Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bubica1
    15. Studeni 2020. 13:45

Lonmi, čestitke na curici. 😊
    Suhomesnato - ja sam baš za to pitala svog doktora jer inače obožavam suhomesnato. Ali, on mi je rekao da svakako ne preporuča, čak i sad u kasnijoj trudnoći, osim ako ne znate porijeklo. Znači, sigurnije je domaće od kupljenog jer kod kupljenog je unutra puno aditiva, pojačivača okusa i ostalih ful nezdravih stvari. Inače izbjegavam i paštete i hrenovke i salame, eventualno salame jedem dok su pečene, npr. na pizzi. Znam da možda pretjerujem, ali mogu se suzdržati pa mi je draže dok znam da beba papa čim zdravije. 😊 Ali bez obzira na sve navedeno, ipak sam si ovaj tjedan priuštila ogroman hamburger iz McDonald's-a. 😄
    Pitanje za cure koje imate ili ste u prošlim trudnoćama imale posteljicu sprijeda. Znam da se zbog toga kasnije osjete bebini pokreti, ali da li se i zato općenito slabije osjete pokreti? Negdje sam naišla na taj podatak pa me zanima da li je to stvarno tako.

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

Bubica1
    15. Studeni 2020. 14:02

anaAn

Bubica1 - ja ti prenatalne popijem nakon rucka, a dmanozu navecer prije spavanja.

OK, hvala, tako ću i ja onda.

👩 37 - AMH 13

Jagodica125
    15. Studeni 2020. 14:26

anaAn

Jagodice nadam se da nije korona, mozda ti je samo umor. Mene je prije 2 tjedna uhvatilo curenje nosa u potocima, kihanje, mjerila sam temp jedno 2000 puta dnevno. Proslo za dva dana.
    Mozda trebas malo prileci i odmoriti se, vitamina i gustanje pod dekicom i neki dobar film.

Odspavala smo bebica i ja, sad sam rucala, okus-miris sve je hvala Bogu tu🙏 cak mi je ovaj umak od senfa bio "prejak" po mirisu, malo mi se zeludac dignuo☺
    .
    Korona ili umor - Moji se svi smiju, ma kakva korona, jer sam nakon rucka trazila jos cokse, kazu "korona tak ne izgleda😅", ali kad sam kao i drugi izbezumljena od brige da sad ne zaskoci nas. Dragi je otisao doma u stan, nastavalja radove sa frendom, ja se vratila u krevet. Mozda sam se zadnjih par dana isforsirala, jer mi je mama nakon kiretaze morala mirovati, pa me bilo na svim stranama kuce, samo da ona miruje🥵
    .
    Privatno vođenje trudnoće - ja dosad nisam radila cervikalne briseve, zadnji papa od prije godinu dana je bio uredan, jel ja moram to sama zatrazit svog soc. ginica? Bebolinka bas mi je drago da si imala prilike toliko dugo uzivati u slikama svoje bebice, definitivno cu se odmah sutra naruciti za anomaly scan privatno👌
    .
    Bas me zanima kako ce ova grupa izgledati kad sve rodimo, jedna za drugom 🥳 sigurno cemo se dopisivati samo smajlicima tipa jedan 🙂 znaci "ziva sam"🤣
    .
    Sad ja svoju ribicu osjetim i dok lezim na leđima i to uvijek negdje oko pupka🐠

• Dora2021
    15. Studeni 2020. 14:27

Bubica1

Lonmi, čestitke na curici. 😊
    Suhomesnato - ja sam baš za to pitala svog doktora jer inače obožavam suhomesnato. Ali, on mi je rekao da svakako ne preporuča, čak i sad u kasnijoj trudnoći, osim ako ne znate porijeklo. Znači, sigurnije je domaće od kupljenog jer kod kupljenog je unutra puno aditiva, pojačivača okusa i ostalih ful nezdravih stvari. Inače izbjegavam i paštete i hrenovke i salame, eventualno salame jedem dok su pečene, npr. na pizzi. Znam da možda pretjerujem, ali mogu se suzdržati pa mi je draže dok znam da beba papa čim zdravije. 😊 Ali bez obzira na sve navedeno, ipak sam si ovaj tjedan priuštila ogroman hamburger iz McDonald's-a. 😄
    Pitanje za cure koje imate ili ste u prošlim trudnoćama imale posteljicu sprijeda. Znam da se zbog toga kasnije osjete bebini pokreti, ali da li se i zato općenito slabije osjete pokreti? Negdje sam naišla na taj podatak pa me zanima da li je to stvarno tako.

Meni kad je bila naprijed do 19-tog tjedna nisam je osjetila, samo rastezanja i ostala čuda, sad sam 20-ti tjedan i posteljica je iza i imam tulum 2-3 puta na dan 😂😂

15. Studeni 2020. 14:32

Cure, jel imala koja problema s pristicima da se pojavljuju, najvise na bradi i tom dolje podrucju pa pripisujem to nosenju maske, ali stvarno ne idem puno iz kuce pa ne nosim ni maski
    Poludit cu,em neki sitni, pa neki podkoznj, katastrofa

15. Studeni 2020. 14:49

Suhomesnato ne jedem, ne moze nastetit nama ali bebi da. Oko toga se lijecnici slazu. Mogu izdrzat bez prsuta, kulena i speka iako sam veeeeliki obozavatelj i kao podravka obozavam i sireve svjeze i svakakve domace kobasice. Radije cu se suzdrzat nego da si mislim da beba nije dobro. Kuhano i peceno se moze.
    .
    Isto vrijedi za gorgonzolu. Neki dan mi se njoke koje radim s gorgonzolom i nakon prvog griza idem guglat jel smijem. Vise za bezbeze guglam i eto, ne smije se.
    .
    Osjetim "rastezanje" jucer i danas, valjda je samo to. Trbuh napet, koza na trbuhu svrbi pa namazem s kremom. Valjda nije ta bolest koju spominjete 😲 Mislim da je vise to sto je zima i suha je koza a rasteze se. Svaki dan se mazem kremom ujutro ali nekak jucer i danas osjetim vise. :/ 

Emmie
    15. Studeni 2020. 14:52

Moj tužni život gestacijskog diabetičara. Nikome se ne ponovilo😢😆

https://ibb.co/R47p8Pd

Lonmi
    15. Studeni 2020. 15:04

Cure koliko cesto idete mokriti? Ili barem vi koje ste u 14,15 tjednu. Pa meni mjehur pun svakih 10min.valjda nemam neki problem 😬, tako mi je zadnjih 2 dana, samo pisam, a nije da bas toliko puno pijem. Zna netko nesto o tome? Da li je mozda povezano s terapijom, vaginaletama.
    A ja svoju doktoricu nisam nikakve pretrage trazila, cak ni za urinokulturu, ni to za enzime, jer sam mislila da to ona salje po potrebi. Mozda bi trebala nesto zatraziti? Vidim kod soc ginekologa od pocetka, od privatnika sam odustala da me ne pregledavaju previse, nije ni to dobro. 

Bubica1
    15. Studeni 2020. 15:06

https://ibb.co/k553312
    Evo i mog trbuščića. 😄
    Idem sad ažurirati naše liste. 😉

👩 37 - AMH 13

Bubica1
    15. Studeni 2020. 15:09

PREGLEDI 11. MJESEC
    Bajo 16.11.
    Valkris 16.11.
    Lunica 17.11.
    EmEn9 17.11.
    Blackie97 17.11.
    Lussi 19.11.
    Gabylola 20.11.
    Granny 20.11.
    Kety992 23.11.
    Tea2807 23.11.
    Nikac 23.11.
    Avama 24.11.
    Girl1234 24.11.
    Deleted user 27.11.
    MissGraz 30.11.
    Bebanomoje 30.11.
    Jagodica125 30.11.
    NevaEva 30.11.
    PREGLEDI 12. MJESEC
    Mom_of_4 01.12.
    Emmie 01.12.
    J3ll3na 02.12.
    Lonmi 03.12.
    Bubica1 03.12.
    Emmie 03.12.
    Gita_kc 15.12.
    Avama 21.12.

👩 37 - AMH 13

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.