Ma sigurno i po robici vidis da napreduje..a mastitis se meni osobno dva puta dogodio i to kad smo bili u gostima dugo i eto nije sisao ali nije bilo nekih kvrga nego samo se prepunila..temp 39,ne mozes ne primjetiti..i dr dan ko da nije nista bilo..znao mi se i kanalic zacepiti i to ne znam ni sama kako ni zasto..em je mali sisao em nije bilo nista extra..al to boli ko sam vrag,al mora se stisnut zube i bebu na tu cicku sto vise da izvuce van..nadam se da ti se niti jedno od ovoga nece dogoditi!!!Super su pelenice,tak i trebaju biti!!!
Ma mogu si misliti..mi nismo na sesirice pa sam imala fobije od tog dojenja vani i kak da se spetljamo i uff...nekako niti nije trazio,obicno je brzo zaspao i kad smo isli doma taman se budio..
Joj užas, iako paziš mora se nešto dogoditi ne može proći bez problema. Al prošlo vam je makar brzo 😉
Nadam se da mi se neće javit neki veći problemi jer bi volila da sto duze dojim, da dobiva moje mliko na koji god način
Zato se zelim njih riješit, nadam se sto prije
To je super što je beba spavala ☺
Dobra volja je najvaznija,svasta dodje ali i prodje..brzo rastu..evo mi smo samo na nocnom dojenju i to je vise mazenje ali nesto i pocica,bas sam se trudila da dojimo sto duze pogotovo radi kretanja u jaslice,mogu ti reci da iako dobije tu i tamo koju virozu puno brze mu prodje nego sto je mom starijem sinu koji nazalost nije papao moje mlijeko..s tim da dok nije krenuo u jaslice nismo ni bili kod pedice osim na kontroli,heheh zena nas pitala da di smo,mislila da smo se preselili😄😄isplati se sve za nase male srecice,samo nek su nam zdravi i veseli!!
Tako je 😊
I ja želim što duže dojit baš zbog toga, da dobije sve što triba, da ojača imunitet. Super vam je to 👍
Kad ste počeli s nadohranom i s čim ste počeli?
Poceli smo kad je prosao 6 mj i to si je sam izabrao onu metodu beba vodja dohrane,nikad nije volio da ga se hrani,od prvog dana sam uzeo u rukicu i jeo,naravno male kolicine.
Prvo sam mu dala kuhanu jabuku ali nije htio nego svjezu,od povrca batat na stapice i baby mrkva a zitarice palenta ali nije mu bas isla nesto..dalje sve kako je islo po tablicama ali bas male male kolicine,dugo nam je cicka bila br 1!Uglavnom dobro je tako probati dati u rukicu pa vidis kako ce ici,mene je bilo strah da ce previse staviti u usta pa da se ne pocne gusiti ali to nam se nije nikada dogodilo.
Tako sam i ja mislila, počet sa 6mj ili tako kad on pokaze zanimanje.
A po kakvim tablicama?
Ima jedna zgodna aplikacija "Bebin kalendar dohrane" koju su napravile nase nutricionistkinje,ove tablice dostupne na internetu su manje vise slicne pa izaberes koja vam se svidi,hehe mada si bude bebac izabrao sam sto mu pase😉😉i nemoj si misliti da ako mu prvo ponudis voce da ce htjeti samo slatko,kod nas to nije bio slucaj jer moje dijete ni dan danas osim voca ne voli nikakve slatkise,vise je frajer tip za "slano"😄😄
Tako smo i mi,kad je pokazao zanimanje,samo polako,he he zlicica po zlicica!
E da i dodatnu tekucinu kad pocne dohrana mu ponudi na casicu,bolje nego flasicu!
Išla sam ja to odma skinit, super je aplikacija, hvala 😊👍
Ima jos do kasica al bolje da se pripremim makar za to s obzirom da se za dojenje uopce nisam pripremila pa me stalno nesto iznenadi. Bol, kvrgice, svasta nesto
Al sve za moju mrvicu 😊😍
Hehehhe a to je pustolovina za koju nema nekih priprema,bude proslo sve,kako se kaze sve ce to jednom biti jucer!!!😆😆
Istina 😊
Hvala vam puno na savjetima
I dalje imam nekoliko tvrdih kvrgica koje se tesko razbijaju ali prestala sam se izdajati. Tj izdojim samo kad su prepuno u noci ako se probudim ili ujutro i priko dana samo masiram. Nadam se kroz par dana da ih nece vise biti
Sortiraj odgovore
Najstariji