Jel ikome u Hrvatkoj ponuđen Remifentanil na samodoziranje na gumbić da olakša trudove??? Dobije se na infuziju i kad trud završi, moraš stisnut gumbić da dobiješ dozu, koja ima jako kratko djelovanje... 2 minute. Apsolutno ne šteti ni majci ni djetetu. Jedino kad krene izgon, to maknu i dalje sve prirodno. Ali porod dočekaš odmorna i puna energije. FENOMENALNA STVAR!!!
To se koristi u bolnicama u Nizozemskoj i jako je popularan način zadržavanja kontrole nad trudovima! O tome bi definitivno trebalo obavijestiti naše ginekologe da se to pod HITNO uvede u bolnice kod nas! Tu samo 11% žena dobiva epiduralnu i to 11% od onih koje rađaju u bolnicama. Večina žena tu rađa kod kuće, ako je trudnoća prošla bez komplikacija. (Scary, znam, al funkcionira...)
Moram još jednom reći... REMIFENTANIL - FENOMENALNA STVAR!!!
ja za to nisam čula, a nekako sumnjam da su i naši po bolnicama... ovo što veliš za porod kod kuće, i to je ovdje science fiction.... da postoji, da se može i da nema nekih većih prepreka ja bi se definitivno za to odlučila... ovak mislim da bi me svi ko freeka nekog gledali...
Zvuči super, ali daleko smo mi od Nizozemske... Godinama...Nažalost
Ma tu ti medicinsko osoblje dođe doma i ti i beba ste potpuno sigurni. Iako se ja nisam usudila. Ja sam otišla u bolnicu i drago mi je! Bolnica ko hotel od 5 zvjezdica! U sobi ste ti beba i tata i imaš TV i minibar! Ludnica! Tu se fakat brinu za svoje građane. Ja sam se ko kraljica osjećala!
Kokolina, je istina... al si ja mislim da ako proširi se svijest da postoji nešto što je relativno novo i po meni najbolje za majku i dijete na porodu, da ako žene počnu zahtjevati to, da će se s vremenom to i uvesti!
i tata? cijelo vrijeme? o isuse... predobro... kolko košta karta do nizozemske da se odem tamo porodit?
Nije to ništa skupo... koristi se taj lijek za druge stvari kod nas (vjerujem)... samo ne za to. Što je šteta ooogromna!
Cloudy... je i tata, cijelo vrijeme. Ali odmah sljedeće jutro ideš doma. Ne ostaješ 3 dana u bolnici, ali ti patronažna dođe doma i stobom je 8 dana po 8 sati dnevno! Kuha, pere, čisti i brine se za tebe i dijete.
zašto smo mi tako zaostali, da to moram reći... pa kod nas toga neće biti još minimalno 50 godina... ovo je zakon Ivana :) dođe mi da se preselim, rodim i budem tih 8 dana u Nizozemskoj i onda se možda vratim (iako sumnjam da bi se još uvijek nakon toga htjela vratit) ... tu si 3 dana minimalno u bolnici, koju ja doživaljavam stresno, i onda sam doma... a ovaj lijek je vjerojatno pojam našim doktorima...
Slike iz bolnice: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10203702319611972.1073741841.1037077969&type=1&l=8a5a64d83d
Sortiraj odgovore
Najstariji