Ja sam primila epiduralnu na prvom porodu. Sve kako su cure opisale, moraš biti mirna. Rađala sam u Petrovoj, super su mi namjestili iglu i djelovala mi je potpuno, bez ikakvih kasnijih nuspojava ili komplikacija. Nikakvu bol nisam osjećala i mislim je uzeti opet ako se neću baš turbo brzo otvarati. Prije izgona su mi je maknuli da mogu osjetiti trudove i kada treba tiskati.
Pocetni trudovi ne bole tako jako, meni su bili na 5 min jako dugo, al nisu bili bolni za ne izdrzat, i tak mi je bilo 12 sati i poslje su poceli šibat sve jaci i jaci da jedva izdrzim, tak da bi ja rekla dok nisu za ne izdrzat ne izlazim iz kuce drugi put
Ni to nije pravilo. Moja kolegica je imala slabe trudove do kraja 🙈 najbolje je slusati svoje tijelo i probati procijeniti. A meni su na drugom porodu bili jaki od pocetka i nisam ih mogla bas prodisati, ali nisam htjela ici do kad mi se ne smanje barem na 3, 4 min.
I koliko si na kraju došla otvorena, to kad su ti bili na 3-4 min?
Ja sam išla kroz sat-sat i pol od pucanja vodenjaka nakon čega su mi odmah krenuli blaži, izdrživi trudovi, a takvi su bili sve do nekih 4-5 otvorenosti kad su mi dali drip pa su se pojačali. Ali to dalje mi je u magli zbog Dolantina. Sjećam se da je jako boljelo, ali sjećanje je kao da je bilo prije 100 godina. Baš neki brain fog.
S 5min su mi skocili na 3 i ubrzo na 2min tako da sam u bolnicu na kraju dosla kad su mi bili na 1-2 min i 8cm otvorena. Rodila kroz pola sata od dolaska.
A dosla sam u bolnicu 3,5 sata nakon pucanja vodenjaka upravo jer sam htjela izbjeci drip. Voda mi je curila skroz tako da nije beba bila na "suhom" 😅
Nadam se da ce mi onda kad krene porod puknuti vodenjak pa da ce mi to biti dovoljan znak🤣 nego da se moram misliti. Prvi put sam bila 10 minuta od bolnice pa sam bila psihicki opustenija, to mi je bila sigurica. A sad cemo viditi kako ce se sve odviti. I prvi put mi trudovi uopce nisu bili redovni niti su imali nekog pravilnog redoslijeda, tek pred kraj 🤷🏼♀️
Nadam se da ce mi onda kad krene porod puknuti vodenjak pa da ce mi to biti dovoljan znak🤣 nego da se moram misliti. Prvi put sam bila 10 minuta od bolnice pa sam bila psihicki opustenija, to mi je bila sigurica. A sad cemo viditi kako ce se sve odviti. I prvi put mi trudovi uopce nisu bili redovni niti su imali nekog pravilnog redoslijeda, tek pred kraj 🤷🏼♀️
Moze i puknuti pa bez trudova😂😂😂 ja isto nisam imala redovite trudove, krenula sam u bolnicu kad su bili na 10-ak minuta i to mi je drugi porod.. kroz cijeli porod su bili nikakvi i neredoviti, dobila sam epi i drip, prokinuli su mi vodenjak kad sam bila nekih 6 cm i u sat vremena sam rodila a ni tad mi trudovi jisu bili neki da ih ne mogu prodisati niti da su bili bez pauza..samo slusati svoje tijelo
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Cekajte, onda taj kateter koji uvedu za epiduralnu stoji cijelo vrijeme tako u leđima? Kako se nasloniti onda, kako leći?
2015 👼🏻
2016 👦🏼
Cekajte, onda taj kateter koji uvedu za epiduralnu stoji cijelo vrijeme tako u leđima? Kako se nasloniti onda, kako leći?
Ma to je debljine 5 mm mozda , ko malo deblji konac. Mozes se normalno nasloniti i sve i biti na ledjima… a i kad ti daju epi ne osjetis nista iza
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Ja sam navecer oko 6 dobila menstrualne bolove i u noci oko 2 mi je puknuo vodenjak, krenuli trudovi i u 7 rodila 🤣
Epiduralnu nisam dobila, a nije ju nitko ni spominjao kao ni onaj rajski plin ako sam dobro zapamtila.
Cure u rodilistu pricaju kako su dobile taj plin i da im je bilo lakse, a meni nisu ni ponudili
Cure koje koristite AD, koji korisitie? Mi koristimo Nan ali curka se grci i muci ju zatvor pa razmisljamo na koji bi sada presli 😔
💓
Ja sam ležala na boku.
Ja sam navecer oko 6 dobila menstrualne bolove i u noci oko 2 mi je puknuo vodenjak, krenuli trudovi i u 7 rodila 🤣
Epiduralnu nisam dobila, a nije ju nitko ni spominjao kao ni onaj rajski plin ako sam dobro zapamtila.
Cure u rodilistu pricaju kako su dobile taj plin i da im je bilo lakse, a meni nisu ni ponudili
Cure koje koristite AD, koji korisitie? Mi koristimo Nan ali curka se grci i muci ju zatvor pa razmisljamo na koji bi sada presli 😔
Cim dodjes na vrata trazis sve sto imaju😂😂😂😂
Ja sam koristila hipp combiotik on je laganija formula za grceve i ide za bebe od 0-6 mj. Meni je bio super
Cim dodjes na vrata trazis sve sto imaju😂😂😂😂
Ja sam koristila hipp combiotik on je laganija formula za grceve i ide za bebe od 0-6 mj. Meni je bio super
A ja se ponadala da ce mi ponudit sve sto imaju 🤣 sad znam za drugi put
Bas sam razmisljals o hippu ili novalac uzeti, hvals na savjetu
💓
Sortiraj odgovore
Najstariji