Evo ja za curicu cuvam ime vec nekoliko godina i bas se nadam da ce mi se zelja ostvariti, a za deckica ne znam prvo ime mi je doslo u snu i tako nam je lijepo pasalo negdje od polovice trudnoce da je tako i ostalo na kraju. A muz bi sada htio nego staromodnije ime sta meni nije previse privlacno jer su mi ta imena nekako previse cesta i ne pasu mi bas za malo dijete (Ante, Stjepan, Jakov, Josip) nisam previse odusevljena njegovim prijedlozima hahaha. Pa eto u tisini prizeljkujem curku hehe
mama Ana bas mi je drago da je i kod tebe dobar period, a tako nam i kažu da je drugo tromjesječje najljepši period trudnoće..ne znam za vas ali meni trudnoća presporo prolazi…imam osjećaj da sam trudna godinu dana…jako daleko mi se čini ono pakleno vruće ljeto kad sam krajem 7mj otkrila trudnoću…baš se radujem porodu 😁
I da, to mi je jako lijepo kad se daje ime bebaču po nekoj posebnoj osobi u životu 🥰 lijepo da ćeš po svojoj baki dati ime 🥰 ja sam htjela po svom djedu, to je bila prva ideja ali bratić se već tako zove i ime je samo po sebi dosta rijetko tako da ćemo djedovo ime ostaviti za krštenje 😊
Drago mi je cure da ste se opustile i da uzivate, jer tako i treba biti😊
Mama_ana ovo mi je bas lijepo za baku.
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021
RhD senzibilizirana🩸titar 7tj-1:4➡️titar 11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜curka➡️titar 14 tj Petrova(1:2)➡️titar 16 tj- 1:8(1:16)➡️titar 18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️titar 20 tj - 1:8(1:16)➡️titar 22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)
Bok curke,
Kod nas ludi tjedan i ludi vikend. Mala je ozdravila i muz nema vise anginu ali sad on ima upalu oka pa juri k doktoru da dobije neke kapi za oci. Ja sam skuzila da imam puno cesce bolove ako nisam bila na wcu to jutro, a najgore je sto mi probava radi svakih 4-5 dana. Pa jedan dan nema bolove a sve ostale dane imam. Ocito kako se sve to pomice mi puna crijeva pritisnu nesto sto me onda jako boli. Sretna sam sto nije nista strasnije a tuzna sam sto moram trpit. Pa se hranim sa stvarima koji otvaraju i pokrecu probacu. Pijem duplu dozu magnezija po preporuci doktora.
Vikend je bio divan ali i kaos. Maloj smouzeli dudu, ona ima 2 godine i 3 mj i koristi ju samo za spavanje. Rekli smo sad je vrijeme jer ne zelimo da ju ima kad beba dode. Ako ce beba morat imat dudu da onda ona nema vec duze vrijeme. Tako da je prva 2 dana bilo bacanje, protest i vristanje, ond aje bio samo protest a jucer je napokon popustila i nije vristala ni plakala ni protestirala. Tako da odvikavanja su teska ali ide na bolje. U meduvremenu nam je stigao ormar za drugu sobu pa moram sav ves sortirat i poslozit. Savrsena prilika da pobacam sto ne nosim (ili doniram ako nije noseno puno). Tako da sam vec i puno u tome, od male sam sve vec sredila, sad svoje i posteljine i slicno. Uglavnom kaos kaos.
U cetvrtak imam pregled pa mozda saznamo spol, sto se imena tice imamo ime da deckica koje je totalno neobicno ali nam se svida a ja imam 2 favorita za curku. Ja imena drzim uvijek tajnom dok se beba ne rodi jer smo za prvo dijete imali 2 favorita i u zadnji tren je uletilo trece ime koje mso na krjau i odabrali. Najgore mi je kad mi onda kazu a nisi nam htjela reci, reko niej da nisam htjela nego nisam znala, ni jedno ime nije 100%. Meni je mama govorila a ti si to od mene drzala tajnom, reko da sam ti rekla jedno od ta 2 koja su nam favoriti svima bi rekla i onda bi se mala rodila a mi smo uzeli skroz novo ime koje smo ulovili par dana prije. Svi bi me ludo gledali Zato ja imena drzim tajnom do zadnjeg trena.
Ime smo odabrali za dečka već u prvoj trudnoći kad su rekli prvo da je dečko 🤣 bit će Jakov.
A ja baš razmišljam gdje mi proleti ova trudnoća, imam osjećaj da se nisam okrenula evo 5 mjeseci 🫣 Za razliku od prve trudnoće gdje sam brojala svaki dan, svaki simptom i sl.
Sutra pregled, "veliki anomaly" pa sam uzbuđena i sretna, napravit ću 4d pa se nadam da ćemo ga vidjeti. 🤞
Moina drago mi je da je malecka dobro, al žao mi je za jadnog muža, jao ti naši muški, kod nas od kad je malecka došla i krenula u vrtić on je brižni najbolesniji😅 nadam se da će i njega sve pustiti na miru ubrzo.
Pospremanje jaooo i mene čeka, tek sam raspakirala sve od selidbe sad kad smo se vratili nakon renovacije kupaone, moram rec da sam se mozda malo i preforsitala krajem proslog tjedna i za vikend pa sam jucer malo vise odmarala. Al da, cekamo sad stolara da postavi ormare u kupaoni i onda idem prostoriju po prostoriju sređivati, ima puno posla i bacanja i rijesavanja stvari😅. Za vikend sam bila robicu od male sortirala sto sam dobila veće brojeve tamo za 5-6godina, to mi je sve bilo po nekim vrećama, nepregledno, sad planiram uzeti neke veće kutije s poklopcima i njih napuniti i napisati od kojeg do kojeg broja recimo 122-128, i tako i za stariju i za mlađu. To mi se nekako čini najbolje i napreglednije, ima koja neku drugi ideju?😊
Kićenje 🎄 kad planirate? Suprug mi je rekao dal barem možemo sačakati 1.12🤣kaže da sam ja kao onaj manijak iz filma koji stavlja svijetleće sobove na krov i ukrase po svuda🤣ne znam, ja jako volim, pogotovo od prošle godine kad smo u većem stanu pa smo prvi put kitili veliki bor, malecka je bila oduševljena, a sad stalno pita😊 baš volim lampice i taj ugođaj i planiram peći hrpu božićnih keksića kolačića, čak gledam di uzet u kući zelenog čaja neki božićni čaj da sve miriši🤣ja sam možda mislila na Svetog Nikolu, al vuče me već i taj 1.12😅znam užasna sam😅
Titar stigli mi nalazi iz Zga upravo dok vam pišem,nije ništa raslo u odnosu na prethodne nalaze iz Zga pred 4 tjedna🥳🥳
Nekako sad mislim da smo stvarno na dobrom putu, a vidim da su i doktori malo optimističniji😊tamo su ti doktori i sestre na visokorizičnoj svi smrknuti, ja sam valjda jedina trudnica koja nasmijana ulazi u tu ambulantu😅
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021
RhD senzibilizirana🩸titar 7tj-1:4➡️titar 11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜curka➡️titar 14 tj Petrova(1:2)➡️titar 16 tj- 1:8(1:16)➡️titar 18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️titar 20 tj - 1:8(1:16)➡️titar 22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)
Jutro cure! Sretno svima na pregledima danas,
Moina drago mi je cuti da ste zdravi svi sad 🥰 A za probavu, meni ti je doktorica sugerirala da neke probiotike uzmem da si odrzavam tu crijevnu floru, znaci to puno i za imunitet i za absorbciju hranjivih tvari.. Nadam se da ce ti se stabilizirat.
Partner i ja kad god pocnemo razmisljat o imenu to preraste u natjecanje ko ce debilnije ime pronac, nadam se da cemo se uozbiljit kroz nekih 10-15 tjedana 🤣
02/2023 💔👼 22tt
Oprostite na romanu, nisam pisala neš puno za vikend pa se sad raspisala😊
E imena, na kraju nisam napisala, pričali smo o Iris i Lora(to je još iz prve trudnoće ostalo) i Nika(s obzirom na cijelu dijagnozu da ima simbolično značenje ako se izbori). Ali ovo što Moina kaže, možda bude neš treće, tako je bilo u prvoj🤣
Rosie meni isto leti, baš to prva puuuno sporije, a kako meni doktori govore da su mi ovi 20 tjedni najrizičniji, nekako nisam htjela da dođu tako brzo, pa su valjda zato doletili😅a i tempo mi je ubitačan😅 radila sam do nedavno, mala, uredenje kupaone, izleti, druzenja svasta nes se dogada😊
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021
Sortiraj odgovore
Najstariji