Proljetne bebe 2021 pt. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    04. Veljača 2021. 17:56

Petra982

Thnx NevaEva, to mi ima logike!
    Lussi promakla mi je tvoja buša! Di ju nađem?
    Emmie, zato je meni takav tip prehrane super. Da se i 5 dana tako hranim, a 2 dana si priuštim neku žitaricu ili škrob, u tijelu svakako manje vode ima i osjećam se poletnije i lakše!

https://ibb.co/8gBLx53
    Evo moje buše🥰
    Kad si vec spomenula da nebi isla rodit sa 90kg,ja sam ih vec prosla😒 a nije bas da se prezderavam,ali jedem sve..vidjet cu u utorak kaj me ceka.. ak su nalazi od secera poviseni, dijeta🤷🏼‍♀️
    .
    Kakaav medo u kavi🥰🥰
    .
    Tajice meni su iz c&a obicne odlicne,jako su duboke i nigdje ne stezu, dva komada 80kn, top💪🏼 i lidlove su mi super,kad nosim "usku" majicu da nema one crte od tajica.. 
    Cekam iduci cetvrtak...covjece poharat cemo Lidl, prodaja ce im porast za 200% kad svi navalimo🤣🤣🤣

• Ivancica90
    04. Veljača 2021. 18:03

Hej curke, da se i ja javim :) Nisam sve zapamtila što ste pisale, nadam se sa ste sve ok :D

.

Bila sam u bolnici od 8 do cca 3 i onda zaspala premorena. Ctg je ujutro pokazao kako imam kontrakcije cca svakih 10ak minuta, dobila tokolizu i normabel, probali par puta s okretom no bebač je tvrdoglav i baš je zasjeo i ne mrda. Sutra ujutro i ponedjeljak ponovno idem na ctg i u srijedu imam dogovor za carski ako se nešto prije ne pokrene.

.

Šećer - meni su rekli ako je iznad 5.1 natašte to se automatski smatra gestacijskim. Eventualno se može ponoviti ako znate da ste baš jeli nešto što ga podiže dan prije, tipa vadili krv nakon fešte :) I da se u tom slučaju OGTT niti ne mora raditi jer to već je šećer. A ako je natašte bio uredu, između 24 i 28 tjedna treba na OGTT jer se tada najčešće manifestira. A ne provjerava se samo natašte jer je moguće da je on uredu, a da se nakon jela previše povisi.

.

Porod - i nevezano uz teme u zadnje vrijeme, kako sam bila u rađaoni čula sam ženu dok je rađala. Doktorica i babice su je tako lijepo bodrile, hrabrile i podržavale da mi je porod odmah djelovao manje strašno. Tako da vam svima želim takvu ekipu u rađaoni :D

• MissGraz
    04. Veljača 2021. 18:09

Ivancica90

Hej curke, da se i ja javim :) Nisam sve zapamtila što ste pisale, nadam se sa ste sve ok :D

.

Bila sam u bolnici od 8 do cca 3 i onda zaspala premorena. Ctg je ujutro pokazao kako imam kontrakcije cca svakih 10ak minuta, dobila tokolizu i normabel, probali par puta s okretom no bebač je tvrdoglav i baš je zasjeo i ne mrda. Sutra ujutro i ponedjeljak ponovno idem na ctg i u srijedu imam dogovor za carski ako se nešto prije ne pokrene.

.

Šećer - meni su rekli ako je iznad 5.1 natašte to se automatski smatra gestacijskim. Eventualno se može ponoviti ako znate da ste baš jeli nešto što ga podiže dan prije, tipa vadili krv nakon fešte :) I da se u tom slučaju OGTT niti ne mora raditi jer to već je šećer. A ako je natašte bio uredu, između 24 i 28 tjedna treba na OGTT jer se tada najčešće manifestira. A ne provjerava se samo natašte jer je moguće da je on uredu, a da se nakon jela previše povisi.

.

Porod - i nevezano uz teme u zadnje vrijeme, kako sam bila u rađaoni čula sam ženu dok je rađala. Doktorica i babice su je tako lijepo bodrile, hrabrile i podržavale da mi je porod odmah djelovao manje strašno. Tako da vam svima želim takvu ekipu u rađaoni :D

Pa je l' mi to imamo prvu bebu u srijedu?!?! Jooooooj!! 🥳🥳🥳💜💜💜

Lonmi
    04. Veljača 2021. 18:11

Cure koliko ste ukupno do sad imale vaginalnih pregleda u trudnoci?
    Ja izbrojala 12 komada, i od toga samo jedan kod privatnika. 

Lonmi
    04. Veljača 2021. 18:12

Pardon, 11 komada, i to i spekulum i prsti i vaginalni uzv. 

• MissGraz
    04. Veljača 2021. 18:14

Lonmi

Ja 7-8, znaci na svakom redovnom pregledu kod svog gin. U bolnici su me gledali samo preko trbuha. Ali mislim da je 12 za tebe ok s obzirom na smedjarenje i da pokusavaju otkriti uzrok? 

Lonmi
    04. Veljača 2021. 18:20

MissGraz

Lonmi

Ja 7-8, znaci na svakom redovnom pregledu kod svog gin. U bolnici su me gledali samo preko trbuha. Ali mislim da je 12 za tebe ok s obzirom na smedjarenje i da pokusavaju otkriti uzrok?

Nemam pojma, citam po netu kako to bas i nije dobro i da mozes navuci infekciju ili se krenuti prijevremeno otvarati. 
    Ma to me ova moja zlatna doktorica svaki put cackala, a tak nikad nista utvrdila. 
    Mislim imam ja jos do kraja, pa koliko ce me puta jos cackuliti. 

Lonmi
    04. Veljača 2021. 18:20

Ivancica90

.

.

.

Stize prva beba ❤️

04. Veljača 2021. 18:22

Ivancica90

.

Stize nam prva bebicaaa😍😍😍 di ides roditii?🥰

04. Veljača 2021. 18:23

U srijedu je dogovor za carski ali ne jos carski, jel tak? Svakak ces brzo jer si prosla 38 🤩🤩🤩

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.