Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • EmEn9
    07. Siječanj 2021. 22:23

Najprije da odgovorim ovo za prebacivanje u bolnicu u trudničku ambulantu za pregled. To kod moje ginekologice nema. Ako je sve u redu i uredna trudnoća do kraja se ide kod nje. Tamo negdje pred kraj trudnoce da uputnicu za bolnicu ako te ulove trudovi da imas a ako ne prvi pregled u bolnici je na termin. Jedino ako nesto nije u redu onda posalje na drugo misljenje u bolnicu.
    .
    Uglavnom ja isto otprilike jednom tjedno kupujem hranu i svaki put se iznenadim vec par godina 🤣🤣 koliko ta hrana košta i kako je sve skupo 🤣🤣🤣 ali šta ćemo moramo jest 🤣🤣 ali šta ću svaki put se ponovno iznenadim koliko novaca pojedemo🤣🤣

07. Siječanj 2021. 22:30

kety992

Pozdrav svima…kod nas stiže muško pojacanje…dečko je 💙🥰 na pregledu je bio i suprug i dr je stvarno sve pregledao i to 2x…organ po organ…žalosno da moras platit na kraju da ti pogledaju bebicu kako treba…ali bitno da je ok. Rekao je jedino da je beba malo veca od prosjeka…ima vec pola kile…a tek sam 21 tj…al da nije za zabrinut se ako ne jedem slatko i junk…a to stvarno ne konzumiram vec 5 mjeseci 😅 uzorna sam…moram ogtt ko i sve druge trudnice al ne brinem..valjda ce i to bit ok.probao nam je snimit lice al drzi obje rucice na licu i ne pusta…pa me narucio kroz 4 tjedna da dodem da ce mi napravit slikice jer sam ipak platila…

Cestitke draga! :) plavi tim 💙
    Moj je u 21+5 imao 570g i to je sve stimalo. Meni je moj rekao da je normalno i do 100g razlike u tim tjednima..
    A da, ovo za placanje privatnika nam je realnost postala. Ja sam sad mamu narucila oftalmologu privatno jer bi cekala 14mj.u bolnici 😂😂😂😂😂

• MissGraz
    07. Siječanj 2021. 22:48

zabica

MissGraz

Cestitke cure na dobrim pregledima i nadam se da ce i svi nalazi koje ste danas radile na kraju biti okej! 🤞🤞🤞💜.Zabice, vjerujem da ce sve biti ok, samo se cuvaj koliko god mozes i odmaraj. Ja smo i ti isto tjedana i eto vidis kako su nam se te kontrakcije pojavile u isto vrijeme… za tebe su mozda opasnije zbog predhodnih trudnoca, ali ne brini, samo se pazi. 🙏

Daa MissGraz bas u istom tj smo i u isto vrijeme su nam se pojavile te kontrakcije. Kako ti sada stojis s njima, jesu potpuno nestale ili ih jos imas, ali tipa nekoliko na dan??

Bile su mi jednu noc, bas onako intenzivne. Bas sam se jako prepala. Preko cijelog trbuha, preko ledja... kao menstruacijski grcevi. U jednom trenu sam se pitala jesu prave kontrakcije ili sta... onda taj dan iza su se pojavljivale povremeno cijeli dan. I evo od tada vise ne. Nadam se da nece ni meni ni tebi vise dolaziti.🤞🤞 🤞💜

bebolinka
    07. Siječanj 2021. 22:57

Troškovi - mi smo cim smo saznali rekli da ćemo apsolutno sve kupiti novo za prvu bebu, nismo prije štedjeli nego od svake place nešto, kolica i krevetic na rate i tako. Potrošili smo do sada oko 24 tisuće kuna, nismo na ničemu štedjeli. Mislim sve sam kupovala na sniženjima ali sam kupovala šta mi se sviđa i za šta sam čula da je dobro. I ugl smo sve rješili, ostala je još komoda i par sitnica.. 

Ines
    07. Siječanj 2021. 23:06

kety992

Pozdrav svima…kod nas stiže muško pojacanje…dečko je 💙🥰 na pregledu je bio i suprug i dr je stvarno sve pregledao i to 2x…organ po organ…žalosno da moras platit na kraju da ti pogledaju bebicu kako treba…ali bitno da je ok. Rekao je jedino da je beba malo veca od prosjeka…ima vec pola kile…a tek sam 21 tj…al da nije za zabrinut se ako ne jedem slatko i junk…a to stvarno ne konzumiram vec 5 mjeseci 😅 uzorna sam…moram ogtt ko i sve druge trudnice al ne brinem..valjda ce i to bit ok.probao nam je snimit lice al drzi obje rucice na licu i ne pusta…pa me narucio kroz 4 tjedna da dodem da ce mi napravit slikice jer sam ipak platila…

Cestitke na deckicu 💙 bitno da je sve okej

Privatni pregledi - ja ne znam da li sam ja jedina koja nije isla niti jednom na privatni pregled. Mislila jesam, al jednom je dok. bio u izolaciji pa nije radio, drugi puta nisam htjela jer mi je bilo preblizu mom redovnom pregledu, pa sam se opet htjela narucit pa nije imao termina vec bar pola sata prije mog redovnog pa opet nisam isla i na kraju nisam kasnije vise ni htjela 🤣 

Nea 💗

• ružica
    07. Siječanj 2021. 23:06

bebolinka

Troškovi- mi smo cim smo saznali rekli da ćemo apsolutno sve kupiti novo za prvu bebu, nismo prije štedjeli nego od svake place nešto, kolica i krevetic na rate i tako. Potrošili smo do sada oko 24 tisuće kuna, nismo na ničemu štedjeli. Mislim sve sam kupovala na sniženjima ali sam kupovala šta mi se sviđa i za šta sam čula da je dobro. I ugl smo sve rješili, ostala je još komoda i par sitnica..

24000 kn😱? Pa na što sve?

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• MissGraz
    07. Siječanj 2021. 23:09

Ruzice, razumijem tvoje pitanje potpuno. Evo ja i muz imamo oboje pristojna primanja, mozda i iznad prosjeka za danasnji zivot, ali ove godine smo kupili stan i taj stan je trebalo opremiti itd, masu masu troskova. O cijenama stanova u Splitu necu ni pocinjati. Tko je god ovdje iz Splita - znat ce na sta mislim.  Inace nismo skloni tome da nam roditelji pomazu, nekako sve volimo sami... u stan smo uselili u 7 mj i u istom tom mj smo saznali da sam ja trudna. Posto radim u bolnici, na hitnoj jedinici, automatski sam otvorila bolovanje zbog prirode posla i zbog ove lude Corone. Dakle, automatski sam pala i na primanja od 4200kn. Stan nedovrsen, beba na putu... kredit krece...🤷‍♀️ malo po malo smo svaki mjesec odvajali i radili nesto na stanu, onda smo sad u 11. mj prestali s tim i odlucili da je vrijeme za bebu i njene potrebe. Veeeeliko olaksanje nam je bilo to sto su nam moji roditelji kupili kolica i nesto sitnica od robice za nasu curku, oni su se ponudili - mi prihvatili. Krevetic i madrac su kupili njegovi roditelji... tako da smo nekako sa te dvije vece stvari prosli s tim da smo ih dobili na poklon. Inace, iskreno, ne znam kako bi izbalansirali to sve sa kreditom, svakodnevnim zivotom itd. Vjerovatno bi otvorili neki Diners ili slicno. 🤷‍♀️ ali evo jos puno stvari, naravno, fali za bebu... i svi mi zelimo, pogotovo kad nam je prva beba, sve sami kupiti, sve sami nabaviti i da bude kvalitetno. I iako ja nisam odbijala ono sto mi prijateljice ili rodbina nude, opet puno toga fali sto za mene, sto za bebu... mislim puno, ne puno, ali tih sitnica se naravno nakupi. Uglavnom, izdvojimo svaki mjesec od primanja onoliko koliko mozemo i to automatski potrosimo na bebine potrebe. Sreca u nesreci ove lude korone je sto stvarno nema putovanja, nema kafica, nema svadbi ili recimo iznenadnih troskova te vrste, pa se sve to skupa da izdrzati. Ali evo, ipak jedva cekam da me s bolovanja prebaci na porodiljni, pa da malo prodisemo s tim financijama. 🤭 svakako se isto trudim masu stvari kupiti na popustima, akcijama i tu nekako ustedim. Uglavnom, shvacam potpuno odakle dolazi tvoje pitanje... beba ipak iziskiva novaca kako god okrenes... pogotovo ako ti je prva i nemas nista od prije. 🤷‍♀️

• ružica
    07. Siječanj 2021. 23:10

Ja sam tip koji na računu volim imati nešto novca, ne osjećam se dobro kada sam na nuli.
    A sad u trudnoći sam imala neplanirane izdatke oko zubiju, a kad gledam koliko toga još imamo uzesti, zapravo osim par bodija nisam uzimala ništa drugo još.
    Velika je stvar ko ima stambeno pitanje riješeno, nas to čeka. Ali dobro sve se to valjda riješi.

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

Jagodica125
    07. Siječanj 2021. 23:13

Ej curke! Pozdrav iz... kreveta!😇 otusirala se napokon (sav onaj gel, sluzavo), namazala busu, grudi, guzu, skinula sminku i oprala zube sve onako na jedvite jade jer mi trbuh tvrd ko' orah, jedva cekam lijevi bok🤗
    .
    Bome sam se dosta nacekala... glavno da je onoj mami kaj su radili hitni carski sve dobro proslo, a i kod mene, hvala Bogu🙏  cvrsto zatvorena, posteljica straga, dovoljno plodne vode, beba unutra uziva🥰
    .
    Spol nije niti ovaj doktor mogao vidjeti, jer bas mi na ekranu pokaze 2 crte u znaku X - kosti noge, kako mi beba sijedi u turskom sjedu i tam gdje bi trebao nesta vidjeti je... kmica🤣 iako me cudi zasto je pitao "Sto smo rekli, da imamo tu djecaka?" I ja onak "ne, rekli ste da se nista ne moze vidjeti" 🙉🙊🙈 tako da moje pitanje za vas sve

Bi li vi kupovale spolno neutralnu robicu ili otisli privatno na 4D? Samo tko mi garantira da ce nam se onda otkrit?🤔 Jer moja je teorija da je vrijeme raširenih nogu proslo i da ce sad biti sve teze otkriti jel zaista decko, jer ce bit u svakakvim pozama... bas me zanima vase misljenje... nekako mi cudno opet govoriti trbuhu "Beba", jer je dosad bio Fran, a sad je Fran sa upitnikom🤣
    .
    Glavno da sve mjere stimaju, srce junacki nabija, sve odgovara tjednima, bilo bi krajne nezahvalno ista vise od toga traziti. Bile 3 trudnice u cekaonici , sve 3 dosle zbog krvarenja😔 a ja si mislim "nije me briga, decko/cura, glavno da ja i ti idemo sad doma skupa i da smo se u hodniku dosađivali, ja uzivala u udarcima, a ne u strahu"
    .
    Dugacak dan, napisem sutra svoj osvrt na ovo o troskovima, zanimljiva tema. Sad sam umorna ko' majka zemlja, a i bebica mi je aktivna, tocno se kuzi kako su pokreti i udarci cesci i jaci, pravi Karate kid😇🥋🥊... ili karate girl🤣🤗

kety992
    07. Siječanj 2021. 23:16

NevaEva

kety992

Cestitke draga! :) plavi tim 💙
    Moj je u 21+5 imao 570g i to je sve stimalo. Meni je moj rekao da je normalno i do 100g razlike u tim tjednima..
    A da, ovo za placanje privatnika nam je realnost postala. Ja sam sad mamu narucila oftalmologu privatno jer bi cekala 14mj.u bolnici 😂😂😂😂😂

Daa...plavi tim 💙 ma bitno da je sve ok...i ovi sta imam doma su bili malo veci...prezivit cu i ovo 🙈🙈 mah...bas to...bas sam se razocarala u takve preglede sad...no dobro...sad da se vratimo kuci u nekakvu normalu,onda krecem sa prikupljanjem robice i oprema i to sve.

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.