Sretno danas cure 😊
Vezano za taj ocinski, partner je bas neki dan gledao sto treba predati i izgleda mi da su ga bas zakomplicirali za oceve 🥲 em mora najaviti 2 tjedna unaprijed kad ce koristiti tih 10 dana pa je tesko tempirat da mu prvi dan ocinskog bude na izlazak iz bolnice, em hrpa papira, pogotovo kasnije za onaj ocev dio roditeljskog dopusta 😅
Kako to sad izgleda, ne znam uopce hocemo li se moci nastimati da ja odem nazad na posao u ponedjeljak, a on taj isti ponedjeljak krene na roditeljski 🥲 jel ima tko iskustva iz prakse, mi smo planirali oboje uzeti po 4 mjeseca
02/2023 💔👼 22tt
Nego imam pitanje, kako planirate oblaciti dijete? Recimo ako bude vrijeme kao ovih dana, koje komade odjece ovako svakodnevno po doma da imam a sto mi treba za van? Jel za van dovoljno dekicama pokrit ili treba i neki skafander nabavit?
Ja sam racunala za spavanje: bodi kratki, pidzama onesie sa stopalima + vreca za spavanje (sa ili bez rukava?)
Za po doma: bodi kratki + hulahopkice? + toplije jednodjelno odjelce. Jel bolje dva duga bodija?
Za u setnju: kao doma + dzemperic + kapica + pokrit dekicama u kosari.
Jel to zvuci razumno? Racunam da ce porod bit sredinom treceg tako da bi setnje trebale onda s cetvrtim mjesecom krenit, a u zg smo.
02/2023 💔👼 22tt
Bok curke, projurila sam sve sto ste pisali ali da sam citala jako detaljno, nisam. Vidila sam da je netko pitao kako preseliti u veci krevet dijete starije od 2 godine? Mi smo kupili onaj krevet koji je na podu i jako je velik 120x200. Mislim da je najbitnije dijete ukljuciti u odlike. Npr da ide samo odabrat posteljinu ili slicno. Tako da bude uzbudeno zbog novog kreveta i rec djetetu kako je krevet postao premali i vrijeme je za veci jer raste i tako.
Ja imam OGTT za tocno 2 tjedna i nije me uopce toga strah. Jako puno sam proucavala sve veznao za OGTT i trudnicki dijabetes. Osoba koja ima dijabetes u trudnoci generalno tu ne moze nista. Mozemo prehranom malo smanjiti secer u krvi ali generalno trudnicki dijabetes dolazi od posteljice. Isto tako previse secera moze bebu uciniti vecom i to je jedina briga, zato pokusavaju doktori navest trudnice da ne unose vise secera jer posteljica ne odraduje posao dobro i zbog toga beba moze biti veca. Treba li pazit na unos secera u trudnoci, naravno da treba i to ne samo zbog bebe nego i zbog nas. Ja sam nabila preko 35 kg u prvoj trudnoci i moram priznat da mi je poslije poroda bilo jako tesko. I kretat se i sve jer sam imala kile koje sam tesko skinula. Oporavak je puno laksi kad imamo manje kila. Tako da mene OGTT nikako ne brine jer ako imam dijabetes znam da nisam ja kriva nego funkcija posteljice, a onda cu maknut slatko i ugljikohidrate i potrudit se ne unosit previse i to je to.
Inace imala sam prije par dva tjedna pregled i imam super vijesti. Moj grlic maternice se potpuno zatvorio i produzio na super duzinu, tako da vise ne moram mirovati. Tako da sam se malo vise pokrenula i osjecam se puno bolje nego kad sam lezala.
Nego imam pitanje, kako planirate oblaciti dijete? Recimo ako bude vrijeme kao ovih dana, koje komade odjece ovako svakodnevno po doma da imam a sto mi treba za van? Jel za van dovoljno dekicama pokrit ili treba i neki skafander nabavit?
Ja sam racunala za spavanje: bodi kratki, pidzama onesie sa stopalima + vreca za spavanje (sa ili bez rukava?)
Za po doma: bodi kratki + hulahopkice? + toplije jednodjelno odjelce. Jel bolje dva duga bodija?
Jel to zvuci razumno? Racunam da ce porod bit sredinom treceg tako da bi setnje trebale onda s cetvrtim mjesecom krenit, a u zg smo.
Sve ovisi koliko ti je stupnjeva kod kuce. Ne treba previse topliti dijete jer ni to nije dobro. Bolje da malo ugrijes kucu/stan i da dijete bude u manje odjece. Uostalom tko ce sve to skidat kod stavljanja novih pelena? A za van, ili skafander od vune ili malo bolji skafander dok lezi je super opcija.
Sretno danas cure 😊
Vezano za taj ocinski, partner je bas neki dan gledao sto treba predati i izgleda mi da su ga bas zakomplicirali za oceve 🥲 em mora najaviti 2 tjedna unaprijed kad ce koristiti tih 10 dana pa je tesko tempirat da mu prvi dan ocinskog bude na izlazak iz bolnice, em hrpa papira, pogotovo kasnije za onaj ocev dio roditeljskog dopusta 😅
Kako to sad izgleda, ne znam uopce hocemo li se moci nastimati da ja odem nazad na posao u ponedjeljak, a on taj isti ponedjeljak krene na roditeljski 🥲 jel ima tko iskustva iz prakse, mi smo planirali oboje uzeti po 4 mjeseca
Ja sam zaboravila šta točno i kako ide, moj muž je to koristio, ali može se tempirati da se koristi od izlaska iz bolnice, to se tamo dogovori. Okvirno se najavi odlazak kad je termin, a javi se ustvari kad se žena porodi. Moj muž je tako. Nažalost ne sjećam se ostalih detalja, ali nije se žalio da je išta komplicirano. Doduše mi smo oboje u državnoj firmi.
Ovo sve ovisi u kojem dijelu države/svijeta se nalazite naravno 😀 također za spavanje ovisi od temperature sobe i koliko je grijan prostor. Moja od 19 mj spava sad u bodiju bez rukava, pidžami dugoj, vreći s rukavima i čarapama (to su vreće s nogavicama bez stopala) iako grijem sobu, dosta je hladno. Inače za šetnju s nalom bebom dobro je uvijek nositi ekstra dekicu u kolicima. Naravno ne ako se rodi ljeti, ali razumijete....
Moina ajme odlicno😊👍
Jen_dva nekako kazu da bebi uvijek jedan sloj vise nego nama kad je tako mala, one napocetku kako izadu iz toplog ne znaju jos regulirati svoju temperaturu pa im je kao uvijek malo hladnije nego nama. Za van ja mislim da je super taj jednodjelni skafanderic za te malo hladnije dane da ih grije i od ispod i iznad😊a po doma bih rekla kombinacija kratki bodi, carapice i ona jednodjelna cijela tutica, ili dugi bodi i hlacice one sa zatvorenim nogicama, ili otvorene + carapice, po potrebi gore stavis jos majicicu jos preko. I to da je doma toplo sto Moina kaze.
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021
RhD senzibilizirana🩸titar 7tj-1:4➡️titar 11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜curka➡️titar 14 tj Petrova(1:2)➡️titar 16 tj- 1:8(1:16)➡️titar 18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️titar 20 tj - 1:8(1:16)➡️titar 22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj Petrova 1:16(1:64,1:64)
Jutro cure! Ari jel ti stigao nalaz titra? Moina, nisam popratila što je bilo s cerviksom?
Ja sam priljepljena za krevet, mogu vam reći da nije baš dobro za psihu . Rekla sam šefu da ću još raditi koliko mogu jer mi dobro dođe da skrenem misli. Malena je krenula danas u vrtić, sigurna sam da će joj biti zabavnije nego doma samnom.
22.08. +
Sortiraj odgovore
Najstariji