Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bubica1
    17. Listopad 2023. 17:48

Dejana, super za uredan pregled 👍😊
    Suncica, čestitam na dečkiću i drago mi je da su nalazi uredni 🥳
    Prenatalni - mi smo uzeli Qualified 180 jer rezultati dođu stvarno brzo, unutar 5 radnih dana 😊 I u prvoj trudnoći sam radila, em zbog godina, em zbog potpomognute...
    Anomaly - meni je idući tjedan pregled pa radimo i anomaly. Mislim da je Malena već odgovorila da prenatalni i anomaly nemaju zapravo veze jedno s drugim. Ne znam dal i soc. ginići rade to, trudnoću sad vodim privatno i to je kod njih pod normalno.
    Sisy, a eto, očito tak hormoni na mene djeluju. Inače mi se sve prima i moram paziti šta jedem, ali u trudnoći sve šta pojedem, pojede beba pa kile ne idu gore 😅 Barem je tako bilo prvi put, vidjet ćemo sad. 👍
    Mary, čestitam na curici i super za uredan nalaz 🥰

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

Yellowsubmarine
    17. Listopad 2023. 20:36

Mary36

Yellowsubmarine

Nisam radila testove ni prvi put ni ovaj, super mi je ko zeli, imam osjecaj da bi se ja samo nasekirala. Doduse, ljubomorna sam na vas sve sto ste vec saznale spol! 😂
    Kod mog gin privatno su stvarno ultrazvuci uvijek detaljni, 4D, sve gleda u milimetar tako da…
    Cestitam curkama na urednim nalazima! 💗

Ja isto u prvoj trudnoći nisam željela raditi jer sam imala 30 godina. Sad imam 39 pa mi nije bilo baš svejedno…kombinirani uglavnom ispadne loš u mojim godinama, a na invazivne metode nisam htjela ići bez razloga, tj. jedino zbog godina. Ovako sam ipak mirnija 😀.

A to se slazem svakako, za godine i za cure sa potpomognute, vjerujem da bi tada i ja odradila testove☺️

Bubica1
    17. Listopad 2023. 21:11

Žene, ovaj tjedan (do 22.10.) na pharmacy.hr imate 15% popusta na određene dodatke prehrani za trudnice pa si škicnite, možda koja od vas koristi te koje su na akciji 👍😊 Vidim da su Novalac, Elenatal, Prenatal, Premama...

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

• Imstah
    17. Listopad 2023. 22:08

jao ja sam već na +5.. ne mogu prestat sa milkom 

sisy
    18. Listopad 2023. 00:18

Maša🤰🏼

sisy

Maša🤰🏼

sisy

Razumijem žene koje povraćaju i imaju mučnine da nisu dobile na kilaži ili su čak izgubile nekoliko kg, ali šta je sa vama ostalima koje nemate spomenute tegobe a na pola trudnoće ste u plusu 1 kg ili ništa????
    Zaboga kako?
    Ja sam stalno gladna i dobro da nisam već 10 navukla.
    Jedem sve što stignem, glad neopisiva. Ovi prenatalni vitamini povećavaju apetit dodatno. Uzas, mislim da ću na porodu imati +30 😅

Hahahhaa ja nekako krenem od 20 tt dobivat extremno na kilazi 😂 al mislim da ce ovaj put bit preko +20 jer bas jedem sve sta mi dode. Tipa svaki dan kruh,pizza,pohano svasta 🙈 u prvoj trudnoci sam od 25tt do 37 tt dobila 16 kg 😂

Ja dosta nakupljam vodu, to primjetim navečer kako mi noge oteknu, urežu mi se čarape. Ne znam kako da to izbjegnem, u prvoj trudnoći sam također nakupljala vodu, ušla sam se poroditi u 43 broj papučama, a nosim 38. Baš sam bila otečena.

E znam da je jako puno prijateljica rjesavalo taj problem sa limfnom drenazom…

Mislim sa se limfna drenaža ne smije raditi u trudnoći ili griješim???

🙋🏻‍♀️37
    🙋🏻‍♂️42
    28.03.'24. D🌸
    Trudimo se od 8/22
    12/22 biokemijska
    14.07.'23. +
    15.7. B 88,7》17.7. B 183,6》19.7. B 499,8 》21.7. B 1209,2 》
    27.7. B 11299
    1.pregled 5.8. ❤
    Panorama ✅️♀️

sisy
    18. Listopad 2023. 00:22

Maša🤰🏼

Cure koje su radile panoramu i slicno dali cete ic privatno i na anomaly scan i 4D ili mislite da nema potrebe?

Ja si nekako mislim da idem da me detaljno pregleda da vidimo dali on moze nac razlog tih stalnih krvarenja i da mozda budem malo vise na miru :/

Da, obavezno. Naručila sam se početkom 11.mj u Split kod dr Šparca na detaljni Anomaly scen, pregled traje oko 45 min. Tada ću biti 20tt i to je vrijeme kada se radi veliki Anomaly. Baš jedva čekam taj pregled i čvrsto se nadam da će biti sve uredu.

🙋🏻‍♀️37
    🙋🏻‍♂️42
    28.03.'24. D🌸
    Trudimo se od 8/22
    12/22 biokemijska
    14.07.'23. +
    27.7. B 11299
    1.pregled 5.8. ❤
    Panorama ✅️♀️

sisy
    18. Listopad 2023. 00:40

Vidim da se opet potežu pitanja o prenatalnim testovima.
    Ja sam radila prošireni pakrt, Panoramu, nalaz stigao za 7 dana.
    Što se tiče paketa, slobodno uradite prošireni ako ste u mogućnosti i pustite forume gdje zene pišu kako je to bespotrebno i kako ti dodatni testovi testiraju da li ce dijete imati tvrdu stolicu ili će biti debeljuškasto, jer to nije istina. Pročitajte o mikrodelecijama pa će biti jasnije.
    Naravno nekome je dovoljno da uzme osnovni paket i testira samo ona 3 sindroma i to je to. Ali prošireni paket vas neće stresirati ukoliko imate dovoljno fetalne frakcije u krvi da bi se mogle testirati pojedine delecije.
    Ukoliko radite prerano test, tipa u 9tt onda svakako uzmite osnovni paket, za prošireni bih ja preporučila 12tt ili čak 13tt.
    Ja sam radila u 10t+4d prošireni i imala sreću pa je fetalna frakcija bila preko 9%.

Uglavnom cure samo hrabro i sretno, kada dobijete testove "low risk" mnogo lakše se diše 

🙋🏻‍♀️37
    🙋🏻‍♂️42
    28.03.'24. D🌸
    Trudimo se od 8/22
    12/22 biokemijska
    14.07.'23. +
    27.7. B 11299
    1.pregled 5.8. ❤
    Panorama ✅️♀️

• Sandra25
    18. Listopad 2023. 06:44

Isisy

Što se tiče paketa, slobodno uradite prošireni ako ste u mogućnosti i pustite forume gdje zene pišu kako je to bespotrebno i kako ti dodatni testovi testiraju da li ce dijete imati tvrdu stolicu ili će biti debeljuškasto, jer to nije istina. Pročitajte o mikrodelecijama pa će biti jasnije.
    Naravno nekome je dovoljno da uzme osnovni paket i testira samo ona 3 sindroma i to je to. Ali prošireni paket vas neće stresirati ukoliko imate dovoljno fetalne frakcije u krvi da bi se mogle testirati pojedine delecije.
    Ukoliko radite prerano test, tipa u 9tt onda svakako uzmite osnovni paket, za prošireni bih ja preporučila 12tt ili čak 13tt.
    Ja sam radila u 10t+4d prošireni i imala sreću pa je fetalna frakcija bila preko 9%.

Uglavnom cure samo hrabro i sretno, kada dobijete testove "low risk" mnogo lakše se diše

Ne govore to zene bezveze, ti to gledas iz svoje pozicije jer si imala dovoljno fetalne frakcije. Ja sam radila svoj prosireni paket u 12+1 i imala samo 3.5% fetalne frakcije. Nije ocito kod svakoga isto i nema pravila. 
    Ja za sebe smatram da sam se samo bezveze iznervirala sa prosirenim paketom jer mi je gospodja iz panorame iz Zagreba na telefon rekla da meni je low risk za taj angelmanov sindrom (zato je i ukupan nalaz low risk) ali da oni po svojim pravilima ne smiju napisati to jer je premalo fetalne frakcije. Ali pretraga jest napravljena i low risk je. Problem je dok sam ja to sve saznala izgubila sam zivaca i zivaca….

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

sisy
    18. Listopad 2023. 07:13

Sandra25

Isisy

Ne govore to zene bezveze, ti to gledas iz svoje pozicije jer si imala dovoljno fetalne frakcije. Ja sam radila svoj prosireni paket u 12+1 i imala samo 3.5% fetalne frakcije. Nije ocito kod svakoga isto i nema pravila.
    Ja za sebe smatram da sam se samo bezveze iznervirala sa prosirenim paketom jer mi je gospodja iz panorame iz Zagreba na telefon rekla da meni je low risk za taj angelmanov sindrom (zato je i ukupan nalaz low risk) ali da oni po svojim pravilima ne smiju napisati to jer je premalo fetalne frakcije. Ali pretraga jest napravljena i low risk je. Problem je dok sam ja to sve saznala izgubila sam zivaca i zivaca….

Spomenula sam fetalnu frakciju, jer jednostavno bez dovoljne količine neke testove nije moguće uraditi. 
    Što se tiče nerviranja, ženama je pokazivalo veliki rizik za Daunow pa su išle na amnio i tamo pokazalo da je ipak sve ok. Nažalost, nekada je znalo ići i suprotno.
    Također, ako je dobar prenatalni nalaz ne mora značiti da je baš sve uredu, ima masu sindroma za koje ne postoje testovi, ima mnogo toga što ne otkriva ni prenatalni, ni ultrazvuk ni ništa...
    Nemoguće je u obom stanju da nema nerviranja, stresa ni zabrinutosti. Toga svakako ima.
    Prenatalni test barem malo umanji našu nervozu, da nam neku sigurnost, malo se mirnije spava kada dođe uredan nalaz. I naravno što je prošireniji to je bolje jer smo za nijansu mirnije. Nekome je ok odraditi osnovni, nekome je ok uopće ne raditi test. Netko uradi najprošireniji na svojetu. Nerviranja i stresa svakako uvijek ima. 

🙋🏻‍♀️37
    🙋🏻‍♂️42
    28.03.'24. D🌸
    Trudimo se od 8/22
    12/22 biokemijska
    14.07.'23. +
    27.7. B 11299
    1.pregled 5.8. ❤
    Panorama ✅️♀️

Yellowsubmarine
    18. Listopad 2023. 07:31

Sisy, za stresiranje si stvarno u pravu! Radio neko testove ili ne, ovakve ili onakve, uvijek postoje neke sumnje, misli i ono sve sto ide s tim. Sve se mi sigurno jednako brinemo za nase bebice i jedva cekamo dan da ih ugledamo zive i zdrave! Dao Bog da nam svima tako i bude! 💜

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.