Drage mame koje imate probleme sa stitnom zlijezdom, zanima me koliko su puta vasim bebama provjeravali hormone stitnjace? Mom su kad se rodio vadili krv I TSH mu je bio uredan. Moze li mu nastetiti posto dojim ako meni trenutno hormoni nisu uredni? Negdje sam citala da je jako bitno za dijete da su do trece godine hormoni uredni. Naravno I nakon trece, ali da su te tri godine kljucne.
14.06.2014. L ♥
...meni nitko nista nije spominjao sto se toga tice, u rodilistu su mi jedino rekli da nastavim piti terapiju kao i do sada, a na zadnjem pregledu endokrinologa mi je doktor rekao da kad rodim prestanem piti terapiju i da dodjem na kontrolu 2 mjeseca nakon poroda...
Za malog mi zbilja nitko nista nije spominjao, jedino sam na otpusnom pismu vidjela da su mu vadili krv i provjeravali tsh...s obzirom da mi nitko nista nije spominjao, ni pedijatrica prije otpusta doma , pretpostavljam da je sve uredu...
Hvala vam. Ja imam autoimuni Hashimoto I prije trudnoce I tokom nje sam bila na terapiji euthyroxom 50 mcg, a sad kako mi je TSH naglo skocio I T4 se snizio sam na 75 mcg I imam provjeru za 2 tjedna. Bila sam se splasila da to na njega djeluje. Sad ste me umirile. Znam za hashimoto da je nasljedan pa me zato zanimalo ako rade jos kakve provjere hormona bebama nakon tih u rodilistu.
14.06.2014. L ♥
Problema sa štitnjačom imala sam samo u trudnoći. Moja je terapija bila 25 mg Euthyroxa, također su mi rekli da dođem nakon što rodim mjesec, dva… Sad je tri mjeseca nakon poroda. Pričekat ću još malo i onda opet idem na vađenje krvi.
Tako sam ja isla, 3 mj. nakon poroda. Ginekologinja tako savjetovala kao da se to sve malo smiri od poroda. Iako su me u rodilistu doslovno ostavili da se mislim sto I kako dalje. Nis mi nije bilo jasno, a simptoma pogorsanja ko u prici. :)
14.06.2014. L ♥
Problema sa štitnjačom imala sam samo u trudnoći. Moja je terapija bila 25 mg Euthyroxa, također su mi rekli da dođem nakon što rodim mjesec, dva… Sad je tri mjeseca nakon poroda. Pričekat ću još malo i onda opet idem na vađenje krvi.Tako sam ja isla, 3 mj. nakon poroda. Ginekologinja tako savjetovala kao da se to sve malo smiri od poroda. Iako su me u rodilistu doslovno ostavili da se mislim sto I kako dalje. Nis mi nije bilo jasno, a simptoma pogorsanja ko u prici. :)
...a ja bas nemam nikakvih simptoma pogirsanja, fala bogu! Bas sam se bojala zapravo kak ce to bit nakon poroda, al cini se ok za sad...
Sortiraj odgovore
Najstariji