Što sve trebam nabaviti za bebu kad izađemo iz rodilišta?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    missMAMA
    28. Svibanj 2020. 11:00

Drage forumašice, što mislite da svakoj majci treba po povratku iz rodilišta?

Napisali smo članak o toj temi i nabrojili 7 stvari koje trebaju svakoj mami kad se beba rodi:
    https://bit.ly/3gueYLd

Slažete li se s našim popisom i što biste savjetovale kao 'must have' za bebu i za mamu u prvim mjesecima roditeljstva? 

• Puflica
    28. Svibanj 2020. 12:03

Za početak najvažnije mi je bilo jaje/autosjedalica jer bez toga nas ne bi pustili iz rodilišta.  Osim pelena, krema za mazanje guze, jastučića za dojenje, bitno je imati i 'opremu' za čišćenje pupka i kremu za mazanje bradavica koja me spasila na početku dojenja. Još bi dodala i tetra pelene koje sam stavljala na plahtu u krevetić pa nisam morala svaki dan mijenjati posteljinu već samo tetre pa je bebina glavica je uvijek bila na čistom. Super su mi i poslužile i za bljuckanje nakon podrigivanja  Iako sam isključivo dojila od samog početka, u ormaru sam imala rezervnu formulu. Krevetić i kolica sam bila nabavila već prije, isto kao i robicu... a naravno to je sve posuđeno od prijatelja, rodbine... 

pčelicamama
    28. Svibanj 2020. 12:26

Kao i kod odraslih i kod djece se sve vrti oko klope  S obzirom da mi je na početku falilo mlijeka danonoćno sam se izdajala pa bih kao 'must have' preporučila dobru izdajalicu i jastuk za dojenje. Novopečenim mamama bih rekla da se ne sekiraju puno, neka prate i vjeruju svojem instinktu i sve će biti ok. 

mama2girls
    04. Lipanj 2020. 10:19

Za početak od opreme je ključna autosjedalica, kolica (jaje) ili nosiljka, podloga za presvlačenje, jastuk za dojenje, kadica. Što se robice tiče preporučujem broj veće jer bebice sve brzo prerastu i naravno opskrbiti se pelenama, Pavlovićevom kremicom za guzu, toplomjerom, pumpicom za nosić to može odmah zatrebati. Sretno! 

Julie
    04. Lipanj 2020. 15:39

Ja bih još nadodala cepice za skidanje temperature ukoliko se dogodi da se u noći ne juri u dežurnu ljekarnu. Ali za početak popis je ok

missMAMA
    08. Lipanj 2020. 09:35

Jeste li vidjele da je A1 pokrenuo tarifu za mame koje rode ove godine? Više možete pročitati ovdje: https://www.a1.hr/privatni/promocije/svijet-kako-ga-vide-mame

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.