Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Tajicul

Broj poruka: 113

Prijavi adminu

Baš sam se čula sa svojom ginekologinjom. Zapravo se radi o slabosti, insuficijenciji cerviksa, znači iznutra je mekanije. Prva trudnoća pa ne možeš ni znati, a navodno je učestalo u drugom tromjesečju. Što se bebe tiče, sve super, uredno se razvija. Mirovanje, do sljedeće kontrole u ponedjeljak, a onda vidimo dalje. Urinokulturu napraviti, premda kaže da ne mora biti ništa nije toliko loš nalaz. 
    Svea tebi uskoro i termin ako sam dobro polovila? :))
    Mik sretno i tebi! Drži se!

• Lucija99

Broj poruka: 5

Prijavi adminu

Pozdrav! Nova sam na forumu i zanima me jedno pitanje. Bila sam na serklaži zbog skraćenog cerviksa i doktor mi je preporučil umjereno mirovanje. Kaj sve spada pod umjereno mirovanje

svea

Broj poruka: 277

Prijavi adminu

Tajicul da, da. To je najcesci razlog zbog kojeg dolazi do skracivanja cerviksa, kod mene je isti slucaj, insuficijencija cerviksa koja je postojala i u prosloj trudnoci, ali je bila bolja situacija... Vazno je naravno isključiti bilo kakvu vaginalnu infekciju i urino infekciju jer one mogu jos samo pogorsati situaciju. Tako da prati upute doktorice i bit ce sve dobro ❤️ 
    U 32.tjednu sam. Imam jos do termina, ali strogo mirovanje jos neka 4 tjedna i onda sam mirna nadam se! 
    Lucija99 meni su nakon serklaze u Petrovoj (19tjedana) rekli strogo mirovanje, posebno zabranjeno sjedenje i u pravilu ustajanje na WC i tusiranje, pregled svaka 3-4tjedna i to mi je jedini izlazak iz kuce. Tako vec skoro puna 3mjeseca. Ali ne znam kakva je tvoja situacija. Ima jako velikih razloga, zbog cega je rađena serklaža i kakva je situacija sa cerviksom. 
    Tako da ti na pitanje mirovanja moze odgovoriti samo tvoj lijecnik. 

👼 spontani pobačaj 18.tt
    🌈👧2020.
    👶 2022.

• Tajicul

Prijavi adminu

Svea, jesam dobro shvatila da si prvu trudnoću iznijela s istim problemom? Vaginalnu očito imam jer mi je dr u bolnici dala fluomizin. Moja ginka je dosta optimistična, ne paničari. Ja svako toliko zapaničarim u glavi. Aha 32.tj, držim fige da tih 4 još prostruje!!
    Lucija99 vjerojatno što manje stajanja, nepodizanja teškog, što manje sjedenja, premda bih i ja na tvom mjestu direktno doktore pitala za uputu što to točno znači. 

svea

Prijavi adminu

Tajicul

Svea, jesam dobro shvatila da si prvu trudnoću iznijela s istim problemom? Vaginalnu očito imam jer mi je dr u bolnici dala fluomizin. Moja ginka je dosta optimistična, ne paničari. Ja svako toliko zapaničarim u glavi. Aha 32.tj, držim fige da tih 4 još prostruje!!
    Lucija99vjerojatno što manje stajanja, nepodizanja teškog, što manje sjedenja, premda bih i ja na tvom mjestu direktno doktore pitala za uputu što to točno znači.

U prvoj trudnoći sam se počela isto otvarati, ali puno kasnije, tek u 29.tj. Strogo sam mirovala do 36.tj i na kraju bila aktivna i rodila na termin, ali CR jer se zenska nije spustila u zdjelicu ni nakon 10h dripa 😅

👼 spontani pobačaj 18.tt
    🌈👧2020.
    👶 2022.

• Tajicul

Prijavi adminu

U prvoj trudnoći sam se počela isto otvarati, ali puno kasnije, tek u 29.tj. Strogo sam mirovala do 36.tj i na kraju bila aktivna i rodila na termin, ali CR jer se zenska nije spustila u zdjelicu ni nakon 10h dripa 😅

A vidiš ti to..i curka dobro, sve ok sada? :)
    Znači ne gine mi strogo mirovanje narednih 10 tjedana, po svemu sudeći. Ma i to ću lako samo da sve bude ok.

• Lucija99

Prijavi adminu

Pitala sam na prošlog pregledu pa mi je doktor rekao da kolko mi tjelo dopušta, zato pitam jer nisam sigurna! Nalazi su bili dobri šav je na mjestu, cerviks 29mm u 28.tjednu sam 

• Lucija99

Prijavi adminu

Lucija99

Pitala sam na prošlog pregledu pa mi je doktor rekao da kolko mi tijelo dopušta, zato pitam jer nisam sigurna! Nalazi su bili dobri šav je na mjestu, cerviks 29mm u 28.tjednu sam
  • MGO1

Broj poruka: 57

Prijavi adminu

Svea da, ipak sam umislila da je plodna😂 i beba je jako aktivna danas.
    Lucija99 probaj na iducem pregledu zamolit ga ako ti moze poblize objasniti na koji nacin mirovanje, a do tad bi ja lezala i malo pdosetala po kuci, stanu i angazirala nekog od ukucana da obavlja poslove.
    Sretno ☺️

svea

Prijavi adminu

Tajicul je, je, sad je mali zmaj ❤️💪 
    Lucija99 a da, po tome sve zvuci ok, ali evo meni su rekli strogo mirovanje. Pa se ja toga striktno drzim 😅

👼 spontani pobačaj 18.tt
    🌈👧2020.
    👶 2022.

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.