Ajme da...zaboravila napisat....dobro namastit 😂😂 inace je stvarno bolno...a nije lose da te kremice ...tipa hemopropina ude i unutra malo...ipak smanjuje upalu.a sto se tice leda...probala sam stvarno...al meni je to toliko bilo bolno da sam radije onda krpicu hladila i nju stavljala. Klistir mi nije bio toliko grozan koliko nikad kraja odlaska na wc dok trudovi bubaju svake 3min 😂 a s malim sam doma sve obavila i to prije trudova...definitivno bolja opcija 🙈 ako vam ne produ do poroda il produ pa izadu sto vjerojatno hoce od pristiska...odmah kad budete mogle u sobi pocet tretirat s kremicom i vracat unutra...vise ce vas oni boljet od epiziotomije.
Frendica rodila prije godinu dana i jadna se patila nekoliko dana i onda mi je spomenula to...odmah sam joj otisla po kremu...rekla da joj je bilo gore to od rane dolje...proslo joj je kroz 4-5 dana...znaci odmah reagirat i bude lakse 💪
https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png
A ovo za 37 tjedana i psiholoska granica - apsolutno tocno👍meni se cini kao da je jucer NevaEva napisala "Jagodice, usla si u termin", a sutra sam 38 tjedana, mislim si WTF?!🤯🤣
.
Meni su tjedni 32-34 bili najtezi, vise psihicki, nego fizicki🤷♀️ kad se sjetim koliko puta sam rukama posezala medju noge usred noci jer je nekaj mokro/vlazno i u gradu isla na wc, samo da provijerim jesu li mi gace i hlace suhe, a ono mokro, vlazno, uzas 😒
Hvala za brojeve NevaEva, spavala sam i zaboravila zvati,a uputnicu su mi poslalo tek danas,pa cu ja zvati sutra ujutro najbolje😅
Mom jel vidis, zalile smo se di je jos 30tt a eto naas, prosle smo i to i polako idemo u finale😍 danas je nekakav ludi dan,fjaka je u zraku🙈
Jagodice ak ides na carski onda ne moras klistir kaj ne? Dobila sam info da se u Vinogradskoj moze birati, cepic ili klistiranje,kak si ko odabere🤷🏼♀️
Bitno da si sve za Carski poslozis u glavi, sve bude to okej🥰
.
Pitanje u vezi seksa, meni doktorica u nijednom trenu nije rekla da imamo zabranu, bez obzira kaj je malena dosta nisko i kad stuca osjetim u gospodi stucanje😅 zatvorena jesam, bar je tako rekla.. paa kaj vi mislite? Jel smijem baaar maaaalo😒
Ja si nekak mislim u ovim tjednima, sa zastitom, zatvorena.. pa valjda mi ne moze nista biti?! 😅
Popis termina i rodenih beba str. 1652💕
.
Jagodice- koliko sam upucena nebi smjela ni dizat bebu nakon carskog odmah..ja znam da sam dobila od fizijatra opasku da nema dizanja bebe...usisavanja...hodanja po stepenicama i tak...nis teze ja nisam smjela 2mj od 2kg i do 6mj teze od 5kg...sto je naravno bilo tesko...curka je imala vec 5 mj i 7kg..al mislim da to stoji i kod carskog...budu se javile cure koje su bile na carskom...
Lussi ,- 🙈 naravno da mozes...meni nit otvorenoj vise nisu branili...ona je nisko al nije ti toliko nisko da joj nesto moze bit...i nece joj bit...slobodno vi gustajte ☺ zatvorena si ženo...😁
Pitanje u vezi seksa, meni doktorica u nijednom trenu nije rekla da imamo zabranu, bez obzira kaj je malena dosta nisko i kad stuca osjetim u gospodi stucanje😅
LuckyLussi - jel ti dokica bas rekla da nosis nisko ili ti curku samo "osijecas" nisko? Pitam zato jer to sto osijecas stucanje u gospodji je normalno, curka je vec okrenuta glavicom, a vjeruj mi koliko god imala feeling da je bebica nisko - ide jos nize😅 ja stucanje malise isto osijecam u gospodji, a dok mi nit jednom nije rekao da nosim nisko, iako imam ponekad osijecaj da ce mi ispast van nakon dugog hodanja😅 tek na pregledu, kad dok gura i gura do cerviksa skuzim da moje nisko i nije tak nisko😉 tak da nas dozivljaj niskoga i ono sto doktori smatraju nisko nije isto👍
.
Mozda da ipak pricekas sljedecu kontrolu i pitas smijes li? Kad ti je sljedeci pregled?
Pozdrav, registrirala sam se jer mi treba savjet trudnica/ mama koje su bile na ručnom okretanju bebe.
Naime, beba je velika, na zadak, u 35 tt na uzv 3kg, sad sam 37 i idući tjedan imam zadnji uzv i onda dogovor na carski ili pokušaj ručnog okreta.
Jako me strah carskog , što samog postupka, ali najviše oporavka.
Imam bolesnu mamu koja mi nažalost nije od neke pomoći😢, muž je mijenjao posao ovaj mjesec i dobiti će max 5 dana, a na njegove ne mogu previše računati.
Da me netko pita u normalnim okolnostima bi li ručni okret, rekla bi "ni u ludilu", ali s obzirom na moju situaciju, ja zaista ne znam kako ću carski, kako ću kasnije sve sama.
Naravno, nije nemoguće, ali bojim se.
Zato molim neku mamu/ trudnicu koja je bila, da iskreno podijeli iskustvo.
Molim vas nemojte savjete tipa " ja ne bi" jer ne bi ni ja, ali nekad život ne pita šta bi mi htjeli. 😥🥺
Hvala puno!❤
Pitanje u vezi seksa, meni doktorica u nijednom trenu nije rekla da imamo zabranu, bez obzira kaj je malena dosta nisko i kad stuca osjetim u gospodi stucanje😅LuckyLussi - jel ti dokica bas rekla da nosis nisko ili ti curku samo "osijecas" nisko? Pitam zato jer to sto osijecas stucanje u gospodji je normalno, curka je vec okrenuta glavicom, a vjeruj mi koliko god imala feeling da je bebica nisko - ide jos nize😅 ja stucanje malise isto osijecam u gospodji, a dok mi nit jednom nije rekao da nosim nisko, iako imam ponekad osijecaj da ce mi ispast van nakon dugog hodanja😅 tek na pregledu, kad dok gura i gura do cerviksa skuzim da moje nisko i nije tak nisko😉 tak da nas dozivljaj niskoga i ono sto doktori smatraju nisko nije isto👍
.
Mozda da ipak pricekas sljedecu kontrolu i pitas smijes li? Kad ti je sljedeci pregled?
Bila je dost nisko pa sam bila na strozem mirovanju i onda me nakon nekog vremena makla s mirovanja da je sve okej i da nek se samo krecem da ne dobivam kile.. poslije nije komentirala kolko je nisko😅 al bas tako kako kazes,nakon duzeg hodanja imam osjecaj da ce ispast van.. to je valjda i pritisak od hodanja..
Tek sam imala pregled u cetvrtak,ali je bilo brzinski i nisam pitala🙄 iduci je za 2tj
.
Lussi ,- 🙈 naravno da mozes…meni nit otvorenoj vise nisu branili…ona je nisko al nije ti toliko nisko da joj nesto moze bit…i nece joj bit…slobodno vi gustajte ☺ zatvorena si ženo…😁
Onda laganini bi mogla 🙈
.
Potvrda o preboljeloj koroni - kad smo pricali o hospitalizaciji, jucer sam doktoru u TA rekla da sam preboljela koronu krajem 12.mj, na sto me obavijestio da onda samo zamolim lijecnika opce prakse da mi da potvrdu o tome da sam preboljela koronu. Okej. Zvuci jednostavno.
.
Sad zovem ljecnika opce prakse da pitam za to, i kaze sestra da ne zna hoce li mi to u bolnic priznati jer to ne znaci da nisam zarazna🤔 na to pita doktora jel mi moze dati potvrdu da sam preboljela koronu, na sto doktor kaze da potvrda kao potvrda ne postoji, nego ako je tada nalaz bio pozitivan, da dodjem po to i to predocim prilikom hospitalizacije.
.
Za svaki slucaj budem ja jos jednom nazvala sutra TA i pitala, jer bas jucer je jednoj zeni odgodjen prijem na odjel, jer nekaj sa nalazom nije stimalo (ona je imala PCR, a oni taj ne priznaju), ne bih htjela da meni odgode jer tu svatko ima kao i obicno svoju politiku...🙄
Sortiraj odgovore
Najstariji