Pozdrav svima.
Otvaram novu temu imala sam več 2kiretaze. Jednu u 12tj srce prestalo kucat i to 2004godine.Poslje toga Nakon 7 godina pokušavanja ,od vitamina vadjenje svih zivih nalaza, sve su redu razloga za trudnoće nema,a ja nemogu zaceti, nakon doktora odlučeno na IVF i od prve uspješno. Naime izgubila sam opet u 10tj.t razlog srce prestalo kucat, opet kiretazu. I sad sam sam odlučila na detaljne pretrage, dal' je koja bila i gdje se točno rade? Šta se radi? Naravno u ZG
Bok Marta, jako mi je žao zbog tvojih gubitaka. Ja nisam bila u situaciji kao ti, meni je beba umrla u kasnoj trudnoci no mislim da bi trebala obaviti slicne pretrage: testovi na trombofiliju, torch test, te provjeriti hormone stitnjace. Prvo potrazi dobrog ginekologa koji ce ti dati uputnice za sve to jer je dosta skupo ako radis provatno. I dosta se ceka na sve pretrage tako da treba imati strpljenja.
Bok Marta, jako mi je žao zbog tvojih gubitaka. Ja nisam bila u situaciji kao ti, meni je beba umrla u kasnoj trudnoci no mislim da bi trebala obaviti slicne pretrage: testovi na trombofiliju, torch test, te provjeriti hormone stitnjace. Prvo potrazi dobrog ginekologa koji ce ti dati uputnice za sve to jer je dosta skupo ako radis provatno. I dosta se ceka na sve pretrage tako da treba imati strpljenja.
Red FOX hvala ti, 😘mislim vrijeme prolazi pa bi to što prije napravila,počnem odmah nakon prve menstruacije od kiretaze, rečeno mi je to sve rade u Petrovoj u ZG, tako da ću s uputnicama otići tamo da vidim kako i šta. Šta se tiče štitnjače to već idem godinu dana svaka 3 mj vadim hormone i tsh tako da mi je to dosta pod kontrolom.
Ja sam pretrage za trombofiliju radila u Petrovoj 3, za antifosfolipidni sindrom na Rebru (to sam cekala 3 mjeseca) i TORCH sam radila na Štamparu. I jos dodatno briseve kod svoje ginekologice. Nesto sam cula kasnije da se moze obaviti u Vinogradskoj za trombofiliju, nisam to znala kad sam ja isla vaditi krv pa mozes i tamo provjeriti. Sretno 😊
Omg😅koje šetanje. Nadam se da ću uz posao moći to jer svaki dan radim drugačije. Tako da se nadam da ću uspjeti. A meni doktor moj je rekao da se sve to radi na Petrovoj, pošto nisam iz Zagreba ni neznam di šta, znam samo di je Petrova, Vuk i Merkur 😂😂a valjda ću se snaci
Budes znala kad dodes na pregled, meni su za sve to bile potrebne uputnice od primarnog ginekologa. Mozda i mozes sve obaviti u Petrovoj 🤷♀️ moj slucaj nije vođen u Petrovoj tako da ti je znal reci. Mozda ti se javi jos koja cura sa iskustvom.
Marta pozdrav i zao mi je zbog gubitaka. Kod dijagnoze habitualni pobacaji moras odraditi - trombofliju nasljednu i stecenu, protein c, protein s, antifosfolipidna antitijela, lupus, torch, briseve, papa, stitnjaca sto su cure vec pisale, partner spermiogram, i za oboje bi bilo pozeljno kariogram da napravite i krvne grupe ako neznate tocno. Gdje se to u Zg radi ne znam. Samo za kariogram znam da je najbrze gotovo u klaicevoj. Sretno!
Grizli, sto se tice kariograma, moje najfriskije iskustvo je da sam dobila upitnice, ali nam nigdje ne zele napraviti kariogram dok ne odemo na genetsko savjetovanje (cekamo 4 mjeseca na termin). Zvali smo Rebro i Sv. Duh. S tim da je kariogram nase bebe bio potpuno u redu tako da me bas i ne brine taj dio pretraga. U svakom slucaju, preporucujem zvati na sve strane, tako je nazalost u nasem zdravstvu 🙄 ja npr. znam cekati po 3 mjeseca za vadenje hormona stitnjace, a nedavno sam saznala da se u vinogradskoj ne treba ni naruciti. Tako da nam izgleda nema druge nego trcati na po cijelom gradu. Sad me Grizli podsjetila, muz je uzeo uputnicu od opce prakse za bakteriolosku pretragu ejakulata i nosio je uzorak u Rockfellerovu, to nismo nista trebali cekati, a rezultati su bili brzo gotovi.
Omg🙄😅😏 naše zdravstvo i pretrage, još lakše ispada ići
na potpomognutu nego vadjenje svih tih nalaza 🙄.
Ja nisam ni krenula al mi se čini da ću brzo odustati,joj šta mi zene moramo proći u zivotu.
Sortiraj odgovore
Najstariji