Jutro cure..
Malo je rano da se plasite poroda, mene je panika hvatala pred kraj.. I mislim si: pa kak su druge mozes i ti 😉😉 ja sam imala epiduralnu koju su mu davali svakih 2 h i nikakve apsolutno nikakve bolove nisam osjetila a bila sam i na dripu i ctg je ocitavao trudovr normalno. Cijelo to vrijeme sam hodala ili skakala po lopti. Nakon sto mi vise nisu smjeli dat epiduralnu jer sam ih dobila tipa 5-6 doza mislim, tad je krenuo drip bez epiduralne 😵😵😵
Ja nisam mogla disati a ne misliti na pravilno disanje od bolova. Trudila sam se ja disat pravilno kao. Na kraju sam se trudila da ostanem pri svijesti,da disem ikako a ne ssss ili šššš. 😅😅
Ali svakako si pogledajte neki tecaj i vježbate disanje, cula sam da nekima pomogne 🙈

E da, moj muž neće ići samnom. Mi smo tako odlučili i s prvim djetetom. On je toliko van sebe kada mora gledati osobu do koje mu je stalo da se pati, da mu dođe slabo. Ne podnosi krv kod osoba do kojih mu je stalo. Dolazi mu loše. A ja bi pa imala potrebu non stop gledati dal je njemu dobro ili nije. Bla bla. Ovako nam je bilo super. Dopisivali smo se cijelo vrijeme, jer mi je babica dala mobitel da imam pošto sam sama. Ja sam urlala kad je trebalo i tak. I nakraju je on vidio maloga prije mene jer su ga sestre pozvale pred operacijsku salu kada sam išla na carski. Par mama mi je kasnije probalo nabiti grižnju savjesti, i meni i njemu. Jer "nema ljepšeg trenutka" nego da tata odmah vidi bebu, budete svi zajedno...bla bla. On je meni bio točno onakva podrška kakva je meni osobno trebala.
Jesam se raspisala

Uf.. ima svakakvih priča.. mislim da nitko ne očekuje da bude sve išlo glatko i bezbolno ali mene je strah onih priča dok beba zapne u porođajnom kanalu pa je kasno za carski a ne ide van, vade ga na vakum iili trgaju ključnu kost i svašta. Imam frendicu koja je tako rodila i oporavljala se mjesecima. Trudnoća je bila normalna, sve je bilo super, trebao je biti normalan porod ali eto.. jedva se izvukle.
Ja sam sad u ZG iako mogu roditi i u Koprivnici. U Zagrebu je teško reći koja klinika je najbolja, iskustva su različita, o Petrovoj sam čula toliko loših stvari.. A u Koprivnici baš i da hoćeš nema epiduralne, koma.
Sto se epiduralne tice, mislim da je bolje ne racunati na nju, u ovim vremenima... Treba bit dostupan anesteziolog, a s obzirom na stanje u bolnicama i manjak osoblja, cisto sumnjam da ce netko dostupan bit 🤷♀️

👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
E da, moj muž neće ići samnom. Mi smo tako odlučili i s prvim djetetom. On je toliko van sebe kada mora gledati osobu do koje mu je stalo da se pati, da mu dođe slabo. Ne podnosi krv kod osoba do kojih mu je stalo. Dolazi mu loše. A ja bi pa imala potrebu non stop gledati dal je njemu dobro ili nije. Bla bla. Ovako nam je bilo super. Dopisivali smo se cijelo vrijeme, jer mi je babica dala mobitel da imam pošto sam sama. Ja sam urlala kad je trebalo i tak. I nakraju je on vidio maloga prije mene jer su ga sestre pozvale pred operacijsku salu kada sam išla na carski. Par mama mi je kasnije probalo nabiti grižnju savjesti, i meni i njemu. Jer "nema ljepšeg trenutka" nego da tata odmah vidi bebu, budete svi zajedno…bla bla. On je meni bio točno onakva podrška kakva je meni osobno trebala.
Jesam se raspisala
U potpusnosti se slazem sa svim! Moj je isto takav, a i meni ne bi ni odgovaralo da je samnom.. A i kakva je situacija, vjerovatno ne bi ni mogao ni da zelim... 🤷♀️

👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Ja odgađam do daljnjeg razmisljanje o porodu 😂
Pametno. Neću više ni ja. Poslije Valentinova.
Najbolje, imamo vremena razmisljati o tome, najbolje nakon Valentinova🙈
PREGLEDI 11. MJESEC
Fancy 09.11.
Anna0410 09.11.
Korra 10.11.
Bubica1 10.11.
Kontesa 10.11.
Ines 11.11.
Gita3 13.11.
Bebolinka 13.11.
NevaEva 13.11.
Bajo 16.11.
Valkris 16.11.
Lunica 17.11.
EmEn9 17.11.
Blackie97 17.11.
Lussi 19.11.
Gabylola 20.11.
Granny 20.11.
Kety992 23.11.
Tea2807 23.11.
Nikac 23.11.
Avama 24.11.
Girl1234 24.11.
Deleted user 27.11.
MissGraz 30.11.
Bebanomoje 30.11.
PREGLEDI 12. MJESEC
Mom_of_4 01.12.
J3ll3na 02.12.
Lonmi 03.12.
Bubica1 03.12.
Avama 21.12.
👩 37 - AMH 13
👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
23.02.2024. Stigla druga curica 🩷
Bas sam na fejsu u grupi mame i trudnice 2020 i citam kako rade probleme ako je na papiru od Krvne grupe koja se vadi na pocetku djevojacko prezime, a cura se u meduvremenu uda i mjenja papire..
Par njih je opet moralo ici vaditi za krvnu zbog novog prezimena,a nekima nisu pak nista rekli🤷🏼♀️
Ja i decko smo razmisljali vjencati se prije nego bebica dode posto smo ipak vec 6 godina zajedno,ali sad ako bude frka s papirima, mozda bolje nakon poroda 🤔🥺
Dobro jutro svima! Sretno onima koje su danas na pregledu!
Lumosica, dobrodošla!
Lonmi, znači ti si isto iz Varaždina kao i ja? Jesi li čula kakva iskustva glede naše bolnice i poroda? U zadnje vrijeme sam čula dosta loših stvari pa sam čak i razmišljala da idem na porod u Čakovec. Ali ima još do toga. Neću se opet ni previše zamarati razmišljanjima o porodu, ima vremena.
Girl1234, nemoj se brinuti za bebine pokrete, ja sam ih osjetila u 19.tjednu i onda još nisam bila 100% sigurna da je to to. Ali kad sam primijetila da se ponavlja, znala sam da se to moje zlato javlja. Kod svake žene je drugačije, neke ne osjete ni do 22. tjedna.
Pratnja na porodu - nažalost se u ovo vrijeme ne može ništa planirati, zadnji put mi je doktor rekao da nema uopće smisla da ga to ispitujem sad jer doslovno na dnevnoj bazi dobivaju nove upute, čas može pratnja, čas ne može. Tako da ćemo vidjeti kako će biti dok dođe vrijeme za to. Meni je ionako svejedno jer dragi neće pa ga neću ni forsirati. Što se toga tiče, svaki par neka odluči za sebe i kako njima najbolje odgovara.
👩 37 - AMH 13
👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
23.02.2024. Stigla druga curica 🩷
Bila u lidlu po trapke. Guzva unutra kao da se djeli nesto, traperica ima crne i plave, 3 velicine ispod 40 nasla 😲
Mislila sam uzet i crne i plave, al nasla samo plave.
Evo ja prijavljujem grljenje sa skoljkom zadnja 3 dana. Nadam se da nece potrajat
Sretno svima koje imaju pregled danas 😁

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji