Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    anii208
    30. Rujan 2022. 17:35

dreamer ❤

anii208

Cure koje su u Petrovoj, imam neslužbene informacije ali s obzirom da dolaze od gl.embrijologice iz Petrove, nekako se nadam da su točne.
    Rasporedit ce se po ambulantama Vinogradska, Sv Duh ili Dubrava. Radit ce se u popodnevnim satima i predvečer.
    I dalje ce vas voditi vaš doktor.
    U ponedjeljak idem kod prof.Vrčića pa cu i njega pitat i javim🤗

Daaaaj bože da je ova info točna 😃

Evo i ja se toplo nadam da je točno. S obzirom na izvor mislim da bi mogla bit tocna 🤗
    U kojoj si ti uopce fazi sad? Ne znam jesam li propustila sta🤗

👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
    🧔🏻‍♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
    1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙

• ribic
    30. Rujan 2022. 17:48

Stela Nista - ajde po pivi i cikli!

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

Tratinčica123
    30. Rujan 2022. 17:53

Drage moje žene, pratim vas redovito, ali nemam puno novosti pa se ne javljam...🤗
    Mi smo danas dobili nalaz drugog spermiograma i nalaz je isti- azzospermia. Dakle, to je to. 
    Muž ima zakazan pregled kod urologa slijedeći petak.
    Pa eto, to nam je prvi korak. Sve nalaze smo skupili, sve imamo. Hormoni, krvna slika, papa. Ja još moram odraditi briseve, doktor čeka da vidimo što će biti da bude što friškije.
    Molim savjete- Škvorc ili Beta Plus, jer očito se ne zna što će biti s Petrovom. Hvala Vam!❤

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️24- PCOS, 🙋‍♂️28- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 💗

Flowerson 🌸
    30. Rujan 2022. 17:55

Jao Stela, nadam se da će ti se popraviti endo! Sad se osjećam kao da sam falšala jer ne jedem ananas i ciklu 😅 Moram ću do dućana 😁

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

• ružica
    30. Rujan 2022. 17:58

Tratinčice draga, pratimo se, neka Vam je sa srećom❤️

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

anii208
    30. Rujan 2022. 18:06

Ana2662

Hej cure.. Nova sam, ali vas citam neko vrijeme i imam pitanje koje, nadam se nece naljutiti vecinu vas ovdje koje se borite da dodjete do cilja..
    Ima li ovdje netko tko je u procesu potpomognute oplodnje a da bas i nema zelju ostvariti se kao majka? Kada pogledam vase komentare i kako sve detaljno opisete, nazive svih lijekova i injekcija, vrijednosti hormona i krvi- tek onda shvatim kako nista ne znam jer me bas i ne zanima.. Mislim da sam nekako pod pritiskom popustila i pristala na sve ovo ( iako znam da nije ispravno)
    Jako bolnu punkciju sam imala u ponedjeljak i tu sam shvatila da ce mi biti prva i posljednja bez obzira na rezultat.. Termin za transfer mi je sutra a vec sam jako nezainteresirana za sve to i ne idem s pozitivnim mislima.. Eh sada, ako je bar jedna od vas imala ovakve misli ali se u nekom trenutku sve promijenilo, neka se javi i kaze mi da nisam luda i da ce sve proci.. Svima vam zelim puno uspjeha <3

Hmmm… mislim da najprije trebaš biti iskrena prema sebi.
    Ja sam npr prije 5 gldina bila potpuno nespremna za trudnocu i kad me muz nagovarao ja sam jednostavno bila nespremna. Uvijek sam znala da zelim dijete ali u tom trenutku sam se grozila svih mogucih fizickih boli i nelagode, bojala se trudnoce i poroda i opcenito ginekologa tako da na obicnom godisnjem pregledu i papa testu meni su otkucaji bili 180 u minuti. I onda mi se odjednom samo preko noci sve poslozilo i nista mi nije bilo bitno nego da ostanem trudna. A kad sam se suocila sa svojom dijagnozom - niski amh tj smanjena rezerva jajnih stanica, jedini strah kojeg imam je da ne uspijem ostvariti trudnocu. Nema te fizicke boli zbog koje bi odustala od procesa. A to je znak da sam potpuno spremna.
    Ne znam koliko imas godina iako ni godine nisu pokazatelj spremnosti, svatko ima neki svoj ritam. Ali ovaj proces je sam od sebe jako tezak i ako to nije tvoja želja u pravom smislu, jako tesko ce sve to ici. Tko ti radi pritisak? Partner? Roditelji?

👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
    🧔🏻‍♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
    1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙

Flekica
    30. Rujan 2022. 18:07

anii208

Cure koje su u Petrovoj, imam neslužbene informacije ali s obzirom da dolaze od gl.embrijologice iz Petrove, nekako se nadam da su točne.
    Rasporedit ce se po ambulantama Vinogradska, Sv Duh ili Dubrava. Radit ce se u popodnevnim satima i predvečer.
    I dalje ce vas voditi vaš doktor.
    U ponedjeljak idem kod prof.Vrčića pa cu i njega pitat i javim🤗

❤️ Nadam se da je tako! Mislim da nam vecini cak i super odgovara ovo sa popodnevnim satima. Nadam se samo da se dogovoreno termin nece prolongirati. 

👩 1987. - AMH 10,38 pmol, hashimoto, 12/21 lpsc ex desni jajovod i veci dio jajnika, 🧑 1987. - normozoospermia
    04/22 prvi IVF postupak, 225 Ovaleap, Cetrotide, Ovitrelle -> 4 🥚, sve oplođene 05/05/22 ET dvije blastice , 0 smrzlica, beta 0, 12/2022 spontana trudnoca ❤️, otp 18/08/2023 it's a boy!

Leeloo101
    30. Rujan 2022. 18:28

Tincice i pandapanda odbolujte svoje, to je nužno, da budete spremne i kad budete spremne. Idemo dalje

Stela znaš da je za endo u ananasu ključna ona sredina, imaš još dovoljno vremena, samo debljaj...

Ana nemoj da ti okolina radi pritisak, moraš biti spremna, jer ovo je sve samo ne lagano. Ima puno uspona i padova. Popričaj sa suprugom, trebate naći kompromis... ja sam slično kao Ani... nisam spremna, nisam spremna i sad kad sam spremna ne ide... Ali da je krenulo kad nisam bila spremna opet ne bi bilo dobro...

7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖

Panda.
    30. Rujan 2022. 18:49

Stela ma baš je sad našao zafrkavati endometrij. 😕 Ne daj se obeshrabriti jer nije još gotovo. U svakom slučaju momčad spremno čeka mamu kad bude u najboljem izdanju. Sigurno treba više vremena da se tijelo oporavi od toliko količine lijekova, a kamoli kad imaš uz to pcos. 😘😘❤️

🙋‍♀️'88 - PCOS, 🙋‍♂️'91 - OAT
    KBC Split
    12/2021 - ICSI stimulirani ➡️ 2🥚, ET 2 dvodnevna ❌
    4/2022 - ICSI stimulirani ➡️ 15🥚- 3
    6/2022 - FET🐧❌
    7/2022 - FET 🐧❌
    10/2022 FET 🐧 - biokemijska ❌
    Repromed
    06/2023 - ICSI ➡️ 9 🥚, ET 1 morula, 🐧🐧
    Beta 12.dnt 134, 14.dnt 343; stiže nam 💗

Rainbow_Hope 🌈
    30. Rujan 2022. 18:54

Johice ubaci još i Q10 u suplemente, on je stvarno bitan za kvalitetu jajnih stanica, zlu ne trebalo za kasnije, a inače daje energiju svim stanicama u tijelu 
    MakiST, Lightblue, awi, duplapanda, tinčica žao mi je zbog negativnih testova, baš nas je ulovio neki loš niz, držite se ❤️ Znam kako je teško nositi se s time, meni je uvijek pomoglo drugi dan raditi novi plan 💪
    Flowerson javi sutra kakva je situacija!
    Afrodita kako je prošla punkcija
    Ružice, Marttina pupo, sretno 🤞
    Pandice sad vidim apdejt od tebe - uskoro kreće pravo uzbuđenje 🤗 
    Razumna mislim da smo mi u tome svemu nekad i preosjetljive (bar sam ja tako bila), ali najbitnije je da ti imaš povjerenja u doktora i tim kojemu ideš, inače nema smisla. Meni su svi savjetovali nakon par neuspjeha da mijenjam kliniku, ali ja sam osjećala da dr daje sve od sebe i bila sam zadovoljna pa nisam htjela mijenjati. Dapače, kad sam bila na još jednim konzama kod dr. A., nije mi se svidio njegov pristup i što se javlja na privatni poziv usred konzultacija koje masno plaća, tako da recimo ne bih išla k njemu - a toliko je cura s njim oduševljeno. Svi smo drugačiji i odgovara nam drugačiji pristup, bitno je samo da se osjećamo sigurno i ugodno.
    DomLeon ulovila sam princezu juliu, med medeni 🤩 Nadam se da ste obje dobro i da uživate 🤗
    Marttina  ja sam se sa svakom svojom mrvicom razgovarala, čitala im priče, sve je to normalno, treba uživati u svakom pupo trenutku ❤️
    Cotton  ja sam uzimala ovaj ubiquinol koji je MalaG poslala
    Maslačak baš mi je bilo lijepo čitati tvoj post i jasna mi je tvoja želja, naažalost propustila sam sličicu ❤️ što se tiče AMH, ovarijska rezerva se ne može povećati, ali AMH okvirno govori o ovarijskoj rezervi na temelju rastućih folikula u tom ciklusu, a ne na temelju preostalih jajnih stanica. Npr. meni je u nekim ciklusima AFC 5, u nekima 12, pretpostavljam da bi se AMH razlikovao da ga vadim u tim dvama ciklusima, ali teško da će ti razlika biti takva da ti sad odjednom skoči s 5 na 25. Osim toga, on se veže na receptore vitamina D pa će biti prividno niži ako ti je vitamin D nizak i povisiti se s regulacijom vitamina D. Dakle, rezerva kao rezerva ne može rasti, a AMH kao okvirni pokazatelj koliko se folikula izlučuje u jednome ciklusu može varirati. Evo, nadam se da je to malo jasnije. Zato je AFC kroz nekoliko ciklusa i dalje, što se mene tiče, najbolji pokazatelj rezerve

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.