Baš ste smiješne s prđenjem 🤣🤣🤣🤣
Kad još nisam znala da sam trudna, taj početak…tad je bilo neizdrživo jedno tjedan dva. Sada sam do kraja pila probiotike pa povezujem s tim da mi nisu crijeva puna zraka nakon poroda. Kak mi nisu niti dali kliznmu pred porod crijeva su mi bila krcata i nisam niš obavila sve dok nisam došla doma. Dakle, jeeeedva sam i doma obavila. Kao da sam još jedan put imala izgon 🤦♀️😆. Tako da sam stalno sad na Donatu i sad je to super, samo se ne usudim piti još željezo.
Rosie nadam se da vam daju nešto protiv bolova za te kontrakcije. Nama su sestre stalno nudile brufene, ketonale, paracetamol i sve smo u sobi uzimale. Nakon prvog poroda mislim da nisam imala kontrakcije, nakon drugog valjda 2 puna dana i to jake, sada isto sam imala ali jedan dan. Pila Paracetamol 1000mg i bilo mi je ok.
Moina još malo… samo što nije ☺️
Cupko u dobrim si tjednima. Sve i da se otvoriš ako bi trebala mirovati to je do 37 tt. A to ti je začas.
Babybell i ti si pred ciljem 😊
PikyB ne znam što bih rekla za ta probadanja. Može biti i ne mora. Ja sam recimo zadnja 2 tjedna baš osjećala promjenu u smislu pritiska i rezanja u cerviksu dok hodam da bi morala i stati. Bol u donjem dijelu kičme kao da mi je tu prišarafljena daska i teško mi je bilo koračati. Ali ja sam koliko god je bilo moguće od 36 tt išla u šetnju i obavljala kućanske poslove u nadi da će krenuti prirodno a ne s indukcijom. Rodila na 38+1.
Rosie točno to!!!
Puno si bolje mislim to opisala nego ja. I to “otkazivanje noge” sam imala u lijevoj nozi.
Ja zadnja 2tj stalno nesto cackam i spremam po stanu, bas ono kako kazu da te pred porod uhvati to ciscenje i spremanje🫣 mislim da sam u stanju da bi i cijelu supu preokrenula ali necemo to ipak😂 tako da se nadam da ce se u iduca 2tj i kod mene nesto pocet prirodno dogadjat. Isto bi htjela izbjec tu indukciju ako ce biti moguce. A opet ako ce bit velika beba a nista od otvaranja onda neka i tako izadje van😅
👱🏼♀️34.g-05/23 AMH 0,1 pmol/L, FSH 26,1
dijagnoza: preuranjena menopauza, POI
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
🧔🏻27.g-oligoasthenozoospermia
1.IVF 10/23-1 folikul, 1js ❌ 2.IVF 12/23-2 folikula, 0js❌ 3.IVF 03/24-1 folikul, 1js❌
4.IVF 05/24- 1 folikul❌ 5.IVF 06/24- 1 folikul❌
08/24 ➕ spontana trudnoća, NIFTY✅ curica🩷
Moina pa da, pritisak dole, bol u leđima, probadanja u cerviksu, kuku, jako mi se stomak spustio. A kad se to događa znači da beba udara glavom u cerviks i ubrzava omekšavanje veli doktorica 😅 e da ali kad kažem bol u leđima, boli znači cijelo vrijeme, nisam mogla stajati 5 min 😅 i probadanja, kad me probode otkaže mi noga na par sec 🤣 Tako da nema šanse da se ne događa nešto. Ček ti si 37 t? Polako neka bebe još unutra, najuzbudljivije tek dolazi 🤣🤣❤️
A meni je pomaknuo tjedan dana iza jer je mjerio manji za 5 dana. Ali nije uzeo u obzir da sam ja prvu bebu rodila na termin 40+0 sa samo 2.8kg i da sam ja bila sitna beba. U bolnici kazu to je genetski i da moguce da su moje bebe jednostavno sitnije. Ali on to nije dozivio pa je svejedno pomaknuo. Pravi termin bi mi trebao bit 25.4.
Ali da, mene probada u cerviksu hodala ili stajala, neki puta i dok sjedim. Boli me stidna kost ko da mi ju netko stalno rasteze. Led ame bole isto, stajala, kretala se ili lezala, cesto navecer i menstrualne bolove osjetim kad legnem. Trbuh mi se spustio vidno, osjecam pritisak na cerviks i zdjelicu. Ali nemam nikakve teudove, tu i tamo one lazne BH kontrakcije. I da osjecam da mu je glava skroz nisko.
Iskreno meni bi bilo idealno da dode krajem tjedna, onako cetvrtak-petak. Jer muz je doma ovaj tjedan do ponedjeljka pa moze bit sa malom bez stresa 🫣
Baš ste smiješne s prđenjem 🤣🤣🤣🤣
Kad još nisam znala da sam trudna, taj početak…tad je bilo neizdrživo jedno tjedan dva. Sada sam do kraja pila probiotike pa povezujem s tim da mi nisu crijeva puna zraka nakon poroda. Kak mi nisu niti dali kliznmu pred porod crijeva su mi bila krcata i nisam niš obavila sve dok nisam došla doma. Dakle, jeeeedva sam i doma obavila. Kao da sam još jedan put imala izgon 🤦♀️😆. Tako da sam stalno sad na Donatu i sad je to super, samo se ne usudim piti još željezo.
Rosie nadam se da vam daju nešto protiv bolova za te kontrakcije. Nama su sestre stalno nudile brufene, ketonale, paracetamol i sve smo u sobi uzimale. Nakon prvog poroda mislim da nisam imala kontrakcije, nakon drugog valjda 2 puna dana i to jake, sada isto sam imala ali jedan dan. Pila Paracetamol 1000mg i bilo mi je ok.
Moina još malo… samo što nije ☺️
Cupko u dobrim si tjednima. Sve i da se otvoriš ako bi trebala mirovati to je do 37 tt. A to ti je začas.
Babybell i ti si pred ciljem 😊
PikyB ne znam što bih rekla za ta probadanja. Može biti i ne mora. Ja sam recimo zadnja 2 tjedna baš osjećala promjenu u smislu pritiska i rezanja u cerviksu dok hodam da bi morala i stati. Bol u donjem dijelu kičme kao da mi je tu prišarafljena daska i teško mi je bilo koračati. Ali ja sam koliko god je bilo moguće od 36 tt išla u šetnju i obavljala kućanske poslove u nadi da će krenuti prirodno a ne s indukcijom. Rodila na 38+1.
Ma nije problem ležati, samo se nadam da neću doći pa 7 cm otvorena kao vi 🤣 ali pošto sam tek pred dan, dva osjetila ta probadanja valjda neće bit odmah toliko haha.
28👩🏽
30🧔🏽♂️
9.9. + prvi put iz prve 🥰
28.11. dečko 💙
Minnieus, Tinchilina vi bolnicarke kako se drzite😊?
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021👨👩👧👧2025
RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)
Moina pa da, pritisak dole, bol u leđima, probadanja u cerviksu, kuku, jako mi se stomak spustio. A kad se to događa znači da beba udara glavom u cerviks i ubrzava omekšavanje veli doktorica 😅 e da ali kad kažem bol u leđima, boli znači cijelo vrijeme, nisam mogla stajati 5 min 😅 i probadanja, kad me probode otkaže mi noga na par sec 🤣 Tako da nema šanse da se ne događa nešto. Ček ti si 37 t? Polako neka bebe još unutra, najuzbudljivije tek dolazi 🤣🤣❤️
Piky B 1 članak znači da ti je vanjsko ušće otvoreno, što ne znači ništa dok se unutarnje ne otvara i cerviks ne stanji i omekša. Mislim to je nalaz koji može biti cijelu trudnoću nepromjenjen. I jako je čest u drugorotki ili više.
Ari 🤣🤣🤣 a i nije baš da mogu zadržati 🫣Rosiejesi ti te bolove/probadanja imala i dok si leža/sjedila i stalno dok si hodala ili samo ponekad?
Ja dok ležim i sjedim nemam nikakvih problema, a dok hodam me tu i tamo probode, nije sad cijelo vrijeme.
Joj ko će dočekati utorak, valjda je sve ok 😔
Zadnjih par dana stalno. A i nisam mogla sjediti više koliko mi je bio nisko stomak 😅
Yvone daju nam za bolove brufen.
Babybell nemoj na indukciju samo ako vele da će biti velika, ako si zatvorena skroz npr. Ja ne bi.
Moina vjerujem da ti je teško, znači od 35 tjedna nekako kreće užas 🫠 bar meni, do tad sam avion.
Eto ja napravila sranje, ispekla brownie koji se tope u ustima i mogla bi pojest cijeli pleh!
Moina ahahaha, ovo zvuci kao ja🤣🤣
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021👨👩👧👧2025
RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)
Sortiraj odgovore
Najstariji