Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    orchid
    30. Travanj 2024. 20:08

Bit moje objave definitivno nije bila zastrašiti nekoga tko uzima ili će uzimati Pergoveris. Vjerujem da je izrazito učinkovit, a čitala sam i istraživanja koja ga navode kao najučinkovitijeg trenutno na tržištu tako da se ne treba brinuti unaprijed 🤗 
    Opisala sam svoje osobno iskustvo gdje kao “high responder” nisam uopće reagirala i za to ne krivim ni Pergoveris ni dr R. Samo su me zanimala slična iskustva i mogući uzroci :)

👩🏻 ‘95, AMH 37,8
    👨🏻 ‘88, OAT
    Repromed
    04/2024 prekinut postupak
    05/2024 histerskopija
    06/2024 ICSI - 13 js, 2 ❄️ hiper - freeze all
    10/2024 FET - 6+4 ❤️ 10tt missed ab 💔
    02/2025 FET ❌
    03/2025 ICSI - 14 js, 3 ❄️ hiper, freeze all
    06/2025 FET ⏳

Ani32
    30. Travanj 2024. 20:29

Pozdrav cure ❤️🤗 Divim vam se na hrabrosti, jakosti i snazi u svemu sto prolazite❤️🤗
    Ovdje se toliko toga sazna i nauči❤️
    Ovako naša dijagnoza je prošireni jajovodi, AMH 8,7. Ostalo sve ok. Trenutni TSH 2,7. (jos uvijek ga spuštam do 15.5) Spermiogram - oligospermija 

Pratim vas često ali ne pišem često jer nisam jos u postupku. Konzultacije u privatnoj klinici su bile jos u 3 mj. Cekamo jos da mi se jos malo smanji TSH. 
    Ovako, rečeno mi je jos u 3 mj ove godine, da dolazimo u polikliniku sredinom 5 mj.na pregled. 
    Sto to tocno znaci pregled taj prvi?
    Dali to znaci da ce mi napraviti pregled i odmah dogovor za MPO i dati ljekove ili ce nas poslati doma iako imamo sve nalaze?  I zvat nas tek za par mjeseci? 
    To me bas muči. Saljem im mail kasnije, nadam se da ce sto prije odg. Ali eto dok se ne jave, da znam bar nesto. Vasa iskustva.. 
    Jer evo 2 tj prije ne znamo ni dali je to samo prvi pregled il se krece u postupak.. Puno je nedoumica.. Daleko smo puno od klinike, a treba sve to isplanirati jer kad se sve skupi taj mjesec nas nece biti jedno 15 dana doma ni na poslu. 
    I jos nesto sto me bas muči - dali MPO uvijek počinje s 2 danom ciklusa?
    Jer ako je tako onda nakon prvog pregleda mi je 1.6. - drugi dan ciklusa. A 30.6 mi je drugi ciklus i drugi dan ciklusa.. 
    Pa se bojim da ako dodjemo sad iza sredine 5 mj da nas nece stavit odmah u postupak, na terapiju, i onda cu propustiti 2 ciklusa iza toga uzalud do kraja 6 mj... 
    A treći ciklus krajem 7. ili 4 ciklus krajem 8. mj ne znam dal ce radit il bit na godisnjem... 
    Kako je inače, što je sljedece kada vas stavljaju u postupak nakon svih urednih prikupljenih nalaza i prvog pregleda? 
    Jer smo od 2 mj cekali konzultacije, pili suplemente, cekali moj TSH... 
    pa me strah da ce nas ljeto uhvatiti i da cemo doć tek na jesen na red... Hvala vam puno ❤️❤️

👰33 - oba jajovoda✂️ AMH 6,18 pmol/l,
    TSH ➡️1,4 (Euthyrox)
    🙎‍♂️41 - sad je sve ok (Normospermia)
    Cink, Folna, B12, Omega 3 ✔️
    💥BetaPlus IVF - 7/2024. (Gonal F + Antag.+ Ovitrelle)
    Aspiracija 18.7.2024. - 12 🥚5 oplođenih
    Transfer 23.7.,vraćena 2 zametka 3.dan ➡️Beta 1,2 ❌
    💥KBC St IVF - 6/2024 - 75 Menopur, 150 Bemfola +Ganirelix
    🌠Najsnažnije priče su one neispričane🌠

Pixi
    30. Travanj 2024. 20:44

Pozdrav Ani32,
    Ispričat ću ti svoje iskustvo. U 12. mj sam bila na pregledu, morali smo još neke pretrage obaviti i rečeno nam je da bi u 2. ili trećem mjesecu mogli na postupak.
    Naručili su me početkom drugog mjeseca, taman se potrefilo prvi dan menge. Obavili smo pregled, dobila terapiju i upute za stimulaciju sa  kojom sam započela na 2. dan ciklusa. 7. dc sam išla na folikulometriju, zatim 9. dan isto. Tada sam dobila štopericu koju sam si dala 12.dc. 36h nakon je išla aspiracija, zatim za tri dana i transfer.
    Stimulirani ciklus je bio. 
    Iskusnije cure će ti možda bolje objasniti. :)

👩🏻‍🦰35, 👩🏻‍💻42
    pokušavamo od 8/22
    1.ICSI 2mj/24: 9 js, ET-2 trodnevna, 1❄️, Beta ❌
    FET 5mj/24 1-bc, Beta❌
    2. ICSI 10/24 18js, ET-2bc, 5 ❄️, 10dnt β 204, 12dnt β 462.8, stiže curica 💓

Saniii
    30. Travanj 2024. 20:47

orchid

Čitam vas svakodnevno, ali se rijetko kada javljam. Većinom uspijem sve riješiti s informacijama koje nessbično dijelite i hvala vam na tome ❤️
    Ja sam trebala ići na prirodni postupak kod dr V čija sam i dugogodišnja pacijentica, ali sam zbog slične situacije kao Sanii odlučila promijeniti doktora i prebaciti se u Repromed (ključan mi je dr Stanić).
    U Repromedu sam dobila dugi protokol (Supercur + Pergoveris 150) jer imam AMH 37 i uvijek barem 15 antralaca. Danas sam bila na folikulometriji i osim što stimulacija nije djelovala, na jednom jajniku imam cistu od 30 mm te mi je otkriven i polip kojeg trebam odstraniti u sljedećem ciklusu. To me poprilično uzdrmalo. Je li netko bio u sličnoj situaciji da su svi nalazi ok, al stimulacija nije djelovala? 🥺 AMH 37.8, DHEAs 11, LH 4.2 FSH 5.3

Žao mi je zbog ovog prvog iskustva ,suosjećam. 
    Što se trenutne situacije tiče jel ste odradili UZV prije uzimanja Suprecura? Obično 21dc? Tada dr (barem je meni) pogleda jajnike jel su čisti tj bez cisti , potvrdi O i tad se daje zeleno svjetlo za stimulaciju.  Tvoja cista je i tad trebala bit vidljiva i sasvim moguće da ti je ona "pojela" sve hormone i zato se folikuli nisu krenuli razvijati. Il je to bio vodeći folikul koji nije puknuo tj nisi ovulirala i prerastao je u cistu i nastavio rasti, ali to je dr trebao vidjeti na tom UZVu. Što drR kaže na svu situaciju? Kako nije vidio prije polip? 
    Btw ja ne bih krivila Pergoveris na nereagiranje na terapiju nego prije Suprecur sprej , on je supresija, služi da umiri jajnike, očito kod nekih previše . 
     I nedavno sam čula simpa izjavu jedne curke kako je čula od jednog dr vani da je Pergoveris kao Ferrari među lijekovima 😅🤪. 

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️
    8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️

Saniii
    30. Travanj 2024. 20:57

Ani32 dobrodošla:)
    Ako ideš privatno uz placanje u postupak onda idete sa iducom M nakon što dogovorite protokol. Ako ideš na uputnicu ideš taj mjesec koji ste upisani na listi. A to ste zapravo sve trebali dogovorit u trećem mj.. A sa lijekovima sr kreće 2 ili 3 dc neovisno o datumu. Ne razumijem zašto bi propuštali cikluse, idete sa prvom M koja naiđe ako je takav dogovor..
    Gdje ste u postupku?

🙋‍♂️1982 normo
    FET 03/21 2bc❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️

orchid
    30. Travanj 2024. 21:20

Saniii

orchid

Čitam vas svakodnevno, ali se rijetko kada javljam. Većinom uspijem sve riješiti s informacijama koje nessbično dijelite i hvala vam na tome ❤️
    Ja sam trebala ići na prirodni postupak kod dr V čija sam i dugogodišnja pacijentica, ali sam zbog slične situacije kao Sanii odlučila promijeniti doktora i prebaciti se u Repromed (ključan mi je dr Stanić).
    U Repromedu sam dobila dugi protokol (Supercur + Pergoveris 150) jer imam AMH 37 i uvijek barem 15 antralaca. Danas sam bila na folikulometriji i osim što stimulacija nije djelovala, na jednom jajniku imam cistu od 30 mm te mi je otkriven i polip kojeg trebam odstraniti u sljedećem ciklusu. To me poprilično uzdrmalo. Je li netko bio u sličnoj situaciji da su svi nalazi ok, al stimulacija nije djelovala? 🥺 AMH 37.8, DHEAs 11, LH 4.2 FSH 5.3

Žao mi je zbog ovog prvog iskustva ,suosjećam.
    Što se trenutne situacije tiče jel ste odradili UZV prije uzimanja Suprecura? Obično 21dc? Tada dr (barem je meni) pogleda jajnike jel su čisti tj bez cisti , potvrdi O i tad se daje zeleno svjetlo za stimulaciju. Tvoja cista je i tad trebala bit vidljiva i sasvim moguće da ti je ona "pojela" sve hormone i zato se folikuli nisu krenuli razvijati. Il je to bio vodeći folikul koji nije puknuo tj nisi ovulirala i prerastao je u cistu i nastavio rasti, ali to je dr trebao vidjeti na tom UZVu. Što drR kaže na svu situaciju? Kako nije vidio prije polip?
    Btw ja ne bih krivila Pergoveris na nereagiranje na terapiju nego prije Suprecur sprej , on je supresija, služi da umiri jajnike, očito kod nekih previše .
    I nedavno sam čula simpa izjavu jedne curke kako je čula od jednog dr vani da je Pergoveris kao Ferrari među lijekovima 😅🤪.

Bila sam na uzv 20. dan ciklusa i tada je sve izgledalo ok. Imala sam po 6-7 antralaca na svakom jajniku i endometrij 7 mm. Menstruaciju sam dobila 38. dan što sam pripisala Supercuru i mojim ne baš urednim ciklusima. 
    Što se tiče današnjeg uzv i reakcije, prvo ga je iznenadio polip koji prije nije vidio pa onda cista i nikakva reakcija na terapiju. Komentirao je da se nije ovom nadao jer sam mlada i prema svim nalazima zdrava, al da nikad ne zna dok ne proba. Dosta uobičajeni komentar za prvu stimulaciju rekla bih :)  nisam dobila ništa konkretno iako sam ispitivala

👩🏻 ‘95, AMH 37,8
    👨🏻 ‘88, OAT
    Repromed
    04/2024 prekinut postupak
    05/2024 histerskopija
    06/2024 ICSI - 13 js, 2 ❄️ hiper - freeze all
    10/2024 FET - 6+4 ❤️ 10tt missed ab 💔
    02/2025 FET ❌
    03/2025 ICSI - 14 js, 3 ❄️ hiper, freeze all
    06/2025 FET ⏳

TraTinčica
    30. Travanj 2024. 21:21

Drage curke, ja sam se malo odmaknula od foruma sto zbog posla a bome zato sto me toliko mucnina ubija da sam koma i bez energije.
    Citam zaostatke i ne mogu vjerovati. Tincica jako mi je zao sto prolazis sve to, ja sam prije nego sto sam zavrsila kod prof. Simunica i IVF prosla tri klinike. Tek u IVF imam osjecaj da me se cijeni zbog mene, a ne mojih novaca. Mene se doslovno zove da me pitaju kako sam a sam prof svaki drugi dan. 
    Moj savjet je da odes na dvije tri konzultacije i odlucis po osjecaju. Jedno je sigurno, ako se neces osjecati „kao doma“ bit ce jako tesko obzirom na cijeli stres koji ovako i onako prolazimo.
    Cokoladice i Ivy drzite se 🍀
    Hypnoticpoison drzim fiiigeee ❤️❤️❤️
    Rolice, Dodo Giselle cestitam

Svima ostalima saljem puno energije. Mene ceka u subotu drugi UZV pa se nadam da mrva lijepo raste obzirom koliko mi je muka 🙈

👩🏻 44 🧔🏻 50 (OAT) Poliklinika IVF Zagreb:
    12.2019 IVF (12 oocita = 5 blastocista) ❌
    11.2021 (prvi stimulirani FET) ❌
    02.2024 (drugi stimulirani FET) 28.03. FET 2 blastociste 10.04. beta 1 = 839
    12.04. beta 2 = 2282
    21.04. UZV potvrdjena jednoplodna trudnoca 🐣❤️

Ani32
    30. Travanj 2024. 21:33

Pixi ❤️ Da, vidis vi ste morali jos neke pretrage obaviti i cak brzo dosli na red, za mjesec i pol, jel tako, a mi cemo do prve "kontrole" sve riješiti. Pa me to muči.. Cekali dok svi nalazi budu ok, pa sad da se to opet razvuče. Aaaaa.. 
    A ove prve početne nalaze sam imala od početka 2 mj, pa ne znam hoce li mi vrijediti jos neko vrijeme? Koliko inače vrijede nalazi? 
    Sanii ❤️ idemo preko hzzo. 
    Pitala sam ih u 3 mj na konzultacijama di sam poslala sve one početne nalaze, dali nas mogu upisati za hzzo, rekli su da ne mogu jer mi je TSH bio oko 5., pa dok ga smanjim smo čekali. 
    Sad je TSH 2,7, a do 15.5. ce biti jos niži. Vjerovatno oko 1,5. Znaci mozemo u postupak. 
    Ali eto tad u 3 mj su u mailu rekli ovako - sljedeca "kontrola" u drugoj polovici 5 mj. Pa sam im sad slala upit kada cemo se dogovoriti za taj dolazak, koji datum ce to točno biti. 
    Trebaju nas valjda tek staviti na hzzo listu.
    Ne znam koliko se to ceka? 
    Dali mozda ovo sto su napisali "kontrola u drugoj polovici 5 mj", dali to znaci kretanje sa terapijom itd? Ili ipak ne... 
    Cini mi se da nista jos do toga jer nas nisu uopće tražili ni spomenuli nalaze, a to su:
    Krvna grupa i RH faktor?
    Test na hepatitis B, C i HIV 1,2 ?
    Sada sam im slala upit dali moramo prije prve "kontrole" napraviti ove nalaze i dali mi mogu dati preporuku za uputnicu za ovo, pa da napravimo jos to, jer dolazimo iz daleka, ne bude da nemamo te nalaze na toj kontroli pa da nas vrate pa kazu dodji te opet za mjesec dana.
    Konzultacije preko kamere su bile kratke.
    Nisam ih mogla puno pitati jer bi ispalo da ih pilam.. Jer jednostavno sam dobila dojam da do 15. 5 nemam sto pitati, sto je i ok jer se ne zna kakav ce biti TSH pa je glupo planirati unaprijed na sljepo. 
    Ali eto bliži se datum, nalaz TSH ce biti ok. Pa sad mislim da ih napokon mogu pitati sto me zanima sve ovo vrijeme. Poliklinika je Betaplus. 
    Dali nas onda na ovoj prvoj "kontroli" ovoj trebaju upisati na hzzo i reći nam koji datum krecemo u protokol? Hvala vam puno cure ❤️ bas mi puno pomognete rijesit nedoumice ❤️

👰33 - oba jajovoda✂️ AMH 6,18 pmol/l,
    TSH ➡️1,4 (Euthyrox)
    🙎‍♂️41 - sad je sve ok (Normospermia)
    Cink, Folna, B12, Omega 3 ✔️
    💥BetaPlus IVF - 7/2024. (Gonal F + Antag.+ Ovitrelle)
    Aspiracija 18.7.2024. - 12 🥚5 oplođenih
    Transfer 23.7.,vraćena 2 zametka 3.dan ➡️Beta 1,2 ❌
    💥KBC St IVF - 6/2024 - 75 Menopur, 150 Bemfola +Ganirelix
    🌠Najsnažnije priče su one neispričane🌠

Saniii
    30. Travanj 2024. 21:45

Orchid evo ne znam što reći, ocito dugi protokol nije za svakoga, ali kako znati ako ga ne isprobamo 😏, koliko vidim nije bilo propusta od dr ,ti očito imaš duže cikluse I kasnije O obzirom na tanji endo, pa moguce da se tacista razvila nakon O i krenula rasti od hormona.

Kad si vadila amh, i koliko si prije antralaca inače imala? To mi nekako malo na tako visok amh. Ja imam otprilike toliko i koji više na duplo manji amh. Jel imas pcos? Koji je iduci korak, histeroskopija? 
    Ani32 aha, onda tek ćete sad na ovoj kontroli dogovorit kad ćete na listu za postupak, ovisno o njihovoj popunjenosti, dakle ne krećete sad u postupak. Dobit ćeš kontracepciju i cekat datum koji ti odrede i to će bit početak ciklusa kad krecete sa protokolom. Injekcije ćeš dobiti tek kad krenete u postupak. Bit će tu još dolazaka nažalost.
    Btw na konzultacijama koje pretpostavljam si platila bez obzira sto su online imaš pravo pitati sve što te zanima, zato konzultacije i služe, to nije pilanje  :)

🙋‍♂️1982 normo
    FET 03/21 2bc❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️

Čokoladica 🍀
    30. Travanj 2024. 22:05

TraTinčica

Drage curke, ja sam se malo odmaknula od foruma sto zbog posla a bome zato sto me toliko mucnina ubija da sam koma i bez energije.
    Citam zaostatke i ne mogu vjerovati. Tincica jako mi je zao sto prolazis sve to, ja sam prije nego sto sam zavrsila kod prof. Simunica i IVF prosla tri klinike. Tek u IVF imam osjecaj da me se cijeni zbog mene, a ne mojih novaca. Mene se doslovno zove da me pitaju kako sam a sam prof svaki drugi dan.
    Moj savjet je da odes na dvije tri konzultacije i odlucis po osjecaju. Jedno je sigurno, ako se neces osjecati „kao doma“ bit ce jako tesko obzirom na cijeli stres koji ovako i onako prolazimo.
    Cokoladice i Ivy drzite se 🍀
    Hypnoticpoisondrzim fiiigeee ❤️❤️❤️
    Rolice, Dodo Giselle cestitam

Svima ostalima saljem puno energije. Mene ceka u subotu drugi UZV pa se nadam da mrva lijepo raste obzirom koliko mi je muka 🙈

TraTincica, neka mukice, samo da beba raste, sve se pretrpi ❤️❤️
    Moram se slozit sa Tratincicom i pohvalit pol. ivf. Ovo sto citam o beta+ mi sve zvuci cudno i mogu reci da sam ja u pol. Ivf dobila drugaciji tretman. Zasad sam jako zadovoljna. Nadam se da ce tako i ostati.
    Sanjuska moze 6.5. Uzv fet 😊

👱‍♀️ 36, hipo, hashi, amh 44,5 👨‍🦳 normo
    ~ '22. Missed ab (prir. tr.) 💔
    ~ '23. 2 x IUI ❌️❌️
    ~ 04/24 1. IVF - 13 🥚, 9 opl. - 4 bc, 3❄️, β ❌️
    ~ 05/24 prir. FET - 1 bc, β ❌️
    Histero✅️ Kariogram✅️ Trombofilija✅️
    ~ 09/24 stim. FET - 1 bc, 12dnt β 421, 14dnt β 1170, 6w0d ❤️, Panorama low risk 🩷

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.