Prelazak iz jajeta u pravu autosjedalicu

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • paris

Broj poruka: 398

Prijavi adminu

Drage mame, kada ste svoje bebače prebacile u prave autosjedalice? Da li ste čekale da dosegnu neku određenu kilažu ili nešto drugo?

tena123

Broj poruka: 633

Prijavi adminu

šta nebi trebalo pisat na svakoj AS od koliko do koliko kg se koristi, ja sam mislila uzet prvo onu od 0 do 13 kg, a poslje toga ćemo nabavit drugu

Nyka

Broj poruka: 84

Prijavi adminu

Naša je do 13 kg. Međutim kažu da je osim kilaže važna i visina djeteta pa ako npr. dijete nema 13 kg, ali je previsoko za jaje, onda je isto vrijeme za novu sjedalicu.

• novamama2

Broj poruka: 61

Prijavi adminu

Ja imam baš ovaj problem što Nyka kaže. Problem, jer mi curica ima 5 mjeseci, ne sjedi još samostalno, a autosjedalica koju imamo je poprilično "sjedećeg" položaja (kak' sam to sad sročila). A za jaje visinom (a bome i širinom)  postaje prevelika.

tena123

Broj poruka: 633

Prijavi adminu

čitala sam da maju i od 0 do 18 pa su te možda nešto veće, jer to je stvarno već problem..

Iskrica1347

Broj poruka: 991

Prijavi adminu

"Grupa 0+ (0-13 kg)Ovu grupu autosjedalica dijete koristi od rođenja do otprilike 13 kg. Rečeno je "otprilike" iz razloga što neka djeca ovu autosjedalicu prerastu po visini i prije nego što su postigla 13 kg tjelesne težine.
    Dijete je preraslo autosjedalicu grupe 0+ ako je zadovoljilo barem jedan od sljedećih uvjeta:
    [ul]
    [li]dostiglo je maksimalnu težinu dozvoljenu autosjedalicom (13 kg) ili[/li][li]je od vrha glave djeteta do vrha autosjedalice preostalo manje od dva cm (vidi sliku!)[/li][/ul]
    U prvom slučaju dijete je postalo preteško za ovu autosjedalicu (preraslo ju je po težini), dok je u drugom slučaju dijete previsoko za ovu autosjedalicu (preraslo ju je po visini).
    Često se misli da je dijete preraslo ovu sjedalicu u trenutku kad nožice djeteta počnu doticati naslon stražnjeg sjedala. Međutim, doticanje naslona nogama pa čak i skvrčene noge nisu znak da je dijete preraslo autosjedalicu ove grupe!
    Ako je dijete preraslo autosjedalicu grupe 0+, u pravilu se premješta u autosjedalicu grupe I.
    Za prijelaz u grupu I autosjedalica, potrebno je zadovoljiti sljedeća oba uvjeta:
    [ul]
    [li]1. dijete ima minimalnu težinu dozvoljenu autosjedalicom grupe I (9 kg)[/li][li]2. dijete može ustati na svoje noge bez tuđe pomoći, bez ili s pridržavanjem za komad namještaja. [/li][/ul]
    Ako dijete ne zadovoljava neki od ovih uvjeta (dijete ima manje od 9 kg ili se ne može samostalno dići na noge):
    [ul]
    [li]ako je dijete preraslo autosjedalicu grupe 0+ po visini, dijete možete premjestiti u kombiniranu autosjedalicu grupe 0/I koju ćete postaviti u smjer suprotan smjeru vožnje. Kod toga treba voditi računa o najvišoj dozvoljenoj težini djeteta za postavljanje u smjer suprotan smjeru vožnje, da se ne bi dogodilo da je najveća dozvoljena težina za takvo postavljanje manja od težine djeteta![/li][li]ako je dijete preteško za kombiniranu autosjedalicu grupe 0/I, a ne zadovoljava oba uvjeta postavljena za prijelaz u autosjedalicu grupe I, tada, nažalost, ne postoji jednostavno rješenje. Najbolje rješenje bila bi autosjedalica koja se postavlja u smjer suprotan smjeru vožnje i nakon prijeđene težine od 13 kg, ali je takvu autosjedalicu na hrvatskom tržištu teško pronaći. Ako imate poznanike u Švedskoj, gdje se djeca prevoze u smjeru suprotnom smjeru kretanja i do četvrte godine života, iskoristite poznanstvo ;)"[/li][/ul]Kopirano sa http://autosjedalice.info/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=47&Itemid=61

Mišica je sa nama od 11.8.2010.
    Ribica stigla 26.10.2014.
    Ja nisam luda, ja sam ekscentrična

missha

Broj poruka: 689

Prijavi adminu

S 5 mjeseci je beba puno premalena da ide u veliku autosjedalicu. Ona može prerast jaje do visine uha da joj van stoji vrh glavice. A ako ju smetaju nogice, vozite ju bosu pa ju neće toliko to iritirati. Ja sam stariju stavila u veću autosjedalicu s 9 mjeseci jer je tad hodala s jednom rukom, a stajala je sama, manju sam stavila s godinom dana jer je tek tad sama počela, ona je dugo puzala :D

• paris

Broj poruka: 398

Prijavi adminu

Hvala iskrice na članku i cure na iskustvima... Ma moj baš jako ne voli jaje tako da nam je svaki odlazak negdje prava trauma - pogotovo ako idem sama s njim - i naravno našli su se neki pametni ljudi koji su nas počeli gnjaviti s time da je možda vrijeme za onu višu kategoriju, a ja jasno vidim da ćemo se još neko vrijeme morati mučiti sa jajetom jer nit još ima kilažu a ni ne ustaje skroz sam. A naravno da nisu ni pročitali ni raspitali se o tome kad, što pa sam ja odlučila ipak vidjeti što druge mame vele. 

Iskrica1347

Broj poruka: 991

Prijavi adminu

Nema na čemu paris - tu smo da si pomognemo.

Mišica je sa nama od 11.8.2010.
    Ribica stigla 26.10.2014.
    Ja nisam luda, ja sam ekscentrična

• novamama2

Broj poruka: 61

Prijavi adminu

Po ovim kriterijima gore moja curica se još može duže vrijeme voziti u jajetu...hm, znači samo voli komociju, pa se buni kad sjeda (to što nogice vire malo vidim nije problem).
    Hvala cure na savjetima.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.