Problemi s mjehurom

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar meriemica

    meriemica

    Broj poruka: 52

    Prijavi adminu

    Cure, pomažite!!! Mama sam veselog i divnog petomjesečnog dečkića, trudnoća je prošla u redu, osim što sam jako malo jela i dobivala na kilaži (beba je dobivala taman), porod je bio vaginalni, lagan s obzirom da je 1.beba, nešto šavova, za 3 tjedna su prestali svi bolovi i krvarenje. Beba od trećeg tjedna hrani se novalacom, jako je padao na težini (i ja), nije ni kakao ni piškio pa je hitna dohrana bila nužna, nakon poroda sam došla s manje kg nego prije trudnoće, sami smo i ne stignem zapravo ni jesti, dosta sam slaba i umorna. Dečkić je nakon 3 tjedna počeo napredovati i riješio se žutice. Na ginekološkom pregledu sve OK. Dobila menstruaciju, redovita, samo malo jača (prije sam imala 3 kapi). Ali mene muči to da ponekad, tipa nekoliko dana za redom stalno imam osjećaj da moram mokriti. Ispustim par kapi i opet isto, nosim uloške. Obožavamo šetnje s bebom, cijelu smo zimu šetali, bili na svježem zraku, bebač je sretan vani, ali ovo mi ih zagorčava, dok izađem van, mjehur reagira. Svakih 5 min na wc, ali opet isto. Sve je počelo jer sama nosim bebu dok muža nema, nosila sam ga i dok me još jako boljela rana. Par dana bude dobro, onda opet nemoguće.  Nije sigurno upala jer ništa ne boli, ne peče, jednostavno imam osjećaj da je nakon poroda došlo do neke promjene u anatomiji, iznutra.  Jeste li imale sličnih iskustava i kako ste ih riješile? Izvana kao da nisam rodila, iznutra KATASTROFA. S 30 i sitno sam inkontonentna.  Kao da mi je neko strano tijelo sjelo na mjehur. Nikad nisam imala problema s mjehurom, prije. Imam osjećaj da ću procuriti čim dignem bebača (sad je oko 7 kg), i na težinu maltezerice od 4 kg mi mjehur slično reagira. Bojim se da se nije nešto jako poremetilo i da je operacija jedino rješenje. Upoznala sam gospođu koja je išla na neko podizanje. Stanje mi bude gore navečer.  I da, desnu ruku ne osjetim, ukočio mi se živac, valjda. Nemam baš vremena za doktora. Je li neka od vas to prošla, je li prošlo samo od sebe? Imam samo tatu pa ne znam kako je mami bilo dok je rodila, nemam koga pitati. Svaki savjet dobrodošao. :) a bebu moram prigrliti i nositi i ljuljati, on to jako voli, velika je maza.

  • Deleted user

    Broj poruka: 996

    Prijavi adminu

    Keglove vjezbe su zakon za takve stvari. Probaj dva tri  tjedna biti bas uporna uporna, a ako nema pomaka svakako se obrati ginekologu. 
    Mislim da je operacija bas ono zadnja stanica, a puno zena pati od te postporodjajne inkontinencije jer su misici jos slabi i razvuceni, a to se ne vidi izvana. 
    A bebu probaj staviti u maramu ili nosiljku, da se tezina rasporedi na tvoja ledja i ramena i manji pritisak na trbusne bude, vidjet ces koliko ce ti trbuh iti opusteniji i manji pritisak na mjehur

  • Avatar dea32

    dea32

    Broj poruka: 1561

    Prijavi adminu

    Jel ginekolog radio uzv? Ovo zvuci kao da se maternica nije vratila u polozaj kao prije nego da je ‘legla’ na mjehur. 
    Mozete pokusati sa kegelovim vjezbama da ojacate misice zdjelice i mjehura, ali ja bi osobno potrazila misljenje ginekologa

    [lilypie.com]

    [lilypie.com]

  • Avatar meriemica

    meriemica

    Broj poruka: 52

    Prijavi adminu

    Bila sam, radila je UZV, rekla da je sve u najboljem redu. Čula sam za te vježbe, probala ih raditi, ali nisaž dovoljno ustrajna. :) 

  • Avatar meriemica

    meriemica

    Broj poruka: 52

    Prijavi adminu

    Par dana bude mir, nema nikakvih problema, zaboravim na to. Onda opet par dana bude nepodnošljivo, preblag izraz. 

  • Avatar dea32

    dea32

    Broj poruka: 1561

    Prijavi adminu

    meriemica

    Par dana bude mir, nema nikakvih problema, zaboravim na to. Onda opet par dana bude nepodnošljivo, preblag izraz.


    Odite kod dr opce prakse i neka vas posalje ili na uzv abdomena ili kod urologa pa nek on napise koja obrada bi bila potrebna. A mozete i napraviti urin i urinokulturu za da vidite dal je mozda kakva bakterija u pitanju

    [lilypie.com]

    [lilypie.com]

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.