Za online porod, ja cu bit ona sto ide okolo i pali mirisne stapice i usred trudova i vikanja porucuje "povezi se sa iskonskom sobom", predlaze asane za laksi i brzi porod i uslijed onog znojenja, krvarenja, piskenja i kakanja prica "kakva je to diiivna pustolovina" onim umirujucim glasom koji kod pasivnih agresora izaziva napadaje bijesa 🤣🧘♀️🙌
Cao ekipa, zabica i nikac super za uredne preglede i nikac cestitke na curici 💗🤞👏
Ja nezz cure, al pomalo se osjecam blesavo kad citam vas kako imate one tmurne, bezvezne dane, dane kad vam se place itd…ja do sad plakala dva puta haha 😅 kad sam saznala da sam trudna i negdje ful na pocetku kad smo se muz i ja nesto porjeckali. Ljudi moji, jesam jedina, al uopce nemam potrebu za plakanjem niti mi dodu takvi momenti, a nije da nemam briga i problema 😲🤦♀️ ili me jednostavno hormoni ne soraju toliko jako kao neke od vas ovdje. Ja se osjecam onako, pa necu reci normalno, jer ipak u drugom sam stanju, al se osjecam normalno..nezz ak kuzite sta hocu reci 🤷♀️ ima dana kad se osjecam malo manje u svom super raspolozenju, al takvih dana imam uvijek neovisno o trudnoci. I bas sto sam danas sa muzem komentirala il sam ja luda il su svi oko mene ludi ( pod time mislim na 5 trudnica u svojoj okolini). Jel ima jos koja da se osjeca kao ja?
Tu sam 😂😂 al ono bas nista 🤔😂😂 prva trudnoca mi je bila kaos…ovo je treca…rasturam 😂😂
Vidim da pisete o planovima za porod…ja zaista mogu reci dosta groznog za petrovu(al necu) a stvarno dosta pozitive za merkur…od prijema…pregleda…upisa…izrazila zelju da me se ne klistira jer sam obavila doma…nisu imali nista protiv…muz bio samnom…babica masirala i nisam rezana…drip dobila za izgon…sve dali…setala pol h…al sam dosla vec 7cm pa nisam imala sta dugo setat…pamtim porod kao savrsen…nadam se da ce i ovaj bit takav…frendica je klececi docekala prakticki izgon…popela se na stol i rodila…babica i dr pomogle…isto Merkur…mogla je setat do 8cm….zauzmite se za sebe do zadnjeg ako je sve ok s tijekom poroda..najgore je kad polegnu pa se mucimo do iznemoglosti.
Ja isto nemam nista. Ovo danas nije imalo veze s trudnocom, jednostavno frustracija dok nest ne mpgu, takva sam oduvijek. Prvi put plakala sa sinom u trbuhu. Onda sam mu govorila da je to sve normalno i dio zivota i nek se ne stresira😂 Mene ne pucaju hormoni ali znam da imam dost muskih pa je mozda i to.. moj muz i ja jos procesuiramo sto cemo dobit bebu.. jedva cekamo ali jos nam je nevjerojatno, čudo.
Danas smo mu kupili bajke, od sutra uvodimo citanje, svaki dan jedna prica.
Hvala za Merkur, mozda na kraju prevagnu dobri komentari.. 😊
Ma u biti na kraju krajeva htjela sam reći da sve ovisi o tome na koga se namjeriš taj dan ko će ti bit na porodu i kakve je taj dan netko volje i naravno sve ovisi i o tome kakav si i ti kad se radi o bolovima. Ja nisam ni zahtjevna ni ništa trpim dok to ne prođe i to je to. I sad opet razmisĺjam je u redu je prokomentirat nešto ako je za to prikladan moment i ako te netko pita nesto itd ali iskreno u tim bolovima neznam dal bi se ni sad kad znam sta me.čeka i što mi rade sjetila komentirat o tome u tom trenu ako me oni sami nešto ne pitaju i dal bi se usudila rec npr molim vas nemojte me rezat ako npr oni znaju da će bit lakse i meni i bebi da rezu. Uglavnom ja sam takva osoba da ja i kazem.npr nemojte me rezat i dobijem odg bit ce lakse i vama i bebi ako vas rezemo ja bi odmah rekla onda reži pa makar imala do tad stav da ne odmah bi promjenila misljenje kad to je skroz neka druga situacija kad ti oni kazu da treba ja nebi nikad na vlastitu odg nesto zahtjevala kad u biti neznas koliko to pomaze ili odmaže nebi sigurno rekla pa probajte jos malo pocekat da ne režete ali kažem to sam ja. I da govorim u porodima u rađaoni od neka cca 2-3h kako je meni bilo a pretpostavljam da ako si u rađaoni više sati da ti onda i kažu da se dignes do wc-a itd a onda vjerojatno ni nisi stalno spojen na nesto i u krevetu itd i da ne ležiš 12h na boku i naravno ne vjerujem da si onda u bolovima svih 12h npr na trudovima od minutu dvije kad imas osjecas da je to to da nemoze jače bolit to neznam ja pričam o svom iskustvu od neka 2-3 h u rađaoni kad si vec u debelim bolovima kad ti nije do šetanja, komentiranja i slično nego si samo skoncentriran na sam kraj i da što brže prođe.
.
Uglavnon nema straha sve ćemo rodit i s planom i bez njega nece beba ostat u trbuhu 🤣🤣🤣🤣 sve je to jedno veliko životno iskustvo 😉
Kažem opet svako ima svoje iskustvo i viđenje nečega ovo je moje koje nemora biti vaše i naravno može se razlikovati od mog. Svatko ima svoje mišljenje i svoj tijek poroda. To je baš individualno. 😉 Svaki porod je drugačiji. 😉
NevaEva - termin mi je 09.05. rado bi da suprug bude sa mnom
Ne znam od kojeg tjedna nas salju u bolnicke trudnicke ambu?
Ja sam se odlučila za Vinografsku jer sam tamo rodila i prvi put. Tad je bilo sasvim ok, a sada ne znam kakvo je stanje. Ugl, moj privatni dr mi radi tamo pa nemam šta razmišljati, idem opet tamo. Iz svake se bolnice čuju i pozitivna i negativna iskustva. Nažalost sve ovidi kako, gdje i na koga naletiš. Pogotovo sad u koroni. Moj termin je kraj 2.mj pa vjerujem da neće biti većih razlika nego što je sada. Mene je evo u trudničku smb.poslala sad od 27.tt. Pitala me tamo u trudničkoj zašto sam došla, ja rekla da me soc. Gin poslala. Tako je bilo i u prvoj trudnoći negdje. E, sad da li to ima veze zato što se vodim pod rixičnom trudnoćom jer imam gestacijski.... To nebi znala.
E da cure hvala vam na savjetima, kupila sam jučer magnezij direkt i popila jučer i danas navečer i čini mi se kao da je bolje. Kao da me manje love grčevi u nogama. Valjda ce tako i ostat 😉
.
Mene i dalje drži kao i na početku trudnoće ovo buđenje po noći za pišanje oko 1-2 i onda nikako zaspat nego gledam film nekih sat dva i onda ponovno zaspem pa onda opet wc oko 4 . Ali dobro je što sam skroz naspavana uopce mi se ne spava i uopce nemam osjecaj po danu da sam bila budna po noći. Valjda me beba priprema na ostajanje budnom tijekom noći da mi poslje bude lakse🤣🤣🤣
E da cure hvala vam na savjetima, kupila sam jučer magnezij direkt i popila jučer i danas navečer i čini mi se kao da je bolje. Kao da me manje love grčevi u nogama. Valjda ce tako i ostat 😉
.
Mene i dalje drži kao i na početku trudnoće ovo buđenje po noći za pišanje oko 1-2 i onda nikako zaspat nego gledam film nekih sat dva i onda ponovno zaspem pa onda opet wc oko 4 . Ali dobro je što sam skroz naspavana uopce mi se ne spava i uopce nemam osjecaj po danu da sam bila budna po noći. Valjda me beba priprema na ostajanje budnom tijekom noći da mi poslje bude lakse🤣🤣🤣
Ista stvar kod mene
Probudim se kao sova u 1h i onda nikako zaspati, pa gledam tv i tako to... Ali me čudi da po danu to i ne osjetim. Mora da je priprema za buduće neprospavane noći hehe kako kažeš. Ja sam se već totalno ufurala u ovaj ritam nespavanja, ali zato navečer ne mogu fugo izdržati budna dugo.
Ista stvar kod mene
Probudim se kao sova u 1h i onda nikako zaspati, pa gledam tv i tako to… Ali me čudi da po danu to i ne osjetim. Mora da je priprema za buduće neprospavane noći hehe kako kažeš. Ja sam se već totalno ufurala u ovaj ritam nespavanja, ali zato navečer ne mogu fugo izdržati budna dugo.
Hehe tako i ja kao da je to normalno postalo. Evo pogledala film i sad bi totalno mogla ono ići dignut se iz kreveta i skuhat kavu i započet jutro samo mi bed da ne probudim djecu i muža pa moram bit tiho 🤣🤣
Ali sto posto znam da kad rodim nece bit tako i da ce mi se ful spavat svaki put kad se budem morala dignut jer mi je tako bilo i s curama . 🤣🤣 ali glavno da se kaže spavaj sad dok možeš i naspavaj se prije nego beba dođe, pa ono bi da mogu 🤣🤣🤣🤣
Ista stvar kod mene
Probudim se kao sova u 1h i onda nikako zaspati, pa gledam tv i tako to… Ali me čudi da po danu to i ne osjetim. Mora da je priprema za buduće neprospavane noći hehe kako kažeš. Ja sam se već totalno ufurala u ovaj ritam nespavanja, ali zato navečer ne mogu fugo izdržati budna dugo.
Hehe tako i ja kao da je to normalno postalo. Evo pogledala film i sad bi totalno mogla ono ići dignut se iz kreveta i skuhat kavu i započet jutro samo mi bed da ne probudim djecu i muža pa moram bit tiho 🤣🤣
Ali sto posto znam da kad rodim nece bit tako i da ce mi se ful spavat svaki put kad se budem morala dignut jer mi je tako bilo i s curama . 🤣🤣 ali glavno da se kaže spavaj sad dok možeš i naspavaj se prije nego beba dođe, pa ono bi da mogu 🤣🤣🤣🤣
Potpuno te razumijem... Dijelimo mišljenje 😀😀
Jutro cure🌺🌺
Nikac cestitke na curi💖💖
Ja vas ainoc citala i zaspala citajuci,mob samo ispao iz ruke😂
Plan poroda moje ke misljenje da je kod prvorotki to manje uspjesno,jer se o dr i babice drugacije odnose kad prvi put radjas ,ali ono sto ja svakako predlazem su vjezbe disanja, ne zaboravite oddosati trud!Bol je jaka i ima svoj intezitet i trajanjei ako se deremo gubimo snagu i kisik i nismo usredotoceni ni fokusirani, bol treba oddisati i trud je ucinkovitiji, ovo jeejako vazno zapamtiti i pokusati vizualizirati,vjezbati. Instiktno je u nama da bjezimo od boli i da na nju ruzno reagiramo,ali trud je bol koja donosi novi zivot i koliko god zvucalo ludo moramo je pustiti da odradi svoje ali sa nasom suradnjom.
Bit cete ponosne na sebe,samo hrabro💪💪💪
E sad malo druge teme...dugo ssam se mislila kupiti trudnicku jaknu ili ne, ali sam evo ipak odlucila, preko weba, hm, i preprezadovoljna sam...napokon cu se moci zakopcati...ipak me ceka zima i proljetne bure..i odlucila sam se vise ne muciti sa šalovima i cudima prekrivati drob...bas sam sretna,pa evo svaka preporuka za hm kolekciju za trudnice🤗
ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.
Sortiraj odgovore
Najstariji