TSH prije trudnoće

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • DaMa_21

Broj poruka: 470

Prijavi adminu

PiaBuu

DaMa, sve ja to razumijem, al mi je cudno jer sam tek od ove godine negdje 4/5 mjesec krenula s terapijom, bio je manji na pocetku nego sada… najvise me brani dal da uopce i planiram trudnocu ili pricekam

Moguce da se sad tek sktivirao 🤷‍♀️
    Preporuka je da bude ispod 2.5 u trudnoci, ali meni je bio 4.5-5.5 cijelo prvo tromjesecje i nikako ga nismo mogli spustiti, a s bebicom je sve ok. Endo i ginekolog su mi rekli da je za trudnocu puno bitniji FT4 i sve dok je on normalan da ne brinem zbog tsh. 
    Jel ti ft4 ok?

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana07/2022 ➕
    03/2023 N💕

PiaBuu

Broj poruka: 838

Prijavi adminu

Dama, bas me strah,da… iskreno nisam ga ni vadila, samo t3 i T4 

27👩🏻
    33👦🏻
    Mom of 2 angel in heaven
    Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5👼🏻
    Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5👼🏻
    -Hashimoto, terapija 75/50 eurotirox
    PAI-1 heterozigot 4g/5g
    God will carry you trough the storm 🍀💪
    Pregled 30.5 imamo ♥️
    27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
    14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
    10.08.23- stiže mamina djevojčica 💜🌈👨‍👩‍👧

• DaMa_21

Broj poruka: 470

Prijavi adminu

PiaBuu

Dama, bas me strah,da… iskreno nisam ga ni vadila, samo t3 i T4

jesu ti oni ok? ako jesu, to je najbitnije jer znaci da imas dovoljno hormona stitnjace, a oni su bitni za trudnocu jer njih beba koristi. u tom slucaju povisen tsh pokazuje da se stitnjaca mora malo vise namuciti da proizvede normalnu kolicinu hormona. 
    Jel mozes na kontrolu kod endo/gin pa povecati terapiju? tsh se brzo snizi, a i nije bas stabilan 

👱🏼‍♀️31 🧔🏼‍♂️32👱🏼‍♀️ hiperprolaktinemija (adenom hipofize), hashimoto, inzulinska rezistencija. Ciklusi ~26 dana07/2022 ➕
    03/2023 N💕

• lannci__99

Broj poruka: 18

Prijavi adminu

Prije par dana sam vadila Tsh inace imam problem sa stitnjacom od djetinjstva i na terapiji sam. Kada sam ugledala koliki mi je tsh bas sma se sokirala jer toliki je bio samo kada sam ostala trudna sa prvim djetetom. Jutros sam radila test Gravignost i u vrhu kvadratica se nalazi jedna mala crtica koja se ne nastavlja do dna, 3 dana me dijeli od iduce menstruacije. Je li mozda prerano da test pokaze?

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.