upala zuba u rtg snimanje

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nelica166
    11. Travanj 2018. 21:43

Pozdrav cure...
    prije kojih mjesec dana sam imala upalu zuba i pila klavocin. Bol je prestala. Nakon tj dana sam saznala da sam trudna. Sad u ponedjeljak sam bila kod zubarke. Rekla da se izvana nista ne vidi a da rtg sad necemo raditi. Medutim, danas ujutro me na zagriz opet boli taj zub i imam bolni mjehuric(kvrzicu) na nepcu. Opet odem ja k njoj. Rekla da nista nije gnojno da sam mozda ozlijedila s necim nepce, da nemamo sad sta raditi. Mene bas boli kad prodem s jezikom po nepcu ili jedem. Grgljam kadulju sad. Sto da napravim? Strah me da ne dobim infekciju pa mi bude jos gore. Molim savjet. Hvala!

11. Travanj 2018. 22:14

nelica166

Pozdrav cure…
    prije kojih mjesec dana sam imala upalu zuba i pila klavocin. Bol je prestala. Nakon tj dana sam saznala da sam trudna. Sad u ponedjeljak sam bila kod zubarke. Rekla da se izvana nista ne vidi a da rtg sad necemo raditi. Medutim, danas ujutro me na zagriz opet boli taj zub i imam bolni mjehuric(kvrzicu) na nepcu. Opet odem ja k njoj. Rekla da nista nije gnojno da sam mozda ozlijedila s necim nepce, da nemamo sad sta raditi. Mene bas boli kad prodem s jezikom po nepcu ili jedem. Grgljam kadulju sad. Sto da napravim? Strah me da ne dobim infekciju pa mi bude jos gore. Molim savjet. Hvala!

Rtg ne mozes raditi,  svakako. Da li ti je zub otvoren? Mozda se opet upalilo i treba otvoriti i dati antibiotik. To je sve sto sada mozes napraviti.

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

• Student24
    11. Travanj 2018. 22:32

boli mjehuric je znak upalnog procesa koji ce se ili razbuktati ili pronaci kanalic da se sam ocisti. Idealno bi bilo napraviti sliku, ali sad ne mozes. Mazi desni s kaduljom (ali pazi da ju ne progutas), mozda  da uzmes neku pastu za desni pa ju utrljavas .... Ako ne prodje morat ces otvorit zub i stavit antibiotik. 

• nelica166
    12. Travanj 2018. 07:50

Rekla je da se mozda kvari od korijena ali to ne vidi bez rtg. Ovako na izvana nije nista pokvareno. Bas me boli nepce i zub i zubno meso, ma sve. :/

• Student24
    12. Travanj 2018. 16:29

Masiraj onda zubno meso, mozda pomogne

• nelica166
    14. Travanj 2018. 10:07

Pozdrav, evo mene od zubarke. Sve joj objasnila i otvorila mi jedinicu jer me ona boljela kad mi je kuckala i zubno meso tocno iznad jedinice gdje je korijen. Otvorila a kad ono nije iscurio gnoj sto joj je jako neobicno. Oteklinu na zubnom mesu osjeca pod prstima i rekla je da je od jedinice da bi iscurilo. Na nepcu i dalje ne vidi nista, veli da je osjetljivo vjeeojatno radi trudnoce. Moguce je da je i neka cista na zubnom mesu. Moguce da mi se poklopio daj zub i osjetljivost zubnog mesa pa mi sve naoteceno. Ne zbam al me malo preplasila kad je rekla da je mozda cista. Cekam sad dal bude mi splahnulo pa onda se javljam svojoj zubarki. Vasa iskustva slicna mozda? Hvala ;)

• nelica166
    14. Travanj 2018. 10:09

Cak sam odlazila doma po stari rengen (radila ga prosle godine) da vidi stanje. I cudna neka sjena joj je bila bas izbad jedinice i dvojke. :/ Samo se nadam da ne bude nista strasno i da ne bude utjecalo na bebicu. 

• Student24
    14. Travanj 2018. 11:31

Nece utjecat na bebu, ne brini. sto god da je da se privremeno sanirat do kraja trudnoce, a onda akcija. 

• nelica166
    15. Travanj 2018. 08:27

Nije mi splasnulo i dalje boli ali ajde nije gore. Mozda mrvicu bolje. Moja zubarka je slijedeci tjedan na godisnjem. :/ Sad jednostavno moram cekati. I ne znam dal mozemo rijesiti bez slikanja ili antibiotika. Jao koje muke po zubu. 

ami25
    15. Travanj 2018. 10:47

Nelica, ja završila na hitnoj stomatološkoj prije 10 dana. Bol na cijeloj desnoj strani neopisiva, nikad u životu toliko me nije bolio zub, inače imam genetsku predispoziciju za paradentozu i oduvijek pratim jako zube i jako brinem o njima baš da ne dođe do većih problema, trenutno sam u 22 tjednu i stavila mi je lijek na hitnoj i javila se svojoj zubarki koja je počela lječenje, karijes do korijena i sad je rekla imat ću oko 4 dolaska samo za taj zub al da ima još problemčića koje ćemo trebat sanirat. Meni je isto davala neke lijekove da mi umrtvi zubno meso pri čišćenju jer užasno boli bez,valjda zna što može. Beba je ok nadam se, i mene je bilo strah al valjda znaju što rade. Sad i mene čekaju pregledi, nadam se da nešto možemo i odgodit par mjeseci.Pomalo i hrabro

💙Bartol💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.