Proljetne bebe 2025. 🦋🍀🐣🌤️🥰🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Čokoladica 🍀
    07. Svibanj 2025. 12:35

Ako jos nekome treba, od danas u Kauflandu imate trudnicke tajice, majice, pidzame... iste one koje su prosli tjedan bile u Lidlu 🤣 ali ih ja tamo nisam uspila ulovit.

👱‍♀️ 36, hipo, hashi, amh 44,5 👨‍🦳 normo
    ~ '22. Missed ab (prir. tr.) 💔
    ~ '23. 2 x IUI ❌️❌️
    ~ 04/24 1. IVF - 13 🥚, 9 opl. - 4 bc, 3❄️, β ❌️
    ~ 05/24 prir. FET - 1 bc, β ❌️
    Histero✅️ Kariogram✅️ Trombofilija✅️
    ~ 09/24 stim. FET - 1 bc, 12dnt β 421, 14dnt β 1170, 6w0d ❤️, Panorama low risk 🩷

Moina
    07. Svibanj 2025. 18:22

Bok cure, nije me dugo bilo. 
    Mi borbu vodimo sa dojenjem i AD. Ja nemam dosta mlijeka, pa smo uveli i AD. No zadnja dva dana moj mali nije htio bas sisati i nije htio bocice. Samo je spavao. Primjetila sam kako je jako pozutio i kako nije imao stolicu od kad smo dosli iz bolnice. Zato sto je bio zut i nije jeo cijeli dan, nikako ga nisam mogla probuditi odjurili smo na hitnu. Evo vec smo drugi dan u bolnici. On je toliko oslabio da nije mogao ni jesti, stavili su mu sondu. Nije jeo dva dana vec, da nisam reagirala mozda bi mi dijete umrlo od gladi! 
    Ne mogu si zamisliti taj horor. 
    Sad ga vec 24 sata hranimo na sondu, bocicu i dojim. Sve sto zeli i moze, dobije odmah. 
    Budim ga svakih 2.5h da bi mi dali jesti. Evo danas je imao prvu kakicu. Srce mi veliko ko kuca zbog kakice.
    Dok on spava ja pokusavam pumpati ali nemam vise od 10-15ml po sisi tako da cu polako izbacit to dojenje i prec na AD. Samo da je mali sit. Uz to ima i soor i resicu na jeziku. Resicu su mu maknuli i moze bolje jesti ali soor je jos tu. Daju mu kapi za soor ali nece to otic bez rojazola. Tako da kad dodemo kuci ja cu mu namazat to rojazolom i to ce proc. Ali da, jedan update, bolje je sad i slusajte svoju intuiciju. 

• PikyB
    07. Svibanj 2025. 19:33

Moina

Bok cure, nije me dugo bilo.
    Mi borbu vodimo sa dojenjem i AD. Ja nemam dosta mlijeka, pa smo uveli i AD. No zadnja dva dana moj mali nije htio bas sisati i nije htio bocice. Samo je spavao. Primjetila sam kako je jako pozutio i kako nije imao stolicu od kad smo dosli iz bolnice. Zato sto je bio zut i nije jeo cijeli dan, nikako ga nisam mogla probuditi odjurili smo na hitnu. Evo vec smo drugi dan u bolnici. On je toliko oslabio da nije mogao ni jesti, stavili su mu sondu. Nije jeo dva dana vec, da nisam reagirala mozda bi mi dijete umrlo od gladi!
    Ne mogu si zamisliti taj horor.
    Sad ga vec 24 sata hranimo na sondu, bocicu i dojim. Sve sto zeli i moze, dobije odmah.
    Budim ga svakih 2.5h da bi mi dali jesti. Evo danas je imao prvu kakicu. Srce mi veliko ko kuca zbog kakice.
    Dok on spava ja pokusavam pumpati ali nemam vise od 10-15ml po sisi tako da cu polako izbacit to dojenje i prec na AD. Samo da je mali sit. Uz to ima i soor i resicu na jeziku. Resicu su mu maknuli i moze bolje jesti ali soor je jos tu. Daju mu kapi za soor ali nece to otic bez rojazola. Tako da kad dodemo kuci ja cu mu namazat to rojazolom i to ce proc. Ali da, jedan update, bolje je sad i slusajte svoju intuiciju.

Jao Moina, ne mogu ni zamisliti kroz sto si prolazila.. sreca da si reagirala i odvela ga na hitnu! Moja je isto bila jako uspavana kad se rodila ali nije imala zuticu ja sam ju svejedno 2 tjedna budila svaka 2 sata i hranila. Kad se vratila na porodajnu tezinu onda sam malo prorijedila na svaka 4 sata, a i sama se pocela buditi, ali bila sam bas ono alarm svaka 2 sata. Drzite se!

Nego, je li koja imala trudove samo sa jedne strane trbuha? Jucer me u noci probudila ostra probadajuca bol na desnoj strani trbuha, koja je trajala 30-45 sekundi, nije prestajala s promjenom polozaja, i ponavalja se svakih 5-6 min u periodu od sat vremena. I onda je prestalo.. Jako cudno. Danas sam to rekla doktoru, nije nista reagirao. Cervix mi je mekan i uloziv 1 pp, ali ipak jos zatvoren. 

Kako su vam bebe dobivale u tim finalnim tjednima 37+? Moj je u 2 tjedna dobio samo 200g, a inace je puno vise znao dobiti na kilazi. Isto doktor nije uopce komentirao to. Mislim beba je normalne velicine sada ima oko 3150 g. 

2019 ❤️baby girl
    2022 Missed ab. 21 tj 😔
    2024 ➕ dolazi baby boy 💙

Kawa
    07. Svibanj 2025. 20:16

moina strasno kroz sto ste prosli u prvih par dana, srecom pa si reagirala! nadam se da ste sto prije kuci ❤️ ja ne vidim nista lose u AD, bitno da je dijete sito a tvoja psiha mirna. 
    pikyb prvo hvala ti na preporuci za deo kremu, odmah sam je uzela i zasad mi je super! moj je prosli put u 3 tjedna dobio 700g pa onda isto toliko u 2tj i onda za 2tj oko 300-400g. ali ja se na tvom mjestu stvarno ne bih zamarala, u zadnjih 5 dana jednoj prijateljici su procjenili 400g vise nego sto se beba rodila, a drugoj cak 800g manje! a i bas sam sinoc procitala u jednoj knjizi da u zadnjim tjednima tezina bebe moze cak i stagnirati.

ja sam danas obavila ctg, beba je opet bila uspavana ali nakon cokoladice se probudio. amnioskopiju mi nisu radili, rekao je doktor da nema potrebe jer je tek 1 dan prosao od termina, tako da u petak opet idem. nadam se da ce se dotad nesto samo pokrenuti. isijas je danas malo popustio pa sam mrvicu prosetala u nadi da ce se mali soustiti 🤣

♀️ 28; PCOS, IR, AMH 34.1 pmol/L
    ♂️ astheno
    2024.: 2x IUI ❌️
    06/24 1. IVF: ET 1BC ❌️ 3❄️
    08/24 FET 1BC - 6dpt ➕️ ß 9dpt 204; 11dpt 406 🥰
    sin 💙

• cupko
    07. Svibanj 2025. 20:43

Moina ajme ovo mi je bilo grozno za čitati. Ali mi je drago da je na kraju sve dobro prošlo i nadam se da će malac brzo opet početi dobivati na kilaži 🙏🏽🥰
    Pikyb za trudove ne znam. Mene ne u ponedjeljak i utorak ujutro malo bolio trbuh, a danas me popodne isto nešto počeo osjećaj kao inače kad misliš da si dobila/moraš dobiti. Više neki nelagodan osjećaj kojem ne možeš odrediti ni početak ni kraj 🤣
    Što se kilaže tiče moj je s 34+5 imao 2500, a s 37+1 2900. Mislim da je to sve jako individualno jer moja ginek stalno priča da je mršav i ispituje s koliko sam se ja rodila, a ja imala 3200 i to poslije termina 🤣
    Ja se nadam da će sutra na pregledu imati pun želudac pa da i tu brigu maknem. 

28👩🏽
    30🧔🏽‍♂️
    9.9. ⏸️
    24.9. 5+5t ❤️
    15 t, it's a boy💙

Čokoladica 🍀
    07. Svibanj 2025. 20:51

Moina ajme grozno, ne mogu zamislit kako ti je bilo. Kako da znam jede li beba dovoljno ako dojimo, samo po pelenama ili? A citam da mogu i ne imati pokakane pelene danima 🙈 sad me jos vise strah nakon ovoga.
    Kawa znaci nista jos, ne pomaze ni vjezbanje ni muz ni nista 🤣 ajde valjda ce brzo to.
    Ja pocinjem lagano svacat da se porod stvarno blizi i koliko god sam mislila da cu ja bit spremna jer imam 9 mjeseci da se pripremim, ja nista ne znam 😢

👱‍♀️ 36, hipo, hashi, amh 44,5 👨‍🦳 normo
    ~ '22. Missed ab (prir. tr.) 💔
    ~ '23. 2 x IUI ❌️❌️
    ~ 04/24 1. IVF - 13 🥚, 9 opl. - 4 bc, 3❄️, β ❌️
    ~ 05/24 prir. FET - 1 bc, β ❌️
    Histero✅️ Kariogram✅️ Trombofilija✅️
    ~ 09/24 stim. FET - 1 bc, 12dnt β 421, 14dnt β 1170, 6w0d ❤️, Panorama low risk 🩷

Lejla97
    07. Svibanj 2025. 21:27

Moina sretni, srecom pa si na vrijeme reagirala, nije AD kraj svijeta, moja je od prvog dana tako i super napreduje, jede, spava, imamo budne sate pa imamo svoj program❤️ 
    U petak nas ceka cijepljenje🤞🏼

28👱🏻‍♀️ 45🧔🏽‍♂️
    16.07➕❤️

AriBari
    07. Svibanj 2025. 22:10

Isuse Moina prstrašno...uh drzi se. Bit ce sve ok, neka je AD samo da je on sit.
    Babybell super da je kilaža krenula gore🥳🥳to je to, sad ce se samo bucat🥰mi evo presli 5 kg, znaci skoro smo se uduplali od poroda🤣ali smo rodeni jako maleni😊
    Kokili iii je krenulo?😎 Ma daj pa to su super tjedni, u terminu si😊uskoro saznajemo spol🥰
    Lejla a pa onda su nam cure na ful blizu😊ti si rekla da si bila isto na ovom forumu? Ja sam bila kratko pratila tu grupu proljetnica 2021 i mislila se pridruzit al na kraju nekako nisam stizala bas pa nisam. To je vj onda bila grupa u kojoj si ti bila😅
    PikyB kilaza je individualna, a moze biti i krivo mjerenje pa djeluje da je manje ili vise dobio koji tjedan.
    Kawa drzis se u komadu, nece van, lijepo mu je😅drzim fige da krene i da ne moras na amnioskopiju. Si opet onda preksutra na pregledu?
    Čokoladice mislim da je najbolje broj popisanih pelena, jer se po tome zna da je beba hidrirana. A stolica zna i izostati nekad. Makar je meni na pocetku svaka pelena bila barem malo ukakana, kao da je onako mokro prdnula, a nekad ivise, sada se to smirilo pa bude i samo popisanih pelena. I skuzila sam da bas vise ne kaka po noci sto na pocetku je. Valjda se malo ustaljuje probava.
    Pjegica ti si isto imala pregled danas?

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021👨‍👩‍👧‍👧2025
    RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)

Pjegica.
    07. Svibanj 2025. 22:19

Ajme Moina koji horor dobro da si reagirala kad jesi bas strasno, grozno kad ne znas ni sam kako pomoci dobro da ste se sjurili na hitnu kad jeste kako ga je malenoga sve snaslo u isto vrijeme, nadam se da ce i taj soor brzo proci pa da se ni s tim ne pati.
    Mi smo imali isto danas pregled bebica dobro ja otvorena za prst i pol, nista znacajno mi nije govorila tezina je procjenjena na 3150 tako da bi mogla biti ko i braco na porodu ali vidjet cemo. Iduce idem u tr. ambulanu to se jos moram naruciti pa cemo vidjeti kakvo ce stanje biti.

• cupko
    07. Svibanj 2025. 22:39

Čokoladica 🍀

Moina ajme grozno, ne mogu zamislit kako ti je bilo. Kako da znam jede li beba dovoljno ako dojimo, samo po pelenama ili? A citam da mogu i ne imati pokakane pelene danima 🙈 sad me jos vise strah nakon ovoga.
    Kawaznaci nista jos, ne pomaze ni vjezbanje ni muz ni nista 🤣 ajde valjda ce brzo to.
    Ja pocinjem lagano svacat da se porod stvarno blizi i koliko god sam mislila da cu ja bit spremna jer imam 9 mjeseci da se pripremim, ja nista ne znam 😢

Znam kako ti je. Ja imam osjećaj da sam više bila spremna pred mjesec dana i više nego sad. Baš me počinje loviti malo panika i trema i strah. 
    Mene i dalje navečer prepone jako probadaju, nakon što se smirim pred tvom pa ustanem na wc npr., a sinoć su me i u krevetu dok sam ležala tako da sam čekala hoće li se ta bol još nekud proširiti, ali nije.
    Baš me zanima sutra stanje na pregledu, ali uz uzbuđenje me pere i neki strah 🤣

28👩🏽
    30🧔🏽‍♂️
    9.9. ⏸️
    24.9. 5+5t ❤️
    15 t, it's a boy💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.