Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • awi
    22. Rujan 2022. 14:56

Tamek

awi

drage zene, od jutros nekako mi sav optimizam nestaje…dakle, ja sam u pon imala et, i sve ok, mirujem, setam, slusam vase savjete i zbilja dobro sve s glavom za sad. a onda jutros, pocinje standardna bol pred m, inace 10ak dana prije nego trebam dobit, uredno jajnici ubijaju pogotovo kad sam na velikoj nuzdi i to je najvjerojatnije zbog endometrioze a to se dogodilo i jutros. Pa me sad zanima zene koje imaju to zlo, jel normalno da me roka kao i inace ili ipak ne bi trebalo? Inace bi roknula ketonal, dva, danas je bolilo kratko, i sad do m je sve gora i gora bol (nadam se da me kuze endo zene o cem pricam).
    Kuzim dio gdje postoje slucajevi, da zene boli i osjecaju sve kao pms, menga ne dodje jer su trudne. Drzim fige da je i s ovim slucaj a opet, bas jako boli ko i inace 🥺
    pandapanda kad cemo piskit? nema sanse da docekam 30, jel ok da se mi popiskimo recimo 28. ili je to prerano?

Ja te razumijem, imam isti problem, iako sam imala samo jedan transfer i to neuspješan, par dana prije me počelo bolit i nisam smjela popit ništa osim lupocet 500 što je za moje bolove nista. bolje da sam uzela bombon i pojela. Tu valjda nema druge nego čekat i trpit. Kad se najranije može vadit beta ili radit test kod 5 dana starog embrijama

trpit cu kolko god da treba, ali nisam sigurna da me ona gadura smije tako bolit ako se dolje dogadja nesto. kad ai trudna, endo nema, bar su mi tako objasnili. a ne znam sto je s tim dok si u ovoj fazi dok #dajboze ostajes trudna? 🥺 ne znam, jadna sam i ako krene ona jaka bol, nema sanse da tu ista prezivi makar ne popila nista. 

💁🏻‍♀️ 1991., nepotvrđena endometrioza
    💁🏻‍♂️1985., asthenozoospermia 16%
    *FSH 9,3/ LH 3,5/ AMH 8,75/ TSH 0,92
    9/2022 1. ivf, sv. Duh, 🥚🥚🥚🥚, oplođenih 2, 19.9. et vraćene dvije 🤞🤞 27.9. test -, 30.9. beta -
    11/2022 . ivf Ovaleap 150, Orgalutran, Menopur 150, Ovitrelle, 🥚🥚, et 2.12. vracene 2 dvodnevne🤞🤞, beta 16.12.

• Tamek
    22. Rujan 2022. 15:22

Sani88 🙏🍀🤰💕

Barby PUPO nek se primi🤞🤞Martina nek ih se sto vise oplodi 🤞
    La3arica ja preventivno uzmem Lactogyn kapsule cim krenem sa utricima, i dosad nisam imala nikakvih problema.
    Stelaja sam ok, cekam M i da i ja krenem, muz isto dobro, vratio se vecini aktivnosti od prije, hvala ti 😘😘
    Pepuskazao mi je, al idemo dalje 🤞
    Tamekkod blastica mozes pisnut testic vec 6, 7 dnt, trebao bi bacat sjenu ako ima sto, preporucam Muller trakice, a betu sam ja vadila na 9dnt. Drzim 🤞

Hvala puno...u utorak ću znati dal idem u FET,ovisi dal se TSH dovoljno spustio

👩-1987. endometrioza,adenomiza,hashimoto
    🧒🏽- 1985. sve ok
    Pokušavamo od 2020.god

2019.operirala endo

11/20 1.IVF (Petrova) ovaleap,orgalutran,ovitrelle 13js, 1 transfer ❌️
    10/21 2.IVF (Petrova) menopur,orgalutran,ovitrelle13js, 4 smrzlica
    03/22-05/22 - Decapeptyl depot 💉
    06.10. - FET - 1.beta 12dnt 407

• Tamek
    22. Rujan 2022. 15:30

awi tako je, ako si trudna, nema estrogena koji hrani endometriozu,adenomiozu i ostala zla koja su unutra, al dok ne dođe do toga neznam,čekat, trpit, vidjet kad najranije možeš napravit test ili betu vadit pa da znaš da smiješ popit ketonal. ja isto mislim da ne bi trebalo baš bolit ak se nešto dogadja. Kad bi trebala eventualno dobit, tj.koliko dana prije M te počne bolit trbuh?

👩-1987. endometrioza,adenomiza,hashimoto
    🧒🏽- 1985. sve ok
    Pokušavamo od 2020.god

2019.operirala endo

11/20 1.IVF (Petrova) ovaleap,orgalutran,ovitrelle 13js, 1 transfer ❌️
    10/21 2.IVF (Petrova) menopur,orgalutran,ovitrelle13js, 4 smrzlica
    03/22-05/22 - Decapeptyl depot 💉
    06.10. - FET - 1.beta 12dnt 407

• Sunnyday-5
    22. Rujan 2022. 16:34

Drage cure,
    Trebam malu pomoc. Imala sam svoj prvi ET blastociste prije 8 dana. Prije tri dana sam imala lagani smedi iscjedak, a jucer i danas je ipak vise krvi, ali ne puno i ne stalno. Test je danas negativan. Da li mislite da ima smisla nastavljat s terapijom i vaditi betu? S obzirom da izgleda kao da je menga koja ne moze krenut zbog utrogestana. Hvala puno 

None

tinčica1703
    22. Rujan 2022. 17:34

Pozdrav svim curama ovdje, želim Vam svima prezentirati moj Ivf put:

Ja sam 38 god, partner 29 god, zbog neprohodnih jajovoda (dokazano Hsg pretragom) planira se Ivf. 

Obzirom d sam rh - i imam već djecu sa prvim partnerom, imam i rh imunizaciju.

Stimulacija jajnika Clomidom, aspiracija jajašaca bila prije 4 dana. Dobila sam terapiju Utrogestan vaginalno 3x1, Cefixim 1x1. 

Aspiracijom dobivano 4 jaja, od toga 2 zrela i oplođena. 

Sve odrađeno u Kbc Osijek, dr Popović. Sestre su izuzetno drage, doktor stručan.

Najteže pada bolovanje jer su poslodavci nerazumni i čim prezentiraš Ivf, oni te smjene i otpišu. Zasada koristim bolovanje zbog leđa i ne pada mi na pamet otkrit im svoje stanje dok ne ostanem trudna. (Ovo će shvatit samo one žene koje prolaze kroz takvu vrstu maltretiranja na poslu).

Edit:
    Prošla sam ET prekjučer, od 2 oplođena jajašca, samo 1 je došlo do faze blastociste i napravljen mi je ET. 

Sad me žari u stomaku i povremena bol kao da trebam dobiti mengu. Nadam se da je to ok.
    Betu radim 30.09. Nadam se da će se "uhvatiti" 🤞🙏❤️

❤️❤️

40 ja👩‍❤️‍👨31muž
    jajovodi ✂️ .; AMH 8, normosperma
    1. postupak- clomifen ❌
    2. postupak. prirodni- aspiracija negativno ❌
    3. postupak- stanica prestala razvijati ❌
    4. postupak- beta ❌
    5. postupak Škvorc- beta ❌
    6. postupak Beta+ poliklinika- ET ❌
    FET 1 blastocista- biokemijska trudnoća 💔
    7. postupak, Elonva, odustala od aspiracije.
    8. Alea Fertility- ET ❌ 2 mj.25 FET - Beta - 1361, Beta 2 - 3176

• awi
    22. Rujan 2022. 17:42

Tamek

awi tako je, ako si trudna, nema estrogena koji hrani endometriozu,adenomiozu i ostala zla koja su unutra, al dok ne dođe do toga neznam,čekat, trpit, vidjet kad najranije možeš napravit test ili betu vadit pa da znaš da smiješ popit ketonal. ja isto mislim da ne bi trebalo baš bolit ak se nešto dogadja. Kad bi trebala eventualno dobit, tj.koliko dana prije M te počne bolit trbuh?

eto, tocno tako ko i inace, danas bi me i pocelo bolit, a to je 8-10 dana prije menge. 🥺 jos se nadam ipak, i nije ona najvisa razina boli, mozda je ovo ona "menstrualna" o kojoj pricaju sve cure koje nemaju endo, ja ne znam to bas, jer mene uvijek roka na najjace. 

💁🏻‍♀️ 1991., nepotvrđena endometrioza
    💁🏻‍♂️1985., asthenozoospermia 16%
    *FSH 9,3/ LH 3,5/ AMH 8,75/ TSH 0,92
    9/2022 1. ivf, sv. Duh, 🥚🥚🥚🥚, oplođenih 2, 19.9. et vraćene dvije 🤞🤞 27.9. test -, 30.9. beta -
    11/2022 . ivf Ovaleap 150, Orgalutran, Menopur 150, Ovitrelle, 🥚🥚, et 2.12. vracene 2 dvodnevne🤞🤞, beta 16.12.

Butterfly 🦋
    22. Rujan 2022. 17:50

Cotton

Sani88, Roxy, Stela_M, pandapanda, J_Lo, Sunny, Avocado, Leeloo101, MalaGi dr hvala na podrsci ❤️❤️❤️❤️❤️
    J_Loslazem se, vjerujem da mogu poboljsati kvalitetu. Definitivno mjenjam prehranu, izbacujem nezdravo i narucujem suplemente. Moram detaljnije procitat sta mi sve treba i narucujem. A i hvala na preporuci za knjigu, uzet cu i to pa da iskoristim ovih par mjeseci kako treba do novog postupka 🤗☺️
    Lelloohvala na preporuci, pogledat cu 🥰
    MalaGda, definitivno uvodimo suplemente, proucavam bas sta sve pa da do drugog postupka dovedemo sve u red 😄 ostajemo kod dokt B, vjerujem da ce drugi postupak biti uspjesniji, em sa nase strane, em i sa njihove… Zato sam i trazila konzultacije odmah da vidimo sta bi mogli promjeniti i kod protokola s obzirom da ovaj i nije bio nesto uspjesan na kraju 🤷🏻‍♀️
    Curke cekalice beta i testa sretno vam i da bude uspjesno!! 🍀🍀🍀🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Cotton i MalaG javite pls sta cete novo uvest od suplemenata i promjena u prehrani, jer i nama kvaliteta ocito nije neka pa cemo morat poraditi na tome takoder ☺️ (Za muza je dr rekla da sad ovaj put nije bio najbolji spermiogram (ne znam iz kojeg razloga prije koji mj je bio top i nista nije mijenjao al eto) pa smo zato isli na ICSI ) sad cemo oboje probat poboljsat sve nakon ovog postupka ako ne uspije 🙈🤞🏼

29🧔🏽‍♂️30 👩🏽‍🦱 Endometrioza , AMH 4,3 pmol/L
    3x stimulacija u Beta+ (09/22, 12/22 i 06/23) sve 👎🏼
    1x stimulacija u IVF polik. (03/2023) 👎🏼
    1x prirodni cik. Beta + (07/2023) 👎🏼
    1x stimulacija Repromed (09/2023) 👎🏼
    1x FET Repromed (10/2023) 👎🏼
    1x stimulacija Hilarus/Repromed (05/2024) 👎🏼
    Dobitni! stimulacija Hilarus/Repromed (10/2024) ➡️ ET 1 morul. +(1🐧)➡️ Test +❤️ 10dnt β 86 12dnt β184

Butterfly 🦋
    22. Rujan 2022. 17:55

tinčica1703

Ja sam 38 god, partner 29 god, zbog neprohodnih jajovoda (dokazano Hsg pretragom) planira se Ivf.

Stimulacija jajnika Clomidom, aspiracija jajašaca bila prije 4 dana. Dobila sam terapiju Utrogestan vaginalno 3x1, Cefixim 1x1.

Sve odrađeno u Kbc Osijek, dr Popović. Sestre su izuzetno drage, doktor stručan.

Najteže pada bolovanje jer su poslodavci nerazumni i čim prezentiraš Ivf, oni te smjene i otpišu. Zasada koristim bolovanje zbog leđa i ne pada mi na pamet otkrit im svoje stanje dok ne ostanem trudna. (Ovo će shvatit samo one žene koje prolaze kroz takvu vrstu maltretiranja na poslu).

Edit:
    Prošla sam ET prekjučer, od 2 oplođena jajašca, samo 1 je došlo do faze blastociste i napravljen mi je ET.

Sad me žari u stomaku i povremena bol kao da trebam dobiti mengu. Nadam se da je to ok.

❤️❤️

Isti dan radimo test ☺️🤞🏼 Ja pokusavam osluskivat ikakve simptome tu i tamo al mislim si prerano je ,  nis ne osjecam kao ti😕
    Sretno i drzim ti fige za ➕ 😊

29🧔🏽‍♂️30 👩🏽‍🦱 Endometrioza , AMH 4,3 pmol/L
    3x stimulacija u Beta+ (09/22, 12/22 i 06/23) sve 👎🏼
    1x stimulacija u IVF polik. (03/2023) 👎🏼
    1x prirodni cik. Beta + (07/2023) 👎🏼
    1x stimulacija Repromed (09/2023) 👎🏼
    1x FET Repromed (10/2023) 👎🏼
    1x stimulacija Hilarus/Repromed (05/2024) 👎🏼
    Dobitni! stimulacija Hilarus/Repromed (10/2024) ➡️ ET 1 morul. +(1🐧)➡️ Test +❤️ 10dnt β 86 12dnt β184

Barbi30
    22. Rujan 2022. 18:10

tinčica1703

Edit:

❤️❤️

Dobrodošla Tinčica1703.. također sam imala jučer ET jedne blastice i betu vadim 3.10. 🤞
    Od simptoma od jučer imam povremenu menstrualnu tupu bol, i danas me onako presjeklo s desne strane jajnika pa se nadam da su po pozitivni znakovi  
    Držim fige svima da nam se mrvice prime ❤️

P.S. Hvala svima na podršci ❤️

👩1990 dg PCOSlike
    🧔1988 oligoasthenozoospermia

Vinogradska
    09/22 IVF/ICSI
    Baby boy 💙-08.06.2023.

Lightblue
    22. Rujan 2022. 18:18

💜Medenko

Lightblue

💜Medenko

Pitanje za sve trudnice koje su bile na OGTT-u..trudnoća i je cijelo vrijeme super,sama se sebi čudim i zato jutros kad sam popila onu glukozu,mučnina,nagon za povraćanjem,hladni znoj i da me muž nije izveo van na svježi zrak onesvijestila bih se🙈..prošlo je nakon pola sata iako sam i dalje malaksala..sestra je rekla ako povratim da sve moramo ponoviti pa se nisam usudila🙊..Ostala sam neugodno iznenađena,volim slatko,dobro podnosim biti natašte,vaditi krv pa ovo nisam očekivala..Jel to kakav znak da nalaz neće biti ok ili samo meni u glavi🤦🏽‍♀️

Nije pokazatelj,jednistavno cca 300 gr otopljenog šećera nekom ne paše,meni nije jako smetalo pa sam na inzulinu završila i dr je rekao da mi organizam dobro funkcionira obzirom na nalaze ali radi bebe i nasumičnih varijacija uveden mi je bio inzulin.sve će to biti u redu,malo pripazit prehranu i često a pomalo papati
    Lightbluevidim po tvojem potpisu da si ti to sve dobro shendlala😉..ako te smijem pitati zašto je bio porod u 34 tj?🙈

Krenuo je sam,poslije otkrivena infekcija inače je bila planirana indukcija u 38-om tako da je dobro sve prošlo.Malo smo bili u bolnici radi bebinih pluća i oboje smo bili na terapiji za infekciju.

👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
    👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
    2010-2 biokemijske trudnoće
    2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
    2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
    22-2 AIH -
    01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.