjelancevina nego iz mesa, piju mlijeko i jedu ribu. Cisto meso jos bih mogla prihvatiti ako je iz provjerenog domaceg uzgoja bez hormona ali preradjevine su cisti otrov. Salame ili pastete nebih nikad dala djetetu. Meni to nije normalno a nasi doktori ne znaju puno toga!

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Ja još nisam upoznala doktora koji preporuča bebama i djeci do školskog uzrasta da jedu mesne prerađevine :O Meso nije isto ko i mesne prerađevine! Ja nikad ne kupujem meso u trgovačkim lancima nego u manjim mesnicama gdje znam kaj kupujem.

  • Avatar Lilica

    Lilica

    Broj poruka: 1031

    Prijavi adminu

    ja nikad nisam jela meso i ziva sam i zdrava vec 26 godina  necu nuditi meso svom djetetu niti cu ikome to dozvoliti, ali kad dode u godine da samo bira zeli li jesti meso ili ne, izbor je na njoj i ja se u to necu petljati 

  • Avatar malina

    malina

    Broj poruka: 19

    Prijavi adminu

    Ja sam dugo vegetarijanka i moje dijete je bilo prvih godinu dana, dok sam mu samo ja kuhala, a kasnije kad ga je počela čuvati baka i kad je krenuo u vrtić, bilo mi je ok da tamo jede i meso. U početku, dok je to bilo moguće, pazili smo da je to uvijek domaće meso, od nekoga iz obitelji, ili iz eko uzgoja, a sad više ni na to ne pazimo. Ja još uvijek ne pripremam meso, a vidjet ću kao će biti dalje. Nekako mi to više nije tako važna tema… Inače, vjerujem da uz osmišljenu i kvalitetnu vegetarijansku prehranu djeca mogu biti zdrava i dobiti što im treba za razvoj, kao i uz kvalitetnu prehranu s mesom, a i znam djecu od više proijatelja koja ne jedu meso i sve je ok. A i moje dijete je tih prvih godinu dana normalno napredovao, čak je uvijek bio bucmast 

  • Avatar Iskrica1347

    Iskrica1347

    Broj poruka: 991

    Prijavi adminu

    Ja sam bila semivegetarijanka cca 5 godina (do prve trudnoće). Onda zbog mučnina nisam mogla niš jesti, a kad sam mogla, mogla sam meso (go figure). Poslije se nisam vratila na vegetarijanstvo iz čiste.. pa.. lijenosti da budem iskrena. Jer osobno nisam za uskraćivanje mesa i namirnica životinjskog porijekla djeci.
    Recimo - meni je margarin 100% gori nego putar ili svinjska mast (naime, uopće ga ni nemam doma). Isto tako, a obzirom da sam svjesna da su ljudi prvenstveno svejedi, biološki gledano, smatram da su nam potrebne i namirnice životinjskog porijekla.
    S druge strane, moja prehrana se i danas više sastoji od biljaka nego od mesa i često jedemo “vegetarijanske” obroke - variva, složence i sl. a bez mesa. Ali ako se već jede bez mesa, svakako smatram da treba u prehrani biti recimo jaja, sira, kefira i sl.

    Mišica je sa nama od 11.8.2010.
    Ribica stigla 26.10.2014.
    Ja nisam luda, ja sam ekscentrična

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.