Nemam pojma moze ili ne moze, znam samo d aje rekla da ce me pregledat i mjerit cerviks jer se kao u tim tjednima najbolje moze izmjeriti. Inace, sjecam se da ni u prošloj trudnoći nije pregledala dugo, uvijek sve uzv-om. I koliko se sjecam samo prstima, ne spravicama, jedino bris za papu uzme uz pomoc spekuluma. I jako je njezna i strucna dr, barem je do sad bila, a idem kod nje vec 15 godina. 😊
Meni je savjetovala da koristim Saugellu za intimno pranje jos na pocetku trudnoce i mogu reci da je super stanje dolje, sad da li je zbog toga ili bi i inace bilo, ali eto. Jedino sto imam faze kad sam bas bas kisela.. Ne znam jeste vi to primijetile, dragi zna prokomentirati 🤭🤫😜
Ma naravno, sve ok. Samo zelim rec curama da se moze i ranije to sve izmjerit, ako neka zeli. Samo najvj kod doktora koji imaju bolji uvz, a to su najcesce privatnici. Ne sumnjam da svaki doktor odradi pregled najbolje sta moze i treba im, u svakom slucaju, vjerovati. Nema druge 🤷♀️
Kod mene je situacija slicna kao kod Ruske. Trudnocu vodim kod privatnika. Na pocetku me pregledavao vaginalno, od 12 tjedna na dalje preko trbuha i zadnji put mi je vaginalni uzv napravio samo da izmjeri cerviks. Bio je preko 4 cm pa je rekao da me vise nece vaginalno pregledavati sve do 35og tjedna, jedino ako bude bilo potrebe za time. Tako da ocigledno ovisi od doktora do doktora. Ja svome vjerujem 100% i prekrasan je doktor, i iskreno ne mogu ni zamisliti da me netko svaki put u trudnoci pregledava s metalnim spravicama. Isto bih imala grc u zeludcu, tako da vas stvarno razumijem da nije ugodno.
Baby P 03/21 💙
Nemam pojma moze ili ne moze, znam samo d aje rekla da ce me pregledat i mjerit cerviks jer se kao u tim tjednima najbolje moze izmjeriti. Inace, sjecam se da ni u prošloj trudnoći nije pregledala dugo, uvijek sve uzv-om. I koliko se sjecam samo prstima, ne spravicama, jedino bris za papu uzme uz pomoc spekuluma. I jako je njezna i strucna dr, barem je do sad bila, a idem kod nje vec 15 godina. 😊
Meni je savjetovala da koristim Saugellu za intimno pranje jos na pocetku trudnoce i mogu reci da je super stanje dolje, sad da li je zbog toga ili bi i inace bilo, ali eto. Jedino sto imam faze kad sam bas bas kisela.. Ne znam jeste vi to primijetile, dragi zna prokomentirati 🤭🤫😜
Ma naravno, sve ok. Samo zelim rec curama da se moze i ranije to sve izmjerit, ako neka zeli. Samo najvj kod doktora koji imaju bolji uvz, a to su najcesce privatnici. Ne sumnjam da svaki doktor odradi pregled najbolje sta moze i treba im, u svakom slucaju, vjerovati. Nema druge 🤷♀️
Kod mene je situacija slicna kao kod Ruske. Trudnocu vodim kod privatnika. Na pocetku me pregledavao vaginalno, od 12 tjedna na dalje preko trbuha i zadnji put mi je vaginalni uzv napravio samo da izmjeri cerviks. Bio je preko 4 cm pa je rekao da me vise nece vaginalno pregledavati sve do 35og tjedna, jedino ako bude bilo potrebe za time. Tako da ocigledno ovisi od doktora do doktora. Ja svome vjerujem 100% i prekrasan je doktor, i iskreno ne mogu ni zamisliti da me netko svaki put u trudnoci pregledava s metalnim spravicama. Isto bih imala grc u zeludcu, tako da vas stvarno razumijem da nije ugodno.
Ne samo da nije ugodno, nego se pitam i koliko je mozda stetno, pogotovo svakih cca. 2 i pol tjedna. Ja se iskreno nadam da ona zna sta radi i da radi ispravno. Treba im vjerovati, ali ja sam sebi nekako u glavi stvorila paniku da je smeđarenje krenulo nakon tog grubog proučavanja spekulomom u 12.tj (to naravno ne mora biti istina) jer je od onda stalno prisutna ta sukrvica unutra u rodnici.
Ispricati cu svoje svoje sumnje sad i privatniku pa cu cuti sta on misli o tim pregledima.

Ne samo da nije ugodno, nego se pitam i koliko je mozda stetno, pogotovo svakih cca. 2 i pol tjedna. Ja se iskreno nadam da ona zna sta radi i da radi ispravno. Treba im vjerovati, ali ja sam sebi nekako u glavi stvorila paniku da je smeđarenje krenulo nakon tog grubog proučavanja spekulomom u 12.tj (to naravno ne mora biti istina) jer je od onda stalno prisutna ta sukrvica unutra u rodnici.
Ispricati cu svoje svoje sumnje sad i privatniku pa cu cuti sta on misli o tim pregledima.
Najbolje! Pa ces cut sta ce ti on rec...

👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Jutro cure!
Moj gin mi je radio vaginalni uzv do 12. tj, iza toga me svaki put "provjeri" prstima 🤭 i radi uzv preko trbuha.
Jedino sto mi osim pape nije radio nikakve briseve vise, nije mi dao uputnicu za ogtt, a ja evo ulazim u 27.tj., vidim da je dosta vas to vec radilo... ne znam. 🤷♀️ u svakom slucaju, slovi za dobrog ginekologa, ulijeva mi neko povjerenje, pa se necu misliti o tome... valjda zna sta radi.
EmEn kako zub?

Ja imam cistu na jetri i nemam bubreg pa me bar svaka 2 mj. šalju na jetrene probe, kreatinin i ostala krvna čuda… Tebe?
Kod mene nije problem u jetrenim probama, to je uredno. Hemangiom raste zbog utjecaja hormona i ako naraste previše može puknuti. Kontroliram ga utz-om jednom godišnjeg.
Evo, preletila sam preko postova. Još uvijek sam u krevetu, spavala bih čitav dan. Jutros povraćala zbog punog nosa... Jeeeej!
Svaki gin neku svoju politiku vodi, to mi je već jasno. Eto, moja mi nije radila briseve još, niti slala vadit krv na silne boleštine. U prve dvije trudnoće sam to obavila u 12. tj, OGTT nikad nisam radila. U prvoj trudnoći sam anomaly scan radila u bolnici, u drugoj kod nje. Boooo...
Ako imam nedoumica ili smatram da mi nešto nedostaje od pregleda, tu je i pvt. gin.
Idem za poslom... Ovaj vikend nas čeka bor i ročkasi i svašta...
Dobar dan, cure :)
Ja sam skuzila da je moj bebač jako aktivan navečer, od 11 do 1 u noći.. I sutra spava do podne
Mamino dijete 😅

Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️
Pozz cure! Nadam se da ste sve dobro i bebice isto.
Nije me bilo ovdje neko vrijeme...iskompliciralo mi se svašta nešto. Uglavnom, primijetila sam da su mi vene na nogama izraženije i bolne, napomenula to svom ginekologu u ponedjeljak na pregledu, on me odmah slao na UZV vena i pregled/mišljenje hematologa jer sam i nositelj mutacije MTHFRC677 (povećani rizik od venske tromboze). U prvoj trudnoći mi je ustanovljen zastoj u razvoju, propadanje posteljice i rođena je kćerka kao dysmaturus u 39.tt (2450 g, 45 cm), druga trudnoća je završila kiretažom u 8.tt. Uzevši sve to u obzir danas me hematolog stavio na heparin-fragmin, 5000 jedinica svaki dan. Nakon 11 IVF postupaka nadala sam se da sam gotova s pikanjem...prerano sam se poveselila Sada mi je samo bitno da sve bude u redu s bebom i trudnoćom (zasad je sve super, nema zastoja ili komplikacija), a ove svakodnevne injekcije (+ 6 tjedna nakon poroda) ću izdržati nekako!
Idem sad pročitati malo detaljnije što ste tipkale ovaj tjedan

Cure upravo su mi nakon 5 dana odgovorili iz petrove da im je prvi termin za anomaly slobodan tek 05.01. da mi je to kasno i da se drugdje narucim.
Di ste vi isle? I jel imate kontakt za narudzbu mailom da ne moram hodat po bolnicama🥵

12.08. ➕❤️
👩🏻 29
👨🏻 33
Jutro cure! ogtt, a ja evo ulazim u 27.tj., vidim da je dosta vas to vec radilo… ne znam. 🤷♀️ u svakom slucaju, slovi za dobrog ginekologa, ulijeva mi neko povjerenje, pa se necu misliti o tome… valjda zna sta radi.
EmEnkako zub?
Hej hvala ti dobro je sva sreca koda nikad ništa nije bilo. Ne kužim kako ali eto bas sam sretna da je proslo i da mogu dočekat svog zubara u miru 😉
.
Ja ti imam ogtt u ponedjeljak znači tocno u 27 tjednu ali mi je bila rekla gin da ona na to nemora slat ako misli da ne treba ali kod mene kao treba jer su beba i trbuh veći za tjedan dana i dobila sam bila do 24 tjedna 10kg što je njoj odmah sumnja na gestacijski jer je to kao previše kg. Tako da očito tvoj misli da nema potrebe da te šalje ako nisi puno kg dobila. To ovisi valjda o gin netko šalje svih a netko po potrebi.
.
Uglavnom ja ne pazim za sad što jedem jedem ko i prije trudnoće jedem sve kao i prije i istu količinu nije da jedem za dvoje itd i nije da jedem količinski više tako da mi je i čudno kako mi se te kg tako skupljaju jako. Probala sam kao te dijete da ću pazit i zdravu prehranu ali sam na kraju odustala bas mi je to teško tako da čekam ogtt u ponedjeljak pa ću onda vidit šta će nalaz pokazati i što će gin reći. I da uglavnom kad se gledam nije mi se ništa udebljalo sve je isto kao prije samo mi je trbuh ful velik tako da mi bas nisu jasne te kg. Nemam pojma neda mi se opterećivati s tim kg a na drugu stranu mi je ful bed doć sad na pregled kod gin i stat na tu vagu i onda slušat kako moram pazit itd a i u prvoj i drugoj trudnoći sam dobila po 25kg i sve je bilo ok i ful brzo izgubila te kg tako da što se mene tiče nemoram pazit sve će bit ok jedino zbog te gin da ne trubi 🤣🤣

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji