racunanje tjedana trudnoce

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • zoran.repajic

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Imam problem..zadnja menga mi je bila 27.02.2014. Inace su strasno ne redovite kasnit znaju po mjesec,dva,tri cak…od 27.02. Nisam imala odnose do 17.04.2014 kad je muz dosao s terena tada smo par dana tocnije do 21.04.2014. radili konstantno na bebi..vec tjedan poslije zadnjeg odnosa osjetila sam promjene na tijelu od grudi bradavica boja urina mucnine sitne al su postojale glavobolje strasni umor i znojenje..posto sam posumnjala u trudnocu uzela sam test i pokazao je 30.04.2014. negativno a dva dana kasnije na gacicama mi se umutro pojavila roza mrlja…Nisam znala sto bi to sve bilo Da li umisljam ili je trudnoca…cekala sam radi mojih menstruacija 30.05 Da odem kod ginekologa…ona mi je rekla trudnoca beba je velika i po uzv sam trudna recimo 8+2 tjedana no po mom je to nemoguce tako Da je ona u racunanju 2 tjedna i vise ispred moga jer kako je ona racunala neznam al ispada Da sam zatrudnila oko 02.03.2014. a ja tada nosam imala odnose dali je moguce Da je ona u pravu i na koji nacin oni racunaju tjedne trudnoce kod nepravilnih ciklusa…(kad sam je pitala i rekla joj Da je nemoguce Da sam toliko trudno samo je rekla ja gledam uzv i to je to…)..hvala na pomoci…

  • zoran.repajic

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Uh greska ona racuna trudnocu od 02.04.2014…

  • Avatar Dada32

    Dada32

    Broj poruka: 397

    Prijavi adminu

    To što se vidi na uzv je u biti samo procjena, a niti tvoja bebica ne mora baš biti “školski primjer” pa može biti veća ili manja za svoju “dob”. 
    A i to kad ste vi imali odnose ne znači da je odmah došlo i do začeća jer spermiji mogu preživjeti duže u tebi. No, ako ti znaš da ti nije bio muža, onda i znaš da ste začeli tad kad ste…bili skupa (recimo to tako).  
    Ja se ne bih s tim opterećivala.
    Ti sad imaš dvije opcije: ili imaš povjerenja u svoju doktoricu pa ćeš uživati u trudnoći i samu sebe pripremiti da možda rodiš i do 2 tjedna +/- od onoga što ti je ona napisala;
    ili nemaš povjerenja i tražit ćeš drugu doktoricu. 

    U svakom slučaju, uživaj u svojoj bebici, čekaju te velike promjene! 

  • zoran.repajic

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Nasi ginekolozi nisu bas za primjer pa zato ni sama neznam sto bi…posto sam malo googlala i citala po forumima ispada Da je ona racunala ajde recimo kao Da je redovna menga trebala biti 27.03. I plus 7dana taman ispada Da sam po njenom 02.04 ostala trudna a ja Znam Da 100% Nisam imala odnose od 27.02. Do 17.04….al znas ono kad te stalno golica sta ce biti ako ostane po njenom jer i js bih zbog zdr problema morala na carski zato se brinem…kako dokazati ludi kad nece Da me slusa…svejedno hvala ti od srca na odgovoru…najvaznija je ipak moja beba…

  • Avatar Dada32

    Dada32

    Broj poruka: 397

    Prijavi adminu

    Gle, ne znam tvoje zdravstveno stanje, ali prema ovome što si napisala, ako ostane po njenom mogli bi te na kraju slati na inducirani porod jer ti je kao “prošao termin”, a ti zapravo imaš još fore… 
    Tako da si na kraju moraš procijeniti sama:
    promijeniti doktora ili se slijedeći put malo zauzeti za sebe i ne dozvoliti da te samo tako izgura iz ordinacije dok ti ne odgovori na sva pitanja. 

    (ukoliko imaš financijskih sredstava, možeš si platiti i 1 pregled kod privatnika da vidiš što će ti tamo reći. u tom slučaju, ja mu ne bih govorila ništa o procjeni doktorice nego bi šutjela i čekala da vidim što bi mi taj rekao. ali ja sam isto kod soc. ginekologa jer 500kn za pregled nije mala šala)

    Da li te je poslala na krvne pretrage? Jel piješ folnu kiselinu? Da li je pričala s tobom o prehrani i unosu vode? To su ti sad najbitnije teme i moraš se sad koncentrirati da tvoj bebi dobije najbolje od tebe sad dok se formira. 

  • zoran.repajic

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Ma ja sam prije cetiri godine operirala tumor na mozgu i zbog jakih tableta morala paziti Da ne ostanem trudna ove godine u prvom  mjesecu mi je neurolog dao zeleno svjetlo za bebicu..a folacin pijem od prvog mjeseca kako sam bila kod neurologa….uz napomenu Da mi savjetuje carski rez i po nekom pravilu na carski ides tjedan dana prije trudova sto znaci Da bi ja po njenom skoro tri i pol tjedna ranije bila na porodu toga me strah..od pretraga samo ono standardno krv urin zeljezo secer…razmisljala sam o privatniku bas zbog toga..idem 27.08 na kontrolu pa cu vidjeti sta ce reci ovaj put i pokusat pricati s njom i traziti objasnjenje…:-) kao vidjela je srce bebe i zato je beba velika i racuna mi taj prvi put kao 8+2 tj…a neki na forumima pisu Da su vec sa 5+5 prvi pregled vidjele srce bebe i sad ajd znaj…:-)

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.