Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nata91
    26. Veljača 2025. 17:13

Crni labud mislim da su vidjeli cistu. A dobro, sad se samo nadam da ovaj jedan nije prazan. Bit će kako bude 🙂

Ja (33 god.): nizak Amh (1,08 pmol), hipotireoza, Hashimoto
    Muž (38 god.): sve u redu
    Prvi postupak - studeni 2024.: Vinogradska bolnica, Bemfola 300, Cetrotide, Ovitrelle = 1 folikul - 1 j.s. ❌
    Drugi postupak - veljača 2025.: Vinogradska bolnica, dugi protokol - Decapeptyl od 20. d.c., Menopur 300 od 2. d.c.

jane23
    26. Veljača 2025. 17:26

buhtlica34

Jane23, u istoj smo poliklinici, možda čak i kod iste doktorice nisam sigurna koju si napisala. Mene su isto stavili na pilule ali samo zadnju mengu pred postupak i isto mi nitko ništa nije rekao, niti koliko dugo da ih pijem niti što da radim ako mi se dogodi kao tebi situacija. Jesi ih možda kontaktirala? Ja ih planiram nazvati sutra da mi kažu koliko dugo trebam piti pilule, jer trebam dobiti kroz 5 dana pa čisto da budem spremna.
    Inače taj dio sa pilulama mi je grozan kod njih, pogotovo što ništa ne objasni lijepo.

Ja sam kod dr. Sirovec. Definitivno je jedna od najnjeznijih doktorica koja sve obavi brzo i sto manje bolno, ali ponekad mi fali vise uputa i vise objasnjenja zasto i kako. 
    Ja sam dobila uputu da pijem Novynette bez prestanka sve do pocetka s ivf-om. To bi ukupno bilo 6 tjedana koristenja pilula. Proslo je 2 tj od kad ih pijem i sad sam pocela lagano krvarit, sto mi se ne svida, al to je normalno zbog prilagodbe na hormone. 
    Kad ti kreces s postupkom?

👩🏻 🧔🏻‍♂️ 35 god. // AMH 34 pmol/L //

11.2024.&01.2025. 2 inseminacije - biokemijska trudnoća /// 04.2025. ivf ⏰

• LaVi
    26. Veljača 2025. 17:47

beba2019

Čestitke na betama 🩵
    Cure,da li koja koristi terapiju za inzulinsku rezistenciju?
    Ako da….
    Nakon koliko vremena vam se to dovelo u red?

Ja pijem terapiju za inzulinsku, glucophage xr 1000,jednu tabletu navečer 
    Evo već skoro dvije godine pijem i okej mi je 
    Ma da treba paziti na prehranu i kretanje 
    Dakle sama terapija zapravo ne pomaže bez ovog ostalog 
    Mene su čak stavili i na dvije tablete ali ništa od tog ako ne pazimo na prehranu.

29👩
    31👨‍💼
    PCOS
    Neredovne menstruacije,amenorea
    11/2021 duphastone i klomifen
    2022/2023- duphaston,klomifen,estrofem
    2024- Belara
    Inzulinska reszistencija- glucophage xr 1000

• LaVi
    26. Veljača 2025. 17:51

Sage

Cure ja sam se malo isključila i trudim se ne testirati se i ne osluškivati simptome, danas mi je6DP5DT
    Ivonasretno u novom ciklusu, nadam se da će M doći što prije🤗
    Sirenaovo nije loše duplanje, ali želim ti sutra što veći broj da budeš mirna i lijepo dočekaš prvi pregled😘
    LaVija sam kod njega u privatnoj poliklinici. Imam dojam da stvari ne prepušta baš slučaju i želi nas dobro pripremiti za postupak tako da je i meni trebalo par mjeseci da odobri IVF. Jako je predan i imala sam preglede i nedjeljom i blagdanom, šalje na dodatne pretrage kada smatra da je potrebno. U komunikaciji zna biti malo suzdržan, ali ja se ne sramim pitati što god mi padne na pamet tako da dobro funkcioniramo. Sretnoo!!!

Ajde drago mi je da je tako.
    Točno tako,a meni je malo bio neugodan ovaj prvi put kad smo bili baš sam ostala zatečena.
    Znači ti ideš kod njega baš,on te vodi? 
    Ja se nadam da će nam on  pomoći jer nakon svih koji nisu ništa uspjeli imam osjećaj da mi je ovo zadnja stanica.

29👩
    31👨‍💼
    PCOS
    Neredovne menstruacije,amenorea
    11/2021 duphastone i klomifen
    2022/2023- duphaston,klomifen,estrofem
    2024- Belara
    Inzulinska reszistencija- glucophage xr 1000

jane23
    26. Veljača 2025. 18:17

Mukii

Hvala ti na info! Kako to da ste se odlucili za drugu doktoricu? Meni je rekao da se oni izmijenjuju i da ne garantira da ce mi samo on biti doktor u procesu IVF-a

Mi smo uzeli onaj paket “obrada neplodnosti” pa mi je dr. Strelec obavio ultrazvuk i savjetovao da napravim prohodnost jajovoda jer smo planirali inseminaciju. Htjela sam to obaviti sto prije, ali posto je bilo ljeto savjetovao mi je da pricekamo da se njegove kolegice vrate s go pa da one to odrade jer “to bolje rade od njega”. Vjerujem da bi i on to super odradio, ali mozda nije nesto sto voli raditi. Generalno sam stvarno bila zadovoljna s njim. Savjetovao je da muz uzima Profertil. 
    Kad smo obavili sve pretrage, pitali su me koga smo odabrali pa smo se odlucili za dr. Sirovec. Radila sam 2 inseminacije i nisam bas stekla dojam da se doktori izmjenjuju, osim ukoliko se netko od njih razboli ili ako se nesto desi. 

👩🏻 🧔🏻‍♂️ 35 god. // AMH 34 pmol/L //

11.2024.&01.2025. 2 inseminacije - biokemijska trudnoća /// 04.2025. ivf ⏰

Joka95
    26. Veljača 2025. 19:28

Sirenaa divne vijesti,čestitke 🥰🥰🥰

👩‍🦰 - 30, AMH 5.5 ,endometrioza l.jajnika,MTHFR 🧬
    👦 -43, zdrav ko dren
    Poliklinika CITO - 2021./2022. 4 postupka, 3ET ❌️❌️❌️
    Kbc Split :
    1.04/23- ET 1 🍀- biokemijska trudnoća 💔
    2.ET 3/24 - beta 👎,2 ❄️❄️
    1/25- 1.FET beta 👎
    Vjeruj, i sve što treba doći, doći će ... 🩷

beba2019
    26. Veljača 2025. 19:57

LaVi

beba2019

Čestitke na betama 🩵
    Cure,da li koja koristi terapiju za inzulinsku rezistenciju?
    Ako da….
    Nakon koliko vremena vam se to dovelo u red?

Ja pijem terapiju za inzulinsku, glucophage xr 1000,jednu tabletu navečer
    Evo već skoro dvije godine pijem i okej mi je
    Ma da treba paziti na prehranu i kretanje
    Dakle sama terapija zapravo ne pomaže bez ovog ostalog
    Mene su čak stavili i na dvije tablete ali ništa od tog ako ne pazimo na prehranu.

.. hvala ti puno na odgovoru ☺️ divna si☺️..ja svakako imam problema s kilažom i baš me to muči,jer sam čitav život imala 50kg do trudnoće...i zadnjih nekoliko godina sam debela i nikako se toga riješiti😟ali,možda ovaj put uspijem🤍

Ivis
    26. Veljača 2025. 20:08

Drage moje cure, evo mene konačno s nekim vijestima. Javili su nam se iz Praga i od dva smrzlića, jedan je neuploidan, a drugi je ok 🥳
    Mišljenje doktora je da je od 15 folikula na kraju uspjela samo jedna blastocista zbog kombinacije lošeg spermiograma i translokacije kod mog muža. Ali evo, imamo 1 ❄️ koja ima šanse i to me baš razveselilo 🤗
    Nadam se da će transfer biti u ožujku ovisno o početku ciklusa, međutim, nakon punkcije mi se poremetio ciklus prvi put u životu. Uranila mi je menstruacija 10 dana i sad pretpostavljam da se dalje ravnam po njoj. 
    Da li je koja od vas imala situaciju da je nakon punkcije imala pomaknuti ciklus i koliko je trebalo da se vrati u ravnotežu?
    Također, tražili su me iz Praga da odradim imunološka testiranja. Jeste li vi radile takva tesitranja i što je sve to uključivalo?

👩🏻35👦🏻34
    👩🏻 Sve ok
    👦🏻 oligoasthenozoospermia, kariogram: recipročna translokacija
    Pokušavamo od 2021.
    Vuk Vrhovec - obrada od 01/2024. Upućeni na inozemstvo
    PFC Prag
    ICSI- 01/25. Pergoveris,Orgalutran,Clexane, Štoperica
    Punkcija: 17 oocita, 15 zdravih🥚, 11 oplođeno, 2 blastociste ❄️, PGT analiza🧬, ostaje 1 ❄️,⏳KET
    iva432@hotmail.com

Xoxo23
    26. Veljača 2025. 20:21

Ivis nakon stimulacije je normalno ukoliko ne ideš odma na transfer da dobiješ M par dana nakon aspiracije. 😄 

beba2019 ja sam tek sad vidila tvoje pitanje. Ja pijem Siofor 500 i pazim donekle na prehranu, ne strogo ali pokušavam šta manje ugljikohidrata i ništa slatko ovako bez vlakana, proteina, masti prije toga. Preporuka za knjigu Glukozna revolucija ukoliko imaš inzulinsku. Doktorica mi je rekla da budem na 1800 kalorija otprilike šta mi je i dovoljno. 

29yo👩🏼‍🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
    32yo 👱🏼‍♂️10/24 spermiogram uredan ✅
    01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
    1.KBC Split - IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️ (hiper, freeze all)
    1.FET 01/25 - 7dpt ➕.. 11dpt beta 26 💔

Sirenaa
    26. Veljača 2025. 20:27

Ivis

Drage moje cure, evo mene konačno s nekim vijestima. Javili su nam se iz Praga i od dva smrzlića, jedan je neuploidan, a drugi je ok🥳
    Mišljenje doktora je da je od 15 folikula na kraju uspjela samo jedna blastocista zbog kombinacije lošeg spermiograma i translokacije kod mog muža. Ali evo, imamo 1❄️ koja ima šansei to me baš razveselilo🤗
    Nadam se da će transfer biti u ožujku ovisno o početku ciklusa, međutim, nakon punkcije mi se poremetio ciklus prvi put u životu. Uranila mi je menstruacija 10 dana i sad pretpostavljam da se dalje ravnam po njoj.
    Da li je koja od vas imala situaciju da je nakon punkcije imala pomaknuti ciklus i koliko je trebalo da se vrati u ravnotežu?
    Također, tražili su me iz Praga da odradim imunološka testiranja. Jeste li vi radile takva tesitranja i što je sve to uključivalo?

Super vijesti 🤞
    Neka ta jedna bude dobitna.
    Ja sm nakon punkcije jako brzo dobila tako da ti je to normalno i kasnije su mi ciklusi bili normalni.

👩🏻 33g AMH 9,5 pmol/L, PAI-1 4G/4G Homozigot, imunološki nalazi ✔️ kariogram ✔️ hosteroskopija Bettocchi✔️
    🧑🏻 36 god normo, pokusavamo od 12.2020
    5/2021 missed abortus 7tt, 8/21 , 4/22 biokemijske
    2/23 AIH previse folikula odustali, 3/23, 5 folikula idemo u IVF popucali prije aspiracije
    IVF 6/23 Bemfola 225, 21 🥚, 10 🐧 u kiropohrani 4 po 🐧 i 6 po 🐧🐧
    8/23 FET 🐧❌, 9/23FET🐧❌, 10/23🐧❌, 1/24
    FET🐧❌, 3/24 FET🐧🐧❌, 10/24 FET 🐧🐧❌
    2/25 FET 🐧🐧 ,12 dpt beta 139 IU/L, 14 dpt 250, 15 dpt 596 🙏

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.