Strah od spontanog

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • annabannanna

    Broj poruka: 6

    Prijavi adminu

    Pozdrav zene!

    Zanimaju me vasa iskustva. 
    Vec sam pisala pod drugim temama, ali ne nalazim odgovor… Naime ostala sam opet trudna 3 mjeseca nakon spontanog. (Prva tridnoca, blizanci) Trenutno sam trudna 6 tjedana. Termin kod ginekologa imam tek 24.

    Gini mi je radi neke “sigurnosti” dao utrice, ali me strasno strah spontanog. Trenutno se osjecam dobro. Nista ne boli, nema krvarenja. Jedino su mi pocele mucnine i povracanje. No sto me muci je da obicno tjedan do 10 dana prije menge dobijem debele potkozne pristice na bradi. I jutros se probudim na bradi jedan takav. Plus jaaaako s se znojila nocas. I upravo tako mi je prosli puta bilo i jednostavno sam za par dana pocela osjecati bolove i dobila mengu.

    Grudi su mi i dalje napete i bolne na dodir. Ali zadnja 2 ili 3 dana ne osjecam grcenje maternice. (Ono lagano zbog sirenja sto sam dosad imala skoro svaki dan pomalo)

    Sto mislite? Kakva su vasa iskustva? Strah me je..

  • Avatar Sara 🌸

    Sara 🌸

    Broj poruka: 1979

    Prijavi adminu

    Pozz Anna, 
    u ožujku sam prosla kroz spontani (missed ab.) u 8tt. Jednostavno, događa se, isplakala svoje i nastavila dalje. Sad sam trudna opet, trenutno 10+2 i zasad je sve u redu. Išla sam na prvi pregled u 6om tjednu (tad je po UZV bio plod 5+6 sto je savrseno odgovaralo danu ovulacije), pa dva tjedna nakon, jer sam htjela vidjeti da li se beba razvija i tad je sve bilo u redu,  17 mm. Buduci da ne zivimo u RH gdje sam radila prva dva pregleda, kad smo se vratili ovdje narucila sam se u svoje gin misleci da cu morat dugo cekati, ona me ekspresno narucila tako da sam 12 dana nakon tog drugog pregleda opet isla na pregled i sve u redu, beba 3 cm. Možeš vidjeti da je strah bio prisutan sa ta dva prva pregleda, jer nikad ne znas. Iako nisan previse ludila i mislila o trudnoći dok sam čekala između pregleda. Bili smo u RH na odmoru, pa nisan ni imala vremena mislit (puno) o losim stvarima.
    Za razliku od prve trudnoće gdje nisam znala koliko su spontani zapravo česti, sad sam itekako bila svjesna, a opet nekako smirena. Jer jednostavno, ako se mora dogodit, dogodit ce se, nervirala se ja ili ne. Priroda je to, i ponosna sam na svoje tijelo koje je prepoznalo da nesto nije u redu i odlucilo se samo pobrinit za to. Moram priznati isto tako, da na nijednom od ta tri pregleda nisam odma veselo i bezbrizno gledala u ekran. Na zadnjem pregledu sam počela plakat kad mi je rekla da zasto ne pogledam, da je sve ok. To je biće bilo to olakšanje i sreća u jednom. I to je ok. Možeš osjećat strah, al nemoj da te obuzme. Jednostavno, pusti tijelu da se brine samo za sebe, nemoj ga stresom jos više opterećivat.
    Ginekologica mi je samo rekla, imali ste spontani, često se događa, to sad zaboravljamo, ovo je nova trudnoća i nova priča. I stvarno je tako. 
    I ako si sad 6tjedana trudna, mislim da je odlično što te stavio na pregled sljedeći tjedan. Trebalo bi se vidit bar nesto. Nemoj se opterećivat ako ne bude srčane akcije, neke žene do 8tt ne vide otkucaje. Samo lagano, dan po dan i to je sve što možeš učinit. Ne možeš utjecat na nista osim na svoju psihu. 
    E da, hormoni ti lude, pusti potkožne prišteve, sve je to normalno. I meni su bili. I otišli. Zaokupiraj svoje misli nečim, živi kako si i dosad i uživaj u trudnoći. 🧡

    04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

  • Avatar Sara 🌸

    Sara 🌸

    Broj poruka: 1979

    Prijavi adminu

    E da, to grčenje maternice ja baš nisam osjećala ni sad ni u prvoj t. Katkad zatezanje tu i tamo u tome predijelu, ali ništa posebno. Nemoj uspoređivati, znan da je teško, al bolje ne misli o tome. 24. nije daleko. I simptomi ne moraju biti stalno prisutni, mogu doći,  otići, pa se opet vratiti. Sve je individualno, zato te molim, ne traži simptome drugih zena po forumima, svaka od nas je razlicita i to sto je jednoj bilo, ne znaci da će drugoj biti. 

    04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

  • annabannanna

    Broj poruka: 6

    Prijavi adminu

    Hvala ti, divna si. ❤ Zelim ti sve naj i da bebica dodje na svijet ziva i zdrava. Ja sam isto vani, u Njemackoj, bebu napravili na godisnjem 😂

    Nadam se da ce ovaj put biti sve u redu. Kad citam da su neke cure vise puta prosle kroz spontani i opet ne odustaju, to me smiruje. Ja sam preparanoicna. U firmi smo nas 3 cure. Jedna 3 bebe izgubila, od toga dvije nakon 20.tjedna. jedna isto dvije oko 8. I sad ima napokon bebu i ja treca. Malo je nevjerojatno, al stvarno mislim da je u firmi nesta sto nam ne odgovara iako ne radimo ni sa kemikalijama niti necim opasnim. 

  • annabannanna

    Broj poruka: 6

    Prijavi adminu

    Ali kako si rekla, treba ne razmisljati o tome i pozitivno misliti. To mi i muz kaze. Sad sam na porodiljnom i brinem za svoju bebu da dodje ziva i zdrava. 🙂

  • Avatar Sara 🌸

    Sara 🌸

    Broj poruka: 1979

    Prijavi adminu

    Da da, ima puno žena koje su prošle kroz više spontanih i onda rodile žive i zdrave bebice. 
    Ne vjerujem da je nesto stvarno “u zraku” u tvojoj firmi. Jednostavno, puka slučajnost. 
    Moj savjet, ne uspoređuj se ni sa kim i živi normalno. 
    Sve najbolje ti želim! 😊

    04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

  • baMAMA

    Broj poruka: 129

    Prijavi adminu

    annabannanna

    Ali kako si rekla, treba ne razmisljati o tome i pozitivno misliti. To mi i muz kaze. Sad sam na porodiljnom i brinem za svoju bebu da dodje ziva i zdrava. 🙂


    Draga, i sama sam prosla 2 gubitka, jedan u 9.tj (missed ab) i jedan u 21.tj koji je bio puno gori. Imam dvoje djece , a u ovoj 5. Trudnoci nikad nisam bila zabrinutija.. trudim se biti pozitivna i opustena, al na psihu i strah je tesko utjecati. Ja ti preporucujem da si uzmes magnezij svaki dan, on opusta misice pa nece toliko dolazit do grcenja maternice, a meni djeluje povoljno i na psihicki dio…

    Svaka je trudnoca prica za sebe, u svakoj trudnoci dobivamo “novu praznu biljeznicu”
    Sretno nam svima 🙏🏻 Uz bozju pomoc druge godine cemo sve drzati nase male bebice!

  • annabannanna

    Broj poruka: 6

    Prijavi adminu

    Hvala to, pokusavam se zaokupit necim drugim 😘

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.