Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Linda86
    24. Studeni 2022. 18:49

Hope uglavnom spominju njih dvoje i Budimira. Mislim da svi imaju slicne protokole, a sada kako kome tko "legne". 🤷🏻‍♀️ I stvarno imaju dobre rezultate i puno trudnica zadnje mjesece. 
    Minnie pa ja bih ipak pruzila priliku KBC Split ako si tako bila odlucila. Ako nisi jos bila na konzultacijama otidi dok ne postane guzva radi odlaska dr Marusic, dogovori za mjesec kada ti odgovara. Prije se odmah islo u postupak, ne gubis vrijeme. A ako bude neuspjesno uvijek mozes privatno iduci ciklus ako vise ne zelis kod njih. Ja sam prvi isla privatno jer nisam htjela cekati, a drugi dosla igrom slucaja u bolnicu i iako je bilo neuspjesno, moram ti reci da mi je bilo puno ugodnije i odmah sam krenula u postupak. I sestre na humanoj u Splitu su divne

'86., AMH 8 pmol/L, FSH 13; '83., savrsen
    1. IVF stimulirani u 10/21. ➡️ 4 js, ET 2x3dn; beta hcg 14dnt 42.8; 16dnt 196; 18dnt 695; 20dnt 1933; 22dnt 3648 ➡️ smedarenje, bolovi, hitni gin. prijem 6+1: UZ- ektopicna (beta 21210), lpsc salpingektomija, nema 🐧
    2. IVF stimulirani u 3/22. ➡️ 6 oplodenih, ET 2x3dn ➡️prokrvarila 12dnt, nema 🐧
    Prirodna trudnoca, jednojajcane blizanke rodene s 35+4/7tt u 12/2022❤️❤️

Vjeverica81
    24. Studeni 2022. 18:52

Flowerson

Evo da javim svoje iskustvo i možda nekom pomognem u odluci ako se ikad nađe u ovoj odvratnoj situaciji. Medikamentozni prekid je grozan i ne znam kako je nesto takvo legalno. Brufen nije počeo dijelovat odmah pa sam povracala i skoro plakala na wcu od muke, kad je prodijelovao djelovao je samo sat vremena, nakon toga trpi kako znaš, a bolovi su takvi da bi kroz prozor skočila. Na kraju mi nije ni izašlo samo nego mi je doktorica to vadila van..grozno. Da mi se ponovi, ne daj Boze, išla bih bez razmišljanja na kiretazu. Spasilo me što mi je muž bio divan i cijelo vrijeme se javljao i sto sam bila u sobi s curom koja je prošla isto što i ja pa smo lakše to izgurale. Neponovilo se…

Baš mi je žao što si tako loše prošla,, smrzla sam se dok sam pročitala.. Drži se 😔

👰42, 🤵51,amh0.25
    3×prirodna vanmatericna, oba jajovoda i jedan jajnik ✂️
    2mj.2022 - 4j.s samo jedna došla do trećeg dana, beta 0
    5mj.-2j.s. Samo jedan 8st,beta 0
    8mj-6j.s.,5 se oplodilo,, treći dan vraćen jedan 8st,,beta 0.. Ostao 🐧
    Fet 9.11,, beta 21.11-6dpt➕, 12dptB-199💖, mis.car.u 6tj 💔
    1mj.2023-stim.,,6jaj.st.sve se oplodile, tri došle do 5 dana, - beta 0
    4mj'23-zadnji pokušaj - 1.5 transfer 1blast
    11.05 beta 170,🥰5dpt➕, 19.05beta1260, 25.05 UZV5+6, beta 1900😔, spont. U 7tj 😔

Minnie_25
    24. Studeni 2022. 19:03

Linda86

Hope uglavnom spominju njih dvoje i Budimira. Mislim da svi imaju slicne protokole, a sada kako kome tko "legne". 🤷🏻‍♀️ I stvarno imaju dobre rezultate i puno trudnica zadnje mjesece.
    Minnie pa ja bih ipak pruzila priliku KBC Split ako si tako bila odlucila. Ako nisi jos bila na konzultacijama otidi dok ne postane guzva radi odlaska dr Marusic, dogovori za mjesec kada ti odgovara. Prije se odmah islo u postupak, ne gubis vrijeme. A ako bude neuspjesno uvijek mozes privatno iduci ciklus ako vise ne zelis kod njih. Ja sam prvi isla privatno jer nisam htjela cekati, a drugi dosla igrom slucaja u bolnicu i iako je bilo neuspjesno, moram ti reci da mi je bilo puno ugodnije i odmah sam krenula u postupak. I sestre na humanoj u Splitu su divne

Linda86 Bila sam prije nekih 10tak dana na prvim konzultacijama baš kod nje... Sad tribam poslat nalaze pa krećemo.. Nadam se da ćemo uspiti odraditi bar ovaj prvi put... Nego se ja uvik bojim da čekam, ništa se ne događa a moje vrime ode... Uh uhhhh igra živaca... Al hvala ti svakako na savjetu... Drago mi je to ćuti ❤️

🙆‍♀️ 33 🙆 35 (sve ok, normo)

-2015.g operirana cista(endometrioza)
    - AHM 0,55,ostali hormoni✅, papa✅, brisevi✅ kariotip✅
    -03/22 vađenje prvih nalaza, nakon 1,5 g pokušavanja
    -06/22 prve konzultacije, Petrova
    -11/22 prelazak u St, zbog zatvaranja Petrove
    1.IVF kbc Split ⛔ nije došlo do transfera
    2.Inseminacija (došlo do ovulacije, pa da ne propadne ciklus probali) ⛔
    -10/23 dr. Šparac

*Čuda su moguća, onom koji vjeruje u njih! *

• Linda86
    24. Studeni 2022. 19:16

Minnie_25

Linda86

Linda86 Bila sam prije nekih 10tak dana na prvim konzultacijama baš kod nje… Sad tribam poslat nalaze pa krećemo.. Nadam se da ćemo uspiti odraditi bar ovaj prvi put… Nego se ja uvik bojim da čekam, ništa se ne događa a moje vrime ode… Uh uhhhh igra živaca… Al hvala ti svakako na savjetu… Drago mi je to ćuti ❤️

Znam... Ja se nisam ni bila raspitati u bolnici jer sam mislila da se sigurno ceka i kao optimisticno otisla probati privatno prvi put pa sto bude... A ono kada sam se javila u bolnicu iznenađenje, odmah u postupak i stvarno ugodna atmosfera (jedino se na folikulometrije ceka duze nego kod privatnika ipak sto je ocekivano, makqr i kod privatnika sam znala cekati i ne bih bila uvijek u tocno naruceno vrijeme). Nadam se da ces uspjeti odraditi onda taj prvi postupak dok je ona jos tu ako si vec bila na konzultacijama kod nje i da ti dalje nece ni trebati ove godine. Sretno 🍀

1. IVF stimulirani u 10/21. ➡️ 4 js, ET 2x3dn; beta hcg 14dnt 42.8; 16dnt 196; 18dnt 695; 20dnt 1933; 22dnt 3648 ➡️ smedarenje, bolovi, hitni gin. prijem 6+1: UZ- ektopicna (beta 21210), lpsc salpingektomija, nema 🐧

Minnie_25
    24. Studeni 2022. 20:02

Linda86

Minnie_25

Linda86

Linda86 Bila sam prije nekih 10tak dana na prvim konzultacijama baš kod nje… Sad tribam poslat nalaze pa krećemo.. Nadam se da ćemo uspiti odraditi bar ovaj prvi put… Nego se ja uvik bojim da čekam, ništa se ne događa a moje vrime ode… Uh uhhhh igra živaca… Al hvala ti svakako na savjetu… Drago mi je to ćuti ❤️

Znam… Ja se nisam ni bila raspitati u bolnici jer sam mislila da se sigurno ceka i kao optimisticno otisla probati privatno prvi put pa sto bude… A ono kada sam se javila u bolnicu iznenađenje, odmah u postupak i stvarno ugodna atmosfera (jedino se na folikulometrije ceka duze nego kod privatnika ipak sto je ocekivano, makqr i kod privatnika sam znala cekati i ne bih bila uvijek u tocno naruceno vrijeme). Nadam se da ces uspjeti odraditi onda taj prvi postupak dok je ona jos tu ako si vec bila na konzultacijama kod nje i da ti dalje nece ni trebati ove godine. Sretno 🍀

Supeeerr, hvala ti puno na podjeljenom iskustvu i na poželjenoj sreći. Nadam se i ja 🙏🏻💪🏻

🙆‍♀️ 33 🙆 35 (sve ok, normo)

-2015.g operirana cista(endometrioza)
    - AHM 0,55,ostali hormoni✅, papa✅, brisevi✅ kariotip✅
    -03/22 vađenje prvih nalaza, nakon 1,5 g pokušavanja
    -06/22 prve konzultacije, Petrova
    -11/22 prelazak u St, zbog zatvaranja Petrove
    1.IVF kbc Split ⛔ nije došlo do transfera
    2.Inseminacija (došlo do ovulacije, pa da ne propadne ciklus probali) ⛔
    -10/23 dr. Šparac

*Čuda su moguća, onom koji vjeruje u njih! *

bejbe2018
    24. Studeni 2022. 20:25

Takica

Drage moje…..
    Neke ce me se setiti a neke ne…
    Duuugo je proslo od poslednjeg javljanja. Psihicki odmor, finansijski, poslovni…sve se skupilo.
    Po popisu vidite da sam odavno u ovim vodama.
    Sada sam trenutno 4dan od Fet u klinici Bahcceci.
    Ono sto je drugačije u odnosu na Zg i BL gdje su rađene prethodni ICSI jeste da sam u Sarajevu sad imala mogućnost da saljem ćelije embriona na PGD koji je došao skoro uredan ( skoro jer je low mozaik ali nam je kariogram oboma uredan i da se ostvaruju uredne trudnoće ako do njih dodje iz takvih embrija)
    Imala sam 7 jajnih ćelija od čega 4 zrele i 3 blastociste od kojih je jedna bila zadovoljavajuća te je samo ona bila u opticaju. I evo je sad u mom stomi🙃 cekam da se ugnijezdi sa Bozijom pomoći i velikom, ma prevelikom željom. Dan D je 2.12. Kada vadim beta Hcg.
    Zelim da vas sve zajedno pozdravim i kazem ukratko da ste lavice pogotovo Flowerson i Razumna koje su sada u najtežim trenucima.
    Ne postoje rijeci utjehe ali je lijepo znati da ih primate sa svih strana pa i od mene.
    Moram samo da dodam da je Kacusa od mene zaslužila ogroman respekt!!!

Bok,i ja moram na PGD,pa me zanima zašto ste odlučili na Sarajevo,kakva je kod njih uspješnost?

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535
    27.02. 24. Stigao mali miš F🥰

bejbe2018
    24. Studeni 2022. 20:38

Pozdrav curama i sretno u kojoj god fazi bile .
    Moje iskustvo s KBC Split:
    puno je cura,pa imaš osjećaj da si na traci. Doktor s odjela doleti i onda odrađuje pacijentice pa imaš osjećaj da si na traci i da ti se ne može posvetiti potpuno.
    Bila sam u Mršića. Nekako mi se čini čim je neki veći problem da je slabija šansa za uspjeh kod njih.
    Sestre su super. 

Ima i Još jedna doktorica na humanoj,niste je spomenule,ali mislim da curke nisu bile zadovoljne s njom
    Ne mogu se sjetiti prezimena sada. Slunj?

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535
    27.02. 24. Stigao mali miš F🥰

• Linda86
    24. Studeni 2022. 20:50

bejbe2018

Pozdrav curama i sretno u kojoj god fazi bile .
    Moje iskustvo s KBC Split:
    puno je cura,pa imaš osjećaj da si na traci. Doktor s odjela doleti i onda odrađuje pacijentice pa imaš osjećaj da si na traci i da ti se ne može posvetiti potpuno.
    Bila sam u Mršića. Nekako mi se čini čim je neki veći problem da je slabija šansa za uspjeh kod njih.
    Sestre su super.

Ima i Još jedna doktorica na humanoj,niste je spomenule,ali mislim da curke nisu bile zadovoljne s njom
    Ne mogu se sjetiti prezimena sada. Slunj?

Bila sam kod dr. Budimira i nisam se tako osjecala, svaki put mi se posvetio. Kada sam bila u postupku, nas koji smo kod njega je zvao subotu ili nedjelju kada je bio dezuran na folikulometrije i nije nas prepuštao drugim doktorima nego je sve on odradio. 🤷🏻‍♀️ Ocito je sve kako se potrefi, kao i svugdje. Gdje vam je sada planiran ovaj postupak u 11/2022? Nadam se da ce biti sretan 🍀

Kacusha
    24. Studeni 2022. 21:32

Takica

Drage moje…..
    Neke ce me se setiti a neke ne…
    Duuugo je proslo od poslednjeg javljanja. Psihicki odmor, finansijski, poslovni…sve se skupilo.
    Po popisu vidite da sam odavno u ovim vodama.
    Sada sam trenutno 4dan od Fet u klinici Bahcceci.
    Ono sto je drugačije u odnosu na Zg i BL gdje su rađene prethodni ICSI jeste da sam u Sarajevu sad imala mogućnost da saljem ćelije embriona na PGD koji je došao skoro uredan ( skoro jer je low mozaik ali nam je kariogram oboma uredan i da se ostvaruju uredne trudnoće ako do njih dodje iz takvih embrija)
    Imala sam 7 jajnih ćelija od čega 4 zrele i 3 blastociste od kojih je jedna bila zadovoljavajuća te je samo ona bila u opticaju. I evo je sad u mom stomi🙃 cekam da se ugnijezdi sa Bozijom pomoći i velikom, ma prevelikom željom. Dan D je 2.12. Kada vadim beta Hcg.
    Zelim da vas sve zajedno pozdravim i kazem ukratko da ste lavice pogotovo Flowerson i Razumna koje su sada u najtežim trenucima.
    Ne postoje rijeci utjehe ali je lijepo znati da ih primate sa svih strana pa i od mene.
    Moram samo da dodam da je Kacusa od mene zaslužila ogroman respekt!!!

Drzimo fige za malog borca 🍀💕

👱‍♀️39g, 👨‍🦰31g, 👩‍❤️‍💋‍👨2g,
    👱‍♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
    👨‍🦰 Oligo-normo
    8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
    12mj 2022. posvojenje Emili 💜

darliv
    24. Studeni 2022. 21:32

Sani88 i meni je bilo čudno da su me pisali za konzultacije, jednostavno sam se javila mailom nakon menstruacije i dobila od njih taj termin..možda će to biti samo dogovor oko lijekova ili što da napravimo od nalaza jer sam pitala mogu li što dodatno napraviti, pa da ja biram kliniku gdje ću, jer mi je na zadnjem uzv doktorica rekla da ćemo se mi koji odlučimo ostati u Petrovoj voditi kao njihovi pacijenti, oni će određivati terapiju, a uzv, aspiracija i transfer u izabranoj bolnici.. i ja punim u veljači 35 i meni ti to sad zvuči tako puno, a znam da imam još vremena, ali neki strah je u meni da mi se šanse smanjuju i baš mi se to često mota po glavi 🙈 

Ja '88., mm '78.
    2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
    9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
    4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
    3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
    ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
    8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
    6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.