Krasna imena!
Ja navijam za Adrian, a muž kaže Jadranko… 😂
Sin kaže Ričard, a kćer ga već zove Nikola…
Hahaha puno ljudi za udovoljit. Nikola Ricard (bas sa č?) je skroz ok kombinacija ;)
Da, da...😂😂😂 Kaže da bi bilo sa č, ne znam otkud ga izvukao🤦! Ma odustajem od duplih imena kad već imaju dva prezimena. Muka kod ispunjavanja obrazaca. Ona je trebala bit samo Rea pa joj nadodali Nikolina jer se rodila na Sv.Nikolu uz još 2 prezimena dok to ispišeš zaboli ruka.
Najbolje je kako je netko napisao da u ta bar prva dva-tri tjedna bude netko uz tebe i da ti bar skuha i da bude uz bebu da ti mozes na miru ic na wc i oprat se i sve a da je netko uz bebu da ju moze umirit dok ti obavis wc itd i da se posvetis samo bebi a drugo da ti netko drugi obavlja bar dok se malo ne priviknete i ulovite neki ritam.🤗
Meni je sad bitno kad rodim isto da netko ostane doma da može cure odvozit i dovozit iz škole i skuhat im a ja cu oko bebe i sebe. Mislim da ce prvih par dana ostat muž a onda nekoliko mama da mi olaksa. Meni u biti više zbog starijih cura nego zbog mene i bebe više da njima sad nešto ne nedostaje i da se one ne budu osjecale ugroženo 🙂🤗
Palonkica i Zara01, hvala na pojašnjenju.
Onda se neću stresirati ali ću nastaviti s čajem…
Cure, nije usko vezano uz temu, ali cjenila bih iskustvo nakon rođenja dijeteta i može li se to, je li zaista tako teško? Js ću dosta biti sama i ne mogu reći da mi je svejedno. Kako se ohrabriti? Kako s ljubimcima u cijeloj toj priči, treba i njih izvesti van i posvetiti im pažnju.
Ruzice, prvih tjedana ce ti i obicno parminutno tusiranje nasamo biti luksuz. Ako se tko pouzdan nudi da ti nosi kuhanu hranu-prihvati. Ili da ti pocisti. Prihvati. Ili da ti bude malo s bebom dok se ti otusiras.. Prihvati. Bez razmisljanja. Najzahvalnija sam bila perilicama-rublja i sudja. Najzahtjevnije mi je bilo kada mi je beba tjedan dana zamijenila dan za noc.. Nakon prvih nekoliko mjeseci sve sjeda na svoje i hvatas ritam. Prve 3 godine su meni osobno bile najzahtjevnije-poslije je vise-manje lakse..
Ali ne kuzim.. zar ne spava bebab tipa 2 sata pa se probudi, premotas, papa, pajki opet 2 sata? Kuzim po noci, umoris se jednostavno i svega je dost. Zato se muz i ja planiramo izmjenjivat. Ali ako je i preko dana isti ritam, zvuci mi kao da bi trebalo bit dost vremena za otusirat se, popit kavu itd. Si ja to sve krivo poslagujem u glavi?
NevaEva iz sveg srca ti zelim da dobijes takvu "skolsku" bebu. Moje nisu bile takve..
NevaEva ja ti ne želim školsku bebu, nego i onu koja spava dulje od 2h!
Sve je to kako si posložiš! S njim mi je oporavak bio teži, sve smo radili školski, iscrpili se skroz na skroz, a muž je tad još studirao pa nije bilo problema oko nespavanja. Dapače, obavljali smo presvlačenje u smjenama.
S njom sam se organizirala tako da svi budemo namireni. Spavala je samnom, cica joj je bila na izvoli, presvačila bih po potrebi, nosila se u marami. Svi smo bili odmoreni i naspavani. Jedine muke su bile s izbijanjem zubića. Nakon prvog poroda mokrenje mi nije bilo moguće osim pod tušem, popratni trudovi bolni, hemeroidi, epiziotomija i sve užas, a s njom kao i da nisam rodila...
Sada će sva briga oko bebe bit na meni, ako ne budem mogla kuhat, uskočit će sveki, muž će češće dolazit, al ako bebo bude plačljiv, bit će logično da ostane na otoku da se ne vozika toliko.
Iskoristite pomoć koju god možete! Bit će prilika i vremena kad će sve bit na vama.
Mi smo se zaručili ovo ljeto. I nakon 2 tjedna sam saznala da sam trudna😊 Nismo se pazili,ali nismo sad ni intenzivno radili na bebi. Da jesmo,s obzirom na to kakav sam ja paničar vjerojatno se ne bi ni dogodilo tako brzo. Najbolje u svemu tome je što sam svima morala objašnjavati da me nije zaprosio jer sam ostala trudna iako sam zapravo i bila u to vrijeme,samo nisam još znala to😊 Inace smo u vezi nekih 3-6 godina😂 Teško je zapravo reći jer smo krenuli ko prijatelji,pa malo bolji prijatelji,i evo nas,živimo zajedno vec 2.5 godine i čekamo bebu😊 Ja sam rekla da se ne bi htjela vjenčati dok sam trudna,barem ne imati svadbu, a i s obzirom na cijelunovu situaciju s koronom pričekat ćemo da se situacija malo smiri. Meni je najbitnije da se mi slažemo i volimo.
Moram se pohvaliti,uspjela sam nalakirati nokte na nogama😂 Nekako mi se čini da je to to za neko vrijeme.
Ime-jaooo. Mi ga nećemo imati ni kad dijete budemo morali prijaviti🙈 Meni ni jedno nije još baš sjelo. Ona koja mi se svidjaju su već ‘potrošena’ u mom društvu. Dečko bi da se zove Lobel😟
Lonmi, ja od 1.9. ne radim. Nije mi dosadno, ne nedostaje mi toliko posao koliko neki dragi ljudi.
Ono što mi fali je ić okolo, družit se, lijepo se obuć. Živim u trenerkama i piđami. ☹️
Obzirom da me sve brzo umara, ono malo što počistim, operem robu, skuham, sad se poigram s djecom, ponovimo za šk... Prođe dan. A kako je muž na go, stalno imamo neku to do listu za kuću u Ri, pa na otoku, pa za apartman...
Evo, imam cca 10god slika za pretočiti u 10 fotoknjiga... To sam rekla da ću se uhvatit nakon što je mužu pao mobitel u more i nije radio backup fotki.
Palonkica i Zara01, hvala na pojašnjenju.
Onda se neću stresirati ali ću nastaviti s čajem…
Cure, nije usko vezano uz temu, ali cjenila bih iskustvo nakon rođenja dijeteta i može li se to, je li zaista tako teško? Js ću dosta biti sama i ne mogu reći da mi je svejedno. Kako se ohrabriti? Kako s ljubimcima u cijeloj toj priči, treba i njih izvesti van i posvetiti im pažnju.
Ruzice, prvih tjedana ce ti i obicno parminutno tusiranje nasamo biti luksuz. Ako se tko pouzdan nudi da ti nosi kuhanu hranu-prihvati. Ili da ti pocisti. Prihvati. Ili da ti bude malo s bebom dok se ti otusiras.. Prihvati. Bez razmisljanja. Najzahvalnija sam bila perilicama-rublja i sudja. Najzahtjevnije mi je bilo kada mi je beba tjedan dana zamijenila dan za noc.. Nakon prvih nekoliko mjeseci sve sjeda na svoje i hvatas ritam. Prve 3 godine su meni osobno bile najzahtjevnije-poslije je vise-manje lakse..
Ali ne kuzim.. zar ne spava bebab tipa 2 sata pa se probudi, premotas, papa, pajki opet 2 sata? Kuzim po noci, umoris se jednostavno i svega je dost. Zato se muz i ja planiramo izmjenjivat. Ali ako je i preko dana isti ritam, zvuci mi kao da bi trebalo bit dost vremena za otusirat se, popit kavu itd. Si ja to sve krivo poslagujem u glavi?
NevaEVa moram se nasmijati, ah, kak je to lijepo još živjet u neznanju kaj znači imat bebu 🤣
Zara komoda je tooop topova
Sta se tice baka servisa i to da mi netko pomaze ne zeliiim , ja sam osoba kojoj svi idu na zivce onaj period kad rodim oa me pucaju hormoni ,ja sam skoro dobila postporođajnu depresiju jer je moja svekrva doslovno sve umisto mene isla radit kad sam rodila prvo i drugo dite,osjecala sam se bespomoćno i bespotrebno tako da ne volim kad se svi nesto razmeću i nameću volim svoj komod i mir..ionako na kraju svi odu i ostajem solo ovaj out s cetvero dice Al neka mi cemo svoj ritam i red sebi odabrat i poslozit i nadam se da nece biti problema🙏🏻😉
Imena su mi top, stvarno sve imate ukusa 👍👍
Ja isto ne obracam paznju niti me briga tko ce sta reci na ime mog djeteta. Tipa kao par vas sto su popljuvali roditelji ili tko vec, da su moji mene tako ja bi im samo rekla imali ste svoje vrijeme i zelje imali ste, dali ste i vase vrijeme je proslo. Nema se tko meni petljat, pa i da mu se ne svida okej ne mora ti se ni svidat nisi ti bitan..ja sam takva, uvijek izravna 🤷♀️ sta mogu.
Zara, komoda je vrh, totalno moj stil samo nemam mjesta trenutno za takvo nesto, ali kad uzemo kucu jedva cekam da ju krenemo uredivat jer i muz i ja smo totalno opsjednuti s interijerom prostora i tocno znamo sto bi i kako bi.
A sto se tice rutine kada dode beba, oprosti NevaEva, al malo mi je naivno mislit da sve ide tako kao po nekim uputama, 2h spava, presvuces, nahranis, opet spava..to tako ne ide. I meni je prva beba, al imala sam priliku vidjet jako puno beba sto od rodbine, sto od frendica i poznanica da nijedna beba nije skolska sto je tu netko napisao. Moras bit spremna na sve. Pa mama je pricala kako je bilo sa mnom i bratom. Bude tu dana kad se stvarno da sve lijepo poslozit i napravit, ali bude i onih kad ne mozes sastavit spavanje ni 2h u komadu, tako je mami bilo s bratom, kaze ajde de ti si jos i spavala, al on kakvi..presvuces, nahranis, stavis spavat, zaspe, nakon pol sata on budan, pa nervozan, pa opet na cicu, pa se ukaki, de ponovno presvuci, pa ljuljaj dok ponovno ne zaspe, cim ga spustis ili prestanes ljuljat on se opet probudi. Tu nema pravila. Prilagodavas se njemu u potpunosti dok ne uspostavite neki normalan ritam. Daj Boze svakome da dobije tako dobru bebu i sama sebi to zelim prije svega, ali znam da je to dosta i nerealno ocekivat jer bebe tako ne funkcioniraju. I njima je svaki dan drugaciji kao i nama odraslim ljudima, nekad si ljut, nervozan, cangrizav, smeta ti sve zivo, spavao bi po cijele dane, nekad si ultra super i mozes bit budan do 3 ujutro, promjene i vremena i kojecega. Sve to ima utjecaja. Treba samo bit strpljiv, imat ogromnu snagu, volju i trudit se jer znas da jednom mora bit bolje. Zene koje vec imate djecu ispravite me ako grijesim, al govorim ono sto sam vidjela do sada od svih drugih majki u svojoj blizini.
Nea 💗
Sortiraj odgovore
Najstariji