Karolina, i meni je jako zao zbog tvog gubitka😔
Da se i mi javimo, mi smo usli u 28tt i slazem se sa Tajicul da kad dodjem do 37. ima da budem na sedmom nebu. Evo 7 dana na mirovanju, jos se navikavam😅
Jutros bila narucena u DZ po recept i uputnice, ulazim u lift i gledam na sat, 08:30h, mislim se, necu sresti svoju dr ona radi tek od 10h a inace joj je ordinacija u nasoj zgradi.
Mm i ja na parking kad na 3m ispred moja dr sa pogledom "gdje si posla". Dobro jutro, ja samo po uputnice, samo po uputnice..a dobro kaze, rekli smo da nema setnje!
Ja sam se osjecala uhvacenom i ako nisam nista slagala😂 Kasnije mi doslo da slikam utrogestane i uputnice, da ne misli da lazem.
Sto se tice mirovanja, trudim se na maks, jedem u nekom polulezecem polozaju, ako mi bas dosadi da lezim namjestim se u taj polulezeci malo.
Ja se do prosle kontrole nisam nikako pazila niti razmisljala bas da nesto smijem ili ne, cak sam forsirala mm da setamo cesce i duze..mislim da je njemu malo laknulo kad su mi zabranili setnje😂 posto nije neki fan. Sjedila sam bas cesto i bas svakako (radila od kuce pa se na onoj stolici nekad i uvrtala)..i sad mi je to sve doslo jel!😑
Ja se krecem po stanu tipa skuvam neki brzinski rucak, napavim sebi salatu, kafu, stanem navece na balkon 5min da udahnem malo vazduh..jer mi je dr rekla "bolje vam je i stajati nego sjediti". Pa se nadam da to nije neko strasno krsenje "mirovanja"? 😐
Mm ce danas uzeti i pojas, njegov kolega kaze da je njegovoj supruzi dosta pomogao..pa vidjecemo. Nadam se da dani malo brze prolaziti kad se jos naviknem. Da mi je samo da trojka bude prvi broj u tjednima.😍
Hvala vam curke <3 a tak otprilike i je, mirno i polako. Doktorica predlozila ukinuti magnezij jer pijem roidakal a u njemu ga ima, plus u prenatalnim ga ima pa kaže da je dosta, a i nekako me tješi piti taj roidakal, ne znam jel zato kaj su odradili dobar marketing ili stvarno djeluje.Utješno mi je vidjeti kad neka od vas napise da joj vrijeme leti. Puno je to tjedana za odraditi :D
Hej Klaudija, dobro nam došla 🙃
Zao mi je sto si na ovoj temi, ali evo svi imamo zasad samo pozitivna iskustva i dobro guramo 💪
Vec sam puno puta pisala, od 15.tj sam imala nalaz cerviks 25mm i Y oblik, a u 18.tj - nekih 20ak mm i V oblik pa sam tad zavrsila na serklaži.
Buduci da ti je cerviks jos uvijek ok duzine i da si zatvorena, bez obzira na V oblik, vjerujem da ces uz strogo mirovanje dogurati do sigurnih tjedana…
Tipkaj s nama tu, nekako iz svih pozitivnih prica mozemo crpiti snagu 💪
Vezano uz Utrogestan vaginalno, ja ga samo tako koristim cijelo vrijeme 3x200mg, sad napokon i s tim prestajem kroz koji dan. I Roidakal sam dosad pila 2x1.
Uzmi si neke probiotike koji su dobri za vaginalnu floru, meni se odlicnim pokazao Omni biotic flora plus!
.
Ostale curke, kako ste? ❤️ Mik, Marita, Tajicul 🙃Pepy06 jel ima novosti?
.
Ja danas i sluzbeno u terminu 🤭🤭🤭 bila na kavi i s malom u parku ☀️
Svea, hvala za ovo.Prosli put sam nekako previdjela ovaj komentar. Meni je Roidakal 1x1, ali uzmem svaki 2-3 dan kesicu onog Mg direkta, jer kontam da tako ne pretjerujem sa tim vitaminom. Utrogestan sam se vratila na oralno jer je svrab postao neizdrziv nakon 4-5 dana i zao mi je sto ne mogu vagg. Valjda ima efekta i kad se pije mada sam ja sad u fazonu da je puuuno bolje vagg ali sta je tu je🤷♀️
Karolina, Klaudija držite se. Prođe to za čas kako god zvučalo nestvarno. Skraćeni cerviks ni dr ne znaju sa sigurnošću svaki put zašto se pojavi. Možee biti urođena nekompetentnost cerviksa, genetska, infekcija.. Sad kad znamo da ju imamo, minimalne kretnje mirovanje i slušati ginekologe. Kod svake trudnice je opet drugačije 🤷♀️ Ja pijem i magnezij i roidakal, jedno vrijeme i lactogyn s tim sam sad prestala.
Karolina, Klaudija držite se. Prođe to za čas kako god zvučalo nestvarno. Skraćeni cerviks ni dr ne znaju sa sigurnošću svaki put zašto se pojavi. Možee biti urođena nekompetentnost cerviksa, genetska, infekcija.. Sad kad znamo da ju imamo, minimalne kretnje mirovanje i slušati ginekologe. Kod svake trudnice je opet drugačije 🤷♀️ Ja pijem i magnezij i roidakal, jedno vrijeme i lactogyn s tim sam sad prestala.
Tako nekako, tu smo gdje jesmo. A to da prođe za čas vjerujem jer imam osjećaj da sam prekjučer vidjela plusić a sad je već 18 tjedana. Za dva tjedna se mogu veseliti polovici puta :D
Komentar moje mame i je bio da sam i tu ista ona, tako da možda mi i jeste genetika malo umješala prste.🤷♀️
Mama je sa mnom ležala u bolnici, sa bratom u dr.trudnoći imala i serklažu, sljedećeg rodila prijevremeno jer se nije toliko pazila i tako... Šta je sve ta žena prošla, pa evo, nas 5 sada sa njom, živi i zdravi.😊😊
Hvala vam cure, idemo brojati dalje😁
Klaudija hahahhaha bas me nasmijala ova priča s doktoricom 🤣🤣🤣🤭 samo ti lezi i uzivaj! 28.tj je tu i vec je to puno lakse 💪💛
Klarolina ja sam bila na 2x1 Roidakal dnevno, nesto ga ima i u Novalac prenatalna (Mg jel) i znala sam dodatno popit Solgarovog Mg 200mg dnevno. Sve do 800mg je ok, pogotovo ako imas cesce kontrakcije, ja sam ih imala kako kada, ali su sve bile BH kontrakcije, tzv lažne. I do nedavno sam uzimala orkani probiotik Omni biotic flora plus za vaginalnu floru...
Sad vise nista ne pijem i ne moram koristiti Utrogestan pa sam na sedmom nebu 😅 napokon!
👼 spontani pobačaj 18.tt
🌈👧2020.
👶 2022.
A vezano uz skracivanje cerviksa, tko ce ga znat.. bas ovo sto Tajicul kaze, razlozi mogu biti razno razni...
Kod mene je vjerojatno cerviks jednostavno takav. Jer u obje trudnoce su bili isti problemi, s tim da je cerviks u prosloj poceo postati tek u 28.tj, a sad upola ranije...
A eto, opet sam oba puta dosla do kraja uz mirovanje i ovaj put uz serklažu...
👼 spontani pobačaj 18.tt
🌈👧2020.
👶 2022.
Tajiculsuper da ti vrijeme brzo prolazi, puno to znaci 💪🙃 lijepe tjedne i vi brojite!
Koliko sam ja skuzila doktoricu šav se skida negdje iza punih 37., vjerojatno ovisi o doktoru. Meni ce skidati na 38+4 🙃
Tako nekako sam i mislila. Ja bih već u 37.tt 😄😄
Tebi u utorak? Javi kako prošlo!! 🤗
Marita super za ogtt! 😊
Nema druge, tjedan po tjedan i evo nas. 🥳
Ti si onda koji, 28.tt?
Ja gledam sad 3 tjedna nek prođu, pa opet 3.. tako nekako mantram 😄😉
Sortiraj odgovore
Najstariji