Rodiljna naknada i staž osiguranja...

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • kdragojevic
    20. Ožujak 2019. 22:29

Mozete li mi molim vas reci zasto se rodiljna naknada u prvih 6 mj. Isplacuje u različitim iznosima,npr 1 mjesec 6000 kn,2 mj. 5200 kn? Unaprijed zahvaljujem

• cicaubojica
    21. Ožujak 2019. 10:09

kdragojevic

Mozete li mi molim vas reci zasto se rodiljna naknada u prvih 6 mj. Isplacuje u različitim iznosima,npr 1 mjesec 6000 kn,2 mj. 5200 kn? Unaprijed zahvaljujem

Koliko.ja znam isplacuje se prema broju radnih sati u radnim danima tekuceg mjeseca,to je unaprijed odredjeno https://isplate.info/mjesecni-fond-sati-2019.aspx.Broj tih sati se pomnozi sa cijenom sata,koji ti.je firma napisala na onom.papiru koji si predavala.na hzzo,eto,zato i tako velike razlike u iznosu,neka me ispravi netko ako nije tako,ali tako sam.ja iscackala

• leptiric00
    09. Travanj 2019. 21:09

Moze pitanje,
    Kod mene je situacija ovakva znaci radim 7mj na puno radno vrijeme bez prekida,trudna sam i trebala bi na komplikacije jer mi se malo sve to zakompliciralo,sad me zanima imam ja pravo na puno placu od 6,000kn ili moram jos raditi da imam? 
    Hvala na odgovoru

• leptiric00
    09. Travanj 2019. 21:12

Imam sveukupno 4 godine radnog staza al s prekidima,i trebam roditi na pocetku 12.mj znaci u ranoj fazi trudnoce sam

Nikolina95
    09. Travanj 2019. 23:35

Za komplikacije u trudnoći najvisa cifra koju mozete dobiti je oko 4200kn ako grijesim neka me netko ispravi. 

🙋‍♀️-24g
    🙋‍♂️-34g
    👨‍👩‍👦 🤰

10. Travanj 2019. 08:00

za komplikacije da bi imala punu naknadu (4200 kn max ako ti je plaća viša od tog iznosa, ili 100% plaće ako ti je manja) trebaš imati 9 mjeseci staža neprekidno ili 12 s prekidima u posljednje dvije godine. za puni iznos naknade porodilnog prvih 6 mjeseci djeteta moraš imati 12 mjeseci staža neprekidno ili 18 mjeseci s prekidima.

• leptiric00
    10. Travanj 2019. 09:28

Znaci jos moram raditi 2 mj da bi ostvarila pravo na max.4,200?

• leptiric00
    10. Travanj 2019. 09:31

S tim da imam jos 20 dana godinjeg odmora,ja sam mislila prije na go pa nek mi onda zapocnu komplikacije,hvala puno na odgovorima

Angelina
    10. Travanj 2019. 09:33

leptiric00

S tim da imam jos 20 dana godinjeg odmora,ja sam mislila prije na go pa nek mi onda zapocnu komplikacije,hvala puno na odgovorima

Izracunaj koliko imas staza u posljednje dvije godine s prekidom.
    Godisnji mozes koristiti prije komplikacija jer ti se prekidati komplikacije ne isplati a ovako ces imati jos 20 dana staza

• leptiric00
    10. Travanj 2019. 09:57

Ja sam zadnje 1.42018 radila i onda sam imala prekid od 6mj,mislim da je to predugo razdoblje,da bi si izracunala 19mj  s prekidima ili nema veze koliko dugo sam prekid imala? Tek sam 15.9 pocela do sad

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.