Problemi s ocem djeteta

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Deleted user

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Otvorila sam novu temu jer ne znam ima li koja dovoljno slicna tema ovdje da mi pomogne. Naime, imam dijete od 9 mjeseci, živimo s mojim roditeljima koji veliku vecinu novca daju za dijete, uz moju porodiljnu. Otac djeteta ne zivi s nama, ide na fakultet u drugom gradu. Zanima me zna li itko kako izgleda postupak i da li mogu maksimalno umanjiti vidanja oca i djeteta? Nemojte me krivo shvatiti, zelim da moje dijete ima i oca i majku, ali otac prijeti da ce mi uzeti dijete, par puta je prijetio da ce odmah doci po njega i uzeti ga kod sebe (to se sjetio u roku par sati za Uskrs nakon sto smo vec bili na obiteljskom rucku dogovorenom davno), djetetu kupi eventualno 2 kutije adaptiranog mlijeka i paket pelena mjesecno, vida ga jednom tjedno po sat i pol (njegov izbor iako mu je dopusteno ostati i duze). Zbog losih situacija koje smo prosli kada je dijete bilo kod njega, ne zelim da dijete ide kod oca, pogotovo ne bez mene. Tamo je dijete u losem okruzenju, pusi se, kada pocne plakati minimalno se trude umiriti dijete. 
    Pokusali smo biti u dobrim odnosima, ali jednostavno ne ide. Cak me vec “tuzio” u CZSS da mu se odredi kada moze vidati dijete i koliko treba placati, ali se toga ne pridrzava. Bilo je dogovoreno da ga moze vidati u tjednu, rijetko vikendom jer ipak i ja zelim provesti vrijeme sa svojim djetetom uz odmaranje, odlazak u setnju, u grad, u soping, kod obitelji itd. Odjednom zeli samo vikendima jer jedino tako i moze, a meni ne odgovara i samo prijeti i vrijeda. 
    Ako je imao tko slicnih problema, moze koji savjet?

  • Doroti

    Broj poruka: 7

    Prijavi adminu

    Ja nemam ovakav problem baš, ali imam sličan a to je da mi slijedi vjerojatno status samohrane majke. Imam muža koji ne želi nikad raditi. U osmom sam mjesecu trudnoće, a on sjedi i dalje nezaposlen. Radio je svega tri tjedna nedavno i naravno dao otkaz. Njegovi mu ne pomažu skoro ništa, već ga šalju meni da bude na mojem minimalcu od hzzoa i nečemu malo što mi pomažu roditelji. Kad zatvorim pipu, onda me svi vrijeđaju i napadaju, a on se vraća svojim roditeljima. Umjesto da se zaposli. A ovi su me odnedavno počeli i vrijeđati, kad sam navela da ga više ne mogu financirati. Da dolazi dijete i da moram skupljati za nju, a ne za odraslog zdravog muškarca. Tako da je očito da nećemo živjeti ja i on skupa i da ću biti single mama. Moja mama je također kriva za to što je moj muž takav, ali to je već duža priča… 

  • Doroti

    Broj poruka: 7

    Prijavi adminu

    Uglavnom, ono što ti želim reći je da kad je netko govno koje se naviklo biti prema tebi govno, ostati će cijeli život govno. nema tu pomoći. Ljudi koji osjete da te iz nekog razloga ne moraju poštovati, ni neće. Pogotovo ako su sami kvarni. Zato se nekim ženama jako teško postaviti tvrdo i čvrsto jer ne žele ispasti kuje i bitches, jer to kao nije u opisu dobre žene i ona bi “trebala” dopuštati iskorištavanje i biti fina i mazna. To je nekako uvriježeno u a našem narodu. Ali, na žalost većina drugih žena nema problema s tim da im partner nikako ne želi raditi ili da se ponaša kao konj, pa je onda njima sto puta lakše biti fine, mazne, brižne, velikodušne itd. A nama kojima se partner ponaša kao konj ili neodgovorni smrad nam je to puno puno teže. Ugl. postavi se čvrsto i saspi mu sve u facu i traži odgovor. Ako je agresivan, prijavi ga više puta policiji pa ćeš imati dokaze da je agresivan i da nije dobar otac, a to bi isto moglo pomoći kod czssa. Također reci im crno na bijelo da ne plaća ništa za alimentaciju i prijavi ga tako da i to može pomoći. Traži bilo što što može pomoći u tome da mu odbiju prava da viđa dijete. Kužim te, jer i ja nikako ne bih htjela ne daj Bože svoje dijete ostavljati dok je maleno svojem mužu i njegovima koji su se ponijeli kao najveći gadovi. Nikad ni financijski ništa nisu dali, a još i vrijeđaju i onda bi im “trebala” dati da viđaju dijete kao nagradu? Još nazovi czss i objasni im svoju situaciju i neka ti telefonski daju savjet. Zovi s mobitela, da ne znaju o kome je riječ, ako počnu s svojim pitanjima “pravde” i sl. Lako je drugima biti “pravednik” dok nisu u tvojim cipelama gdje non stop trpiš maltretiranja, vrijeđanja, napadanja i ucjenjivanja. A puno je takvih pravednika ili pravednica i treba se od takvih maknuti ili ih barem ne slušati, jer očito da nemaju empatiju ući u tvoje cipele. A jedino što znaju je nabijati osjećaje krivnje. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.