Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    orchid
    30. Travanj 2024. 21:20

Saniii

orchid

Čitam vas svakodnevno, ali se rijetko kada javljam. Većinom uspijem sve riješiti s informacijama koje nessbično dijelite i hvala vam na tome ❤️
    Ja sam trebala ići na prirodni postupak kod dr V čija sam i dugogodišnja pacijentica, ali sam zbog slične situacije kao Sanii odlučila promijeniti doktora i prebaciti se u Repromed (ključan mi je dr Stanić).
    U Repromedu sam dobila dugi protokol (Supercur + Pergoveris 150) jer imam AMH 37 i uvijek barem 15 antralaca. Danas sam bila na folikulometriji i osim što stimulacija nije djelovala, na jednom jajniku imam cistu od 30 mm te mi je otkriven i polip kojeg trebam odstraniti u sljedećem ciklusu. To me poprilično uzdrmalo. Je li netko bio u sličnoj situaciji da su svi nalazi ok, al stimulacija nije djelovala? 🥺 AMH 37.8, DHEAs 11, LH 4.2 FSH 5.3

Žao mi je zbog ovog prvog iskustva ,suosjećam.
    Što se trenutne situacije tiče jel ste odradili UZV prije uzimanja Suprecura? Obično 21dc? Tada dr (barem je meni) pogleda jajnike jel su čisti tj bez cisti , potvrdi O i tad se daje zeleno svjetlo za stimulaciju. Tvoja cista je i tad trebala bit vidljiva i sasvim moguće da ti je ona "pojela" sve hormone i zato se folikuli nisu krenuli razvijati. Il je to bio vodeći folikul koji nije puknuo tj nisi ovulirala i prerastao je u cistu i nastavio rasti, ali to je dr trebao vidjeti na tom UZVu. Što drR kaže na svu situaciju? Kako nije vidio prije polip?
    Btw ja ne bih krivila Pergoveris na nereagiranje na terapiju nego prije Suprecur sprej , on je supresija, služi da umiri jajnike, očito kod nekih previše .
    I nedavno sam čula simpa izjavu jedne curke kako je čula od jednog dr vani da je Pergoveris kao Ferrari među lijekovima 😅🤪.

Bila sam na uzv 20. dan ciklusa i tada je sve izgledalo ok. Imala sam po 6-7 antralaca na svakom jajniku i endometrij 7 mm. Menstruaciju sam dobila 38. dan što sam pripisala Supercuru i mojim ne baš urednim ciklusima. 
    Što se tiče današnjeg uzv i reakcije, prvo ga je iznenadio polip koji prije nije vidio pa onda cista i nikakva reakcija na terapiju. Komentirao je da se nije ovom nadao jer sam mlada i prema svim nalazima zdrava, al da nikad ne zna dok ne proba. Dosta uobičajeni komentar za prvu stimulaciju rekla bih :)  nisam dobila ništa konkretno iako sam ispitivala

👩🏻 ‘95, AMH 37,8
    👨🏻 ‘88, OAT
    Repromed
    04/2024 prekinut postupak
    05/2024 histerskopija
    06/2024 ICSI - 13 js, 2 ❄️ hiper - freeze all
    10/2024 FET - 6+4 ❤️ 10tt missed ab 💔
    02/2025 FET ❌
    03/2025 ICSI - 14 js, 3 ❄️ hiper, freeze all
    06/2025 FET 🩵
    https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20260220/e/Pregnancy+Ticker/dt/5/k/1464/preg.png

TraTinčica
    30. Travanj 2024. 21:21

Drage curke, ja sam se malo odmaknula od foruma sto zbog posla a bome zato sto me toliko mucnina ubija da sam koma i bez energije.
    Citam zaostatke i ne mogu vjerovati. Tincica jako mi je zao sto prolazis sve to, ja sam prije nego sto sam zavrsila kod prof. Simunica i IVF prosla tri klinike. Tek u IVF imam osjecaj da me se cijeni zbog mene, a ne mojih novaca. Mene se doslovno zove da me pitaju kako sam a sam prof svaki drugi dan. 
    Moj savjet je da odes na dvije tri konzultacije i odlucis po osjecaju. Jedno je sigurno, ako se neces osjecati „kao doma“ bit ce jako tesko obzirom na cijeli stres koji ovako i onako prolazimo.
    Cokoladice i Ivy drzite se 🍀
    Hypnoticpoison drzim fiiigeee ❤️❤️❤️
    Rolice, Dodo Giselle cestitam

Svima ostalima saljem puno energije. Mene ceka u subotu drugi UZV pa se nadam da mrva lijepo raste obzirom koliko mi je muka 🙈

👩🏻 44 🧔🏻 50 (OAT) Poliklinika IVF Zagreb:
    12.2019 IVF (12 oocita = 5 blastocista) ❌
    11.2021 (prvi stimulirani FET) ❌
    02.2024 (drugi stimulirani FET) 28.03. FET 2 blastociste 10.04. beta 1 = 839
    12.04. beta 2 = 2282
    21.04. UZV potvrdjena jednoplodna trudnoca 🐣❤️

Ani32
    30. Travanj 2024. 21:33

Pixi ❤️ Da, vidis vi ste morali jos neke pretrage obaviti i cak brzo dosli na red, za mjesec i pol, jel tako, a mi cemo do prve "kontrole" sve riješiti. Pa me to muči.. Cekali dok svi nalazi budu ok, pa sad da se to opet razvuče. Aaaaa.. 
    A ove prve početne nalaze sam imala od početka 2 mj, pa ne znam hoce li mi vrijediti jos neko vrijeme? Koliko inače vrijede nalazi? 
    Sanii ❤️ idemo preko hzzo. 
    Pitala sam ih u 3 mj na konzultacijama di sam poslala sve one početne nalaze, dali nas mogu upisati za hzzo, rekli su da ne mogu jer mi je TSH bio oko 5., pa dok ga smanjim smo čekali. 
    Sad je TSH 2,7, a do 15.5. ce biti jos niži. Vjerovatno oko 1,5. Znaci mozemo u postupak. 
    Ali eto tad u 3 mj su u mailu rekli ovako - sljedeca "kontrola" u drugoj polovici 5 mj. Pa sam im sad slala upit kada cemo se dogovoriti za taj dolazak, koji datum ce to točno biti. 
    Trebaju nas valjda tek staviti na hzzo listu.
    Ne znam koliko se to ceka? 
    Dali mozda ovo sto su napisali "kontrola u drugoj polovici 5 mj", dali to znaci kretanje sa terapijom itd? Ili ipak ne... 
    Cini mi se da nista jos do toga jer nas nisu uopće tražili ni spomenuli nalaze, a to su:
    Krvna grupa i RH faktor?
    Test na hepatitis B, C i HIV 1,2 ?
    Sada sam im slala upit dali moramo prije prve "kontrole" napraviti ove nalaze i dali mi mogu dati preporuku za uputnicu za ovo, pa da napravimo jos to, jer dolazimo iz daleka, ne bude da nemamo te nalaze na toj kontroli pa da nas vrate pa kazu dodji te opet za mjesec dana.
    Konzultacije preko kamere su bile kratke.
    Nisam ih mogla puno pitati jer bi ispalo da ih pilam.. Jer jednostavno sam dobila dojam da do 15. 5 nemam sto pitati, sto je i ok jer se ne zna kakav ce biti TSH pa je glupo planirati unaprijed na sljepo. 
    Ali eto bliži se datum, nalaz TSH ce biti ok. Pa sad mislim da ih napokon mogu pitati sto me zanima sve ovo vrijeme. Poliklinika je Betaplus. 
    Dali nas onda na ovoj prvoj "kontroli" ovoj trebaju upisati na hzzo i reći nam koji datum krecemo u protokol? Hvala vam puno cure ❤️ bas mi puno pomognete rijesit nedoumice ❤️

👰33 - oba jajovoda✂️ AMH 6,18 pmol/l,
    TSH ➡️1,4 (Euthyrox)
    🙎‍♂️41 - sad je sve ok (Normospermia)
    Cink, Folna, B12, Omega 3 ✔️
    💥BetaPlus IVF - 7/2024. (Gonal F + Antag.+ Ovitrelle)
    Aspiracija 18.7.2024. - 12 🥚5 oplođenih
    Transfer 23.7.,vraćena 2 zametka 3.dan ➡️Beta 1,2 ❌
    💥KBC St IVF - 6/2024 - 75 Menopur, 150 Bemfola +Ganirelix
    🥚6 jajnih stanica. 5 nezrelih. 1 oplođena. Transfer 2 dan. Beta ➡️ 0
    🌠Najsnažnije priče su one neispričane🌠

Saniii
    30. Travanj 2024. 21:45

Orchid evo ne znam što reći, ocito dugi protokol nije za svakoga, ali kako znati ako ga ne isprobamo 😏, koliko vidim nije bilo propusta od dr ,ti očito imaš duže cikluse I kasnije O obzirom na tanji endo, pa moguce da se tacista razvila nakon O i krenula rasti od hormona.

Kad si vadila amh, i koliko si prije antralaca inače imala? To mi nekako malo na tako visok amh. Ja imam otprilike toliko i koji više na duplo manji amh. Jel imas pcos? Koji je iduci korak, histeroskopija? 
    Ani32 aha, onda tek ćete sad na ovoj kontroli dogovorit kad ćete na listu za postupak, ovisno o njihovoj popunjenosti, dakle ne krećete sad u postupak. Dobit ćeš kontracepciju i cekat datum koji ti odrede i to će bit početak ciklusa kad krecete sa protokolom. Injekcije ćeš dobiti tek kad krenete u postupak. Bit će tu još dolazaka nažalost.
    Btw na konzultacijama koje pretpostavljam si platila bez obzira sto su online imaš pravo pitati sve što te zanima, zato konzultacije i služe, to nije pilanje  :)

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️
    8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️

Čokoladica 🍀
    30. Travanj 2024. 22:05

TraTinčica

Drage curke, ja sam se malo odmaknula od foruma sto zbog posla a bome zato sto me toliko mucnina ubija da sam koma i bez energije.
    Citam zaostatke i ne mogu vjerovati. Tincica jako mi je zao sto prolazis sve to, ja sam prije nego sto sam zavrsila kod prof. Simunica i IVF prosla tri klinike. Tek u IVF imam osjecaj da me se cijeni zbog mene, a ne mojih novaca. Mene se doslovno zove da me pitaju kako sam a sam prof svaki drugi dan.
    Moj savjet je da odes na dvije tri konzultacije i odlucis po osjecaju. Jedno je sigurno, ako se neces osjecati „kao doma“ bit ce jako tesko obzirom na cijeli stres koji ovako i onako prolazimo.
    Cokoladice i Ivy drzite se 🍀
    Hypnoticpoisondrzim fiiigeee ❤️❤️❤️
    Rolice, Dodo Giselle cestitam

Svima ostalima saljem puno energije. Mene ceka u subotu drugi UZV pa se nadam da mrva lijepo raste obzirom koliko mi je muka 🙈

TraTincica, neka mukice, samo da beba raste, sve se pretrpi ❤️❤️
    Moram se slozit sa Tratincicom i pohvalit pol. ivf. Ovo sto citam o beta+ mi sve zvuci cudno i mogu reci da sam ja u pol. Ivf dobila drugaciji tretman. Zasad sam jako zadovoljna. Nadam se da ce tako i ostati.
    Sanjuska moze 6.5. Uzv fet 😊

👱‍♀️ 36, hipo, hashi, amh 44,5 👨‍🦳 normo
    ~ '22. Missed ab (prir. tr.) 💔
    ~ '23. 2 x IUI ❌️❌️
    ~ 04/24 1. IVF - 13 🥚, 9 opl. - 4 bc, 3❄️, β ❌️
    ~ 05/24 prir. FET - 1 bc, β ❌️
    Histero✅️ Kariogram✅️ Trombofilija✅️
    ~ 09/24 stim. FET - 1 bc, 12dnt β 421, 14dnt β 1170, 6w0d ❤️, Panorama low risk 🩷

Dodo87
    30. Travanj 2024. 22:09

I moje pohvale idu za IVF 🎊

👩1987, AMH 2.1 pmol/l, histero✅️, kariogrami✅️, MTHFR homoz., PAI1 heteroz.
    🧔‍♂️1987 sve OK
    Naš put počinje 2019. 🍀
    1. IVF 2020. ET - 👧💜
    2. i 3. FET 2023. ⛔️⛔️
    4. ET 2024. missed ab, 8tt. 💔
    5. i 6. ET 2024. ⛔️⛔️
    7. ET 2/2025, biokemijska ⛔️
    8. FET 4/2025, blighted ovum ⛔️
    dodo87.forum@gmail.com

orchid
    30. Travanj 2024. 22:11

Saniii

Orchid evo ne znam što reći, ocito dugi protokol nije za svakoga, ali kako znati ako ga ne isprobamo 😏, koliko vidim nije bilo propusta od dr ,ti očito imaš duže cikluse I kasnije O obzirom na tanji endo, pa moguce da se tacista razvila nakon O i krenula rasti od hormona.

Kad si vadila amh, i koliko si prije antralaca inače imala? To mi nekako malo na tako visok amh. Ja imam otprilike toliko i koji više na duplo manji amh. Jel imas pcos? Koji je iduci korak, histeroskopija?
    Ani32 aha, onda tek ćete sad na ovoj kontroli dogovorit kad ćete na listu za postupak, ovisno o njihovoj popunjenosti, dakle ne krećete sad u postupak. Dobit ćeš kontracepciju i cekat datum koji ti odrede i to će bit početak ciklusa kad krecete sa protokolom. Injekcije ćeš dobiti tek kad krenete u postupak. Bit će tu još dolazaka nažalost.
    Btw na konzultacijama koje pretpostavljam si platila bez obzira sto su online imaš pravo pitati sve što te zanima, zato konzultacije i služe, to nije pilanje :)

Inače sam uvijek imala više od 20 antralaca , zadnji uzv u siječnju kod dr V sam imala više od 30. očito se ovaj ciklus sve poklopilo kako ne treba. Dobila sam danas Proveru 2x1 i trebam im se javiti za hosteroskopiju kad dodje menstruacija.

Jedino što mi je sada sumnjivo i što se nisam sjetila pitati je to da mi je dr R inicijalno rekao sa s pikanjem krećem 2 dc, a sestra mi je kad sam zvala rekla da krećem tek 5 dc. Znam da Supercur radi supresiju pa se nije trebao izdvojiti vodeći folikul u to vrijeme, al mi nikako nije jasno što se na kraju dogodilo
    Znam da ništa ne mogu promijeniti, al ne mogu pomoći overthinkeru u sebi  :)

👩🏻 ‘95, AMH 37,8
    👨🏻 ‘88, OAT
    Repromed
    04/2024 prekinut postupak
    05/2024 histerskopija
    06/2024 ICSI - 13 js, 2 ❄️ hiper - freeze all
    10/2024 FET - 6+4 ❤️ 10tt missed ab 💔
    02/2025 FET ❌
    03/2025 ICSI - 14 js, 3 ❄️ hiper, freeze all
    06/2025 FET 🩵
    https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20260220/e/Pregnancy+Ticker/dt/5/k/1464/preg.png

Hypnoticpoison
    30. Travanj 2024. 22:31

I ja također bih pohvalila polikliniku IVF. Tamo smo godinu i pol i u tih godinu i pol nije prošao mjesec a da nismo bili kod njih, a kad smo krenuli sa postupcima, to ni ne moram posebno naglašavati koliko puta sam bila tamo. I prvi postupak smo sami financirali, gdje nas je profesor doslovno odgovarao od plaćanja jer smo bili na listi za tri mjeseca, ali suprug i ja smo se dogovorili da ćemo svejedno platiti. I nakon što je došlo do trudnoće, kod drugog kontrolnog ultrazvuka je profesor utvrdio da je došlo do missed ab i moram reći da od tada stvarno još i više gleda za nas. I sam mi je uradio Pipelle biopsiju endometrija, poslao me endokrinologu, morala sam ponavljati sve briseve i papu i ništa nije htio prepustiti slučaju. A drugi i sad ovaj postupak sam išla preko HZZO i ni u jednom trenu, ni u jednoj stimulaciji i folikulometriji nisam ostala zakinuta, još se i ispričavao što sam zbog vađenja estradiola morala doći dva dana zaredom. I sve što nam je obećao, sve je ispoštovao, tako da od mene najprije profesor, a onda i svi ostali imaju veeeeeliko ❤.

🏥 Poliklinika IVF
    2023: 3X IUI : ❌️ ❌️ ❌️
    1.IVF: 07/23 ➕️ ❤ missed abortion 😭 💔 🤍 👼

2.IVF: 01/24 - 8 oocita -3 zrele, nije došlo do oplodnje ❌️
    3.IVF: 04/24 ➡️ ICSI ➡️ 1.beta 697 ; 2.beta 1313
    Veritas test - low risk, stiže princezica, naša dugica 🌈 👑💜 🙏

"Radujem se uspjehu drugih, jer uspjeha ima dovoljno za sve"!
    💪💪🤞🤞🍀🍀❤❤

sanjushka
    30. Travanj 2024. 22:35

Ani32, ja ću se isto složit sa Sanii, po ovome šta si napisala vi još niste na njihovoj listi za hzzo, a oni navodno nemaju mjesta do jeseni i potpisivanja novog ugovora tako da ne znam kako ćete to izvest.. Jedino ako vam stvarno čuvaju mjesto ali onda bi ti negdje na nalazu pisalo planiran postupak u svibnju ili kad već, a ne kontrola.. 
    Ja sam bila kod njih na konzultacijama u studenom, sve je bilo ok s nalazima i upisali su me na listu za veljaču.. 

👩🏼 37, endometrioza, AMH <0.44µg/L
    🧔‍♂️ 32, sve ok
    ✴️KBC Rijeka
    2 stimulacije
    ▫️11/20 - zamrzavanje stanica
    ▫️4/23 - 2🥚, 1 trodnevni ➡️ ➖
    2 prirodna
    ▫️9/23, ✖️
    ▫️10/23, 1 trodnevni ➡️ ➖
    ✴️Beta+ (1 stim)
    ▫️2/24, 1🥚, 1 dvodnevni ➡️ blighted ovum💔
    ✴️Repromed (6 stim)
    ▫️6/24 prekinut postupak
    ▫️9/24, 3🥚, 1bc ➡️ missed ab 💔
    ▫️2/25, 2🥚, 2 3d ➡️ ➖
    ▫️4/25, 2🥚, 1bc ➡️ biokemijska 💔
    ▫️6/25, 3🥚, 1bc ➡️ freeze ❄️
    ▫️9/25, 5🥚, 2bc ➡️ 1❄️/ 1➡️ biokemijska 💔

📧 s88.forum@gmail.com

jabukica
    30. Travanj 2024. 23:04

Svatko uvijek hvali svoje, pa ću i ja polikliniku IVF. 
    Od 2021. do 2023. sam bila u Petrovoj kod dr.V i malo je reći da sam zadnjih 6 mjeseci iz Petrove izlazila s takvom ljutnjom da to nije bilo normalno. Ja sam onaj tip koji vjeruje da dr. uvijek radi najbolje i vjerujem im u potpunosti, zaključak je da sam kroz Petrovu shvatila što od doktora ne želim. 
    Nakon missed ab. u petrovoj odlučila sam više ne ići tamo i počela sam istraživati forume. Doslovno sam pročitala sve i svašta, do unazad nekoliko godina. Dvojba je na kraju bila između dr. Lučingera i dr. Grbavca i odluka je pala na IVF i dr. G.
    Samo ću reći da me dragi Bog tamo poslao, takav tretman nisam očekivala ni u snu. Prve konzultacije su trajale sat vremena - gdje nam je doslovno objasnio sve što u Petrovoj nikad nismo saznali. Došli smo s namjerom plaćanja postupka ali nam je predložio da se zapišem za listu hzzo i pričekamo. Odlučili smo pričekati 6 mj za hzzo, a za to vrijeme smo tempirali odnose što nije urodilo plodom.
    Sav tretman koji sam tamo dobila preko hzzo je takav da nemam nikakv osjećaj da smo preko hzzoa - zovu, pitaju, objašnjavaju, tješe. Stvarno sam prezadovoljna. Odlučila sam trudnoću voditi kod dr. G jer mu vjerujem u potpunosti i nema šanse da bi otišla negdje drugdje.
    Eto, toliko od mene. Malo sam se raspisala 🙈

I samo da kažem, Tinčice, drži se i istjeraj stvari na čistac - ovaj tretman što si dobila u Beta + nema veze sa zdravim razumom, a posebno što si to sve platila. Šaljem zagrljaj! ❤️

👩🏼 - '94, PCOS, AMH 136.7 pmol/L (60.5 ng/mL), 👨🏽 - '93, normo
    Pokušavamo od 5/2021. Od 12/2021 do 3/2023 Petrova - Letrozol
    1/2023 - 8tt missed ab.

Od 3/2023 Poliklinika IVF.
    10/2023 - 1. IVF rekovelle+cetrotide+decapeptyl - 5 ❄️, blagi hiper.
    26.1. FET 1BC, 7dnt +, beta 8dnt 104, beta 10dnt 313, beta 12dnt 809, 6+4 💗➡️ stiže dječak

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani