Proljetne bebe 2025. 🦋🍀🐣🌤️🥰🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • PikyB
    12. Veljača 2025. 09:53

cupko

PikyB

Curke kojima nije ogtt bio ok - jeste li imale simptom poput zedi u noci? Vec se par noci budim piti vode jer sam jako zedna i sad se bojim da nije to secer..

Mene zna isti uhvatit žeđ kroz noć i ja sam još na početku na onom osnovom vađenju krvi imala malo povišen šećer i uz sve mi se čini da malo previše kilica dobivam i bas me bilo strah da ogtt neće biti ok zbog svega toga, ali eto super je i očito je to sve normalno.
    Tako da nemoj se bez veze brinuti dok ne napraviš to. 🙂

Ma da, meni je taj secer na pocetku bio 4.1, na donjoj granici. A iduci tjedan idem na ogtt pa cu vidjeti. Bas se tesko kontroliram oko slatkog u ovoj trudnoci.. 

2019 ❤️baby girl
    2022 Missed ab. 21 tj 😔
    2024 ➕ dolazi baby boy 💙

rosie0111
    12. Veljača 2025. 10:04

Moina

Mija je rodena na termin sa 2800g. Kazu ovaj ce bit malo veci ali isto tako su mi pomaknuli termin an pocetku ali kaze oko 3300g.

Mi imamo krevet na podu od 120x200 za malu, i netko od nas spava sa njom a drugi spava u bracnom. To smo tako napravili da kad dode beba ja budem sa bebom u jednoj sobi a muz sa malom u njezinoj. Oni vec mejsecima tako spavaju jer kao priprema, da ne dode do nagle promjene kad dode beba ali ona ga tjera iz sobe i vristi i dere se da hoce mamu. I onda ja dodem i bude sve ok. Po noci stalno prica i oko 23h se pocne derat da se maknem ali vidim da spava. Tako da pojma nemam, mozda zeli biti sama jer cim sam se ustala i otisla na wc dok se ona derala, umirila se i zaspala na sredini kreveta. Pojma nemam. Ali eto mozda ju pocnemo ostavljat samu, nasa soba je pokraj, ne moze past sa kreveta posto je na podu.

Ne znam koliko je stara? Ali osjeti vjerojatno da se nešto događa. Možeš svakako je probati ostaviti par noći samu pa ćeš vidjeti kako će to ići. Samo prati svoj instinkt, ali nemoj se isto iznenaditi ako se ne bude htjela odvojiti od tebe i bebe noću kad rodiš... Sve je to normalno, preživjet ćemo 💪

Babybell
    12. Veljača 2025. 10:06

Sretno svim curama kojima se blizi porod❤️

👱🏼‍♀️34.g-05/23 AMH 0,1 pmol/L, FSH 26,1 dijagnoza: preuranjena menopauza, preporuka: donacija js
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4🧔🏻27.g-oligozoospermia
    1.IVF 10/23-1 folikul, 1js ❌ 2.IVF 12/23-2 folikula, 0js❌ 3.IVF 03/24-1 folikul, 1js❌
    4.IVF 05/24- 1 folikul❌ 5.IVF 06/24- 1 folikul❌
    08/24 ➕ spontana trudnoća, NIFTY✅ curica🩷

jen_dva
    12. Veljača 2025. 10:07

Nemam secer a pijem bar 3l dnevno, doduse ne nocu al ujutro se budim ko da 5 dana nisam grlo skvasila... Isto tesko kontroliram slatko, dva dana bude ok pa se onda "pocastim" i sve nadoknadim
    Sretno danas cure!

02/2023 💔👼 22tt

• cupko
    12. Veljača 2025. 10:32

PikyB

cupko

PikyB

Curke kojima nije ogtt bio ok - jeste li imale simptom poput zedi u noci? Vec se par noci budim piti vode jer sam jako zedna i sad se bojim da nije to secer..

Mene zna isti uhvatit žeđ kroz noć i ja sam još na početku na onom osnovom vađenju krvi imala malo povišen šećer i uz sve mi se čini da malo previše kilica dobivam i bas me bilo strah da ogtt neće biti ok zbog svega toga, ali eto super je i očito je to sve normalno.
    Tako da nemoj se bez veze brinuti dok ne napraviš to. 🙂

Ma da, meni je taj secer na pocetku bio 4.1, na donjoj granici. A iduci tjedan idem na ogtt pa cu vidjeti. Bas se tesko kontroliram oko slatkog u ovoj trudnoci..

Ma ako ti posteljica to sve ok prerađuje nemas briga ni od viska slatkog. Ja se isto teško kontroliram, neke dane bi samo na slatkom živjela pa je eto hvala bogu sve ok 🙂 kile ćemo vec skinut nekako 🤣

28👩🏽
    30🧔🏽‍♂️
    9.9. + prvi put iz prve 🥰
    28.11. dečko 💙

Sirenita
    12. Veljača 2025. 10:52

Ari puno sreće ti želim ovih dana, bit će sve dobro s vama dvije, ne sumnjam😊 još malo i prva beba proljetnica je tu.
    PikyB isto sam osjećala žeđ tijekom noći i mislila da će mi ogtt bit loš, ali sve je bilo uredu. A i cure su sve lijepo objasnile. 😊
    Ja imam osjećaj da mi beba razmontira sve organe unutra koliko se mrda, još je počela udarat u rebro, fun, fun..

It’s a girl🩷

Pjegica.
    12. Veljača 2025. 11:02

Evo cure da se javim nakon ogtta, sve je proslo dobro nisam imala mucnine ni povracanja ovaj put srecom haha. Cekam rezultate da stignu da vidim na cemu sam i tjt.
    Mene bebaca isto buba po svim organima, jutros dok sam cekala da prode vrijeme me dvaput sutnula u rebra bas nelagodno 😅

Lejla97
    12. Veljača 2025. 11:40

Ja pijem dosta vode, i preko dana i preko noci, uvijek imam flasicu s vodom kraj sebe za noc, nekad tek toliko da popijem gutljaj da mi je lakse, ali secer mi je bio dosta nizak na ogtt, tako da nije do secera, nego jednostavno tijelo trazi vodu.. 
    i ja pijem vodu i dok cekam ctg, dok se vozim i dode mi slabina, stalno imam vodu uz sebe.. 

27👱🏻‍♀️ 44🧔🏽‍♂️
    16.07➕❤️

Čokoladica 🍀
    12. Veljača 2025. 13:33

Evo mene sa pregleda, sve ok 😊 dobila sam kendural c tablete, pa ako neko ima iskustva mozete podijeliti. Upute su na njemackom jeziku 🤣
    Sutra ogtt 🤞 a sljedeći pregled 12.03.

👱‍♀️ 36, hipo, hashi, amh 44,5 👨‍🦳 normo
    ~ '22. Missed ab (prir. tr.) 💔
    ~ '23. 2 x IUI ❌️❌️
    ~ 04/24 1. IVF - 13 🥚, 9 opl. - 4 bc, 3❄️, β ❌️
    ~ 05/24 prir. FET - 1 bc, β ❌️
    Histero✅️ Kariogram✅️ Trombofilija✅️
    ~ 09/24 stim. FET - 1 bc, 12dnt β 421, 14dnt β 1170, 6w0d ❤️, Panorama low risk 🩷

• PikyB
    12. Veljača 2025. 13:40

Čokoladica 🍀

Evo mene sa pregleda, sve ok 😊 dobila sam kendural c tablete, pa ako neko ima iskustva mozete podijeliti. Upute su na njemackom jeziku 🤣
    Sutra ogtt 🤞 a sljedeći pregled 12.03.

Super!  Ja sam na kendural C, meni je samo jako bitno da se bas jako dobro najedem prije nego popijem tabletu i da nema mlijecnog u obroku. Inace sam jednom popila na poluprazan zeludac i bilo mi je strasno muka. Za zed, hvala vam utjesile ste me.  

2019 ❤️baby girl
    2022 Missed ab. 21 tj 😔
    2024 ➕ dolazi baby boy 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.