Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    jane23
    26. Veljača 2025. 18:17

Mukii

Hvala ti na info! Kako to da ste se odlucili za drugu doktoricu? Meni je rekao da se oni izmijenjuju i da ne garantira da ce mi samo on biti doktor u procesu IVF-a

Mi smo uzeli onaj paket “obrada neplodnosti” pa mi je dr. Strelec obavio ultrazvuk i savjetovao da napravim prohodnost jajovoda jer smo planirali inseminaciju. Htjela sam to obaviti sto prije, ali posto je bilo ljeto savjetovao mi je da pricekamo da se njegove kolegice vrate s go pa da one to odrade jer “to bolje rade od njega”. Vjerujem da bi i on to super odradio, ali mozda nije nesto sto voli raditi. Generalno sam stvarno bila zadovoljna s njim. Savjetovao je da muz uzima Profertil. 
    Kad smo obavili sve pretrage, pitali su me koga smo odabrali pa smo se odlucili za dr. Sirovec. Radila sam 2 inseminacije i nisam bas stekla dojam da se doktori izmjenjuju, osim ukoliko se netko od njih razboli ili ako se nesto desi. 

👱‍♀️35 god, AMH 24.1 pmol/L, hashimoto (Euthyrox 50 ug), trombofilija i karogram ✅ 🧔‍♂️ 35 god, spermiogram ✅, kariogram ✅
    11.2024.&01.2025. 2 inseminacije - 2 biokem. trudnoće /// 04.2025. 1. IVF blaga stimulacija (Clomid+Bemfola+Orgalutran) - ET 2 js, nema ❄️, negativan test /// ⏳ 06.2025. 💉 Rekovelle + Ganirelix 💊 vitamin D, melatonin, q10, omega

Joka95
    26. Veljača 2025. 19:28

Sirenaa divne vijesti,čestitke 🥰🥰🥰

👩‍🦰 - 30, AMH 5.5 ,endometrioza l.jajnika,MTHFR 🧬
    👦 -43, zdrav ko dren
    Poliklinika CITO - 2021./2022. 4 postupka, 3ET ❌️❌️❌️
    Kbc Split :
    1.04/23- ET 1 🍀- biokemijska trudnoća 💔
    2.ET 3/24 - beta 👎,2 ❄️❄️
    1/25- 1.FET beta 👎
    Vjeruj, i sve što treba doći, doći će ... 🩷

beba2025❤
    26. Veljača 2025. 19:57

LaVi

beba2019

Čestitke na betama 🩵
    Cure,da li koja koristi terapiju za inzulinsku rezistenciju?
    Ako da….
    Nakon koliko vremena vam se to dovelo u red?

Ja pijem terapiju za inzulinsku, glucophage xr 1000,jednu tabletu navečer
    Evo već skoro dvije godine pijem i okej mi je
    Ma da treba paziti na prehranu i kretanje
    Dakle sama terapija zapravo ne pomaže bez ovog ostalog
    Mene su čak stavili i na dvije tablete ali ništa od tog ako ne pazimo na prehranu.

.. hvala ti puno na odgovoru ☺️ divna si☺️..ja svakako imam problema s kilažom i baš me to muči,jer sam čitav život imala 50kg do trudnoće...i zadnjih nekoliko godina sam debela i nikako se toga riješiti😟ali,možda ovaj put uspijem🤍

Ivis
    26. Veljača 2025. 20:08

Drage moje cure, evo mene konačno s nekim vijestima. Javili su nam se iz Praga i od dva smrzlića, jedan je neuploidan, a drugi je ok 🥳
    Mišljenje doktora je da je od 15 folikula na kraju uspjela samo jedna blastocista zbog kombinacije lošeg spermiograma i translokacije kod mog muža. Ali evo, imamo 1 ❄️ koja ima šanse i to me baš razveselilo 🤗
    Nadam se da će transfer biti u ožujku ovisno o početku ciklusa, međutim, nakon punkcije mi se poremetio ciklus prvi put u životu. Uranila mi je menstruacija 10 dana i sad pretpostavljam da se dalje ravnam po njoj. 
    Da li je koja od vas imala situaciju da je nakon punkcije imala pomaknuti ciklus i koliko je trebalo da se vrati u ravnotežu?
    Također, tražili su me iz Praga da odradim imunološka testiranja. Jeste li vi radile takva tesitranja i što je sve to uključivalo?

👩🏻35👦🏻34
    👩🏻 Sve ok
    👦🏻 oligoasthenozoospermia, kariogram: recipročna translokacija
    Pokušavamo od 2021.
    Vuk Vrhovec - obrada od 01/2024. Upućeni na inozemstvo
    PFC Prag
    ICSI- 01/25. Pergoveris,Orgalutran,Clexane, DecAPEPTYL 0.1 mg 3x
    Punkcija: 17 oocita, 15 zdravih🥚, 11 oplođeno, 2 blastociste ❄️❄️, PGT analiza🧬, ostaje 1 ❄️
    04/25 FET 🤍1.beta (14dpt):1354, 2.beta (16dnt): 4294, imamo ❤️
    ivis11062@gmail.com

Xoxo23
    26. Veljača 2025. 20:21

Ivis nakon stimulacije je normalno ukoliko ne ideš odma na transfer da dobiješ M par dana nakon aspiracije. 😄 

beba2019 ja sam tek sad vidila tvoje pitanje. Ja pijem Siofor 500 i pazim donekle na prehranu, ne strogo ali pokušavam šta manje ugljikohidrata i ništa slatko ovako bez vlakana, proteina, masti prije toga. Preporuka za knjigu Glukozna revolucija ukoliko imaš inzulinsku. Doktorica mi je rekla da budem na 1800 kalorija otprilike šta mi je i dovoljno. 

29yo👩🏼‍🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
    32yo 👱🏼‍♂️10/24 spermiogram uredan ✅
    01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
    1.KBC Split - IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️ (hiper, freeze all)
    FET 01/25 - 7dpt ➕.. 11dpt beta 26💔
    FET 04/25 - 7dpt ➕… 13dpt beta 580, 15 dpt 1016, 5+6 💔
    FET 07/25 ⏳

Sirenaa
    26. Veljača 2025. 20:27

Ivis

Drage moje cure, evo mene konačno s nekim vijestima. Javili su nam se iz Praga i od dva smrzlića, jedan je neuploidan, a drugi je ok🥳
    Mišljenje doktora je da je od 15 folikula na kraju uspjela samo jedna blastocista zbog kombinacije lošeg spermiograma i translokacije kod mog muža. Ali evo, imamo 1❄️ koja ima šansei to me baš razveselilo🤗
    Nadam se da će transfer biti u ožujku ovisno o početku ciklusa, međutim, nakon punkcije mi se poremetio ciklus prvi put u životu. Uranila mi je menstruacija 10 dana i sad pretpostavljam da se dalje ravnam po njoj.
    Da li je koja od vas imala situaciju da je nakon punkcije imala pomaknuti ciklus i koliko je trebalo da se vrati u ravnotežu?
    Također, tražili su me iz Praga da odradim imunološka testiranja. Jeste li vi radile takva tesitranja i što je sve to uključivalo?

Super vijesti 🤞
    Neka ta jedna bude dobitna.
    Ja sm nakon punkcije jako brzo dobila tako da ti je to normalno i kasnije su mi ciklusi bili normalni.

👩🏻 33g AMH 9,3 pmol/L, PAI-1 4G/4G Homozigot, imunološki nalazi ✔️ kariogram ✔️histero
    🧑🏻 36 g ✔️pokusavamo od 12/20
    5/2021 missed 7tt, 8/21 , 4/22 biokemijske
    2/23 AIH previse folikula, 3/23, 5 folikula popucali prije aspiracije
    IVF 6/23 Bemfola 225, 21 🥚, 10 🐧
    8/23 FET 🐧❌, 9/23FET🐧❌, 10/23🐧❌, 1/24
    FET🐧❌, 3/24 FET🐧🐧❌, 10/24 FET 🐧🐧❌
    2/25 FET 🐧🐧 ,12 dpt beta 139 IU/L, 14 dpt 250, 16 dpt 596, 7 tt Blighted Ovum

• Mukii
    26. Veljača 2025. 20:40

jane23

Mukii

Hvala ti na info! Kako to da ste se odlucili za drugu doktoricu? Meni je rekao da se oni izmijenjuju i da ne garantira da ce mi samo on biti doktor u procesu IVF-a

Mi smo uzeli onaj paket “obrada neplodnosti” pa mi je dr. Strelec obavio ultrazvuk i savjetovao da napravim prohodnost jajovoda jer smo planirali inseminaciju. Htjela sam to obaviti sto prije, ali posto je bilo ljeto savjetovao mi je da pricekamo da se njegove kolegice vrate s go pa da one to odrade jer “to bolje rade od njega”. Vjerujem da bi i on to super odradio, ali mozda nije nesto sto voli raditi. Generalno sam stvarno bila zadovoljna s njim. Savjetovao je da muz uzima Profertil.
    Kad smo obavili sve pretrage, pitali su me koga smo odabrali pa smo se odlucili za dr. Sirovec. Radila sam 2 inseminacije i nisam bas stekla dojam da se doktori izmjenjuju, osim ukoliko se netko od njih razboli ili ako se nesto desi.

Aha sada mi je jasno, ma i meni djeluje skroz korektan, odgovorio mi je na sva pitanja, vjerujem da cu biti zadovoljna. S obzirom da si u Betaplusu takodjer preko HZZO-a jesi li mozda razgovarala s doktoricom o samoj aspiraciji? Naime meni je doktor rekao da njihova praksa nije raditi aspiraciju u anesteziji, da to nije bol koja se ne da izdrzati i da tom prilikom daju neke lijekove. Sama anestezija se nadoplacuje dodatno nekih 150 eura sto i nije tako strasno, a koliko sam citala to moze biti dosta bolno

👱‍♀️ 31g
    🧔🏻‍♂️34 g
    Idiopatska neplodnost
    VV
    12/24 inseminacija - ❌
    2/25 inseminacija - ❌
    Betaplus
    ⏳ 4/25 - IVF (Menopur, Orgalutran, Ovitrelle) - 10 oplodjenih js - 4 blastice, 1 vracena (3 ❄️) 8dnt beta 75, 10 dnt beta 180…imamo ❤️+❤️

• Hope82
    26. Veljača 2025. 21:10

Pozdrav! Cestitke svima na betama, sretno svima koje cekaju. Kad pijete ciklu, cijedite li ju ili pijete sokove? Koji je najbolji sok, gdje ga kupiti?

👨42 👩43
    U postupku od 2024. Prije toga je uspješno ostvarena trudnoca i dva spontana (PAI, AMH 8)
    1. Ivf 7/24, 3🐣, 2 oplodjene/vracene ❌️
    2. Ivf 8/24 4 prazna folikula
    3. Ivf 9/24 5🐣, dvije vracene ❌️, 1 🐧
    4. Fef 10/24 ❌️
    5. Ivf 3/25 3🐣2 prazna, 5i dan vracene 2 blastice (terapija: cyclogest, prolux, clexane, folna)❌️
    6. Cista-prekinut postupak
    7. IVF 5/25 2 prazna, 2 puna, 1 sveži transfer 5. dan❌️
    8. 6/25 1 🐣 transfer blastice❌️

beba2025❤
    26. Veljača 2025. 21:16

Xoxo23

Ivisnakon stimulacije je normalno ukoliko ne ideš odma na transfer da dobiješ M par dana nakon aspiracije. 😄

beba2019 ja sam tek sad vidila tvoje pitanje. Ja pijem Siofor 500 i pazim donekle na prehranu, ne strogo ali pokušavam šta manje ugljikohidrata i ništa slatko ovako bez vlakana, proteina, masti prije toga. Preporuka za knjigu Glukozna revolucija ukoliko imaš inzulinsku. Doktorica mi je rekla da budem na 1800 kalorija otprilike šta mi je i dovoljno.

.. hvala ti puno na odgovoru ☺️ baš ću potražiti knjigu..ja ne jedem meso,tako da su mi ugljikohidrati i slatko uvijek glavni...ali, svakako je vrijeme za potruditi se ☺️ hvala ti💜🌈

jane23
    26. Veljača 2025. 21:46

Mukii

Aha sada mi je jasno, ma i meni djeluje skroz korektan, odgovorio mi je na sva pitanja, vjerujem da cu biti zadovoljna. S obzirom da si u Betaplusu takodjer preko HZZO-a jesi li mozda razgovarala s doktoricom o samoj aspiraciji? Naime meni je doktor rekao da njihova praksa nije raditi aspiraciju u anesteziji, da to nije bol koja se ne da izdrzati i da tom prilikom daju neke lijekove. Sama anestezija se nadoplacuje dodatno nekih 150 eura sto i nije tako strasno, a koliko sam citala to moze biti dosta bolno

Doktorica mi nije nista pricala o tome jer je rekla da cemo o tome krajem 3.mj kad dodem na dogovor. Tada prestajem s kontracepcijom i krecemo u postupak. 
    Ovo sto kazes nisam cula. Ja sam svakako planirala anesteziju jer sam i ja citala da to zna dosta boljeti, pogotovo ako ima puno folikula (?!). Cure koje ste to prosle, imate li koji savjet? 

👱‍♀️35 god, AMH 24.1 pmol/L, hashimoto (Euthyrox 50 ug), trombofilija i karogram ✅ 🧔‍♂️ 35 god, spermiogram ✅, kariogram ✅
    11.2024.&01.2025. 2 inseminacije - 2 biokem. trudnoće /// 04.2025. 1. IVF blaga stimulacija (Clomid+Bemfola+Orgalutran) - ET 2 js, nema ❄️, negativan test /// ⏳ 06.2025. 💉 Rekovelle + Ganirelix 💊 vitamin D, melatonin, q10, omega

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.