Baš sam se čula sa svojom ginekologinjom. Zapravo se radi o slabosti, insuficijenciji cerviksa, znači iznutra je mekanije. Prva trudnoća pa ne možeš ni znati, a navodno je učestalo u drugom tromjesečju. Što se bebe tiče, sve super, uredno se razvija. Mirovanje, do sljedeće kontrole u ponedjeljak, a onda vidimo dalje. Urinokulturu napraviti, premda kaže da ne mora biti ništa nije toliko loš nalaz.
Svea tebi uskoro i termin ako sam dobro polovila? :))
Mik sretno i tebi! Drži se!
Tajicul da, da. To je najcesci razlog zbog kojeg dolazi do skracivanja cerviksa, kod mene je isti slucaj, insuficijencija cerviksa koja je postojala i u prosloj trudnoci, ali je bila bolja situacija... Vazno je naravno isključiti bilo kakvu vaginalnu infekciju i urino infekciju jer one mogu jos samo pogorsati situaciju. Tako da prati upute doktorice i bit ce sve dobro ❤️
U 32.tjednu sam. Imam jos do termina, ali strogo mirovanje jos neka 4 tjedna i onda sam mirna nadam se!
Lucija99 meni su nakon serklaze u Petrovoj (19tjedana) rekli strogo mirovanje, posebno zabranjeno sjedenje i u pravilu ustajanje na WC i tusiranje, pregled svaka 3-4tjedna i to mi je jedini izlazak iz kuce. Tako vec skoro puna 3mjeseca. Ali ne znam kakva je tvoja situacija. Ima jako velikih razloga, zbog cega je rađena serklaža i kakva je situacija sa cerviksom.
Tako da ti na pitanje mirovanja moze odgovoriti samo tvoj lijecnik.
👼 spontani pobačaj 18.tt
🌈👧2020.
👶 2022.
Svea, jesam dobro shvatila da si prvu trudnoću iznijela s istim problemom? Vaginalnu očito imam jer mi je dr u bolnici dala fluomizin. Moja ginka je dosta optimistična, ne paničari. Ja svako toliko zapaničarim u glavi. Aha 32.tj, držim fige da tih 4 još prostruje!!
Lucija99 vjerojatno što manje stajanja, nepodizanja teškog, što manje sjedenja, premda bih i ja na tvom mjestu direktno doktore pitala za uputu što to točno znači.
Svea, jesam dobro shvatila da si prvu trudnoću iznijela s istim problemom? Vaginalnu očito imam jer mi je dr u bolnici dala fluomizin. Moja ginka je dosta optimistična, ne paničari. Ja svako toliko zapaničarim u glavi. Aha 32.tj, držim fige da tih 4 još prostruje!!
Lucija99vjerojatno što manje stajanja, nepodizanja teškog, što manje sjedenja, premda bih i ja na tvom mjestu direktno doktore pitala za uputu što to točno znači.
U prvoj trudnoći sam se počela isto otvarati, ali puno kasnije, tek u 29.tj. Strogo sam mirovala do 36.tj i na kraju bila aktivna i rodila na termin, ali CR jer se zenska nije spustila u zdjelicu ni nakon 10h dripa 😅
👼 spontani pobačaj 18.tt
🌈👧2020.
👶 2022.
U prvoj trudnoći sam se počela isto otvarati, ali puno kasnije, tek u 29.tj. Strogo sam mirovala do 36.tj i na kraju bila aktivna i rodila na termin, ali CR jer se zenska nije spustila u zdjelicu ni nakon 10h dripa 😅
A vidiš ti to..i curka dobro, sve ok sada? :)
Znači ne gine mi strogo mirovanje narednih 10 tjedana, po svemu sudeći. Ma i to ću lako samo da sve bude ok.
Sortiraj odgovore
Najstariji