Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    loli2020
    25. Rujan 2024. 17:41

Verbena11

Drage forumašice, lijepi pozdrav svima.
    Prvi put pišem ovdje pa samo da se predstavim.
    Imam 39 godina i sasvim slučajno je na zadnjem ginekološkom pregledu postavljena sumnja na perimenopauzu što je, nažalost, i potvrđeno nalazom hormona (jako nizak AMH i povišen FSH), a tada mi je otkriven i Hashimoto tireoiditis.
    Iako sam u dugogodišnjoj vezi i dijete mi je oduvijek bilo želja, nekako se život posložio tako da do sada nije bilo prilike za trudnoću.
    Čim sam saznala hormonski status, partner i ja smo odlučili da više nema čekanja i da idemo pokušati, no prirodnim putem za sada ne ide (dijelom zbog mog ciklusa, a dijelim i zbog njegovih problema s ED).
    Uglavnom, od ginekologice sam dobila uputnicu za MPO i u listopadu krećem s postupkom na Sv Duhu.
    Po pitanju onoga što činim sa svoje strane - izbacila sam iz prehrane veliku većinu procesuirane hrane i trudim se jesti manje ugljikohidrata te uzimam suplemente - CoQ10, vitamini C, D i E, NAC, folna.
    Iskreno, ne znam što očekivati ni od bolnice ni od samog postupka pa me zanima ima li koja od Vas recentnih iskustava sa Sv Duhom?
    Hvala svima unaprijed ❤️

Dobrodošla u mali krug velikih ljudi 🫶🏻🥰💚 sretno u cijelom procesu,poslozit će se sve kako treba. 🥰

🧔🏻‍♂️33 , 🙍‍♀️33
    03/2019 IVF-ICSI Podobnik
    03/2019 ET - beta 0 ❌
    05/2019 - FET beta +
    02/2020- STIGLA CURICA 💗
    11/2022- FET Alea Fertility= beta 0❌
    02/2023 - FET; beta 3.03🤞❌
    03/2024 - MPO Alea Fertility
    04/2024- FET u čekanju 1❄️
    23.04.-FET
    06.05.- Beta 🤞🏻❌
    09/2024.- 3. MPO
    02.10.2024.- mogući transfer 🫶🏻🤞
    💚💚Izađi kao pobjednik u ovoj igri živaca💚💚

dreamer ❤
    25. Rujan 2024. 17:44

Diivnaa__

Sanjuska, plavuša odlično, pa brzo će punocija!
    I Loli, bit će dobra berba!
    Dreamer bit će nam objema dobitni listopad 🤞💪
    Marisha sretno s bockanjem 💉
    Ivy, Nana čestitke na prekrasnim betama!
    Luna, držim ti fige na rukama i nogama, nadam se da će se stvari ipak pokrenuti! 🤞🤞🤞🤞

Držimo si fige 🤞

👧 33, pcos like, 👦 39, oligoasthenozoospermia
    04/22 1.ICSI Petrova: Rekovelle, Cetrotide, Decapeptyl x2 💉 ; ~ 6❄❤
    1.FET ➡️ 06/22 ❄ 1 blastica ~ beta 0
    2.FET ➡️ 07/22 ❄ 1 blastica ~ beta 0
    3.FET ➡️ 04/23❄❄2 blastice~ beta 0
    4. FET ➡️ 09/23 ❄️❄️2 blastice~ 1.beta 84,6 2.beta 29.3 😪
    05/24 2.ICSI pol. Škvorc: Ovaleap,Orgalutran, Ovitrelle~5 bc ❄️❤️
    1. ET ➡️ 1 blastica ~ beta 0
    2. FET➡️10/24 ❄️1 blastica ~ beta 0
    3. FET➡️02/25 ❄️ 1 blastica ~ beta 0
    4. FET➡️03/25 ❄️❄️ 2 blastice ~ beta 0

Deb
    25. Rujan 2024. 18:08

Cure, čitam vas već dugo i napokon sam se odlučila priključiti. Bila sam u 6. mjesecu ET-u ,nažalost bio je neuspješan. Prije toga dvije neuspješne inseminacije.
    U ponedjeljak ujutro sam imala FET blastice. Kad sam bila u ET-u osjećala sam zatezanje, propadanja i sl. Sad ne osjećam ništa. Niti zatezanje, niti propadanje, jedino su mi grudi napete, ali to je od progesterona koji sam počela uzimati prije FET-a. Čitala sam da su cure već od embriotransfera imale grčeve, senzacije u maternici i sl. Znam da je još rano za neke simptome, tek su dva dana prošla, ali nekako mislim da ništa ni od ovog pokušaja. 
    Cure s pozitivnim betama, kad ste vi počele osjećati simptome?

Svima želim sreću u postupcima

2023. 2x IUI❌️❌️
    2024. 6.mj ET ❌️
    9.FET❌️
    1❄️

loli2020
    25. Rujan 2024. 18:12

Deb

Cure, čitam vas već dugo i napokon sam se odlučila priključiti. Bila sam u 6. mjesecu ET-u ,nažalost bio je neuspješan. Prije toga dvije neuspješne inseminacije.
    U ponedjeljak ujutro sam imala FET blastice. Kad sam bila u ET-u osjećala sam zatezanje, propadanja i sl. Sad ne osjećam ništa. Niti zatezanje, niti propadanje, jedino su mi grudi napete, ali to je od progesterona koji sam počela uzimati prije FET-a. Čitala sam da su cure već od embriotransfera imale grčeve, senzacije u maternici i sl. Znam da je još rano za neke simptome, tek su dva dana prošla, ali nekako mislim da ništa ni od ovog pokušaja.

Ne Padaj u depru ako nemaš simptoma,kada sam imala najviše simptoma i mislila da je to to-bilo 0. Kada sam mislila da nisam trudna,dan prije bete usisavala kao kreten od ljutine - Beta bila pozitivna i rodila se moja curica 😄💪🏻 samo hrabro i kako meni moj doktor kako treba biti biti će 💚

🧔🏻‍♂️33 , 🙍‍♀️33
    03/2019 ET - beta 0 ❌
    05/2019 - FET beta +
    02/2020- STIGLA CURICA 💗
    23.04.-FET
    06.05.- Beta 🤞🏻❌
    09/2024.- 3. MPO

Čokoladica 🍀
    25. Rujan 2024. 18:13

Deb

Deb sretno ❤️🍀, evo ja sam bila uvjerena da nista od toga pa me iznenadio pozitivan test. 2 dana nakon transfera je prerano da bi imala neke simptome.

👱‍♀️ 36, hipo, hashi, amh 44,5 👨‍🦳 normo
    ~ '22. Missed ab (prir. tr.) 💔
    ~ '23. 2 x IUI ❌️❌️
    ~ 04/24 1. IVF - 13 🥚, 9 opl. - 4 bc, 3❄️, β ❌️
    ~ 05/24 prir. FET - 1 bc, β ❌️
    Histero✅️ Kariogram✅️ Trombofilija✅️
    ~ 09/24 stim. FET - 1 bc, 12dnt β 421, 14dnt β 1170, 6w0d ❤️, Panorama low risk 🩷

Deb
    25. Rujan 2024. 18:19

Hvala cure ❤️, nakon 2 i pol godine pokušavanja optimizam mi je malo splasnuo. I prvi put sam odlučila ostati doma na godišnjem jer mi je malo stesan posao pa nažalost imam previše vremena i samo osluškujem vlastito tijelo i čitam svakava iskustva.

2023. 2x IUI❌️❌️
    2024. 6.mj ET ❌️
    9.FET❌️
    1❄️

loli2020
    25. Rujan 2024. 18:32

Deb

Hvala cure ❤️, nakon 2 i pol godine pokušavanja optimizam mi je malo splasnuo. I prvi put sam odlučila ostati doma na godišnjem jer mi je malo stesan posao pa nažalost imam previše vremena i samo osluškujem vlastito tijelo i čitam svakava iskustva.

To je sasvim normalno. Vjeruj mi bilo prvi put ili 101 svaki put svi prolazimo kroz isto,jer u suštini želja za djetetom čini svoje i mozak radi 100 na sat. Mi smo tu za podršku,samo piši. Ovdje šta god napišemo nije krivo i nije bezveze. Sretno,neka to bude to ovaj put 🫶🏻

🧔🏻‍♂️33 , 🙍‍♀️33
    03/2019 ET - beta 0 ❌
    05/2019 - FET beta +
    02/2020- STIGLA CURICA 💗
    23.04.-FET
    06.05.- Beta 🤞🏻❌
    09/2024.- 3. MPO

Deb
    25. Rujan 2024. 18:47

loli2020

Deb

To je sasvim normalno. Vjeruj mi bilo prvi put ili 101 svaki put svi prolazimo kroz isto,jer u suštini želja za djetetom čini svoje i mozak radi 100 na sat. Mi smo tu za podršku,samo piši. Ovdje šta god napišemo nije krivo i nije bezveze. Sretno,neka to bude to ovaj put 🫶🏻

Hvala ti❤️ I samo da napišem, nemate pojma koliko ovo što pišete i nesebično dijelite informacije pomaže i ženama poput mene koje samo čitaju. Ja sam toliko od vas naučila  i bila toliko sretna kad je neka od vas napisala da joj je uspjelo. Nekako sam dobila nadu da ću i ja to nekad doživjeti. 
    Tako da svima želim što prije pozitivne bete i uredne trudnoće ❤️

2023. 2x IUI❌️❌️
    2024. 6.mj ET ❌️
    9.FET❌️
    1❄️

Jurky32
    25. Rujan 2024. 19:02

Marisha, sretno s pikanjem 🤞🥰
    Leona, hvala ti ❤️
    Hypnoticpoison, dobro sam, hvala ti ❤️ guramo još malo 🤗 sretno na OGTT-u 🤞🥰
    Ivy, odlično duplanje 🥳🥰
    Slee, meni ne bi smetalo dijete u čekaoni 🤗
    Luna, sretno 🤞🥰 da uskoro napokon saznaš cijelu situaciju 🤞🤞
    Loli, sretno 🤞🥰
    NanaJ, beta je mrak 🥳🥰
    Kawa, ne znam puno o hormonima, ali endokrinolog će to sigurno brzo srediti 🤞🥰
    Molly, super..sretno dalje 🤞🥰
    Verbena, dobrodošla 🤗 kao prvo, za visok FSH probaj jesti suhe smokve u maslinovom ulju i piti Shatavari prah.. dalje, iz vlastitog iskustva mislim da Sv. Duh ne može dobro hendlati slučajeve kao što su tvoj i moj.. moj savjet, probaj negdje drugdje.. samo savjet naravno.. sretno 🤞🥰
    Bebolina, drži se ❤️
    Deb, dobrodošla 🤗 jedini simptomi koje sam ja u dobitnom postupku imala su visok tlak i temperatura negdje na 10dnt.. dva dana prije plusa na test.. ali može proći i u potpunosti bez simptoma.. sretno 🤞🥰

👱‍♀️ 33, AMH 4.6,visok FSH 🧑 36, OAT
    8/22 Petrova➡️prc➡️AIH - 👎
    9/22 Petrova➡️stim., pukli folikuli➡️AIH - 👎
    10/22 Petrova➡️prc➡️ 2 🥚 👎 3/23 Sv. Duh➡️stim., 3🥚ET 1 👎 5/23 Sv. Duh➡️prc, ET 1 👎 7/23 Sv. Duh➡️stim., 4🥚ET 1 👎 1/24 Beta+➡️stim., 3🥚ET 2 ➡️test 12.dnt +➡️beta 15.dnt 1019.2➡️uzv 29.2➡️6+1❤️➡️amnio👌➡️it's a boy 💙

Libo1415
    25. Rujan 2024. 19:38

Cure kolko ste pisale 🙈 unaprijed se ispričavam ako koga preskočim. Stvarno nije namjerno.
    Prvo čestitke Ivy i NanaJ 🥳 super bete. Želim vam školsku trudnoću. 🤗
    Sanjushka super za folikule. Držim fige da je ovo tvoj dobitan ciklus 🤞
    Luna nadam se da će srceko prokucati 🤞🤗
    Slee ja kad sam bila u pon na uzv bila je žena prije mene sa sinom, tako da ne brini. I sretno 🤞
    Molly sretno dalje.
    Jurky 🤗❤️
    Lunolina kad si na aspiraciji?
    Ja u petak imam aspiraciju u 8:30. 🙈 danas u pola9 stoperica. Počinje zivcanjenje 🙄 imam 8 većih i još ima nešto manjih. Dala sam si kad sam došla s pregleda još pergoveris danas tako da ću vidjeti koliko će ih vaditi u petak. Rekla sam da ću bez uspavljivanja...e sad cure koje su bile u lokalnoj, iskustva?

Ja 35 sve ok, on 36 OAT
    4 ICSI postupka, 2 trodnevna vraćena, 7 blastica, 2 spontani, 2 kiretaže...
    5.postupak +❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.