Drage trudnice,
Hitno trebam savjet, pomoc...
Trudna sam 34+2 tj. Prije dva tj. mi se pocela javljati ostra bol u lijevoj preponi, koja me je znala dovesti do toga da zavrsim klececi na podu. I tako mislim ja sve je to normalno kosti zdjelice se sire. Prihvacam bol i naucim se nositi sa njom. Sve do jucer kad mi se bol pocela javljati i u desnoj preponi... velim samoj sebi ok... idemo dalje prezivjet cu...
I danas pocinjem osjecati uzasnu bol u obje noge (znaci od prepona prema listovima pa cak i u noznim prstima)
I sad kao secer na kraju: lezim u krevetu, dignem se da odem do wc-a i zavrsim na podu. Noge su mi se skroz oduzele a bol je bila toliko ostra da su i suze krenule. Deset minuta nisam mogla koraka napraviti... na kraju me suprug doslovce odnio do wc-a.
Dali je koja od vas imala takve bolove? Molim Vas za pomoc, neznam kome da se obratim. Bol i dalje ne prestaje... i da se sad odlucim opet dici iz kreveta. Vjerojatno bih opet zavrsila na podu od jakih bolova.
Inace nisam pekmezasta i imam dosta visok prag boli.
Ali ovo nije normalno. Jako se bojim. Citam na netu i nigdje nisam naisla na temu vezanu uz moj problem.
Drage trudnice, buduce i sadasnje majke ako je koja od Vas imala takav problem bilo bi mi drago da se javi pomogne mi savjetom... bilo cime...
Nisam se susrela sa tim, ali mozda da probaš prvo podignut noge na visoko, pa mozda kakva masaza da ti cirkulacija proradi? Ili nesto takvo, mozda naizmjenicni tus toplo hladno po nogama tj. po djelovima koji bole? Nisam bas nesto pomogla, pretpostavljam! :/ sorry!
Lukas 19.09.2015.🧸
Adela 28.03.2017. 👑
Meni je krenula slična bol koju ti opisuješ isto u lijevoj nozi. Jedva sam dolazila i do wc-a. Na nekom forumu sam našla savjet neke cure da se svaki dan vježba tako da vrtiš stojeći kukovima prvo u jednom pa u drugom smjeru oko 5 minuta (to je dovoljno). Našla sam i da je jednu curu prestalo boljeti kad je krenula piti vitamine. Tako da sam ja pokušala s oboje istovremeno (ovo s kukovima je dosta teško dok tako boli, znam) i prestalo je nakon par dana. Vjerojatno ti se poremetilo nešto s kralježnicom i ravnotežom u nogama, pričepio se živac i eto ti. Kad hodaš probaj hodati što je pravilnije moguće i oslanjati se podjednako na obje noge tako da su ti kukovi ravni. Ak niš ne pomogne doktoru...nadam se da sam ti bar malo pomogla...
Draga AngieMarrie, možete pogledati temu na forumu: https://klokanica.24sata.hr/forum/trudnoca/trudnoca-38/bolovi-u-trudnoci-204
Sortiraj odgovore
Najstariji