Tko planira i radi na bebi - šesti nastavak 👶💗

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    *Buffy*
    25. Svibanj 2021. 14:09

mica25

Jos samo jedna stvar sta je meni doktor rekao znaci sex 10dc i nista do ovulacije koja j3 inace 15dc da spermiji ostanu sto bolji pokretniji i jaci tako da netreba radit velik razmak izmedju odnosa i ne sad bas svaki dan..pa eto mozda to vec znate..jer dosta cujem da zene kao svaki dan da pokriju ciklus..😊😊 

Ček, ček.. jesam dobro shvatila - preporučio vam je da pokrijete samo ta dva puta: 10 dc i ovulaciju, 15 dc?

👩🏻 34 🧔🏻34
    👩‍❤️‍💋‍👨 8 godina ljubavi
    💍 2019 👰🏻🤵🏻 2021 👪 2022
    11/10/21 ➕
    L rođen u lipnju 2022 💗
    Idemo na 👶🏼br.2 početkom 2024⏳🙏
    Redovne M 🩸
    10/23 Papa - upala, terapija vaginaletama
    11/23 Kontrola štitnjače i KKS
    Normozoospermia ✅
    Prenatalne 💊 LH trakice i cervikalna sluz 💦

mica25
    25. Svibanj 2021. 14:45

_Buffy_

mica25

Jos samo jedna stvar sta je meni doktor rekao znaci sex 10dc i nista do ovulacije koja j3 inace 15dc da spermiji ostanu sto bolji pokretniji i jaci tako da netreba radit velik razmak izmedju odnosa i ne sad bas svaki dan..pa eto mozda to vec znate..jer dosta cujem da zene kao svaki dan da pokriju ciklus..😊😊

Ček, ček.. jesam dobro shvatila - preporučio vam je da pokrijete samo ta dva puta: 10 dc i ovulaciju, 15 dc?

Daaa pratili smo folikule i razvoj doktor je tocno znako kad ce bit ovulacija tipa 10dc folikul najveci 16mm i rekao da se mazimo jos taj dan i za dva dana dosla na uzv i vido je da rastu jos kao u srijedu je ovulacija tada mazenje ujutro i navecer mi smo se zbg posla morali ujutro u 5h 🤣🤣 i navecer u 12h hahahahah on kako je rekao da spermiji budu vitalniji i bolji ne preporuca sex svaki dan u vrijeme oko ovulacije a opet nebi trebalo raditi pre velik razmak..ja nisam uspjela jer imam vjerojatno neki problem sa jajnicima ne funkcioniraju kako bi trebali ovaj mj sam cak i nakon kao ovulacije dosla na uzv i folikuli su bili najveci 17mm i to 17dc 

Sunshine10
    25. Svibanj 2021. 14:46

Jelenko draga, čisto da se javim da ti kažem da nisi jedina . I ja sam imala vanmateričnu. Odstranjen desni jajovod. Jesi ti imala operaciju ? 

27 👩🏻31🧔🏻normozospermia
    Vanmaterična 05/20💔 odstranjen desni jajovod
    Ponovo pokušavamo od 08/20 🤞🏻❣
    Euthyrox, Dostinex 💊
    Selen, Cink, D3, Folna 💊
    09/21- HSG prohodan lijevi jajovod ✔
    10/21- klomifen, estrofen, ovitrelle - ciljani odnos
    11/21 ‐klomifen, menopur, estrofen, ovitrelle- inseminacija

Jelenko93
    25. Svibanj 2021. 15:14

Sunshine10 nisu mi odstranili jajovod nego ga očistili, ja sam zapravo imala na kraju se ispostavilo neku "abortivnu" vanmateričnu jer je embrij otišao kad sam to jako prokrvarila pa zato 2 tjedna nisu mogli naći gdje je, više ga nije ni bilo ali kad su me operirali laparaskopski vidjeli su gdje je bilo to počistili i poslali na PHD analizu i potvrdili su da se radi o ostatcima vanmaterične. Na otpusnom su naveli i neke priraslice što mi nitko nije spomenuo inače a znam da se pogotovo nakon takvih operacija hoće naknadno napravit priraslice zbog kojih je zato veća mogućnost da se opet ponovi vanmaterična i zato sam u strahu. 

🙋‍♀️28, epilepsija, Folacin 5mg 🙋‍♂️26
    Dobili zeleno svjetlo od neurologa 5/2021
    Pokušavamo od 5/2021
    + 31.5.2021
    5.7. 9+1 ❤️ kuca, veliki smo 2cm 🤗
    12.7. 12+1 kombinirani probir nizak rizik, veliki smo 5,37 cm, već kažu da sam dečko 🤗💙
    21.9. anomaly scan, po uzv 19+4,300 grama, sve super ali beba se predomislila i curica je 💓🙈
    19.10. 24+2 4D UZV, 518 grama🤗
    25.11. 29+4 UZV 1155 grama🤗

Sunshine10
    25. Svibanj 2021. 15:41

Jelenko93

Sunshine10 nisu mi odstranili jajovod nego ga očistili, ja sam zapravo imala na kraju se ispostavilo neku "abortivnu" vanmateričnu jer je embrij otišao kad sam to jako prokrvarila pa zato 2 tjedna nisu mogli naći gdje je, više ga nije ni bilo ali kad su me operirali laparaskopski vidjeli su gdje je bilo to počistili i poslali na PHD analizu i potvrdili su da se radi o ostatcima vanmaterične. Na otpusnom su naveli i neke priraslice što mi nitko nije spomenuo inače a znam da se pogotovo nakon takvih operacija hoće naknadno napravit priraslice zbog kojih je zato veća mogućnost da se opet ponovi vanmaterična i zato sam u strahu.

Te priraslice mislim da se mogu riješiti hsg metodom odnosno propuhivanjem jajovoda

27 👩🏻31🧔🏻normozospermia
    Vanmaterična 05/20💔 odstranjen desni jajovod
    Ponovo pokušavamo od 08/20 🤞🏻❣
    Euthyrox, Dostinex 💊
    Selen, Cink, D3, Folna 💊
    09/21- HSG prohodan lijevi jajovod ✔
    10/21- klomifen, estrofen, ovitrelle - ciljani odnos
    11/21 ‐klomifen, menopur, estrofen, ovitrelle- inseminacija

Jelenko93
    25. Svibanj 2021. 15:53

Da čula sam ali i kažu da hsg nije učinkovit kao pregled jajovoda laparaskopijom, a to mi onda kao da pobija jedno drugo, radiš laparaskopiju zbog čišćenja jajovoda i moraš minimalno tri mjeseca pazit da ne dižeš teško itd da se sve posloži kako treba i onda bi ekspresno morala ostat trudna tako da se opet ne naprave te priraslice zbog same operacije, koja je mogućnost za to da se baš poklopi da se zatrudni brzo nakon toga, mora se poklopit xy stvari... 

🙋‍♀️28, epilepsija, Folacin 5mg 🙋‍♂️26
    Dobili zeleno svjetlo od neurologa 5/2021
    Pokušavamo od 5/2021
    + 31.5.2021
    5.7. 9+1 ❤️ kuca, veliki smo 2cm 🤗
    12.7. 12+1 kombinirani probir nizak rizik, veliki smo 5,37 cm, već kažu da sam dečko 🤗💙
    21.9. anomaly scan, po uzv 19+4,300 grama, sve super ali beba se predomislila i curica je 💓🙈
    19.10. 24+2 4D UZV, 518 grama🤗
    25.11. 29+4 UZV 1155 grama🤗

Lori🍀
    25. Svibanj 2021. 17:13

Sally jesu ti stigli rezultati bete?
    Ina super pik, iskoristi ga🤗
    Mica bok, nisam koristila nista od togs pa ti nazalost ne mogu pomoci. Sretno!
    Lozice rijesit ces ti te ispite. Mozda beban ceka da mama rijesi ispite da mu se moze skroz posvetiti🤗
    Amelie haha pa super da je tako dobro prihvatila odvajanje🤗
    Ja sad imam bas M bolove tako da mislim da sutra necu ni pisnuti. Osjecam da bi mogla uraniti. Ako mi ne dode sutra pisnem u cet.

37 g., AMH 5, Hashimoto, PAI 4g/5g
    Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️ ...2022. stigla 🍀👧
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF 2/25: Gonal, Menopur, Cetrotide; 3🥚, ET 1 (3dn), nema❄️, beta ➖️
    2. IVF 5/25: Ovaleap, Menopur, Orgalutran; 7🥚;ET 1 blastice, 2🐧; 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
    FET 9./10.mj ⏳️

Lori🍀
    25. Svibanj 2021. 17:16

Marinci pocni na 10dc korisiti clearblue. Bas mi je drago da si bolje, ma samo opusteno i doci ce taj plusic😘
    Kamilice simptomi su varljiva stvar jer su slicni kod PMSa i rane trudnoce. Ko da se netko zaj...s nama😅

37 g., AMH 5, Hashimoto, PAI 4g/5g
    Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️ ...2022. stigla 🍀👧
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF 2/25: Gonal, Menopur, Cetrotide; 3🥚, ET 1 (3dn), nema❄️, beta ➖️
    2. IVF 5/25: Ovaleap, Menopur, Orgalutran; 7🥚;ET 1 blastice, 2🐧; 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
    FET 9./10.mj ⏳️

mica25
    25. Svibanj 2021. 17:25

Lori🍀

Sally jesu ti stigli rezultati bete?
    Inasuper pik, iskoristi ga🤗
    Micabok, nisam koristila nista od togs pa ti nazalost ne mogu pomoci. Sretno!
    Lozicerijesit ces ti te ispite. Mozda beban ceka da mama rijesi ispite da mu se moze skroz posvetiti🤗
    Ameliehaha pa super da je tako dobro prihvatila odvajanje🤗
    Ja sad imam bas M bolove tako da mislim da sutra necu ni pisnuti. Osjecam da bi mogla uraniti. Ako mi ne dode sutra pisnem u cet.

Hvalaa takoder sretno i tebi i svima curama!! 🥰🥰

Ri
    25. Svibanj 2021. 17:39

Pozdrav svim curama , evo da se i ja malo javim . Moram priznati da zadnji tjedan dana samo odmaram , još 7 dana do pregleda , nemogu iscekati vise. Uglavnom na momente imam neke manje bolove , poput menstruacijskih ali dosta blaži i kratko traju a ponekad me dole kao nešto “probode” oštro isto jako kratko traje , valjda je to normalno ? Lori hoće taj plusic uskoro i kod tebe imam osjećaj 😊 Nadam se da ste sve cure dobro i da će ljeto donijeti puno + ! Sto mislite da li da izvadim kks prije pregleda ili da ipak čekam sto će ginic reci ? I da li je u redu to sto mi je iscjedak bas jako slab ? 🙈

08.05.2021 + 🎀
    25.03.2023 + 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.