TSH prije trudnoće

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • DaMa_21
    03. Prosinac 2022. 12:57

PiaBuu

DaMa, sve ja to razumijem, al mi je cudno jer sam tek od ove godine negdje 4/5 mjesec krenula s terapijom, bio je manji na pocetku nego sada… najvise me brani dal da uopce i planiram trudnocu ili pricekam

Moguce da se sad tek sktivirao 🤷‍♀️
    Preporuka je da bude ispod 2.5 u trudnoci, ali meni je bio 4.5-5.5 cijelo prvo tromjesecje i nikako ga nismo mogli spustiti, a s bebicom je sve ok. Endo i ginekolog su mi rekli da je za trudnocu puno bitniji FT4 i sve dok je on normalan da ne brinem zbog tsh. 
    Jel ti ft4 ok?

PiaBuu
    11. Prosinac 2022. 23:28

Dama, bas me strah,da… iskreno nisam ga ni vadila, samo t3 i T4 

29👩🏻
    35👦🏻
    Mom of 3 angel in heaven
    Spontani 31.07.2021 - 10 tj
    Spontani 08.02.2022 - 9 tj
    04.01.2024, stigla mamina djevojčica 💜🌈👨‍👩‍👧
    23.5.2025- molarna trudnoca 7+3
    -Hashimoto, terapija 100 eurotirox
    PAI-1 heterozigot 4g/5g Aspirin 100
    God will carry you trought the storm 🌈

• DaMa_21
    13. Prosinac 2022. 01:14

PiaBuu

Dama, bas me strah,da… iskreno nisam ga ni vadila, samo t3 i T4

jesu ti oni ok? ako jesu, to je najbitnije jer znaci da imas dovoljno hormona stitnjace, a oni su bitni za trudnocu jer njih beba koristi. u tom slucaju povisen tsh pokazuje da se stitnjaca mora malo vise namuciti da proizvede normalnu kolicinu hormona. 
    Jel mozes na kontrolu kod endo/gin pa povecati terapiju? tsh se brzo snizi, a i nije bas stabilan 

• lannci__99
    25. Kolovoz 2024. 09:44

Prije par dana sam vadila Tsh inace imam problem sa stitnjacom od djetinjstva i na terapiji sam. Kada sam ugledala koliki mi je tsh bas sma se sokirala jer toliki je bio samo kada sam ostala trudna sa prvim djetetom. Jutros sam radila test Gravignost i u vrhu kvadratica se nalazi jedna mala crtica koja se ne nastavlja do dna, 3 dana me dijeli od iduce menstruacije. Je li mozda prerano da test pokaze?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.