Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    jabukica
    01. Svibanj 2024. 10:52

Medena33

Imam pitanje😊 koristim cylogest vaginalete progesterona, nakon sta stavim vaginalete jeli potrebno lezati neko vrijeme? Dio nje iscuri vani, jeli to ok?
    I zasto se primaju prolutex inekcije?

Ja nikad nisam ležala nakon cyclogesta, potrudila sam se "gurnuti" vaginaletu čim dublje i to je to. Cijelo vrijeme on curka, to je normalno. Prolutex je dodatni progesteron ako je progesteron nizak, trebalo bi vaditi krv pa provjeriti. Vjerujem da bi ti ga dali da treba 🥰

👩🏼 - '94, PCOS, AMH 136.7 pmol/L (60.5 ng/mL), 👨🏽 - '93, normo
    Pokušavamo od 5/2021. Od 12/2021 do 3/2023 Petrova - Letrozol
    1/2023 - 8tt missed ab.

Od 3/2023 Poliklinika IVF.
    10/2023 - 1. IVF rekovelle+cetrotide+decapeptyl - 5 ❄️, blagi hiper.
    26.1. FET 1BC, 7dnt +, beta 8dnt 104, beta 10dnt 313, beta 12dnt 809, 6+4 💗➡️ stiže dječak

TraTinčica
    01. Svibanj 2024. 10:58

Medena33

Imam pitanje😊 koristim cylogest vaginalete progesterona, nakon sta stavim vaginalete jeli potrebno lezati neko vrijeme? Dio nje iscuri vani, jeli to ok?

Medena prolutex je progesteron koji se, barem u mom slucaju stimuliranog ciklusa, dao kao terapija. Nakon FETA i sada u prvih tri mjeseca trudnoce ga trebam nastaviti koristiti obzirom da je taj hormon jako bitan kod razvoja ploda i posteljice. Inace sam svega jednom vadila progesteron putem krvi i bio je uredu. Sama ampula tj. tekucina je na bazi ulja i gusca od ostalih pikalica, tako da je malo neugodan ali na sve se covjek navikne ❤️ nadam se da sam ti pomogla

👩🏻 44 🧔🏻 50 (OAT) Poliklinika IVF Zagreb:
    12.2019 IVF (12 oocita = 5 blastocista) ❌
    11.2021 (prvi stimulirani FET) ❌
    02.2024 (drugi stimulirani FET) 28.03. FET 2 blastociste 10.04. beta 1 = 839
    12.04. beta 2 = 2282
    21.04. UZV potvrdjena jednoplodna trudnoca 🐣❤️

Medena33
    01. Svibanj 2024. 11:10

Hvala cure. Ne sicam se jesam li vadila progesteron ili ne. Al valjda znaju sto rade. 😊
    Jedva cekam sutra da me opet nazove dr.Stanic. Bas sam nestrpljiva. 

sanjushka
    01. Svibanj 2024. 11:28

Pixi, Medena hvala! ❤️
    Orchid ne računam ja da bi mi sad odmah krenuli. Ja planiram da bi mogli sa sljedećim ciklusom, odnosno ako bude dugi protokol tokom ovog. Ali i to je pitanje s obzirom da je moj zadnji tsh bio 2.8, a znamo da dr.R to ne voli. 
    Za sad me samo zanima dal je problem što sam sad dobila M, dal će mi svejedno napraviti uzv ako ga uopće radi na prvim konzultacijama.. 
    Loli držim fige da je još prerano i da se ukaže sjenica.. 🤞🏻❤️
    Medena super, pisala sam za petak.. 🥰

👩🏼 37, endometrioza, AMH <0.44µg/L
    🧔‍♂️ 32, sve ok
    ✴️KBC Rijeka
    2 stimulacije
    ▫️11/20 - zamrzavanje stanica
    ▫️4/23 - 2🥚, 1 trodnevni ➡️ ➖
    2 prirodna
    ▫️9/23, ✖️
    ▫️10/23, 1 trodnevni ➡️ ➖
    ✴️Beta+
    1 stimulacija (bez ❄️)
    ▫️2/24, 1🥚, 1 dvodnevni ➡️ blighted ovum💔
    ✴️Repromed
    4 stimulacije (bez ❄️)
    ▫️6/24 prekinut postupak, loš odgovor jajnika
    ▫️9/24, 3🥚, 1bc ➡️ missed ab 💔
    ▫️2/25, 2🥚, 2 trodnevna ➡️ ➖
    ▫️4/25, 2🥚, 1bc ➡️ biokemijska 💔

........
    📧 s88.forum@gmail.com

laura11788
    01. Svibanj 2024. 12:11

Medena33

To vam je ok i normalno ..Možeš jedino podignit noge 10tak minuta a i ne moras
    Ako ti je neugodno sta curi van stavi dnevni uložak i sretno🙏☺️

Slee
    01. Svibanj 2024. 12:52

Sanjushka ja sam isla u Repromed na prve konzultacije nakon spontanog i jos sam krvarila malo, on je usput pogledao je li sve ok. Mislim da cak nema potrebe da te goeda sada, al to ces s njim dogovoriti jer ces itako mirati opet 21. dan ciklusa doci kad budete kretali sa sprejem, ako ga dobijes.
    Loli svidja mi se tvoja pozitiva, mozda je jos rano. Jesi sigurna da je skroooz skroz bijeli test, mozda se vidi neka samo nama vidljiva crtica, baci oko jos jednom.

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🍬5.2025. (⏳)

sanjushka
    01. Svibanj 2024. 13:22

Slee

Sanjushka ja sam isla u Repromed na prve konzultacije nakon spontanog i jos sam krvarila malo, on je usput pogledao je li sve ok. Mislim da cak nema potrebe da te goeda sada, al to ces s njim dogovoriti jer ces itako mirati opet 21. dan ciklusa doci kad budete kretali sa sprejem, ako ga dobijes.
    Loli svidja mi se tvoja pozitiva, mozda je jos rano. Jesi sigurna da je skroooz skroz bijeli test, mozda se vidi neka samo nama vidljiva crtica, baci oko jos jednom.

Vidjet ćemo sutra.. Ja bi volila da me pregleda jer sam imala cistu na desnom (jedinom 😁) jajniku koja se pojavila nakon zadnje stimulacije i smanjivala se na zadnjim pregledima ali je bila još tu.. Sad ne znam u kojoj je fazi.. Bit ćemo pametniji sutra.. 😁

👩🏼 37, endometrioza, AMH <0.44µg/L
    🧔‍♂️ 32, sve ok
    ✴️KBC Rijeka
    2 stimulacije
    ▫️11/20 - zamrzavanje stanica
    ▫️4/23 - 2🥚, 1 trodnevni ➡️ ➖
    2 prirodna
    ▫️9/23, ✖️
    ▫️10/23, 1 trodnevni ➡️ ➖
    ✴️Beta+
    1 stimulacija (bez ❄️)
    ▫️2/24, 1🥚, 1 dvodnevni ➡️ blighted ovum💔
    ✴️Repromed
    4 stimulacije (bez ❄️)
    ▫️6/24 prekinut postupak, loš odgovor jajnika
    ▫️9/24, 3🥚, 1bc ➡️ missed ab 💔
    ▫️2/25, 2🥚, 2 trodnevna ➡️ ➖
    ▫️4/25, 2🥚, 1bc ➡️ biokemijska 💔

........
    📧 s88.forum@gmail.com

Rolica
    01. Svibanj 2024. 15:53

Curke koje ste baš nezadovoljne s nekom klinikom, zašto ne ostavite loše recencije. Beta+ imaju naravno skrivene FB recenzije, ali im zato na Googlu možete svašta napisati. Pa makar je vaša priča s njima završena, upozorit ćete ostale ljude. Ovdje na forumu se svi požalimo i onda bilo - prošlo. Nema niti search da normalno izlista o nekoj klinici. To sve skupa plus što se odvija u državnim bolnicama bi po meni trebalo i poslati na neku višu instancu koja bi im zafitiljila inspekcije pa čisto da se malo možda resetiraju za buduće pacijente. Toliko od mene 
    .
    Uživajte u danu! 

👩 39 g, 2020. - missed Ab, 11 tt (prirodna tr),
    AMH 3,2, kariogrami uredni,
    👨 38 g, oligozoospermia,
    1. 04/24 Beta+ -> 1 🐧 👉 FET 👉 B.O. 6 tt
    2. 11/24 Vinogradska -> stimulirani -> 🐣 popucali prije aspiracije
    3. 12/24 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    4. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    5. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 1🐣 -> X
    6. Škvorc ⏳
    rolica.forum@gmail.com

Saniii
    01. Svibanj 2024. 17:54

Curke zaboravih napisat, hvala na lijepim riječima podrške, divne ste ❤️
    Orchid kužim, i ja sam teški overthinker :). Vodeći folikul se izdvoji odmah nakon završetka M, i nastavi rasti do ovulacije. Sa sprejem obično krećemo 21dc tj 7 dana nakon O u skolskom ciklusu od 28 dana. U tvom slučaju O je vjerojatno kasnije (zbog dugih ciklusa) a 20dc ako folikul nije bio puknuo to je dr vidio, moguce da je taj isti folikul nastavio rasti i pod supresijom i nije ni puknuo tj nisi ovulirala (obicno pucaju na cca 23-25mm) i pretvorio se u cistu. Tko će ga znati 🤷‍♀️. Folikularne ciste inače odu sa iducom M i nisu opasne, polip je druga stvar, on može ometati implantaciju. Također, kad smo na supresiji dan ciklusa za početak pikanja nije bitan, može bit i 1dc i 5dc, nije bitno jer su jajnici pod supresijom/neaktivni sve dok koristimo sprej i takvi jajnici ne ispuštaju prirodni fsh i lh kao u našem prirodnom ciklusu, nego ih dr "dozira" kroz injekcije.
    Medena ja nikad ne ležim nakon stavljanja vaginaleta, normalno je da višak iscuri, tijelo apsorbira koliko mu je potrebno. Obicno je ovo što dobijemo vaginalno dovoljno, a prog se provjerava obicno na dan bete i ako je pozitivna ovisno o stanju dodaje se jača doza, prolutex. Moguće da ti ga dr da i preventivno nakon transfera , nema potrebe za prije..
    Sanjuska nije problem što si dobila M, a dr će procijeniti na osnovu tvoje anamneze da li da ti napravi pregled ili ne. Ali obzirom na endometriozu ,spontani i nisku rezervu sigurno će htjet bacit oko :). Na početku ciklusa jajnici su najbolje vidljivi. Btw dr nije bitan sam tsh , moj je bio 1.23 pa me poslao na kompletnu sliku i kad mu se nije svidio ft4 i mrvicu povisen anti tpo (na nalazu od prije 9mj nije ni bio povisen) me stavio na eutirox mj dana. Meni je i sam rekao da moje stanje štitnjače uopce nije toliko klinicki značajno, ali obzirom na moju anamnezu i hrpu neuspješnih postupaka je htio dovesti sve u red, pa i tu sitnicu. Ali da, dosta brije na stitnjacu :)
    Loli 🙏🤗

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️
    8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️

• Ninaniksy
    01. Svibanj 2024. 18:45

Rolica

Curke koje ste baš nezadovoljne s nekom klinikom, zašto ne ostavite loše recencije. Beta+ imaju naravno skrivene FB recenzije, ali im zato na Googlu možete svašta napisati. Pa makar je vaša priča s njima završena, upozorit ćete ostale ljude. Ovdje na forumu se svi požalimo i onda bilo - prošlo. Nema niti search da normalno izlista o nekoj klinici. To sve skupa plus što se odvija u državnim bolnicama bi po meni trebalo i poslati na neku višu instancu koja bi im zafitiljila inspekcije pa čisto da se malo možda resetiraju za buduće pacijente. Toliko od mene
    .
    Uživajte u danu!

Ja se isto slažem da sva svoja iskustva trebamo isto podijeliti, naravno da je sve individualno, i da će nekome jedni biti najbolji, dok će se drugi s njima pošteno opeći, ja sam recimo imala jako jako loša iskustva s VV, i to sam jednom prilikom i napisala i ispričala, ali možda je netko s njima prezadovoljan, smatram da svi oni i koji rade privatno i preko hzzo imaju itekako mjesta za napredovanjem.

Curke koje ste išle na histeroskopiju, da li ste bile na bolovanju, naime dogovorila sam si histeroskopiju jer mi je došla sad M nakon negativne bete, te su mi rekli da oni histeroskopiju rade u anesteziji, paa znam jeste trebale odmor nakon toga ili ste sljedeći dan išle raditi. 

👸42 godina, hipotireoza, inz.rez. Pcos, AMH 34🧔MM 32 godina,normospermija/asthenoozospermia
    2016 vanmaterična
    2017 ivf 1 j.s.beta ❌
    2019 6j.s - icsi 1 blastica beta ❌
    2021 spontana trudnoća, inducirani pobačaj u 19 tjednu malformacija ploda
    4/2023 13 j.s - 3 oplođene Et 2 trodnevne, 1 blastica ❄ (Škvorc), beta 04.05. - ❌
    Fet 6mj 2023,beta 07.07. ❌
    04/2024 18 oocita, 11 oplođenih, 6 blastica
    17.04. ET 2 blastice
    30.04.2024 beta ❌
    (4 smrznute 2 +2) ❄️❄️❄️❄️
    Fet 10/2024 ❌
    Fet 11/2024❌

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.