Na more ne planiram jer do najbližeg mjesta mi je 3-4 h putovanja, a beba bi imala 1-2mj. Kad bih išla u 9.mj. kad bi beba bila koji mjesec starija, morali bismo južnije i to je duži put. Žao mi je da tako mala beba dugo bude u jajetu. Ja bih se još enkako dala nagovorit, ali MM nije za to. Da živim na moru išla bih s bebicom na plažu, naravno, kad se oporavim od poroda, ne odmah prva 2-3 tjedna.
Meni je drago što ću roditi pije ljeta, ili pri samom početku vrućina...uvijek sma slušala trudnice kak su sretne da su se riješile trbuha prije vrućina. Mislim da je pozitivno i to što u zadnjim mjesecima trudnoće noge nateknu, i tih zadnjih dana možeš nataknut japanke na noge, a ne borit se sa čizmicama koje se više ne mogu zakopčat. Uz to, meni se već sada teško saginjat i obuvati, jedva čekam da samo nogu uvučem u blalerinku ili japanku! :)
Drage moje, hvala vam na čestitkama! Divne ste! Evo lijepo se snalazimo, sve je još friško, ali dobro nam ide. KOliko god sam željela što prije doma iz bolnice, ipak ona tri dana tamo naučiš i vidiš dosta što i kako s bebom, presvlačenje, dojenje, ... Rodila sam u Vinogradskoj i zadovoljna sam. Ekipa na porodu je bila super, suprug je bio samnom što mi je najviše značilo i dalo mi najviše snage, a sestre su poslije pomagale oko bebe (imali smo "rooming in") i mogle smo pitati sve što nas zanima. Naravno da ima i ovakvih i onakvih, ali uglavnom su svi ljubazni, stvarno na pomoći i obazrivi, tako da preporučujem Vinogradsku, ako se netko još dvoumi. Inače s mojom trudnoćom i bebom je bilo sve u najboljem redu, nikakvih infekcija i drugih faktora rizika, nikakvih indikacija na pregledu za prijevremeni porod, sve tip-top, pa eto, ipak je bebica odlučila ranije van. Kažu da nemaju ni oni za to opipljivo objašnjenje. Moj gin., kada sam ga nazvala je isto ostao iznenađen, no rekao je da se to zna tako jednostavno dogoditi. Bitno da je sve u redu!! A porod je počeo puknućem vodenjaka, onak, ko na filmu ;). Zašokirali se muž i ja, grom iz vedra neba, nikakvih naznaka, samo pljus odjednom u četvrtak navečer. Zadržali me u bolnici, lagani trudovi krenuli po noći, rodila u petak, 21., u 14:35 h. Iako se malena vodi kao nedonešene jer je rođena prije 37.tj., prema procjeni zrelosti pedijatra, zrela je kao da je rođena u 39.tj. Teška je bila 2710 g i 46 cm duga. :) Drage cure, ako vas bilo što zanima, kako sada imam iskustvo svog prvog poroda ;), samo pitajte!!! Pusa svima i držite se! Te emocije se ne mogu opisati!! Uživajte u trudnoći i kada dođe, u bebici!!
Sortiraj odgovore
Najstariji