Pozdrav. Imam bebu koja sutra puni pet mjeseci. Rodio se sa 4200,sada ima blizu osam kg (ako je to relevantno). Jako rano počeo dizati i držati glavicu,sa nekih mjesec dana,sa tri se znao prevrnuti na svaku stranu,s leđa na stomak i obratno, sa četiri se počeo postavljati četveronoške i pokušavati puzati,odgurivati se nogicama i tako se kreće. Nedavno mi se i posjeo. Danas stoji na nogama! Pridiže se uz namještaj. Da napomenem da sam pitala pedijatricu za hipertonus,kaže beba jako zdrava i napredna. Ništa mu nisam forsirala,ni puzanje ni posjedanje a pogotovo stajanje na nogama,sve radi sam. Da li da mu dopuštam sve te kretnje ili da ga vraćam u ležeći položaj?
I moj je isto tako rano poceo sa svime, samo cekamo dan kad ce prohodat ima 8 mj, isto roden preko 4 kg, sa 6mj imao je 9 i pol kg...ja sam ga pustala sve kretnje ...jednom sam ga vratila al odma je nastavio po svom, cim pedijatrica zadovoljna mislim da nebi trebala kocit djete da istrazuje svijet oko sebe :)
Kazes da radi sve sam bez poticaja. Ja bih ga tada pustila. Ima svoj tempo i nek uziva :)
Sortiraj odgovore
Najstariji